Dodaj do ulubionych

kandydat na prezydenta - pewniak

17.11.05, 14:41
Skądinąd przeciekła kandydatura kandydata na Prezydenta Suwałk ( tzw członek
z ramienia - stare, ale jare)z ramienia PiS w najbliższych ( bliższcyh lub
dalszych) wyborach samorządowych. To niejaki Pan Szymańczyk - Prezes
Spółdzielni Mieszkaniowej z Północy. Albo Romuald Łanczkowski- gwiazda
ostatnich wyborów do Europarlamentu - aktualnie na zesłaniu w Warszawie.
Proponuję najpierw prawybory na forum. Na kogo się decydujemy?. Ja na
Szymańczyka.Chłop swoje waży i doświadczenie ma.A ten Łanczkowski to jakiś
taki.... - za mądry dla mnie....
Obserwuj wątek
    • fallout7 Re: kandydat na prezydenta - pewniak 17.11.05, 15:19
      A ja na Gajewskiego. Co by nie gadać dobrze Suwałkom zrobił.
      • palecbozy1 Re: kandydat na prezydenta - pewniak 18.11.05, 09:13
        Oczywiście ,że na Gajewskiego.To jedyna poważna kandydatura.Podałem nazwiska
        ewentualnych kontrkandydatów,żebyśmy mogli się z nimi zapoznać dogłębnie ,
        zanim jeszcze zostaną namaszczeni przez promotora.
    • pierdutow Re: kandydat na prezydenta - pewniak 17.11.05, 15:22
      dzielenie skóry na niedźwiedziu ! Tak sie PISowcom śpieszy do władzy że już
      kampanie wyborczą zaczynają??????? Oby ich wyborcy nie pognali na cztery
      wiatry zanim zaczną rządzić w samorządach. Beretów jakby wiecej w mieście. Sam
      to zauważyłem.
    • rozumny1 Re: Prośba do Pani H 17.11.05, 16:27
      Do Ciebie,Szanowna Pani, która kryjesz sie pod nickiem palecbozy1(<< Palec
      Boży, no, no, no jako historyk sztuki wiele mógłbym na ten temat powiedzieć...)
      piszę w tym wątku, bo tamten czegoś mocno nieświeży się zrobił, a piszę, bo
      chciałbym wiedzieć, czy szkalowanie i pomawianie w sieci osób publicznych,
      zwłaszcza chronionych immunitetem, jest ścigane z urzędu przez prokuraturę,
      czyli też musi być w takiej sprawie doniesienie? Zupełnie serio proszę Panią o
      pomoc w odpowiedzi na to pytanie, co przecież dla tak dociekliwej niewiasty nie
      będzie trudne, zwłaszcza że może Pani przeprowadzić zawodowe, a nie ubeckie
      śledztwo.

Z góry za pomoc dziękuję i pozdrawiam.
      • filikander Re: Prośba do Pani H 17.11.05, 16:56
        Ha ha Pan rozumny to chyba rzeczywiście pan Roman Ł.
      • palecbozy1 Re: Prośba do Pani H 18.11.05, 09:15
        Tak się przestraszyłem,że aż kuncnąłem.Tym immuniktetem to niby Ty jestes
        chroniony?
        Pokaż mi ten post a powiem Ci kim jestem.
    • rozumny1 Re: Pani HA, jestem ZA! 17.11.05, 17:05
      Powiem Pani, Pani H., że i ja jestem za Panem Szymańczykiem. To bardzo dobry
      kandydat! Ten Łanczkowski to faktycznie jakiś taki "mędrol" - jak powiedziałby
      ks. prof. Tischner.

Już dobrze, dobrze Pani H., ten Czcigodny Ksiądz zupełnie nie nadawał się do
      ezorcyzmów...
      • rozumny1 Re: Pani HA, jestem ZA! 18.11.05, 07:50
        Autopoprawka. Chodziło - oczywiście - o egzorcyzmy, a nie ezorcyzmy. Za
        literówkę przepraszam, bo a nuż pomyślałaby Pani, że jakąś nową metodę będziemy
        wprowadzać. Nie, zapewniam, nie będziemy!
        • palecbozy1 Nasz purysta językowy-jeden przykład jak chcecie 18.11.05, 10:57
          Cytuję fragmencik z postu rozumnego,żeby zrozumiał,że to jest net a nie
          sorbona suwalska i błędy oraz literófki m o g ą się zdarzyć. Nawt jemu.
          cyt" No, śmiało, powiedz sfrustrowana istoto, której tatusia, może wujka,
          pociotka czerwony ryj Zieliński odrąbał od koryta. Odrąbał??? I dobrze zrobił!
          I słusznie zrobił! Cześć mu i chwała za to"
          Zagadka. Czyj jest ryj.? Odpowiedż wysłać do warszawskiego ratusza na adres
          rozumnego.
          • rozumny1 Re: To nie był trafny strzał... 18.11.05, 15:29
            Szanowna Pani, odpowiadam. Po pierwsze. Literówek się nie czepiam. Skrót to nie
            to samo co skrut, bo skrut jest ordynarnym błędem ortograficznym. W Pani szkole
            tego nie mówili? Po drugie, czerwony ryj jest tatusia, wujka, pociotka... No,
            chyba nie chce Pani powiedzieć, że Zielinskiego albo mój. I po trzecie, tak w
            ogóle to o co Pani chodzi, Szanowna Pani H.?
      • palecbozy1 Re: Pani HA, jestem ZA! 18.11.05, 09:16
        he,he Lanczkowski- nie mędrol a raczej rozumny jakiś
        • rozumny1 Re: Pani HA, jestem ZA! 18.11.05, 15:31
          Mędrol, mędrol...
          • pierdutow Re: Pani HA, jestem ZA! 18.11.05, 18:08
            róbta co chceta.
    • rozumny1 Re: kandydat na prezydenta - pewniak 20.11.05, 11:21
      Jak dzisiaj jest w grodzie nad Hańczą, bo w Katowicach napadało sniegu, a do
      tego jeszcze zajęcia ze studentami z kultury języka... Brrrrrrr!
      • filikander Re: kandydat na prezydenta - pewniak 20.11.05, 12:18
        Śniegu nie ma, ale dość nieprzyjemnie - szaro i brzydko. Brrrrrry
    • rozumny1 Re: nowe wieści 21.11.05, 18:11
      Pani H., coś Pani powiem! To niesłychane, ale w czasie minionego weekendu
      dowidziałem się, że ten Łanczkowski, członek - jak to Pani niezwykle
      oryginalnie określa - z ramienia PiS był w czasie stanu wojennego podobno przez
      czerwony reżim internowany za działalność opozycyjną. Powiedziano mi też, że
      wtedy, czyli w stanie wojennym po raz pierwszy prezydentował Suwałkom Józef G.,
      ale to chyba jakieś oszczerstwo, bo w tamtym czasie tylko TĘGIM (w znaczeniu
      ważnym, rzecz jasna!) CZŁONKOM z prawdziwego ramienia PZPR-u, CZŁONKOM
      SPRAWDZONYM dawano (bez jakichś tam głupawych wyborów) takie funkcje. A Józef
      G. wydaje mi się być takim strasznie kościelnym. Jakiś czas temu, nie uwierzy
      Pani, sam słyszałem, jak zawierzał siebie, radnych, miasto... To jak z tym w
      końcu jest?! Pewnie – jak zwykle – ludziska łżą, a suwalskich dziennikarzy
      jakoś to nie interesuje. Powiem Pani szczerze, Pani H., mnie się wydaje, że to
      musiało być jakoś tak odwrotnie. Ma Pani może jakieś wiadomości na ten temat?!
      Pani H., coś Pani powiem. To niesłychane, ale ostatnio dowiedziałem się, że ten
      Łanczkowski, członek - jak to Pani niezwykle oryginalnie określa - z ramienia
      PiS był w czasie stanu wojennego podobno przez czerwony reżim internowany za
      działalność opozycyjną. Powiedziano mi też, że wtedy, czyli w stanie wojennym
      po raz pierwszy prezydentował Suwałkom Józef G., ale to chyba jakieś
      oszczerstwo, bo w tamtym czasie tylko TĘGIM (w znaczeniu ważnym, rzecz jasna!)
      CZŁONKOM z prawdziwego ramienia PZPR-u, CZŁONKOM SPRAWDZONYM dawano (bez
      jakichś tam głupawych wyborów) takie funkcje. A Józef G. wydaje mi się być
      takim strasznie kościelnym. Jakiś czas temu, nie uwierzy Pani, sam słyszałem,
      jak zawierzał siebie, radnych, miasto... To jak z tym w końcu jest?! Pewnie –
      jak zwykle – ludziska łżą, a suwalscy dziennikarze - z niewielkimi wyjątkami-
      tylko piweńko sącza i niczym się nie interesują. Powiem Pani szczerze, Pani H.,
      mnie się wydaje, że to musiało być jakoś tak odwrotnie. Ma Pani może jakieś
      wiadomości na ten temat?!
      • pierdutow Re: nowe wieści 21.11.05, 18:16
        ile można te same głupoty wypisywać na tym forum? Zignorować prowokatora.
        • rozumny1 Re: Ooooooooooj, bo się zeźlę! 21.11.05, 18:25
          pierdutow napisał:
          > ile można te same głupoty wypisywać na tym forum? Zignorować prowokatora.
          Dowalić z lekka? A?
      • mmpm Re: nowe wieści 21.11.05, 23:54
        Zaciąłeś się.
        • rozumny1 Re: nowe wieści 22.11.05, 07:02
          Spróbuj, jeżeli już wytrzeźwiałeś, odróżnić drążenie tematu od zacięcia się!
          • rozumny1 Re: nowe wieści 22.11.05, 07:48
            mmpm, sorry, najpierw napisałem i wysłałem, a dopiero potem zobaczyłem kumu
            odpowiadam. Raz jeszcze przepraszam. Odpowiedź winna brzmieć:
            Spróbuj odróżnić drążenie tematu od zacięcia się!
            • pierdutow Re: nowe wieści 22.11.05, 18:26
              Jak drążysz to kup se świder. Jak się zaciąłeś musisz uważać przy goleniu.
              • rozumny1 Re: nowe wieści 23.11.05, 07:59
                O, Boże, pierdutow, błagam, nie wystawiaj się tak strasznie, zwłaszcza że -
                podobno - wiersze klecisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka