crannmer Re: Arvo Pärt - co polecacie? 23.10.05, 20:02 Blizej znam albumy Miserere i Arbos. Calkiem fajne. Pärt robi ogolnie muzyke lekka, latwa i przyjemna. Z fragmentow innych albumow w radiu odnioslem wrazenie, ze i te inne nie odbiegaja zanadto od powyzszych. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
ropsu Re: Arvo Part - co polecacie? 25.10.05, 11:45 ALINA-muzyka bardzo latwa,lekka i przyjemna ale jesli sie dobrze wsluchac, to ukazuja sie rozne niuanse. Odpowiedz Link Zgłoś
ondine Re: Arvo Part - co polecacie? 25.10.05, 13:07 a dokladniej- fur aline ja mam lekko nerwice na parta , bo moj prof najpierw od wspolczechy a potem od analizy mieli go za bostwo i musialam non stop analizowac te cale tintinnabuli. znam jego technike kompozytorska na pamiec;) Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: Arvo Part - co polecacie? 25.10.05, 19:10 - Fratres (skrzypce z fortepianem lub ork.) - Tabula Rasa (2 skrzypiec z orkiestrą) - Te Deum - III symfonia - Mirror in a mirror for cello and piano Troszkę jeszcze tego było, ale dawno nie słuchałam Parta:) Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Arvo Part - co polecacie? 25.10.05, 19:54 Fratres w wersji na skrzypce i orkiestre jest chyba ciekawsze. A Pasja wspaniala, Mynia ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkraj Re: Arvo Part - co polecacie? 01.11.05, 16:30 No ja ubóstwiam muzyke Parta!!! te cudowne akordy... ach... jego muzyka jest piękna, ma swój klimat... nic tylko słuchać. a polecam przede wszystkim "Litany", "de profundis" na chor meski oraz juz wspominane tutaj dzielo "Passio Domini Nostri Jesu Christi Secundum Joannem" oraz in strumentalny kawalek "Arbos" Zdecydowanie wszystko w wykonaniu The Hilliard Ensemble!!! pozdrawiam i zachecam do sluchania jak najwiekszej liczby dziel tego wspanialego kompozytora Odpowiedz Link Zgłoś
euterpe27 Re: Arvo Part - co polecacie? 08.11.05, 12:05 Znam Parta bardzo dobrze i czesto slucham.Ostatnio zdobylam plyte z najnowszymi utworami "Lamentate" i uwazam ze jest rewelacyjna. Naprawde polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś