Gość: Vit IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.02, 18:27 To w Białymstoku z jakichś powodów wybory odbyły się wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gumis Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 11.11.02, 00:08 Trzeba sie Cieszyc ze prawicowy kandydat wygrał tak dużą różnicą głosów.Mimo tak intensywnej kampani wyborczej kontrkandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.biaman.pl 11.11.02, 00:28 trzeba sie cieszyć, nic się nie zmieni, miastem będzie władał biskup, będziemy budować koscioły, zmieniać nazwy ulic i ...... i no właśnie nic więcej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 00:33 Gość portalu: Gumis napisał(a): > Trzeba sie Cieszyc ze prawicowy kandydat wygrał tak dużą > różnicą głosów.Mimo tak intensywnej kampani wyborczej > kontrkandydata. Ciekawy związek przyczynowo-skutkowy tlumaczacy niejasne jaszcze wyniki wyborów. Zwykle, gdzie zaścianek i ciemnogrod, zwycieza prymitywny nacjonalizm i ksenofobia, co tak bliskie jest prawicy, szczegolnie jej chrzescijansko- bialostockiej formie. Zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prestik Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 11.11.02, 04:16 Dla Bialegostoku to jest katastrofa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warchoł Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.11.02, 10:16 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gość portalu: Gumis napisał(a): > > > Trzeba sie Cieszyc ze prawicowy kandydat wygrał tak dużą > > różnicą głosów.Mimo tak intensywnej kampani wyborczej > > kontrkandydata. > > Ciekawy związek przyczynowo-skutkowy tlumaczacy niejasne jaszcze wyniki wyborów > . > Zwykle, gdzie zaścianek i ciemnogrod, zwycieza prymitywny nacjonalizm i > ksenofobia, co tak bliskie jest prawicy, szczegolnie jej chrzescijansko- > bialostockiej formie. Zgroza!!! > > Kolego z Warszawy, jestem ciekaw czym się różni warszawski dewot (kaczor) od białostckiego (Tur) Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:39 Gość portalu: Warchoł napisał(a): > Kolego z Warszawy, jestem ciekaw czym się różni > warszawski dewot (kaczor) od > białostckiego (Tur) To proste Tur już rządził i pokazał co umie zaś Kaczyński dopiero pokaże czy faktycznie ma koncepcję zrobienia porządku w warszamskim śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:40 Gość portalu: Warchoł napisał(a): > Kolego z Warszawy, jestem ciekaw czym się różni > warszawski dewot (kaczor) od > białostckiego (Tur) To proste: Tur już rządził i pokazał co umie zaś Kaczyński dopiero pokaże czy faktycznie ma skuteczną koncepcję zrobienia porządku w warszawskim śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 10:44 Mimo iż symatyzuję z prawicą i bardzo cieszy mnie zwycięstwo Kaczyńskiego w Warszawie, Kropiewnickiego w Łodzi oraz Jurczyka w Szczecinie to kontunuacja nieporadnych rządów Tura w moim rodzinnym mieście nie napawa mnie optymizmem. Żałuję że wyborcy nie wystawili mu żółtej kartki za dotychczasową działalność choćby w postaci niewielkiej przewagi procentowej nad kontrkandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warchoł Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.11.02, 10:56 yoghurt napisał: > Mimo iż symatyzuję z prawicą i bardzo cieszy mnie > zwycięstwo Kaczyńskiego w Warszawie, Kropiewnickiego w > Łodzi oraz Jurczyka w Szczecinie to kontunuacja > nieporadnych rządów Tura w moim rodzinnym mieście nie > napawa mnie optymizmem. Żałuję że wyborcy nie wystawili > mu żółtej kartki za dotychczasową działalność choćby w > postaci niewielkiej przewagi procentowej nad kontrkandydatem. Masz poczucie humoru. Jurczyk i prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:03 Lepszy on niż Runowicz z SLD-UP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URWIS Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.biaman.pl 11.11.02, 08:49 I znów mieszkańcy udowodnili, że w BIałymstoku rządzi kler. Tur odda parę szkół i atrakcyjnych działek przyjaciołom, którzy będą chwalić jego osobę na ambonie. Szaremu mieszkańcowi nic nie zrobi co by mogło poprawić byt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.csk.pl / *.csk.pl 11.11.02, 10:50 hahaah i dalej nic sie nie zmieni w naszym uroczym miescie, dalej beda panowaly uklady kolesiow, ale coz mamy to na co zasluzylismy, popierajmy dalej czarna wladze to z nimi pojdziemy razem do piekla i to gorszego niz na ziemi, jak mieszkancom naszego miastasie zyje i co mysla o wladzy lokalnej latwo wyciagnac wnioski po niskiej frekfencji, tu jest lud dla samorzadu, a nie wladza dla ludzi i nic w najblizszym czasie sie nie zmieni, ciekawe co teraz w tej kadencji oddadza na wlasnosc kochanym klechom, kosciolow to u nas niedostatek , trzeba zwiekszyc liczbe oddawanej ziemi i nalozyc dodatkowe podatki na budowe swiatyn dla zlotego cielca. To nic ja jakos przetrwam gorzej z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:15 Gość portalu: dorota napisał(a): > To nic ja jakos przetrwam gorzej z wami. Zgaduję że masz na myśli ludzi kończących w najbliższym czasie szkoły - właściwie od razu będą musieli szukać mieszkania i pracy w Warszawie a jeśli wejdziemy do unii to na zachodzie a tu zostaną tylko emeryci i renciści czyli główny elektorat mistrza Tura, trochę to wszystko smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 11:16 w wyborach wzielo udzial troche ponad 27% uprawnionych do glosowania. Wniosek - Bialostoczanie maja gdzies sprawy miasta, a potrafia jedynie narzekac. To nie Tur jest problemem (bo i tak nic nie robi), tylko ci, ktorym jest "wszystko jedno". Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:29 saunne trafiłaś w sedno ! Zaczynam zastanawiać się co mogłoby przyciągnąć młodych ludzi w naszym mieście do wyborów ( starych to przyciąga radio które ma ryja ) Wszakże następne wybory odbędą się już w zupełnie innej sytuacji - będziemy brzegowym obszarem unii i we władzach będą potrzebni nowi ludzie potrafiący myśleć kategoriami europejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 11:43 wydaje mi sie, ze potrzebna jest przede wszystkim edukacja obywatelska (w zdrowym rozumieniu tego pojecia, tj. bez nacjonalistycznych oraz socjalistycznych nalecialosci). Polacy bardzo niechetnie angazuja sie w dzialania prospoleczne, co wiecej mozna wyczuc tendencje do drwienia z kazdego kto tylko sprobuje wysunac sie ponad "srednia". Oczywiscie nie wszyscy, na szczescie. Wybory bezposrednie to krok w dobrym kierunku, ale nie wolno na nim poprzestac (co zreszta widac po wczorajszej frekwencji). Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 11:55 Pocieszam się tylko faktem że wybory bezpośrednie odbywają się po raz pierwszy i tak właściwie to dopiero teraz prezydent poczuje wagę imiennej odpowiedzialności za skutki swoich decyzji bez przykrywki żadnej partii w wyniku czego wyborcy będą mieli dużo jaśniejszą sytuację przed następnymi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: 212.244.27.* 11.11.02, 12:23 to ze ludzue nie chodza na wybory to takze forma glosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 13:34 Gość portalu: bzik napisał(a): > to ze ludzue nie chodza na wybory to takze forma > glosowania. Zgadza się, lecz należy mieć na uwadze że taka forma głosowania bardzo skutecznie poprawia statysykę grupy która chodzi: radio maryja powered by emeryci & renciści :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 17:46 Gość portalu: bzik napisał(a): > to ze ludzue nie chodza na wybory to takze forma glosowania. Nieprawda. To obojetnosc. Brak zainteresowania sprawami panstwa. Pojscie na latwizne. Milczaca zgoda na rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 11.11.02, 19:50 A może by tak na MTV puszczać spoty wyborcze i wiadomości z kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 09:09 Hm a może by założyć jakąś fajną partię, przyjazną człowiekowi i przyrodzie typu Zieloni ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 09:52 agutka napisała: > A może by tak na MTV puszczać spoty wyborcze i wiadomości z kraju! Chyba nie chciałbym oglądać Tura z podkładem Nirvana - Smells Like Teen Spirit lub Puchalskiego Madonna - Like Virgin :-))) A na poważnie to uważam że regionalna TV3 powaliła temat na całej długości: zamiast tłuc debaty do bólu to zaserwowała nędzne 15-minutówki w ostatnim tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 09:59 Trzeba było oglądać BTM. Tam było ponad 50 minut relacji z całej debaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:11 a cóż to za zwierz ? poza pierwszą literką zupełnie nie kojarzę tego skrótu Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:17 BTM to beniaminek w kręgu białostockich mediów. BTM to Białostocka Telewizja Miejska - Prywatna stacja telewizyjna nadająca w kablu Vectry. Czy masz jeszcze jakieś pytania? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Tur prezydentem Białegostoku.GRatulacje! IP: *.utfors.se 11.11.02, 21:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mvito Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.thewetlandsinc.com 11.11.02, 21:17 Moze przy okazji tej kadencji p. Tur znajdzie sie na liscie plac Kurii ??? Ciekawe komu sie bardziej przysluzy - miastu czy czarnym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod5 Re: Tur prezydentem Białegostoku IP: *.szeptel.net.pl / *.stnet.pl 12.11.02, 06:41 Czego się czepiacie człowieka?Zobaczcie jak pięknieje nasze miasto!Wieś jest sielska i anielska .Wzrosła wydajność z hektara, w mleku jest więcej mleka , a w cukrze- cukru,trawa jest bardziej zielona, a mróz zimniejszy.A w innych rejonach kraju? Powodzie ,bezrobocie korupcja i wichury.To wszystko dzięki Turowi! Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:06 Mam dwa pomysły na nową partię: LSD - Lepsza Służba Demokracji oraz CHUJ CHrześcijańska Unia Jedności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:20 Osobiście nigdy nie mieszam narkotyków z seksem ale myślę że podstawowym problemem marketingowym w tych wyborach nie była nazwa partii czy skąpy przekaz medialny ale totalna posucha treści które można byłoby eksponować. Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:24 Ale gdyby takie partie były, to może więcej młodzieży poszłoby do urn! :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 10:33 Myślę że bardziej nośna byłaby obietnica: tyle samo kilometrów ścieżek rowerowych na głowę mieszkańca co w Amsterdamie ! Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 14:16 No, ale nie każdy interesuje się rowerami, nie każdy je ma i nie każdy jeździ, a głupoty interesują znaczną większość. Mam nadzieję, że czujesz tu aluzję do zachowań co poniektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tur prezydentem Białegostoku 12.11.02, 15:27 Elektorat w który celowałem tym hasłem to 18-23 lata ale scieżki rowerowe powinny interesować wszystkich bo to oznacza więcej ekologicznego transportu i miej spalin dla całego miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś