Dodaj do ulubionych

Tiszert dla wolności

25.02.06, 09:43
W przypadku akcji Tiszert dla wolności robi sie happening z czegos, co dla
ludzi jest wazne, jest nosnikiem ich idei i swiatopogladu (usunelam ciaze,
jestem gejem). Przeciez to niepowazne.
Czlowiek jest suma roznych wartosci. Eksponowane jednej cechy i to
calkiem
marginalnej z punktu widzenia zycia zawodowego, czy osiagniec nukowych lub
towarzyskichczyni w moich oczach nosiciela takiej koszulki kretynem.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 09:45
      widzialam w jednym ze sklepow "tiszert" z zaba na miotle i podpisem - zaba
      jaga.
      chyba sobie kupie, a co tam moge byc kretynem :)
      • nekroskop88 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 09:54
        I jeszcze ta "jaga". Będziesz miała akcent regionalny na koszulce ;)
        • anka1 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 12:09
          beda zatem kretynem ale patriota lokalnym :)
    • Gość: Jasne Re: Tiszert dla wolności IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.02.06, 10:21
      Wśród koszulek ewidentnie brakuje:
      "Jestem homofobem"
      "Jestem antysemitą"
      "Nie słucham Michnika"
      "Pierd**** Arabów"
      • alex.4 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 11:41
        t-shirty dla wolności nikogo nie obrażają więc to co chciałby nosić jasne nie
        mieści się w tej akcji.
        • Gość: Jasne Re: Tiszert dla wolności IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.02.06, 11:59
          > t-shirty dla wolności nikogo nie obrażają więc to co chciałby nosić jasne nie
          > mieści się w tej akcji.

A kogo obraża koszulka z napisem "Jestem homofobem" ?
          • alex.4 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 12:02
            homofob nawołuje do nienawiści ze względu na preferencje seksualne.
            Zresztą mamy wolny kraj i zawsze możesz sobie taką koszulke jesli chcesz
            zrobić. Widziałem w Księgarni Frondy koszulki nawołujące o ile dobrze pamiętam
            do dziewictwa przed ślubem:):):)
            • Gość: Jasne Re: Tiszert dla wolności IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.02.06, 12:16
              > homofob nawołuje do nienawiści ze względu na preferencje seksualne.

Raczej po prostu ich nie akceptuje.
              • alex.4 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 12:28
                Fobia to uporczywy lęk przed różnymi określonymi sytuacjami, zjawiskami lub
                przedmiotami, związany z unikaniem sytuacji wywołujących go i utrudnieniem
                funkcjonowania w społeczeństwie. Fobie wywołane są przez pewne sytuacje lub
                obiekty zewnętrzne wobec osoby przeżywającej lęk, które obiektywnie nie są
                niebezpieczne. Na fobie cierpi około 10% ludzkości.

Podobnie jak w przypadku innych nerwic, fobia zazwyczaj wiąże się z objawami
                psychosomatycznymi, na przykład z przyspieszeniem bicia serca lub suchością w
                ustach, oraz poczuciem utraty kontroli nad swoim zachowaniem lub subiektywnym
                poczuciem choroby psychicznej. Zdarza się, że lęk fobiczny współistnieje z
                epizodami depresji.

Fobie są całkowicie uleczalne w procesie psychoterapeutycznym.
                • Gość: Jasne Re: Tiszert dla wolności IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.02.06, 13:18
                  Już z tej definicji wynika, że nazywanie przeciwników zachowań homoseksualnych
                  homofobami to głębokie nadużycie.
                  Jak ktoś ma archanofobię, to ucieka od pająków, nie odwrotnie. :-)
                  • alex.4 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 14:20
                    nie do końca wielu gejów, którzy nie przyznają się do swoich preferencji
                    seksualnych jest homofobami:)
                • Gość: Z.P. Re: Tiszert dla wolności IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.02.06, 13:19
                  Alex4 napisał:
                  Fobie są całkowicie uleczalne w procesie psychoterapeutycznym.

To już wiadomo, co zrobić z polakofobami.
                • morfeusz_1 Re: Tiszert dla wolności 26.02.06, 22:03
                  alex.4 napisał:

>
                  > Fobie są całkowicie uleczalne w procesie psychoterapeutycznym.

Ble ble ble ... nie żartuj sobie
                  >
                  >
      • Gość: MS niestety nie wszystkie napisy są milewidziane IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.02.06, 09:05
        Kilka tygodni temu w ramach walki o wolność słowa zapytałam czy istnieje
        możliwość napisania na koszulce " Cieszę się że umiera Sharon"
        oburzenie było ogromne w odpowiedzi wyzwano mnie od antysemitów itp
        ale już po papieżu ta grupa osób nie wtydziła się okazywać swoich uczuć
        bo przecież uczucia mogą być w obie strony prawda???
    • Gość: Z.P. Re: Tiszert dla wolności IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.02.06, 14:18
      Czy ktoś wie, kto sponsoruje tę tzw. akcję?
      • kotwicz69 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 14:30
        strategiczni partnerzy ;):
        www.tiszert.com/tiszertdlawolnosci/pierwsza_edycja/index.php?id=30
        • Gość: T-800 Re: Tiszert dla wolności IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.02.06, 14:35
          A Fundacja Baterego nie? Tu jakiś pan z tej Fundacji:
          pl.indymedia.org/pl/2006/02/18531.shtml?comments=true

;-)
        • Gość: Z.P. Re: Tiszert dla wolności IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.02.06, 14:38
          To wiele wyjaśnia.
          www.fundacjadlawolnosci.org/podstrony/sponsorzy.htm
          • alex.4 Re: Tiszert dla wolności 25.02.06, 14:40
            a co mianowicie wyjasnia? Akcja popierana jest przez organizacje pozarządowe:)
            • Gość: kotwicz Re: Tiszert dla wolności IP: *.teradyne.com 25.02.06, 14:44
              PD tez.....?
              widze, ze nawet fuhrer nalozyl koszulke.....
              proponuje inna...kocham Kiszczaka, badz I love TW SB .........;)))))
            • Gość: Z.P. Re: Tiszert dla wolności IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.02.06, 14:55
              Jak to ładnie ująłeś Alex4: organizacje pozarządowe!
    • Gość: Skin Tiszert dla polskości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:13
      jestem homofobem
      jestem narodowcem
      nie lubię Owsiaka nie lubię Michnika
      podziwiam ojca dyrektora
      gwiżdżę na polityczną poprawność
      Hitler miał rację
      • Gość: T-800 Re: Tiszert dla polskości IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.06, 14:24
        Z Hitlerem przegiąłeś.
        • ksiaze.ciemnogrodu Re: Tiszert dla polskości 26.02.06, 14:29
          a ja dodam to
          jestem dziwicą
          jestem prtawiczkiem
          seks po ślubie
          chcę założyć rodzinę wielodzietną
          mam rodzinę wielodzietną i jestem z tego dumny
          Jezu ufam tobie!
          • Gość: koder Re: Tiszert dla polskości IP: *.siec.idealan.pl 26.02.06, 21:52
            ...a ja dodam...Boże Ty widzisz, a nie grzmisz!!!!!!!!!!!
        • morfeusz_1 Re: Tiszert dla polskości 26.02.06, 22:06
          Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Z Hitlerem przegiąłeś.

Z Wielebnym też.
        • fiat_lux Re: Tiszert dla polskości 27.02.06, 15:51
          Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Z Hitlerem przegiąłeś.

to jest towarzycho z ktorym sie identyfikujesz. kochaj albo rzuc
    • Gość: T-800 Re: Tiszert dla wolności IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.06, 10:53
      [...]

A dodaje dlatego, że w ramach lubelskiego festiwalu Fundacja dla Wolności
      postanowiła zarobić parę złotych na tandecie. Fundacja dla Wolności, której
      sponsorem jest z kolei fundacja Bolla w Berlina, finansująca edukowanie polskich
      Irokezów w obywatelskich cnotach i Fundacja Schumana, tresująca nas do
      Eurosojuza, od pewnego czasu handluje tandetą, tj. czarnymi koszulkami,
      opatrzonymi w "prowokujące" napisy, wskazujące, że nosiciel koszulki np. ma
      AIDS, albo, że "jest gejem", albo że się "masturbuje", albo że - strach
      pomyśleć! - jest "Żydem", a jeśli koszulkę wkłada panienka - że "usunęła ciążę".
      Sporo młodocianych gojów płci obojga te "szmates" kupuje i nosi, bo myślą, że
      jak włożą koszulkę, albo, dla odmiany, ściągną majtki, to jednym susem znajdą
      się w pierwszym szeregu szermierzy wolności. Warto dodać, że partnerem Fundacji
      dla Wolności jest "Gazeta Wyborcza", odwiecznym zwyczajem handełesów patronująca
      wszelkiej tandecie.

[...]

Sprzedawcy "koszulek dla wolności" wystąpili nawet w telewizyjnym programie
      redaktora Pospieszalskiego "Warto rozmawiać", gdzie twierdzili, że napisy
      zwracają uwagę na konieczność chronienia "praw mniejszości". Ponieważ od pewnego
      czasu program "Warto rozmawiać", przy pozorach ostentacyjnej szczerości,
      starannie omija strefy zakazane przez Salon, nikt z uczestników nie ośmielił się
      naprawdę przetestować młodych szabesgojów na determinację w obronie wolności.
      Jeśli naprawdę uważają, że prawa "mniejszości" muszą być bezwzględnie chronione,
      to tak się akurat składa, że w Polsce i w ogóle - w Europie, tacy, dajmy na to,
      hitlerowcy są w absolutnej mniejszości. Są w jeszcze większej mniejszości niż
      świstaki, które, jak wiadomo, ze względu na swój mniejszościowy charakter
      podlegają ścisłej ochronie. Jeśli zatem młodym ludziom rzeczywiście zależałoby
      na obronie wolności, to nie powinni mieć oporów przez umieszczeniem na swoich
      koszulkach napisu: "Jestem hitlerowcem". Taki napis też byłby prowokujący, może
      nawet jeszcze bardziej niż inskrypcja o AIDS, papieżu, czy usuniętej ciąży.
      Niestety, nikt nie ośmielił się zaproponować takiego testu, ani pan poseł Paweł
      Śpiewak, ani pan senator Ryszard Legutko, ani wreszcie pan red. Jan
      Pospieszalski, chociaż z punktu widzenia metodologicznego niczego tej propozycji
      zarzucić przecież nie można. Więc jakże będzie z tą wolnością dla mniejszości i
      prawem do prowokacji? Czy młodzi ludzie naprawdę gotowi są walczyć o wolność,
      czy tylko wykrzykując hasełka - chcą podłączyć się do "filantropowego" kurka z
      forsą?

asme.pl/114100757984848.shtml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka