pierdutow 05.11.05, 12:43 wiadomosci.onet.pl/1190229,11,item.html Jeszcze dobrze nie zaczęli a już sie rakiem wycofują. Oto do czego prowadzi żądza władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozumny1 Re: cofanie wstecz ! 05.11.05, 15:10 No tak, nie dość, że złodziej to jeszcze i głąb! Do szkoły, nieuku, do podstawówki a nie komentowania czegokolwiek! Nie można, ciemniaku, "cofać wstecz", nie można też "podnosić do góry", ty intelektualna magmo! Nawet dziecko wie, że taka konstrukcja nazywa się potocznie "masłem maślanym". Inaczej mówiąc, nie można określać jakiegoś wyrażenia za pomocą tegoż wyrażenia. Gdybyś przeszedł, matole, przez kurs logiki, wiedziałbyś, że taka konstrukcja zwie się "idem per idem". Ucz się ćwoku, ucz. W kryminałach wam, czerwonym złodziejom, wprowadzimy obowiązkowe zajęcia z ortografii (skrót matole pisze się przez ó), etyki (nie kradnij cudzej własności, złodzieju!) i logiki (nie będziesz "cofał wstecz", głąbie)! Za chwilę dorzucę ci parę dodatkowych przedmiotów, chyba że wpadniesz z tego forum "pieprzony dziadu"! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: cofanie 05.11.05, 16:06 Twoja argumentacja jest wybitna poza ubliżaniem i bluzganiem nic nowego. Rozumem to nie grzeszysz ! I przestań bluzgać i pouczać intelektualisto z Poddubówka. Wypraszam sobie inwektywy pod moim adresem. A spieprzaj dziadu zapożyczone od Kaczora więc też nic nowego intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: cofanie 11.11.05, 12:19 tawariszcz pierdutow to wy jeszczo nie na Białorusi!!!!!!!!!!!! no wot uparta sabaka z ciebia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: cofanie wstecz ! 06.11.05, 13:21 Nie wpada się "Z", wpada się "DO"... Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: cofanie wstecz ! 07.11.05, 10:19 > Nie wpada się "Z", wpada się "DO"... Słusznie, ale to tylko literówka, za którą przepraszam! Miało być "...wypadniesz z...". Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: Krok do przodu ! 05.11.05, 15:29 No proszę, proszę, w pierwszej chwili nawet nie zauważyłem, jest już adres! Po 10 latach w kryminale, przymusowej ukończeniu przynajmniej zawodówki i resocjalizacji być może oduczysz się kraść! Jest nadzieja! Komentowaniem faktów politycznych jednak się nie zajmuj, boś - dzisiaj, przed reedukacją i resocjalizacją - głąb! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Krok do przodu ! 05.11.05, 16:07 nie polemizuję z wsiowymi intelektualistami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: Krok do przodu ! 05.11.05, 16:49 Synku, kolejna wpadka! JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM! Polemizować mogą ze sobą tylko osoby reprezentujące ten sam poziom intelektualny. Śieranie się z tobą byłoby walką goliata z karłem. Chcę jednak ci pomóc wyzwolić się z jadu i nienawiści, którym przesiąknięty jesteś, z toczenia piany na tym forum, dlatego na Twoim przykładzie i Tobie, i innym pokazuję, że bardzo łatwo atakować, zwłaszcza wtedy, kiedy się robi to anonimowo. Spróbuj TY MNIE POUCZYĆ! Udowodnij mi złodziejstwo (ja Tobie to udowodniłem), pokaż moją nieznajomośc ortografii (ja Tobie pokazałem), wychwyć w moich wypowiedziach nielogiczne sformułowania (np. cofać do tyłu) tak, jak ja je wychwyciłem. Proszę bardzo, bądź dzielny, stawiaj czoła pouczającemu, POUCZAJ! Jeżeli to Ci się uda, z prawdziwą przyjemnością powiem: pierdutow, byłeś dobry, miałeś rację, ale Ty, niestety, nie radzisz sobie ze mną. Co zatem robisz? Sięgasz po to, co jest twoim żywiołem: plujesz. Sądzisz, pierdutow, że mnie twoja (i innych uczestników tego forum) plwocina dotknie, że dotknie ona Zielińskiego? Nie, nie dotknie! Moja obecność na tym forum jest chwilowa. Za dzień, może za tydzień wyłączę się, bo nie mam czasu na pouczanie, na walkę z głupotą, podłością, zawiścią. To jest wieczne i niezniszczalne. Upadały cesarstwa, systemy, a głupota trwała i trwać będzie na wieki. Już Erazm z Rotterdamu (Średniowiecze) napisał jej pochwałę ("Pochwała głupoty"). Ty (wy) też jesteś (jesteście) jej sługami, pomnażacie jej dziedzictwo. Jest tylko pytanie, czy warto, czy warto budować imperium zła, podłości, nikczemności zamiast dobra, o co tak mocno przecież prosił nas Ojciec Święty Jan Paweł II. Jak widzisz, pierdutow, zastosowałem Twoją (waszą) metodę toczenia sporu, Twój (wasz) język, ale nie zastosowałem Twoich (waszych) metod. Złodziejstwo nazwałem złodziejstwem, nieuctwo - nieuctwem, niewiedzę - niewiedzą. Chciałbym - jako Suwalczanin - usłyszeć rozmowę rozumną (stąd nick rozumny) na ważne tematy, a nie wylewanie gnoju na wszystko i wszystkich. Czy nas Suwalczan nie stać na to? Czy jesteśmy głupsi, bardziej tępi niż mieszkańcy innych części kraju? No powiedz pierdutow, jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
symeonstylita JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 05.11.05, 18:32 Chciałbyś odbyć rozumną rozmowe, niech tak sie stanie. Pytasz : czy nas Suwalczan nie stać na to? Słowo czynem się staje. Na forum reprezentujesz zwolennika posła Zielińskiego, w opozycji do wielu postów, co stawia ciebie w pozycji mniejszości. Jestes jak ten wilk w piosence Kaczmarskiego osaczony przez stado wiesniaków. Bronisz dzielnie swego zdania i należy ci sie za to szacunek. Ale sytuacja za oknem to nie bajka, nie czarno biały swiat z jasnym podziałem na złych czerwonych i dobrych nie czerwonych. wzywasz w jakims poscie do wymiany kadr, rozliczenia - takie jest twoje rozwiazanie dla Polski. AWS wymieniał kadry, na nie mniej skorumpowane od kadr SLD ( afera PZU), potem SLD wymienił znów wymieniał, a teraz prz\yjdzie kolej na Pis. "czy warto budować imperium zła, podłości, nikczemności zamiast dobra, o > co tak mocno przecież prosił nas Ojciec Święty Jan Paweł II." Dobre pytanie. Ale jak myślisz Pis będzie budował imperium dobra. Jak? Poprzez wymiane kadr, jeszcze nie skorumpowanych, w przyszłości zapewne bohaterów pierwszych stron gazet. Głosowałes na Zielińskiego, znasz go, znasz też zarzuty przeciwko niemu, uważasz, że jest bez skazy, że te wszystkie zarzuty na forum przeciwko niemu to bujda? Znasz opinie warszawiaków o Kaczyńskich? Nieudolność, nieudolność i jeszcze raz nieudolność, która jest gorsza on nieuctwa i niewiedzy. Wiara jest jak dupa trzeba ją mieć - śpiewał Piotr Marek za komuny. Masz dupę rozumny, ale obawiam sie, ze niedługo ją stracisz. Z góry wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
filikander Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 06.11.05, 20:54 ładnie powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 11:41 symeonstylita napisał: > Na forum reprezentujesz zwolennika posła Zielińskiego... Obserwuję wszystkich ludzi aktywnych na suwalskiej scenie i mogę powiedzieć, że Zieliński - mimo różnych wad - jest najbardziej energicznym politykiem (nota bene posłem został w II połowie poprzedniej kadencji i zdołał złożyć ok 60 interpelacji, zaś Zaworski - trzy, może pięć. Zasłynął tylko tym, że - jako jedyny poseł SLD - zagłosował przeciwko rządowi L. Millera. Tak był nachlany! Laskowski- dla odmiany - dał się prowadzić na krótkiej smyczy czerwonych. Exemplum: głosował za rządem M. Belki!). Rozumny człowiek wybiera rozumnie, dlatego stawiam na Zielinskiego. >Jestes jak ten wilk w piosence Kaczmarskiego osaczony przez stado wiesniaków. Bronisz dzielnie swego zdania i należy ci sie za to szacunek. Dziękuję i - pozwól - na tym poprzestanę! > Ale sytuacja za oknem to nie bajka, nie czarno biały swiat z jasnym podziałem na złych czerwonych i dobrych nie czerwonych. Czy sądzisz, że jestem ślepcem lub daltonistą? Mam dobrą pamięć, umiem też czytać, lubię słuchać mądrych ludzi i wiem, jak szaro, buro i ponuro było za czasów komuny. Jakie kolejki stały całymi dniami po papier tyoaletowy (tak, tak!), lodówkę, pralkę, telewizor... Wiem, komu dawano paszport na wyjazd za granicę(po powrocie należało go zwrócić)... Kto miał dostę do deficytowych dóbr (czerwoni, milicjanci, ubecy i ludzie z nimi powiązani) takich jak samochód (przydziały, później - po kilku latach użytkowania - sprzedawali je cenie wyższej niż cena zakupu)... Widzę też dzisiejszą szarość, ale nie, ona już nie jest tak wszechobecna, tak powszechna, tak przytłaczająca. Coraz pojawia się jakiś kolor, jakaś uśmiechnięta twarz, zadowolony człowiek. JEST LEPIEJ! Nie można zapominać, że dzisiaj płacimy niewiarygodnie wysoką cenę za wypchnięcie nas w łapy komuny, za 50 lat rządów tego nieludzkiego systemu (pochłąnął w samej Rosji ponad 50 milinów ludzkich istnień), za głupotę, podłość, złodziejstwo miejscowych czerwonych notabli, którzy - nawiasem mówiąc - najlepiej wyszli na zmianie systemu. Reasumując UMIEM ODRÓŻNIĆ PRZYCZYNY OD SKUTKÓW. To, co dzieje się dzisiaj nie jet przyczyną, JEST SKUTKIEM! Nie znaczy to, że wszyscy, którzy rządzili po 1989 roku są bez winy. Nie! Już na samym początku WSZYSTKICH BEZ WYJĄTKU aktywistów PZPR należało na 15 - 20 lat pozbawić możliwości sprawowania jakichkolwiek funkcji w życiu publicznym lub - wzorem krawawego Jaruzela - pozwolić wyjechać na Kubę, do ZSRR, Korei Północnej. W ciągu tych lat wyrosłyby kadry młodych ludzi, nieuwikłanych w sieć najróżniejszych zależności (UB-eckich, partyjnych, złodziejskich, etc.). Być może ci nowi popełnialiby błędy, ale jako np. posłowie nie braliby - jak to robił właściciel "Janzy" Jan Zaworski - uposażeń poselskich. Reasumując: dzisiejsze bagno to SKUTEK zabagnienia w latach komuny i BRAKU DEKOMUNIZACJI po 1989 roku. > Wzywasz w jakims poscie do wymiany kadr, rozliczenia - takie jest twoje rozwiazanie dla Polski. AWS wymieniał kadry, na nie mniej skorumpowane od kadr SLD ( afera PZU), potem SLD wymienił znów wymieniał, a teraz przyjdzie kolej na Pis. Jeśli PiS zrobi to samo, co poprzednicy bez żalu, aczkolwiek z uczuciem zawodu i goryczy, rozstanę się z PiS-em. > "Czy warto budować imperium zła, podłości, nikczemności zamiast dobra, o > > co tak mocno przecież prosił nas Ojciec Święty Jan Paweł II." > Dobre pytanie. Ale jak myślisz Pis będzie budował imperium dobra. Jak? Sorry, Pytią to ja nie jestem. Mam jednak nadzieję, że tak będzie. Zieliński, na którego głosowałem, póki co, nie chapie. Nie mam na to nawet jednego dowodu. > Głosowałes na Zielińskiego, znasz go, znasz też zarzuty przeciwko niemu, > uważasz, że jest bez skazy, że te wszystkie zarzuty na forum przeciwko niemu to bujda? Nie, nie znam zarzutów przeciwko Zielińskiemu. Na forum znalazłem TYLKO POMÓWIENIA, a to różnica! Powiedziałem: pierdutow jest złodziejem i pokazałem, gdzi i co ukradł. Pokaż mi, co ukradł Zieliński, udowodnij, a uwierzę. Nie interesuje mnie natomiast to, czy zawał ślub kościelny, czy ma tylko cywilny. TO JEGO SPRAWA. Ani do alkowy, ani do rozporka nikomu nie zamierzam zaglądać! > Znasz opinie warszawiaków o Kaczyńskich? Nieudolność, nieudolność i jeszcze raz nieudolność, która jest gorsza on nieuctwa i niewiedzy. Znam. Kaczyński - jako prezydent złożył ok. 200 doniesień do prokuratury. Kilka z nich sporządzonych zostało przez burmistrza Zielińsjkiego. Masz wątpliwości? Zajrzyj do archiwalnych ezemplarzy warszawskich gazet. Ja zaglądałem. Za czasów komuny i - później - koalicji PO - SLD Warszawę rozkradano, rozkradano, i jescze raz rozkradano... >Wiara jest jak dupa trzeba ją mieć - śpiewał Piotr Marek za komuny. Masz dupę rozumny, ale obawiam sie, ze niedługo ją stracisz. Pozwól, że pozostawię to bez komentarza. Nie szukam łatwych łupów! >Z góry wyrazy współczucia. Serdeczne dzięki! Bądź zdrów! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 12:40 Pożyjemy – zobaczymy. Pewnie jak zwykle skończy się na tym, że zamienił stryjek siekierkę na kijek. Tyle tylko, że w końcu do głosu dojdą chamy z Samoobrony, a wtedy my - chyba wszyscy forumowicze – będziemy mieli nietęgie miny. Pisz sobie co chcesz, a Zieliński to niekompetentny gbur, mający wypisaną nienawiść na swej chrześcijańskiej twarzy. W ogóle te jego pozowanie na katolika.. A kto żył ileś lat bez ślubu?! Żebyśmy się dobrze zrozumieli, mnie „kto i z kim” w ogóle nie rusza, ale jak się mówi A, to i trzeba powiedzieć B. Nie słyszałeś nic o zarzutach? Dobre sobie! Widać na innym świecie mieszkasz. Mówisz że to tylko pomówienia. Nie mam zamiaru na forum mówić, co i jak było z wielkim panem posłem, bo na własnym przykładzie poznałem ile są warte w Suwałkach dowody, a nawet wygrane sprawy (i jakoś w czerwonych Suwałkach, nie można było wyegzekwować wysądzonych pieniędzy od „czarnego”). Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 13:27 >Tyle tylko, że w końcu do głosu dojdą chamy z Samoobrony... Gdybyż to tylko było to! Samoobrona jest tworem sowieckich służb. Tworem, który jest trzecim co do wielkości klubem w Sejmie RP. I TO JEST RZECZYWISWTY PROBLEM POLSKI - OJCZYZNY NASZEJ! Zieliński to niekompetentny gbur... To Twoja ocena. Niestety, nie poparta żadnymi argumentami. Moja jest inna. Zieliński - to kompetentny, elokwentny polityk o jednoznacznych poglądach, przed którym - idę o zakład - jest droga otwarta do... Ano, pożyjemy, zobaczymy do czego. >A kto żył ileś lat bez ślubu?! Stary, to jego sprawa! Ja też żyję bez ślubu, bo moja żona - póki co - nie ma unieważnionego poprzedniego związku. Chcesz mnie oceniać? Wara ci od moich osobistych spraw, bo masz za mało tzw. "danych wejściowych", więc i tobie, wojtku_kosynierze, i każdemu, kto będzie chciał wchodzić z brudnymi buciorami w moje małżenstwo dam zde-cy-do-wa-ny odpór. Moją alkowę zostaw mnie! Zielińskiego - Zielińskiemu! >Nie słyszałeś nic o zarzutach? Dobre sobie! Widać na innym świecie mieszkasz. Mówisz że to tylko pomówienia. Nie mam zamiaru na forum mówić, co i jak było z wielkim panem posłem... Na tym forum nie znalazłem ani jednego argumentu, tylko POMÓWIENIA i nic więcej. Podaj jeden, dwa, trzy konkrety. Bez tego będziesz gołosłownym pieniaczem, zawistnym karłem, producentem jedu i żółci. A nie chcesz mówić, bo wiesz dobrze, że wirtualna anonimowość ma swoje granice. Na potrzeby sądu można każdego z nas bez trudu zidentyfikować, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 13:42 A dlaczego mam zostawiać w spokoju alkowę Zielińskiego! Skoro pozuje na katolika, to niech żyje według nauk swego kościoła Jeszcze raz powtarzam, iż mnie nie interesuje kto i z kim (także pod względem płci) Ja pragnę trzymania się głoszonych przez siebie zasad! A jak nie, to niech przestanie trajtolić na temat etyki itepe. A co do chamstwa pana Posła, to mogę dać na maila namiary na ludzi, którzy na własnej skórze poznali ogładę i kulturę p. Zielińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 15:26 wojtek_kosynier napisał: > A dlaczego mam zostawiać w spokoju alkowę Zielińskiego! Ponieważ to jego, nie Twoja alkowa! > Skoro pozuje na katolika, to niech żyje według nauk swego kościoła Podałem Ci swój przykład. Nie pozuję na katolika, nim jestem. Prawo kanoniczne jednak nie pozwala mi na uczestniczenie w sakramencie komunii i nic na to nie poradzę dopóty, dopóki pierwsze małżeństwo mojej żony nie zostanie unieważnione. Owszem nie jestem w zgodzie z nauką Kościoła, bo być nie mogę. Kiedy te sprawy uporządkuję, a nie wiem, czy i kiedy to się stanie, bo nie taka to prosta sprawa, zniknie obecny problem. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 15:31 dzięki za szczerość - i nie piszę tego bynajmniej sarkastycznie. Cieszę się jednak, że z tym kościołem nie mam nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 15:50 Do absolutu się dorasta... Jeżeli znalazłeś GO gdzie indziej, to "tyz piknie"... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 15:52 W każdym razie z funcjonariuszami Pana B. nie chce mieć nic wspólnego. Inna sprawa, że jakoś nie miałem do nich szczęścia w swym życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĽ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 15:55 W każdym razie z funkcjonariuszami Pana B. nie chcę mieć nic wspólnego. Inna sprawa, że jako? nie miałem do nich szczę?cia w swym życiu... Jako? nie trafiłam za to na księdza pokroju Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
rozumny1 Re: JA Z TOBĽ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 16:05 Mówiłem o NIM, o ABSOLUCIE. Określenie "funkcjonariusze Pana Boga" jest obraźliwe. Chcesz obrażać??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: JA Z TOBĽ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 08.11.05, 08:26 Obrażać?! Ja tylko wyraziłem opinię o jakiejś części kleru... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 07.11.05, 21:21 A w czymże miałyby przejawiać sie jego kompetencje? Pamietam go jako wyjatkowego niekompetentnego kuratora oświaty - nie mającego o niczym pojecia. Praktycznie o wszystkim decydowali jego doradcy - on nawet nie wiedział, czym dokładnie zajmuje się jego urząd... Wane że mógł upajać się władzą. (Usiłowałem z nim kiedys przeprowadzić wywiad - po paru słowach wstepu i lania wody nie był w stanie wydusić z siebie ani słowa odpowiedzi na konkretne pytania - wywiad nie nadawał się do publikacji, a jego streszczenie zamkneło się w jednym zdaniu). Był chyba rekordzistą Polski - radny w Suwałkach burmistrz w Warszaiwe... Dla paru groszy diety szmacił sie udając że wciąż działa w tytm mieście. I nie stanowi żadnej tajemnicy jego działalność jako wykładowcy suwalskiego Oxfordu - gdy powszechnie wiadomym wśród studentów było, że na lepszą ocene mozna było zasłużyć sobie nie nauką, ale działalnościa u boku pana Z. - roznoszenie jego ulotek, organizacja spotkań, itd. (Mówię tu o pierwszych latach obecnego wieku)... Odpowiedz Link Zgłoś
maksiczek Re: JA Z TOBĄ NIE POLEMIZUJĘ, JA CIEBIE POUCZAM 11.11.05, 02:11 a może jakąś suwalki story zaczniemy? Odpowiedz Link Zgłoś