Dodaj do ulubionych

Mam dość Białegostoku

IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.03.06, 22:16
Przykro mi, mieszkam tu od dwóch lat i nic nie ma tu dobrego.
Straaaaaaaaaaaaaaszna dziura i beznadzieja. To był duży błąd, że tu
zamieszałam. Teraz jakoś muszę z tąd uciec, bo poadnę w depresję.
Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: Mam dość Białegostoku 05.03.06, 22:18
      Hejas sombreras, pamiętaj, by kiedyś jeszcze wrócić, choć na chwilę, do swego
      pueblo.
      • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.03.06, 22:21
        Moje pueblo to przynajmniej mała dziura a to jest duuuuża dziura. A to coś
        znacznie gorszego.
        • nekroskop88 Re: Mam dość Białegostoku 05.03.06, 22:22
          Duża dziura jest w twej głowie, ale to nic. Kiedy wyjazd?
          • Gość: mocniak Re: Mam dość Białegostoku IP: 80.50.35.* 05.03.06, 22:41
            nekroskop88 napisał:

> Duża dziura jest w twej głowie, ale to nic. Kiedy wyjazd?

Prawda w oczy kole?
    • koczisss To jedź, krzyżyk na drogę! 05.03.06, 22:21
      A tak w ogóle, to kogo to obchodzi?
      • morfeusz_1 Re: To jedź, krzyżyk na drogę! 05.03.06, 22:22
        amen
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.03.06, 22:26
      Wyraziłam tylko swój pogląd o Białymstoku. Zero perspektyw niestety. Nie ma
      jednego normalnego zakładu z prawdziwego zdarzenia. Zero rozwoju zwe strony
      miasta. Dziury na drogach w tej Dziurze. Kto się ze mną nie zgadza? Musze tylko
      znależć fajną pracę w innym mieście i już mnie nie ma. swoja droga, patryjoci z
      Was, naprawdę.
      • nekroskop88 Re: Mam dość Białegostoku 05.03.06, 22:28
        Swoją drogą po co się tu przeniosłaś? Liczyłaś, że pracę znajdziesz na ulicy?
      • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 05.03.06, 22:30
        Mój chomik zwariował właśnie wygryzł wielką dziurę w moim fotelu,kurna...
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.03.06, 22:36
      Przenioslam się wlaśnie ze względu na pracę. Mialam malo czasu do zastanowienia
      no i stało się jestem tu dwa lata. Za mną przyjechał mój chłopak teraz mąż.
      Biedny siedzi teraz ze mną sfrustrowany i pracuje za 1100 zł po studiach
      mechanicznych. Miasto co tu dużo mówić nie daje szansy dla młodych inżynierów.
      Ja też mam juz dość swojej pracy, która kiedys wydawała mi się fajna. Mam
      depresję.
      • koczisss Re: Mam dość Białegostoku 05.03.06, 23:01
        To wyjeżdżajcie, a ja mogę popracować za te nędzne 1100 zł, po co Twój mąż ma
        się męczyć, ja chętnie popracuje za niego!
        Po co miejsce zajmować?
      • nutopia Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 10:54
        o maj god po studiach mechaniczynych! o jezu jaki prestige!!! i 1100 zł tylko
        zarabia? BIedaczysko....
        wyjeżdzajcie kochani, zwolnijcie miejsca pracy. W Bialymstoku potykamy się o
        ludzi po studiach mechanicznych, którzy chętnie popracują za te 1100 zł! A wy
        wracajcie do Łap!
    • Gość: ? Re: Mam dość Białegostoku IP: *.anon-online.org 05.03.06, 22:57
      ja tez
      • Gość: tidi Re: Mam dość Białegostoku IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.03.06, 03:15
        Komu w droge , temu ...kopa !! Strasza , ze wyjada , a kazdego dnia dwie
        trumienki pod skrzydlami samolotow "LOT"-u jakos wracaja w domowe pielesze .
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:51
      Jeżeli 1100 zł Was zadawala to jacy z was ludzie,zupełnie bez ambicji.
      Oczywiście mówię o tych po studiach. Niestety takie sa realia Białegostoku.
      Beznadzieja.
      • Gość: robotnik Re: Mam dość Białegostoku IP: *.koba.pl / *.koba.pl 06.03.06, 09:06
        To po co studiowałas , ja skończyłem "zawodowke" założylem własny interes i
        zarabiam ponad 3 tys. miesiecznie
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:16
      Niestety masz rację. Studia w tej rzeczywistości to rzeczywiście strata czasu.
      Tylko jak człowiek był młody wszyscy powtarzali , ze nauka to klucz do sukcesu.
      No, ale po studiach okazuje się, że jeszce wiele musisz się nauczyć.
      • Gość: robotnik Re: Mam dość Białegostoku IP: *.koba.pl / *.koba.pl 06.03.06, 09:20
        Ja sie dobrze uczyłem i studia bym skonczył bez problemu, wolałem jednak
        zarabiać wczesniej pieniadze. Dziś moi koledzy którzy pokonczyli studia jak
        sie spotykamy nie mają nawet na piwo. Takie to nastały czsy
    • kamilar Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 10:35
      zastanów się, czy Twoim problemem jest faktycznie Białystok?
      Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:54
      A może to Polska nasz kraj to dziura i beznadzieja. Cos w tym jest niestety.
      Jednak, inne większe miasta i tak są ładniejsze i ciekawsze niż Białystok. Np.
      Poznań, Olsztyn, Wrocław. Tam jest chociaż starówka, lotnisko, lepszy
      Uniwersytet. Oczywiście Białystok nie jest najgorszy, ale "przydałoboby się
      trochę polotu w tym smutnym jak p...a mieście." Białostoczanie są ok, tylko
      Białystok ma takich włodarzy, którzy nie potrafią rozruszać tego prawie 300
      tys. miasta.
      • nutopia Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 10:56
        ana co miałaś na maturze z polskiego?
      • koczisss Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 11:35
        Z tym Olsztynem to przegiełaś! Moze na kurs jakiś się zapisz i doucz!
        Olsztyn ma mieszkańców o ponad 1/4 mniej, a i lotniska nie posiada!
        to jak on większy?
      • Gość: Kuba Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.03.06, 15:01
        Więc Ana w czym problem ?? Szorujemy na jesieni wszyscy na wybory i wybieramy
        kogoś kto rozrusza to miasto...
      • Gość: Kuba Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.03.06, 15:03
        Więc Ana w czym problem ?? Szorujemy na jesieni wszyscy na wybory i wybieramy
        kogoś kto rozrusza to miasto, jedyną wadą Białegostoku jest to, że nigdy nie
        miał szczęścia do włodarzy. Gdyby zarządał nim taki przydent jakiego ma np.
        Rzeszów to bylibyśmy super jak na polskie warunki miastem.
      • nekroskop88 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 17:59
        Ana to już nie wina włodarzy, że nie mamy starówki (czy jest ona Ci aż tak
        niezbędna?). Mamy za to Pałac Branickich z parkiem, Planty. Generalnie dużo
        zieleni. Ana studia już skończyłaś, więc po co jest Ci lepszy uniwersytet? Po
        co jest Ci uniwersytet w ogóle. Nie mogę pozbyć się wrażenia, że to zwykła
        prowokacja. Bo po co informujesz nas o tym na forum? Wprowadziłaś się i
        wyprowadzasz się. Mała strata. Cały czas ktoś się przenosi z i do Białegostoku,
        jednak nie zakłada o tym wątków.

• Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:59
      Masz rację, Olsztyn tez dziura, ale chociaż jest piekny. Ma zabytki , jeziora.
      A z polskiego miałam 4kę. Piszę i nie zastanawiam się nad literówkami.
      • Gość: nutopia Re: Mam dość Białegostoku IP: *.csk.pl 06.03.06, 14:07
        uważasz że "z tąd" i "patryjota" to literówki??
        polski - 2.
        geografia -2.
    • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:23
      No tak polonista się znalazł i analizuje poprawność polszcyzny na forach.
      Przyznaję zrobiłam byka. Na szczęscie mieszczę się w normach. Test z ortografii
      polityków też nie wypadł idealnie. Muszę się jednak pochwalić , że z poskiego
      nie zdawałam egazaminu wstępnego do liceum, ponieważ byłam laureatką
      olimpiady. Podejrzewam , że większość z nas robi błędy ortograficzne. Dziękuje
      wszystkim za złoślwe komentarze, suprer, na forum naprawdę można się wyżyć;)
      Wiecie, już mi lepiej.
      • Gość: nutopia Re: Mam dość Białegostoku IP: *.csk.pl 06.03.06, 15:30
        no tak. desperatka się znalazla co chciala się na forum wyżyć.
        Proponuję siłownię, ale nie w tej dziurze ofkors
        :)
        Ana oczywiście, że wszyscy wiem jaki jest Białystok.Ale uwierz mi, ty jeszcze
        nie masz co narzekać. I nie pisz, że jak ktoś się godzi zarabiać 1100 zł
        miesięcznie to jest pozbawiony ambicji bo to bzdura! Tu są takie zarobki i już.
        Ja w Warszawie pracjując na takim stanowisku na jakim pracuję w Białymstoku
        bralabym pewnie z dychę (na początek) na rękę....
        ale w życiu bym nie zamieszkała Warszwie, za duża zbieranina własnie....
      • Gość: kamilar Re: Mam dość Białegostoku IP: *.net 06.03.06, 15:31
        Cieszę się, że już się wyżyłaś. I mam nadzieję, że Ci przeszło;)
    • max39 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 16:08
      Ble to taki przejsciowy mieszkaniec Bialegostoku wiec jak mu tu zle to niech
      jedzie np; do Warszawy .
    • max39 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 16:10
      Przykro mi, mieszkam tu od dwóch lat i nic nie ma tu dobrego.
      Straaaaaaaaaaaaaaszna dziura i beznadzieja. To był duży błąd, że tu
      zamieszałam. Teraz jakoś muszę z tąd uciec, bo poadnę w depresję.

Swoja droga sie dziwie jak w jednym poscie moze byc tyle literowek i bladow choc
      sam nie jestem asem z ortografii.
      • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 18:22

To straszne kochani o czym tu czytam,chciałbym jakoś pomóc,zaradzić,przytulić
        ale po prostu nie mogę,no nie mogę dzisiaj rozmawiać,wzruszenie nie pozwala mi
        Was wszystkich chwycić za gardło,a na domiar złego jestem dzisiaj strasznie
        zdołowany wszystkim z czym dzisiaj przyszło mi walczyć.
        Próbowałem już wielu rzeczy ; chlebka dawałem,serka,marcheweczkę,jabłuszko
        i sałatkę i nic po prostu nic...
        Nie mogę Kochani po prostu nie mogę. Mam dzisiaj podły nastrój,gorszy niż Ana.
        Wczoraj jeszcze wszystko było o.k.,a dzisiaj tak jak Ana mam potwornego
        moralniaka,doprawdy nie wiem czy dobrze zrobiłem dzieląc się z wami wczoraj
        moją tajemnicą o zdzisku ju noł ;)
        Chociaż jestem z Polski też czasami myślę że gdyby tak więcej było słońca to
        my wszyscy bylibyśmy lepsi nie tylko dla siebie,ale i dla małych zwierzątek
        okazując im trochę serduszka a tak nie dość że ch..nia z grzybnią wokół mnie
        to jeszcze mój brazer w obłędzie chomik zamknął się w swoim domku i za
        chińskiego boga nie chce z niego wyjść dzisiaj w plenerek.
        A jeszcze wczoraj pogryzł mi fotel i zrobił sobie taką wielgaśną dziurę włażąc
        w nią tak że wyciągnąć zdziska nie mogłem przez godzinę.
        Nie wiem dlaczego nie mogłem go wyciągnąć.
        A może po prostu było mu tam dobrze,no tam w tej dziurze wiecie rozumiecie.
        Dzisiaj jest jakiś inny, odległy jak drugi brzeg, zamyślony i obojętny....
        Co mam robić,kurna!
        Ale po co ja Ann tobie to piszę Ty i tak jak Wy wszyscy tego nie zrozumiecie.
        Idę stąd pierdzielę,chociaż Wszyscy wiedzą, że rok 2006 jest chińskim rokiem
        chomika i przynajmniej współczucie mi i mojemu towarzyszowi w tych ciężkich
        czasach się należy.
        On kuźwa nawet głupich 1100 zł nie potrafi przynieść do chałupy i jest na moim
        utrzymaniu od prawie 1 roku...
        Co mówicie? - To co że już emeryt,jak emeryt to tym bardziej coś mu się od
        Państwa należy no nie ;)

Eh - "Rabota jest Rabota" podśpiewująć morfik poszedł biedaczysko po szerokim
        szukać świecie tego,co jest bardzo blisko.
        • Gość: zig-zag Re: Mam dość Białegostoku IP: *.aster.pl 06.03.06, 19:39
          Czemu się rzucacie na osobę,która pisze to co czuje.Może powinna się
          pozachwycać ,wtedy przyłączyłby się churek podobnie myślących.
          Ja niestety nie potrafię się zachwycić Białymstokiem -wyjątek przyroda.
          Nie daje wam do myślenia-dlaczego chce się wyprowadzić?
          Ja wyprowadziłem się bo nie mogłem przestawać z ludżmi nie mającymi nic do
          zaproponowania oprócz zadowolenia ze swojej małomiasteczkowej mentalności.
          Teraz Białystok wspominam jako miasto horror z piękną okoliczną przyrodą.
          • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 20:32

Warśawfa da siem lubić
            Warśafa da siem lubić
            Tutaj szczęście można znaleźć
            Tutaj portfel możesz zgubić Ole!

też mię się łona podobuje ale tylko ćasamy
            no,to heya!
            • Gość: Ana Re: Mam dość Białegostoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.03.06, 21:29
              Wszystko odwołuję , Białystok jest przepięknym miastem,świetnie zarządzanym,
              nowoczesnym, pełnym perspektyw dla młodych ludzi. Kocham Białystok i nigdy go
              nie opuszczę!!!!!
              • nekroskop88 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 21:30
                No! Wyszłaś na ludzi. Wątek do kasacji.
                • Gość: nutopia Re: Mam dość Białegostoku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.03.06, 22:27
                  :)
                  • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 22:35
                    :)))
                    • koczisss :( 06.03.06, 22:38

• morfeusz_1 ? :( 06.03.06, 22:48

• koczisss a tak sobie 06.03.06, 22:49

• morfeusz_1 :)-? don't worry be happy 06.03.06, 22:54

• morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 23:04
                www.36-vv-mario.webpark.pl/a5/
                • nutopia Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 23:11
                  morfeusz_1 napisał:

> www.36-vv-mario.webpark.pl/a5/

o jezu morfi skąd ty to bierzesz:):):)
                  • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 06.03.06, 23:25

zewsząd ;)
                    ciiiiicho
                    • nutopia Re: Mam dość Białegostoku 07.03.06, 09:34
                      morfeusz_1 napisał:

>
                      > zewsząd ;)
                      > ciiiiicho
                      >
                      te Anny to tyle piosenek miały, dlaczego nikt nie napisal o Urszuli???
                      • grat.nowy Urszulę spytaj... 07.03.06, 09:42
                        tą co pisze i śpiewa...
                        • Gość: nutopia Re: Urszulę spytaj... IP: *.csk.pl 07.03.06, 10:25
                          ona tylko o dmuchawcach zawodzi...
                      • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 07.03.06, 18:33
                        nutopia napisała:

> morfeusz_1 napisał:
                        >
                        > >
                        > > zewsząd ;)
                        > > ciiiiicho
                        > >
                        > te Anny to tyle piosenek miały, dlaczego nikt nie napisal o Urszuli???

Jak to nikt nie napisał a Kochanowski Janek to pikuś mały ?
                        • Gość: nutopia Re: Mam dość Białegostoku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.03.06, 21:50
                          taaaaaaaa musiała zemrzec biedaczka coby ją świat zapamiętał
            • max39 Re: Mam dość Białegostoku 07.03.06, 16:35
              Morfeusz napisal:
              Warśawfa da siem lubić
              Warśafa da siem lubić
              Tutaj szczęście można znaleźć
              Tutaj portfel możesz zgubić Ole!

Portfel to raczej ukradna:)
              • morfeusz_1 Re: Mam dość Białegostoku 07.03.06, 18:34

No toć mówię ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka