Dodaj do ulubionych

Białystok - miasto widmo???

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 12:48
Po "Uchwytach" pada kolejna firma, czyli huta szkła, w kolejce czeka Biawar,
a niedługo pewnie padnie Polmos. Oj współczuję Wam. Niedawno zamknął
produkcję zachodni producent opakowań. Takie duże miasto,a żadnej porządnej
firmy. Zakłady mięsne chyba też padają. Aha, padły jeszcze Kolejowe Zakłady
Konstrukcji Stalowych. Niedługo będziecie żyć jedynie z administracji woj.
podlaskim. Ale jak długo jeszcze ???
Obserwuj wątek
    • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 13:35
      Niby zorienotwany jestes co tu nas sie dzieje, a chyba troche nie do konca. w
      prasie przeczytales, ze huta pada, gdzies cos kiedys slyszales o sytuacji w
      Polmosie, powymieniles pare innych zakladow by bardziej dramatycznie sytacja
      wymalowac. I przejales sie bardzo, pocieszeniem wiec niech ci bedzie fakt ze
      Nibe-Biawar ma sie calkiem niezle, losy zakladu zadecydowaly sie w tym roku,
      nowi wlasciele, nowy Prezes, zwiekszenie zatrudnienia na produkcji, produkcja
      na export, praca na zmiany, tylko patrzec jak tiry z towarem znowu sznurem beda
      wyjezdzac w kraj!
      • marat_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 13:38
        Ale za to ile kościołów u nas się buduje!!!
        Witaj Chatko!
        Wyspałaś się już?
        :))
        • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 13:58
          TAk dziekuje ale kawa obok, zeby nie zasnac zanim otworzy sie kolejny post.
          Chyba wiesz co z tym zrobic :))))
          • poziomk Re: Bia?ystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:06
            Czesc Chatka cos Ci sie 2 razy wyslalo to samo:))
        • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 13:58
          TAk dziekuje ale kawa obok, zeby nie zasnac zanim otworzy sie kolejny post.
          Chyba wiesz co z tym zrobic :))))
          • marat_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:15
            chatka_ napisała:

> Chyba wiesz co z tym zrobic :))))

M: No pewnie. Tym razem posłałem 2 impulsy na serwer: jeden z kopniakia, drugi
            z dyni...

:)))
            • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:20
              To juz wiesz Poziomko dlaczego dwa razy poszedl ten sam post:)
              • marat_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:27
                chatka_ napisała:

> To juz wiesz Poziomko dlaczego dwa razy poszedl ten sam post:)

M: A podziękowania dla czołowego informatyka Forum to, za przeproszeniem, gdzie?
                Palce u nogi bolą jak cholera, na czole siniak, ale co serwer chodzi jak
                brzytwa - to chodzi...
                :)))
                • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:37
                  Palce u nogi i glowa to chyba Marata powinny bardziej bolec, takie
                  uderzenie!!!. Jestem pod wrazeniem!
                  • marat_ Re: Białystok - miasto widmo??? 11.10.02, 14:49
                    chatka_ napisała:

> Palce u nogi i glowa to chyba Marata powinny bardziej bolec, takie
                    > uderzenie!!!. Jestem pod wrazeniem!

Chyba się nie zrozumieliśmy. A niby kto jest tym czołowym informatykiem: te
                    dzwony co to siedzą tam w Warszawie i kaszanią, czy ten kto rozruszał ten
                    zacinający się, zakichany serwer?
    • Gość: zawiedziony Re: Białystok - miasto widmo??? IP: proxy / 212.244.106.* 12.10.02, 13:31
      Jest mi bardzo przykro, że w tym wątku uciekł temat podniesiony przez RURĘ.
      Teraz dyskusja toczy się o jakiś pierdołach i nieistotnych problemach CHATKI,
      które zupełnie mnie nie interesują. Wchodząc w ten wątek liczyłem na ciekawą
      dyskusję o sprawach, które poruszył RURA. Podobnie dzieje się z innymi wątkami,
      które psują tzw."stali bywalcy" . Wielka szkoda.
      • Gość: chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.piasta.pl 12.10.02, 17:51
        Gość portalu: zawiedziony napisał(a):

> Jest mi bardzo przykro, że w tym wątku uciekł temat podniesiony przez RURĘ.
        > Teraz dyskusja toczy się o jakiś pierdołach i nieistotnych problemach CHATKI,
        > które zupełnie mnie nie interesują. Wchodząc w ten wątek liczyłem na ciekawą
        > dyskusję o sprawach, które poruszył RURA. Podobnie dzieje się z innymi
        wątkami, które psują tzw."stali bywalcy" . Wielka szkoda.

Sorry, rzeczywiscie sie zapomnielismy. Ale wracajac do tematu, jakie jest Twoje
        zdanie???
    • Gość: saunne Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 17:06
      W Zakładach Mięsnych sytuacja jest ciężka, ale nie padają, Polmos - podobnie, o
      Biawarze ktoś już Ci napisał, a o hucie szkła zdecyduje sąd. Nie rozumiem
      Twoich intencji. Po co to tzw. współczucie? Bo chyba nie chcesz wywołać
      kolejnej płaczliwej dyskusji?
    • Gość: zawiedziony Re: Białystok - miasto widmo??? IP: proxy / 212.244.106.* 12.10.02, 19:20
      Myślę, że RURA trochę przesadził. Jest jeszcze kilka dużych firm w Białymstoku,
      które funkcjonują nieźle, jak chciażby BZPOW Agros, ale faktem jest, że
      Białystok się "zwija". Dużych firm ubywa, inwestycji w produkcję za bardzo nie
      widać, społeczeństwo miasta i województwa ubożeje. Smutno.
      A czy dojdzie do sytuacji, że będziemy żyć tylko z administracji - nie wiem.
      Przez mieszkańców innych części Polski jesteśmy postrzegani jako ciemnogród,
      Azję i bynajmniej nie robimy zbyt wiele, aby ten obraz zmienić. O kilku
      konertowych przypadkach możemy przeczytać także na tym forum ( Słynna angielska
      strona internetowa Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania, gmina nadmorska,
      zapowiedż budowy nowych świątyń w momencie, gdy społeczeństwo niejednokrotnie
      przymiera głodem i wiele innych). Potencjalni inwestorzy to widzą i nie chcą tu
      wkładać swoich piniędzy.
      Może sytuacja się zmieni, gdy wybierzemy mądrego prezydenta Białegostoku,
      któremu będzie naprawdę zależało na rozwoju tego miasta, a nie tylko na
      własnych i rodziny interesach. Nie nastąpi to jednak z dnia na dzień.
      Pozdro.
      • Gość: mały Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.osiedle.net.pl 12.10.02, 21:54
        Jak dbają o nasze interesy nasi ulubieńcy zarówno z lewicy jak i z prawicy?
        Widać było na ostatniej sesji Rady Miasta. Oto Sejm uchwalił ustawę pozwalającą
        przedsiębiorstwom w ciężkiej sytuacji na pewne ulgi i zwolnienia podatkowe
        warunkiem jednak było podjęcie odpowiedniej uchwały przez RM. Przez trzy
        miesiące RM nie miała czasu tym się zająć. Dopiero po faksach z Fast, Uchwytow
        i larum podjęte przez prasę poinformowaną między innymi przez Ewę Bończak.RM w
        ostatniej chwili ( termin podjęcia uchwały mijał 30 pażdziernika), na ostatnim
        posiedzeniu podjeła stosowną Uchwałę. To jest skandal i bo ci ludzie zabiegają
        o ponowny wybór. Są tak zapatrzeni w profity że nie dostrzegają niczego wokół.
      • vxy Re: Białystok - miasto widmo??? 12.10.02, 23:50
        Będę nudny, bo już to pisałem. Chcę się mylić i spluwam po trzykroć we
        wszystkich możliwych kierunkach, albo i nie (niepotrzebne sktraślić), ale
        kierunek w jakim podąża nasze miasto to Przystanek Alaska - rezerwat. I coś mi
        się zdaje, że nie zmieni tego żadna nowa ekipa rządząca, a wejście do Unii
        tylko to przyśpieszy. Jedyne poważne pieniądze jakie uzyskaliśmy to na
        zalesienie. Panowie z Brukselki będą tu przyjeżdżać na polowania. A nas będą
        wynajmować do nagonki.
        nie-hough
        • Gość: Jo La Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.proxy.aol.com 13.10.02, 19:23
          Obawiam się,że z tymi rozmodlonymi,gapowatymi gębami nawet na >naganiaczy<
          w unijnych polowaniach nie nadajecie się.
          >Ubodzy i cichego serca< zawsze biorą od losu w dupę.
    • Gość: robson Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:58
      sytuacja w białostockich przedsiebiorstwach nie jest najlepsza, ale napewno nie
      znajdziesz nigdzie na murach takich popierdolonych haseł jak na 28 czerwca przy
      HCP.
      • Gość: RURA Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 07:42
        W Poznaniu też nie jest lekko. Wiele firm przeniosło swoje centrale do
        Warszawy. Podupada Ceglorz wraz z polskim przemysłem stoczniowym.Ale poza tym
        coś się dzieje. Są nowe inwestycje i zapowiedzi nowych. A w Białymstoku cisza.
        Jeżeli na stronie miejskiej za jednego z głównych inwestorów w mieście uważa
        się MC Donalds i Auchan to chyba nieporozumienie. Białystok to bardzo ładne
        miasto, szczególnie pałac i parki wokoło, które wg mnie za mało wykorzystało
        swoją szansę. Macie małą siłę przebicia (patrz dworzec, chociaż może teraz coś
        ruszy) w kraju. Co wy na to ??? Pozdrowienia.
        • Gość: taz Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.mexico.one.pl 14.10.02, 09:08
          z tymi stronami internetowymi masz rację, od około 2 lat strona Browaru
          Dojlidy, jest niedokończona - pojawia sie napis WYGASZACZE W BUDOWIE
          ZAPRASZAMY WKRÓTCE www.dojlidy.com.pl/pliki_pl/media/wygasz/wygasz.htm
          Pozdrawiam Paweł
        • Gość: Mezzo Re: Białystok - miasto widmo??? IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 15.10.02, 14:26
          W wielu polskich miastach jest podobnie jak w Białym - inwestorzy się nie
          garną, a istniejące wielkie firmy mają kłopoty lub podupadają. Z białostockich
          firm, która dobrze prosperuje, należałoby wymienić jeszcze dywanowego giganta
          Agnellę.
          • ralston Re: Białystok - miasto widmo??? 17.10.02, 18:36
            Słuchajcie, a jak się miewa Biruna? W tym roku nabyłem drogą kupna, w jednym z
            warszawskich sklepów spodnie z polaru. Na metce z radością zauważyłem, że
            producentem jest właśnie Biruna. Jak oni teraz przędą?
            • freewolf Re: Białystok - miasto widmo??? 17.10.02, 19:40
              ralston napisał:

> Słuchajcie, a jak się miewa Biruna? W tym roku nabyłem drogą kupna, w jednym
              z
              > warszawskich sklepów spodnie z polaru. Na metce z radością zauważyłem, że
              > producentem jest właśnie Biruna. Jak oni teraz przędą?

Biruna ma się całkiem nieźle. A przędą zgodnie z krajowymi normami i według
              najnowszych technologii, także na eksport do (cytując za oficjalną stroną
              internetową firmy): Wielkiej Brytanii, Australii, Niemiec, państw Europy
              Wschodniej, Danii oraz Grecji.
              • ralston Re: Białystok - miasto widmo??? 17.10.02, 19:43
                No to następni do listy tych, którzy sobie radzą. Kto następny?

Pewnie Polmos po obniżce akcyzy :))))
                • freewolf Re: Białystok - miasto widmo??? 17.10.02, 20:59
                  ralston napisał:

> No to następni do listy tych, którzy sobie radzą. Kto następny?
                  > Pewnie Polmos po obniżce akcyzy :))))

W ramach patriotyzmu lokalnego od dziś poświęcam się intensywnej
                  degustacji "Żubrówki" aby podtrzymać płynność finansową rzeczonego zakładu:).
                  • ralston Re: Białystok - miasto widmo??? 18.10.02, 09:32
                    O płynność rzeczonego zakładu obawiać się nie należy. Wszak oni w branży z
                    natury płynnej robią... :)
                    • Gość: RURA Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 12:06
                      No, Żubróweczka najlepsza z soczkiem jabłkowym !
                      • chatka_ Re: Białystok - miasto widmo??? 18.10.02, 13:14
                        Rura TY chyba w Poznaniu nie od dawna, a? :))
                        • poziomk Re: Bia?ystok - miasto widmo??? 18.10.02, 13:23
                          chatka_ napisa?a:

> Rura TY chyba w Poznaniu nie od dawna, a? :))
                          TEJ Co tam w pyrlandii? :)) dawno mnie tam nie widac bylo :))
                        • Gość: Rura Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 15:10
                          Od 7 lat mieszkam w Poznaniu (z małymi przerwami)
                      • vxy Re: Białystok - miasto widmo??? 19.10.02, 19:11
                        sorry, nie zauważyłem twego wpisu.
                        Zgadzam się jak najbardziej
                  • vxy Re: Białystok - miasto widmo??? 19.10.02, 19:09
                    żurbówka najlepsza z sokiem jabłkowym.
                    polecam i pozdrawiam
                    vxy
                    • saunne Re: Białystok - miasto widmo??? 19.10.02, 20:32
                      vxy napisał:

> żurbówka najlepsza z sokiem jabłkowym.
                      > polecam i pozdrawiam
                      > vxy

zdecydowanie popieram :)
        • Gość: robson Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 23:55
          zastanawiam się czy ty przypadkiem nie jesteś z Łomży albo okolic?
    • Gość: pixie Re: Białystok - miasto widmo??? IP: *.tkb.pl / 10.1.130.* 22.10.02, 17:52
      Zapomniałeś o TP S.A. ... Następna w kolejce .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka