Gość: gość portalu IP: 194.146.131.* 05.04.06, 21:58 witamy w miescie przyjaznym inwestorom. Alleluja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:00 Dlaczego magistrat ze wszystkim jest na nie? Nie mogę tego pojąć! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:00 Dlaczego magistrat ze wszystkim jest na nie? Nie mogę tego pojąć! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:01 Ależ to bardzo proste Koczisss - bo Green Star nie przebuduje tej kamienicy na kościół, dlatego są na nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Kara dla Greenstara? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.04.06, 22:07 Tragedia. Przyjechałem do Białegostoku 16 lat temu.Prze kilka lat zachwycony klimatem i urodą miasta . Niestety z roku na rok przekonuję się do zdania rodowitych białostoczan - straszne zacofanie i wieś mentalna okropna.Jak można bezmózgom pozwalać rządzić tym pięknym miastem - ciągły brak decyzji ciągłe kłody pod nogi ciągłe przekupstwa i malwersacje - ludzie stąd wszyscy wyjeżdżają - czy wy tego nie widzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:09 My widzimy, ale oni nie widzą:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kara dla Greenstara? IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 06.04.06, 00:55 A skąd przyjechałeś ? pewnie ze wsi jak większość , a jak wieśniaki rządzą , to i mamy wieś zamiast miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Kara dla Greenstara? IP: 83.238.103.* 06.04.06, 08:04 I dobrze. Wszystko pozamykajmy, kłódkę na miasto założyć i już. I na dom naszego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 Re: Kara dla Greenstara? 06.04.06, 08:11 Ala, gratuluje poziomu wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzien Re: Kara dla Greenstara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:34 rodowitych bialostoczan nie ma pewnie juz wcale. przeciez przed wojna miasto bylo zydowskie , a po wojnie przyszla wiocha- polska cholota. nasi gospodarze miasta sa odzwierciedleniem wyborców. ich przodkowie mieli klepiska w domach. 60 lat to za malo zeby przeskoczyc na marmury. rozumiesz juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były rolnik o czym jest artykuł IP: *.man.bialystok.pl 06.04.06, 08:18 zły urząd nie nie chce też wydawć mi prawa jazdy, tylko chce ukończenia jakiegoś kursu i zdania egzaminu - to skandal jeżdzę przecież i pracuję w polu od dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artykuł Re: o czym jest artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:39 to rolników w urzędach zatrudniają? IP widać... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: o czym jest artykuł 06.04.06, 09:22 A dlaczego chciałbyś dyskryminacji rolników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kara dla Greenstara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:57 frajerzy chcą coś załatwić bez koperty lub zaproście na wycieczkę do Egiptu teraz to jest modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapo Re: Kara dla Greenstara? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.04.06, 09:47 Czy to nie zlośliwość urzędników Magistratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Kara dla Greenstara? IP: *.csk.pl 06.04.06, 12:14 Przecież wszystko jasne. Idą wybory. Nie wiadomo kto w naszym małym zaścianku je wygra. Tym samym lepiej nie narażać się żadnej stronie i spokojnie nic nie robić. Pozwolenia poleżą jeszcze kilka miesięcy. Sawicki z Turem w nowej kampanii wyborczej ogłoszą, że nie wpuścili obcego kapitału. Są katoliccy, narodowi, moherowi, radiomaryjni i prolokalni. Po czym tuż po wyborach, po reelekcji, lekką ręką podpiszą wszystkie pozwolenia na galerie, multikina, hipermarkety i kamienice ze szkła. A na razie cisza wedle przysłowia starorusów - Tisze jedziesz, dalsze budziesz. Nihil novi sub sole. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kara dla Greenstara? 06.04.06, 12:17 Tylko ta cisza trwa już 8 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 wyroby 06.04.06, 12:26 no właśnie, mnie to zawsze dziwi. Niby się chodzi głosować itd, a zawsze to samo oszołomstwo u koryta!!! Zróbcie coś, żeby było miło (ja niestety straciłem już głos w tym mieście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disco polo Disco polo IP: *.man.bialystok.pl 06.04.06, 13:43 pomagajcie, pomagajcie lobbować Rożkowi inwestor nie zdążył jeszcze złożyć kompletnego wniosku, a w prasie już afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Disco polo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.04.06, 14:35 szanowny przedmówco podpisujacy się jako disco polo. kiedy używamy czyjegoś nazwiska, przyzwoitość nakazywałaby również podpisać się własnym. to po pierwsze. po drugie zaś, jeśli idzie o istote sporu, to trudno nam jakoś będzie uwierzyć, że ktoś wydaje milion dolarów na zakup kamienicy, tylko po to, aby zalepić jej okna plakatami. z treści artykułu jasno wynika, że wniosek został złożony, lecz urząd robi wszystko, aby przeciągnąć decyzję o wydaniu pozwolenia. gdybkto o zdrowych zmysłach ryzykuje utratę kolejnych 2 milionów składając niekompletny wniosek? szanowny mój przedmówco, skoro pokładasz taką wiarę w sprawiedliwość i nieomylność urzędu, to odpowiedz proszę, skąd zatem tyle nieprzychylnych wypowiedzi na temat władz miasta? dlaczego panuje taki zastój jeśli chodzi o budowę kolejnych obiektów czy to handlowych, czy rozrywkowych czy sportowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu Re: Disco polo IP: *.biz 06.04.06, 17:47 > szanowny przedmówco podpisujacy się jako disco polo. kiedy używamy czyjegoś > nazwiska, przyzwoitość nakazywałaby również podpisać się własnym. to po > pierwsze. jakkolwiek Pana bardzo szanuję, o tyle pan rożek dał się poznać mi osobiście i wielu innym pokrzywdzonym od najgorszej strony. takich jak on powinno się od razu wyrzucać z redakcji. no, chyba że gazecie nie zależy na reputacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saworko Re: Disco polo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.04.06, 21:28 Disco polo– to nie nazwisko to gatunek muzyki popularnej, powstały w Polsce w latach 80. XX wieku. Pomysłodawcą nazwy (na początku lat 90. XX w.) był Sławomir Skręta, właściciel wytwórni płytowej Blue Star z Reguł koło Warszawy. Wcześniej używano zazwyczaj określenia "muzyka chodnikowa". Gatunek wywodzi się z muzyki ludowej, granej na weselach i zabawach przez specjalne zespoły z repertuarem piosenek ludowych i weselnych, przy czym zmianie uległy instrumenty: zamiast akustycznych – elektroniczne ( Wikipedia )... do artykułu.. "Mariusz Radek z Greenstara już w kwietniu 2005 roku pokazywał olśniewający projekt nowego budynku, gdzie oczami wyobraźni widział sklepy, biura, puby i klub w podziemiach." - ja bym pokazał projekt w urzędzie, a nie redaktorowi. "- Nadal nie możemy doczekać się pozwolenia na budowę z Urzędu Miejskiego, mimo że nasz projekt jest już uzgodniony ze wszystkimi instytucjami". - budowałem garaż i wiem że zgodnie z polskim prawem nie jest to chyba jedyny warunek do otrzymania pozwolenia na budowę. Zgodnie z przepisami urząd ma 65 dni na wydanie pozwolenia od momentu złożenia wniosku, a póżniej płaci karę dla inwestora 500zł za dzień zwłoki. Takiej informacji zabrakło. Redaktor chyba zręcznie utajnił też informację o dacie złożenia wniosku, bo nie napisał o karze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanio Ehh IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.04.06, 18:12 W Tym Mieście To Pozwolenia Dostaje Sie Tylko Jak Sie Chce Kościół Postawić... I To Jest Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś