maggpie 04.03.06, 14:21 Ha! a że dawno nic nowego nie otwierałam: dziś wątek na sobotę. Ale, żeby nie było, że z Łomżą niezwiązany, to.. może napiszcie, co byście w niej zmienili ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggpie Re: wątek na sobotę 04.03.06, 14:24 więcej kościołów? ;) mniej pizzerii? o! wiem, przejście na Zjeździe na wysokości Rybaków. Koniecznie! (i niech te bulwary nad Narwią w końcu zrobią..) Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: wątek na sobotę 04.03.06, 15:47 moja lista powazna/niepowazna ;) jako kierowca powiem ze wszystkie dwupasmowki trzeba wyremontowac, w szczegolnosci na os. poludnie kino jak w ostrolece, mini-aquapark jak w zambrowie duzy zaklad pracy produkcyjny zrobic, np wyrob habitow, insygniow biskupich czy czegos starowke remontowac nadal oczywiscie wiecej sklepow, najlepiej super/hiper/megawypas -marketow bo nie ma gdzie burakow kupic... i zeby ciuchcia jezdzila :D Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: wątek na sobotę 04.03.06, 16:39 3 razy tak! ;) i jeszcze: - coś zrobili z halą targową i tym strrrasznym nowym ratuszem (np. nasadzili drzew dokoła, żeby nie było ich widać ;)) - położyli czerwoną dachówke na budynki na Starówce i pomalowali je na fajne kolorki (to w sumie podpada pod twój remont) - żeby wszędzie były takie latarnie jak na Farnej.. - odnowili wieżę ciśnień (najlepiej przerobili ją na pub ;)) - położyli kostke brukową na muszli w jakimś sensny kształt (to, co po gotowaniu bigosu zostało, woła o pomstę do nieba..) - i żeby postawili kilka ładanych ławeczek na rynku ps. wiedziałam, że skusi cie ten wątek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: wątek na sobotę 05.03.06, 23:05 hehe no pewnie:) a o starym rynku to owszem, plac czerwony mozna by w fontanne zaopatrzyc i jakies drzewka, choc w dobie ptasiej paniki to moze byc problem i tak golebi duzo a i zule mieliby wiecej miejsc dajacych zbawienny cien latem co by estetyke pogorszylo;) generalnie trzeba powiedziec ze, tak jak spojrzec obiektywnie, to oby tak dalej, niech dzieje sie to co sie dzieje i za pare lat bedzie juz naprawde pieknie. stare miasto pieknieje, osiedla rowniez, drogi remontuja, rozrywek powoli przybywa, praca...a powiedzmy sobie nie jest zle -przemyslowa czesc ulicy pilsudzkiego zaczyna tetnic zyciem juz prawie nie ma opuszczonych budynkow zakladowych, sporo sie tez buduje. chocby nowa siedziba dantexu przy legionow i no i fakt ze jednostke wojskowa kupilo JBB -firma powazna i wiedzaca jak robic biznes. o sklepach i uslugach nie wspomne, tego zawsze bylo duzo. Powiedzmy sobie LOMZYNIACY, NIE JEST TAK ZLE:))) ale nowy ratusz mnie sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: wątek na sobotę 05.03.06, 23:07 o i mam ciekawy pomysl, za hala targowa stoi blok, pasuje do starowki jak minaret do katedry. Odmalowac go a od strony starego rynku zrobic dzielo malarskie i na fasadzie namalowac odbicie tego co widac z drugiej strony rynku - dobre nie:) ...a drugi blok w okolicy ten co ksiegarnia jest, kiedys stala tam synagoga -to nie problem, przerobi sie go na kamieniczke fasade odmaluje i bedzie git:D Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie jasne, że źle nie jest;) 07.03.06, 19:32 Fontanny mnie też brakuje :) Pamiętam jeszcze tę starą. Choć teraz jest zdecydowanie lepiej - mogli tylko więcej drzew zostawić. Z halą można by zrobić coś podobnego, jak ze starą strażą (bo teatr lalek jak ta lala;), na przykład rozbić i urozmaicić bryłę - część oszklić, część pomalować itp. A z Długiej zrobić deptak i wyłożyć taką kostką jak Farną (cały Rynek zresztą można by..) Ratusz mnie się niestety nie podoba. Nie chodzi o to, że jest nowoczesny. Nawet powinien, ale on jest jakiś taki nijaki, bez pomysłu. Nie współgra z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaa31 Re: wątek na sobotę 24.03.06, 16:09 A ja nic byl nie zminiła, wszystko mi się podoba:) No może żeby otworzyli wrezszcie jakiś porządny bar, bo teraz co się dzieje w łomży jeśli o to chodzi to lepiej się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś