Dodaj do ulubionych

Wilno - noclegi

29.03.06, 15:19
Mam gorącą prośbę. Czy ktoś może polecić dobre miejsce na nocleg w Wilnie.
Interesuje mnie dobry standard i tak, żeby można było dziecko małe tam zabrać
z góry dzięx
m
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: Wilno - noclegi 29.03.06, 15:24
      Proponuję zapytać tu:)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=623
      • kalasanty76 Re: Wilno - noclegi 29.03.06, 15:30
        dzięx
        maciek
    • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: 212.33.75.* 29.03.06, 15:44
      www.wilno.pl/miasto/index.php?id=h0&p=8&top=Noclegi%20cz.I
      Nie pamiętam nazwy ale zaraz za dworcem jest hotel prowadzony przez Polaka.
      Lepsze standardy blisko starówki od strony Ostrej Bramy to Hotel Gintaras
      (Bursztyn) lub Motel na ul. Kwiatowej.
      Jest tego sporo - w razie czego służę telefonami do życzliwych.
    • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 18:35
      Ich jest bardzo dužo. Jest bardzo dobre B&B w Pilies skersgatvis. Bardzo
      komfortne i nie drogo. Mogę polecic www.vilniusinyourpocket.lt
      • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 18:41
        Przepraszam -> www.inyourpocket.lt , www.HotelsLithuania.com
        • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 18:45
          Przepraszam jeszcze raz -> www.inyourpocket.com
          • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:03
            Mikkelson - pozdrawiam - w gruncie rzeczy też jesteś życzliwy ludziom. Równy
            chłop jesteś...

W takim razie otwieram piwo (może byc doskonały Svutyrus) i Twoje zdrowie...

i sviejkata...
            • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:05
              sorry za litewski - uczę się...

P.S. Ale podręczników brak.
            • nekroskop88 Re: Wilno - noclegi 29.03.06, 19:08
              Jest życzliwy, tylko zamiast zacząć z nami gadać normalnie na forum, to on
              wyjeżdza, podobnie jak Tkac, z przyłączeniem południowej Sudowii do Litwy...
              • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:13
                A niech przyłącza - wszak granice niedługo znikną. Ludzie gdzie chcą będą
                mieszkac i głosowac.
                A co nam szkodzi brak granicy między Polską a Litwą ?

Litwini są sobą a my sobą - możemy byc sąsiadami, dobrymi sąsiadami lub
                przyjaciółmi...

Wybór zależy od nas. Od Polaków i Litwinów.

Jestem za przyjaźnią...
                • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 19:17
                  To žeczywiscie prawda. Jest dobre powiedzenie - "Liepiej najgorszy pokoj czym
                  najliepsza wojna". Tego nie trzeba nikomu na tej ziemi.
                  • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:22
                    W tym roku znowu wybieram do na Litwę - tym razem na Żmudź. Chcę poznac Wasz
                    kraj w miarę dokładnie i Wasz język (na razie mówiony z racji braku podręczników).

Gdyby los był tak łaskawy chętnie z Tobą piwo wypiję...

Za zgodę...

W końcu... (nareszcie)

labanakt
              • fiat_lux Re: Wilno - noclegi 31.03.06, 20:24
                nekroskop88 napisał:

> Jest życzliwy, tylko zamiast zacząć z nami gadać normalnie na forum, to on
                > wyjeżdza, podobnie jak Tkac, z przyłączeniem południowej Sudowii do Litwy...

tkac to nazywa "pokoj na nowych warunkach"
            • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 19:09
              Nie jestem rzadnym zwierzem. We all are human being. Dobre piwo "Švyturys",
              takže "Utenos", "Kalnapilis" i wasz "Žywiec". Wypijmy szampana poki jestesmi na
              tej ziemi! Na zdrovwie, panowie! Į sveikatą!
              • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:16
                Na zdrowie !
                Za przyjaźń ?

Niech Bóg tak da...
                • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.202.* 29.03.06, 19:21
                  Tak, niech Bog da žeby wszyscy byli Liudzmi.

Liepiej wypijmi za zdrowie wzajemnie!
                  • Gość: niezorientowany Re: Wilno - noclegi IP: *.csk.pl 30.03.06, 22:07
                    to ja też wypiję
                    ciekawe czy Tkac do kompanii się przyłączy :))
          • kalasanty76 Re: Wilno - noclegi 30.03.06, 08:25
            ;-)
            litewski jest trudny ;-)
    • Gość: Ian Re: Wilno - noclegi IP: *.koba.pl / *.koba.pl 29.03.06, 20:55
      Polecam dobry i niedrogi hotel w Wilnie. Zajrzyj na stronę:
      www:e-guesthouse.lt
      Pozdr. Ian
      • Gość: bat Re: Wilno - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:27
        Ulica Połocka 7- schronisko młodzieżowe - zbiorowe łazienki ale czysto i
        schludnie. Kolie 26 zyzli za dobę. Prowadzą Polacy i jest przemiło. Poza tym w
        najpiękniejszej dzielnicy Wilna, Zarzeczu. Blisko wszędzie a i najlepsza knajpa
        w mieście obok - Torres z widokiem na całe Wilno.
        • Gość: dean84 Re: Wilno - noclegi IP: *.elomza.pl 29.03.06, 21:54
          widze ze tu toast w slusznej srawie i podpisuje sie pod nim obiema rekami
          dosc klotni bezsensownych na tym forum, pierw bylo Lomza vs Bialystko ( na
          szczescie przeszlosc:) ) a teraz caly region.

mozna rozmawiac, byle jak ludzie
          pozdrawiam:)
        • kalasanty76 Re: Wilno - noclegi 30.03.06, 08:21
          dzięki. Ale schronisko? młodzieżowe? hm, to już nie te czasy ;-)
          szukam hotelu albo kwatery
          m
      • kalasanty76 Re: Wilno - noclegi 30.03.06, 08:23
        dzięx. wygląda bardzo Si

Gość portalu: Ian napisał(a):

> Polecam dobry i niedrogi hotel w Wilnie. Zajrzyj na stronę:
        > www:e-guesthouse.lt
        > Pozdr. Ian
        • Gość: androx Re: Wilno - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:14
          A kto mi powie (może Mikkelson ?) jak można dogadać się w litewskich hotelach, czy znają tam naprawdę polski czy trzeba inaczej ?
          • Gość: Mikkelson Re: Wilno - noclegi IP: 85.206.203.* 31.03.06, 11:12
            Polecam mowic po Angielsku. Nie polecam mowic po Rosyjsku czy po Polsku.
            Polskiego prawie nikt nie wie a Rosyjskiego nie lubią. Co by bylo, žeby Litwini
            w Polsce probowali dogadac się po Litewsku (z wyjątkiem Poludniowej Sudowii
            (Punskas, Seinai, Augustavas, Balstogė)).
            • Gość: uomrzan Re: Wilno - noclegi IP: 212.33.75.* 31.03.06, 15:29
              Poza Wilnem używam angielskiego. Najczęściej z grzeczności - dla części Litwinów
              rosyjski i niestety polski (co mnie trochę boli - ale taki jest stereotyp i
              trzeba przyjąć to do świadomości) to często jeszcze języki kojarzone z obcą władzą.
              Ale w Wilnie (i na wschodzie) można próbować od razu po Polsku lub mieszanką
              rosyjsko - polską. W hotelach/motelach bez problemu. Na starówce też.

Kiedyś w pubie piwkowałem z Litwinem z Kowna. Na początku był angielski ale po
              paru przeszliśmy na wspomnianą wyżej mieszankę językową.
              • fiat_lux Re: Wilno - noclegi 31.03.06, 20:23
                Gość portalu: uomrzan napisał(a):

> Poza Wilnem używam angielskiego. Najczęściej z grzeczności - dla części Litwinó
                > w
                > rosyjski i niestety polski (co mnie trochę boli - ale taki jest stereotyp i
                > trzeba przyjąć to do świadomości) to często jeszcze języki kojarzone z obcą wła
                > dzą.
                > Ale w Wilnie (i na wschodzie) można próbować od razu po Polsku lub mieszanką
                > rosyjsko - polską. W hotelach/motelach bez problemu. Na starówce też.
                >
                > Kiedyś w pubie piwkowałem z Litwinem z Kowna. Na początku był angielski ale po
                > paru przeszliśmy na wspomnianą wyżej mieszankę językową.

potwierdzam powyzsze i zaraz zaprzeczam temu co pisze nasz forumowy litwin. w
                kownie nie wiem ale w wilnie problemu po polsku sie dogadac nie ma. trzeba
                jedynie celowac w starszych ludzi bo mlodziez tylko litewski moze angielski
            • kuala_lumpur Re: Wilno - noclegi 01.04.06, 00:18
              Gość portalu: Mikkelson napisał(a):

> Polecam mowic po Angielsku. Nie polecam mowic po Rosyjsku czy po Polsku.
              > Polskiego prawie nikt nie wie a Rosyjskiego nie lubią.

Bajki.
              ~20% mieszkańców Wilna to Polacy, następne ~20% Rosjanie. Dopiero kilkanaście
              lat temu Litwni mają >50% w swojej stolicy.
          • fiat_lux Re: Wilno - noclegi 31.03.06, 20:20
            w wilnie i w zachodniej litwie dogadasz sie po polsku i po rusku. mlode
            pokoleniu jednak nie uczy sie juz ruskiego
      • lindow1 Re: Wilno - noclegi 31.03.06, 14:19
        Gdyby coś nie tak -pozostaje Neringa (doba 150 USD) za to w Centrum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka