Dodaj do ulubionych

wątek na sobotę

04.03.06, 14:21
Ha! a że dawno nic nowego nie otwierałam: dziś wątek na sobotę.
Ale, żeby nie było, że z Łomżą niezwiązany, to.. może napiszcie, co byście w
niej zmienili ;)
Obserwuj wątek
    • maggpie Re: wątek na sobotę 04.03.06, 14:24
      więcej kościołów? ;)
      mniej pizzerii?

o! wiem, przejście na Zjeździe na wysokości Rybaków. Koniecznie!
      (i niech te bulwary nad Narwią w końcu zrobią..)
      • dean84 Re: wątek na sobotę 04.03.06, 15:47
        moja lista powazna/niepowazna ;)

jako kierowca powiem ze wszystkie dwupasmowki trzeba wyremontowac, w
        szczegolnosci na os. poludnie
        kino jak w ostrolece, mini-aquapark jak w zambrowie

duzy zaklad pracy produkcyjny zrobic, np wyrob habitow, insygniow biskupich czy
        czegos

starowke remontowac nadal

oczywiscie wiecej sklepow, najlepiej super/hiper/megawypas -marketow bo nie ma
        gdzie burakow kupic...

i zeby ciuchcia jezdzila :D
        • maggpie Re: wątek na sobotę 04.03.06, 16:39
          3 razy tak! ;)

i jeszcze:
          - coś zrobili z halą targową i tym strrrasznym nowym ratuszem (np. nasadzili
          drzew dokoła, żeby nie było ich widać ;))
          - położyli czerwoną dachówke na budynki na Starówce i pomalowali je na fajne
          kolorki (to w sumie podpada pod twój remont)
          - żeby wszędzie były takie latarnie jak na Farnej..
          - odnowili wieżę ciśnień (najlepiej przerobili ją na pub ;))
          - położyli kostke brukową na muszli w jakimś sensny kształt (to, co po gotowaniu
          bigosu zostało, woła o pomstę do nieba..)
          - i żeby postawili kilka ładanych ławeczek na rynku

ps. wiedziałam, że skusi cie ten wątek ;)
          • dean84 Re: wątek na sobotę 05.03.06, 23:05
            hehe no pewnie:)
            a o starym rynku to owszem, plac czerwony mozna by w fontanne zaopatrzyc i
            jakies drzewka, choc w dobie ptasiej paniki to moze byc problem i tak golebi
            duzo a i zule mieliby wiecej miejsc dajacych zbawienny cien latem co by
            estetyke pogorszylo;)

generalnie trzeba powiedziec ze, tak jak spojrzec obiektywnie, to oby tak
            dalej, niech dzieje sie to co sie dzieje i za pare lat bedzie juz naprawde
            pieknie.
            stare miasto pieknieje, osiedla rowniez, drogi remontuja, rozrywek powoli
            przybywa, praca...a powiedzmy sobie nie jest zle -przemyslowa czesc ulicy
            pilsudzkiego zaczyna tetnic zyciem juz prawie nie ma opuszczonych budynkow
            zakladowych, sporo sie tez buduje. chocby nowa siedziba dantexu przy legionow i
            no i fakt ze jednostke wojskowa kupilo JBB -firma powazna i wiedzaca jak robic
            biznes. o sklepach i uslugach nie wspomne, tego zawsze bylo duzo.
            Powiedzmy sobie LOMZYNIACY, NIE JEST TAK ZLE:)))

ale nowy ratusz mnie sie podoba :)
            • dean84 Re: wątek na sobotę 05.03.06, 23:07
              o i mam ciekawy pomysl, za hala targowa stoi blok, pasuje do starowki jak
              minaret do katedry. Odmalowac go a od strony starego rynku zrobic dzielo
              malarskie i na fasadzie namalowac odbicie tego co widac z drugiej strony rynku -
              dobre nie:)
              ...a drugi blok w okolicy ten co ksiegarnia jest, kiedys stala tam synagoga -to
              nie problem, przerobi sie go na kamieniczke fasade odmaluje i bedzie git:D
            • maggpie jasne, że źle nie jest;) 07.03.06, 19:32
              Fontanny mnie też brakuje :)
              Pamiętam jeszcze tę starą. Choć teraz jest zdecydowanie lepiej - mogli tylko
              więcej drzew zostawić.
              Z halą można by zrobić coś podobnego, jak ze starą strażą (bo teatr lalek jak ta
              lala;), na przykład rozbić i urozmaicić bryłę - część oszklić, część pomalować itp.
              A z Długiej zrobić deptak i wyłożyć taką kostką jak Farną (cały Rynek zresztą
              można by..)
              Ratusz mnie się niestety nie podoba. Nie chodzi o to, że jest nowoczesny. Nawet
              powinien, ale on jest jakiś taki nijaki, bez pomysłu. Nie współgra z resztą.
        • madziaaa31 Re: wątek na sobotę 24.03.06, 16:09
          A ja nic byl nie zminiła, wszystko mi się podoba:) No może żeby otworzyli
          wrezszcie jakiś porządny bar, bo teraz co się dzieje w łomży jeśli o to chodzi
          to lepiej się nie wypowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka