usa.lomza 19.03.06, 17:50 Hej, hej...Pewnie znajdzie sie kilku lomzyniakow w USA...zwlaszcza w Nowym Jorku i moze kilku w Chicago? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dean84 Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 19.03.06, 19:12 znaczy czy sa? pytanie retoryczne, a gdzie ich nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoskaaz Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 19.03.06, 23:08 Wlasnie, wszedzie sa, nawet w takich malych miasteczkach, gdzie czlowiek nigdy by sie nie spodziwala spotkac rodakow. Duzo jezdze po stanach i czasami spotykam Polakow w najmniejspotykanych miejscach. Na przyklad w kiedys spotkalam studentow zarabiajacych w wakacje w kawiarni w Zion National Park w Utah. Zdarzaja sie tez zabawne historie. Na przyklad moj znajomy przejezdzajac przez jakas miescine na koncu swiata wstapil do sklepu. Stanal w kolejce, niestety ogonek prawie sie nie zmniejszal, sprzedawczyni bardzo wolno pracowala. Jemu sie spieszylo wiec zaczal glosno po polsku do swojego towarzysza podrozy mowic, jaka ta sprzedawczyni jest straszna, porownal ja do muchy, ktora wpadla w g... itp. Kiedy w koncu przyszla na nich kolej sprzedawczyni plynna polszczyzna spytala czy znalezli wszystko po co przyszli. Nikt nigdy nie splanal taka czerwienia jak ow znajomy, uciekl ze sklepu i od tej pory w miejscach publicznych nawet po polsku nie komentuje innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
b_eet Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 20.03.06, 20:58 Dobra nauczka! chyba prawdą jest, że łomżan wszędzie pełno... mam takie pytanie, czy będąc właśnie z granicą (USA, UK) zauważyliście, że ludzie, których zna się na codzień i są 'normalni' tam zmieniają się nie do poznania? Ja tylko słyszałam i nie wiem na ile jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 20.03.06, 22:31 Dobrze zrozumiałam? Chcesz ty połączenia naszej zacnej mieściny z taką metropolią? ;) Khem.. Odpowiedz Link Zgłoś
qrvva_menska_jacus Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 05.04.06, 09:58 durni nie sieja Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 05.04.06, 14:16 no zmeiniaja sie niektorzy, czasem wracaja do normy, sa tez tacy co zmieniaja sie na lepsze, ciezka praca swoje robi ale co bardziej podatni zmieniaja sie negatywnie i na dlugo zostaja amerykanscy bardziej niz ameryka Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 05.04.06, 15:21 qrvva_menska_jacus napisała: > durni nie sieja e-moll, to ty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-moll Re: Chicago - Lomza.....polaczenie 08.04.06, 10:16 nie jestem ani kurwą, ani Jacusiem. maggpie napisała: > qrvva_menska_jacus napisała: > > > durni nie sieja > > e-moll, to ty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś