yza_ 07.12.02, 19:31 Czy ktoś z Was uczył się lub uczy się angielskiego metodą Callana? Ostatnio rzuciła mi się w oczy reklama szkoły przy ul. Sienkiewicza. Zastanawiam się, czy warto się tam zapisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ToJa Re: metoda Callana IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 07.12.02, 21:50 cześc Yza. zapewne masz na myśli TOP ENGLISH SCHOOL. ja ucze się w niej angielskiego metoda callana od ponad miesiąca. jest naprawde ok. polega to na tym że caly czas się rozmawia. lektor stoi pośrodku dookoła stodenci. Mówi tylko po angielsku. zadaje pytania, a my na nie odpowiadamy. kazde pytanie powtaza szybko dwa razy. wczescniej mówi nam nowe słówka i ch polskie znaczenie, a pytania są na podstawie tych słówek które już znamy. Ciekawe jest to że kazdy zajęcia są z innym lektorem (faceci i kobiety - wszyscy młodzi). nie ma prac domowych. dyktanda pisane na zajęciach sprawdzamy sami w domu na podstawie ksiązki. myśle ze efektyn tej metody sa widoczne już po tak krótkim okresie jak ja się ucze, widze ze do coś mnie nareszcie dociera. warto spróbować bo oni dają na początek 8 lekcji próbnych, jak Ci się nie spodoba to nie placisz za nie. Aha mają też rozne poziomy, a po każdym stage'u jest test sprawdzajacy, po zaliczeniu dwóch dostajesz gwarancje zdania FC. Więc polecam spróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: metoda Callana IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 07.12.02, 21:50 cześc Yza. zapewne masz na myśli TOP ENGLISH SCHOOL. ja ucze się w niej angielskiego metoda callana od ponad miesiąca. jest naprawde ok. polega to na tym że caly czas się rozmawia. lektor stoi pośrodku dookoła stodenci. Mówi tylko po angielsku. zadaje pytani Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: metoda Callana 09.12.02, 21:31 Yza_ wejdz na forum edukacja sa tam dwa watki na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś