Gość: dyzio IP: 217.97.252.* 01.09.02, 16:42 chi chi ale jaja z tymi wyboramui, narobiło sie i jeszcze sie więcej narobi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.gliwice.pl / 192.168.1.* 01.09.02, 17:41 Pan Diakonow, człowiek znikąd, spadochroniarz z Warszawy, nie biorący udziału w życiu regionu, nie przejawiający żadnej aktywności oprócz pobierania poselskiej diety, zaczyna głupio postępować gdy okazuje się, że na Opolszczyźnie działa "z głową" ktoś inny. Kowalski pokazał się jako człowiek o wyraz wyrazistym politycznym wizerunku, na dodatek z pomysłem na działalność na rzecz mieszkańców regionu. To On, a nie stare pierdziuchy z partii, zainicjował np. kampanię przeciwko Tesco. Panie Diakonow i spółko - cieszcie się, że macie w partii takiego człwoeika i wspierajcie Go, a nie stosujcie metod z czasów, kiedy byliście obywatelami, którzy własną biernością wspierali komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.02, 20:51 A ja sie zastanawiam czy cala ta "afera" nie jest elementem gry wyborczej majacej na celu wypromowanie Kowalskiego? Troche byloby to ryzykowne, ale czytajac artykulik w NTO podswiadomie nabiera sie sympatii do Pana Janusza (zauwazylem na moich rodzicach). Jak dla mnie to znikniecie ww osoby z listy POPiS-u spowoduje brak osoby, na ktora moglbym tam zaglosowac... Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 12:01 Szanowni Panstwo To naprawde dziwi, a nawet wrecz oslupia. Janusz Kowalski jest juz powaznym opolskim politykiem, ktory sam odpowiedzialne zreszta decyduje o tym z kim chce politycznie wspolpracowac. Osobiscie jestem spokojny, Ten mlody (moze czasami zbyt porywczy opolski polityk) swoja uczciwoscia dusi czesc ponad 50 letnich dzialaczy opolskiej prawicy. Szkoda Panie Posle Diakonow ze mam Pan krotka pamiec, zatem pozwoli Pan iz przypomne : nie bylo by dzis mandaciku i lekkiej kasy po utracie rady nazdzorczej - gdyby nie sukces wyborczy Janusza Kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.eclub.pl 01.09.02, 20:47 Robić porządki w partii za pośrenidnictwem mediów to żenada. Sam jestem wrocławskim działaczem PiS i jestem zaszokowany tym o czym czytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Diakonow wracaj do Warszawy IP: *.sejm.gov.pl 02.09.02, 09:04 Pan poseł Diakonow - spdachroniarz z Warszawy - rządzi się u nas w Opolu, jak na swoim podwórku. Ten Kowalski to całkiem porządny młody chłopak Odpowiedz Link Zgłoś
skuter6 Re: Diakonow wracaj do Warszawy 02.09.02, 23:28 dziwię się, że Marian pisze z komputera Sejmowego. Poza tym: "Niech nam żyje i wyrasta słynny Janusz ........." . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr J. CHŁOPAK MA CHARYZMĘ IP: *.man.polbox.pl 02.09.02, 16:04 Poznałem Pana Kowalskiego kilka tygodni po wyborach do Sejmu, które...przegrał (2 za Diakonowem) i... nie czuł się przegrany. Cieszył się, że w Opolu buduje się prawica i że nowy poseł będzie jego silnym elementem. Schował osobiste ambicje do kieszeni. W zasadzie to dzięki głosom oddanym na Kowalskiego wszedł do Sejmu Diakonow. Jest bez kompromisowy nie wchodzi w układy i to chyba drażni, pytanie tylko kogo? A może jest za bardzo lubiany przez wyborców i nie lubiany przez "postkomunistów" i to może być niebezpieczne podczas najbliższych wyborów? Panie Januszu proszę się nie poddawać i nawet jak Pana wyp... to rób Pan swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: CHŁOPAK MA CHARYZMĘ IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 02.09.02, 16:33 Niech nam żyje i wyrasta J. Kowalski chluba miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: CHŁOPAK MA CHARYZMĘ IP: *.atol.com.pl 02.09.02, 21:36 Kowalski to rzeczywiscie narwany człowiek, ale tak po prawdzie trzeba byc narwańcem żeby coś osiagnąć. W Opolu pod prawicę podszywa się cała masa przeciętniaków i to jeszcze mocno socjalizujących, którzy pasjonują się przede wszystkim czystką we własnych szeregach.Dlatego ,że jest ich tak dużo to ku pokrzepieniu eseldowskich serc to im wychodzi. Kto pamięta psjonujące czystki w AWS u zarania jego dziejów? a PO,które powstało niby z ludzi pomagających Olechowskiemu w kampani prezydenckiej a przejęte przez karierowiczów z Jarmuziewiczem na czele, którzy też rozpoczęli od czystek. Jeśli w Opolu ma się kiedykolwiek pojawić jakaś prawica to bardzo wątpliwe by mogli ją zbudować tacy panowie dla których najważniejsze jest załapanie się na dietę bez zważania na "PO-PISowość" aktualnie jako tako notowanego ugrupowania i własne możliwości intelektualne nie mówiąc już o tzw postawie etyczno moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: CHŁOPAK MA CHARYZMĘ IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 03.09.02, 00:34 Na czym polega problem ? moim zdaniem na tym, że nie ma co liczyć w obecnych czasach na uczciwych i zaangażowanych ludzi. Przez lata PRL-u kradła komuna i "pies z kulawą nogą w to nie miał wglądu". Musi być jakaś sprawiedliwość dziejowa i przeciwwaga dla post komuny. Dlatego pozwólmy teraz trochę pokraść innym. Oni się wzbogacą, osiągną wpływy w instytucjach publicznych. A jak przerżną następne wybory to będą mieli za co przetrwać i patrzeć na ręce innym żeby nie kradli więcej. A nikt tak dobrze złodzieja nie przypilnuje jak drugi złodziej. I wtedy będzie jakaś równowaga i bezpieczeństwo. Proponuję hasło na obecne wybory samorządowe; daj pokraść innym. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter6 Re: CHŁOPAK MA CHARYZMĘ 03.09.02, 19:52 Gość portalu: pracz napisał(a): > Niech nam żyje i wyrasta J. Kowalski chluba miasta. to ja mówiłem panie prezesie Jarząbek .... ( ps. proponuję filmy Bareji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arko Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 11:22 Naprawdę nie wiem o co tyle szumu o pana Kowalskiego a kto to jest krzykacz pieniacz a przedewszystkim wielki "SKANDALISTA JANUSZ KOWALSKI". Nie rozumiem skąd nagle znalazł tylu ympatyków w Opolu Chyba jego bliscy współpracownicy których zresztą omamił bezgranicznie siedzą i piszą wydzwaniają do gazet itp. Panie Januszu daj pan spokuj, i wyjdź z tego chociaż raz z twarzą bo tak na prawdę to chyba już sam nie wiesz które to jest twije ugrupowanie a tak naprawdę to po praz pierwszy znalazł się ktoś kto naprawdę dobrał się do pana. Pozdrawiam i życze powodzenia !!!! Jeden z ostatnich młodych prawdziwych prawicowców!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter6 Re: Czystki w opolskim PiS 03.09.02, 23:28 Niech wreszcie Kaczor wywali tego oszołoma Kowalskiego i bedzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 07:49 Zgadzam się z przedmówcami jak również wzywam Pana Kowalskiego naturalnie Janusza pierwszego pieniacza Opola aby dał sobie trochę spokój i wykazał trochę pokory. Janusz bo znamy się osobiście stonuj dla dobra naszej wspólnej sprawy nie obrażaj ludzi a ludzie nie będą Ciebie obrażać. Pozdrawiam !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^3^3^3 1/4 1/4 1/4??? Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.09.02, 14:24 Gosc portalu: arko napisal/(a): > Naprawde nie wiem o co tyle szumu o pana Kowalskiego a kto to > jest krzykacz pieniacz a przedewszystkim wielki "SKANDALISTA > JANUSZ KOWALSKI". Nie rozumiem skad nagle znalazl/ tylu ympatyków > w Opolu Chyba jego bliscy wspól/pracownicy których zreszta omamil/ > bezgranicznie siedza i pisza wydzwaniaja do gazet itp. > Panie Januszu daj pan spokuj, i wyjdz z tego chociaz raz z > twarza bo tak na prawde to chyba juz sam nie wiesz które to jest > twije ugrupowanie a tak naprawde to po praz pierwszy znalazl/ sie > ktos kto naprawde dobral/ sie do pana. > Pozdrawiam i zycze powodzenia !!!! > Jeden z ostatnich ml/odych prawdziwych prawicowców!!!!! ^3^3^3??? 1/4 1/4 1/4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Porozmawiajmy o faktach IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 15:10 Jakie sa fakty. Jeden jest pewny. Posel przywieziony z Warszawy wysyla do mediow fax ze ma problemy z komunikacja z mlodym i najlepiej zapowiadajacym sie politykiem Kowalskim. Trzeba byc idiota politycznym ze informuje sie media o wewnetrznych konfliktach!!! Za takie cos w SLD poszlaby glowa! A tu moze rozjedzie sie po kosciach!! Panie Diakonow o jeden fax za duzo! Skompromitowal pan Prawo i Sprawiedliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Czystki w opolskim PiS IP: 62.29.137.* 04.09.02, 16:42 Nie jestem z Opolskiego, ale to co tam sie teraz dzieje jest przykladem na to, na jakich zasadach opiera sie polityka. Pan Diakonow nie informujac o tym p. Kowalskiego pozbawia go arbitralnie pelnomocnictw do reprezentowania PiS-u i robi to wszystko za pomoca mediow.Mysle, ze jest to nerwowa rakcja obronna przed rosnaca popularnoscia tego mlodego polityka w regionie, ktory nie wchodzi w zadne uklady i nie boi sie powiedziec tego , co mysli. Takich ludzi trzeba "wyciac", bo to by zagrozilo zmurszalym ukladom. I dlatego w polityce mamy teraz to, na co wszyscy narzekamy - niekompetencja,nepotyzm i dbanie o wlasne interesy. Ludzie, ktorzy sie z tym nie godza sa "usuwani". Popieram Pana Kowalskiego w zupelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Czystki w opolskim PiS IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 22:40 nic dodać nic ująć bycie spadochroniarzem pokutuje. Stare pryki się trzymają posad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arko Re: Ludzie ja was naprawdę nie rozumię!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 08:14 Albo naprawdę nie znacie faktów albo porostu nie chcecie ich znać. Kogo wy w ogóle słuchacie naprawdę nie macie pojęcia za kim wy w ogóle obstajecie, ale cóż wolność słowa i wyznania "podobno". Dla dobra życia politycznego w Opolu przyda się P. Kowalskiemu kubełek zimnej wody na głowę bo już mu się zaczynało wydawać ze zostaje w-ce prezydentem,. Dlaczego o tym nikt nie mówi, dlaczego broni się człowieka który po trupach dąży do z góry ustalonego celu. Naprawdę się nad tym zastanawiam i to bardzo. Jeden z ostatnich prawdziwych młodych prawicowców w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: Ludzie ja was naprawdę nie rozumię!!!! IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 05.09.02, 10:06 bo ludzie jeszcze nie stracili wiary w ideały i odczuwają głód uczciwego i szlachetnego polityka. Dlatego mogą być łatwym łupem dla krętaczy i karierowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Op. Pomysl na Katarsis PiS-u IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 15:59 Kto to jest ten Kolosowski! Czy Klosowski! Powiedzial kiedys ze ma zaufanie do tego co robi Posel Diakonow tzn wysalania faksow do mediow nt konflikow. Nastepny działacz "spółdzielni AWS-owskiej". Nie można takich ludzi wogole przyjmowac do PiS. Nawet nie potrafi sie określić tylko stoi w rozkroku. Zakończe apelem do samooczyszczenia sie PiS z takich dzialaczy jak Diakonow i Kolosowski. Potem zaglosuje dopiero na PiS. Pozdrawiam prawdziwych prawicow (w tym Kowalskiego!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Pomysl na Katarsis PiS-u-odp. IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 11:13 Boże aż mi cie szkoda i ty sie pytasz kto to jest kłosowski gdziety zyjesz bo napeno nie w Opolu. Napewno jest lepszym politykiem niż Kowalski razem z tobą zebrani do kupy. Człowieku zastanów się nad sobą wyjeżdżasz tu z jakąś spółdzielnią AWS- owską ty wogóle wiesz co to jest spółdzielnia jak funkcjonuje itd. Do twojej wiadomości członkowie PiS jak I przewarzająca wiekszosc prawicowców należała do tej jak ty nozywasz "spółdzielni" Bo AWS to był zlepek wieksziosci ugrupowań po prawej stronie. Ale jak sie nie posiada takich podstawowych wiadomosci to wybacz , prosze tylko nie zajmuj głosu w sprawach na których się nie znasz. Pozdrawiam - Naprawdę bardzo prawicowy... Naturalnie pozdrawiam wszystkich prawicowców ale sercem a nie tylko karierowiczów przyszywających się do prawej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter6 Re: Czystki w opolskim PiS 08.09.02, 00:55 Kowalski to idiota, dewota i młody karierowicz!!! Niech Kaczor go wreszcie wywali i nie tylko jego, oszołomy dają o sobie znać też w innych miejscach Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Brawa brawo !!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 10:26 Brawo w koncu ktos powiedzial prawde Kowalskiemu zgadzam sie z przedmowca w 100 % , niestety on sam nie potrafi tego dostrzec, takich oszołomow jak Kowalski należy wyrzycac i to schukiem pbo to oni rozpipszają potem struktory danego ugrupowania.Jeszcze raz brawo i pozdrawiam mojego przedmowce!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: Brawa brawo !!! IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 09.09.02, 14:43 Robisz takie "byki" - chyba przegrzał Ci się "procesor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Drogi poprawny daremny kolego!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:54 Słuchaj kolego drogi byki to nie wszystko tu chodzi o coś poważniejszego tzn. o meritum sprawy, ale ty tego pewnie nie rozumiesz bo jak byś mógł to zrozumieć !!!!!! skoro nie możesz. Jak nie masz do czego się przyczepić to czep się tramwaju ale od moich byków to wara bo Cię pobodą i po co Ci to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: Drogi poprawny daremny kolego!!! IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 10.09.02, 20:24 No ale te "byki" są straszne. Jak się zabiera głos na poważne tematy to się nie powinno robić byków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Drogi poprawny daremny kolego!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 07:36 Nie chcę się tłumaczyć bo zaistniał fakt ten tekst pisałem pod wpływem impulsu i nie zastanawiałem się że ktoś go może odebrać pod tym kierunkiem, jeszcze raz zaistniał fakt jeżeli kogoś uraziło to że w moim poprzednim tekście pojawiły się "byki" przepraszam. Ale jeszcze raz powtarzam nie to było moją intencją aby robić błędy tylko aby się wypowiedzieć w danej sprawie na konkretny temat. A tu maż ci los pan Kowalski okazał się nie tylko satrapą, ale i cenzorem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracz Re: Drogi poprawny daremny kolego!!! IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.4.* 11.09.02, 12:12 No dobrze, ale żeby mi to było ostatni raz; 3+ dla zachęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Drogi poprawny daremny kolego!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 07:25 Ok dzięki za wyrozumiałość z twojej strony, zażyło się to po raz pierwszy i ostatni mam nadzieję. Następnym razem będzie zdecydowanie lepiej!!! Pozdrawiam. P.S. Dobre rady jak i wytkniecie pewnych mankamentów potrafię zrozumieć i uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś