Dodaj do ulubionych

Kara dla Greenstara?

IP: 194.146.131.* 05.04.06, 21:58
witamy w miescie przyjaznym inwestorom.
Alleluja
Obserwuj wątek
    • koczisss Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:00
      Dlaczego magistrat ze wszystkim jest na nie?
      Nie mogę tego pojąć!
    • koczisss Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:00
      Dlaczego magistrat ze wszystkim jest na nie?
      Nie mogę tego pojąć!
      • nekroskop88 Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:01
        Ależ to bardzo proste Koczisss - bo Green Star nie przebuduje tej kamienicy na
        kościół, dlatego są na nie :-)
    • Gość: karo Re: Kara dla Greenstara? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.04.06, 22:07
      Tragedia. Przyjechałem do Białegostoku 16 lat temu.Prze kilka lat zachwycony
      klimatem i urodą miasta . Niestety z roku na rok przekonuję się do zdania
      rodowitych białostoczan - straszne zacofanie i wieś mentalna okropna.Jak można
      bezmózgom pozwalać rządzić tym pięknym miastem - ciągły brak decyzji ciągłe
      kłody pod nogi ciągłe przekupstwa i malwersacje - ludzie stąd wszyscy
      wyjeżdżają - czy wy tego nie widzicie.
      • koczisss Re: Kara dla Greenstara? 05.04.06, 22:09
        My widzimy, ale oni nie widzą:(
      • Gość: Ala Re: Kara dla Greenstara? IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 06.04.06, 00:55
        A skąd przyjechałeś ? pewnie ze wsi jak większość , a jak wieśniaki rządzą , to
        i mamy wieś zamiast miasta.
        • Gość: LOL Re: Kara dla Greenstara? IP: 83.238.103.* 06.04.06, 08:04
          I dobrze. Wszystko pozamykajmy, kłódkę na miasto założyć i już. I na dom
          naszego prezydenta
        • kalasanty76 Re: Kara dla Greenstara? 06.04.06, 08:11
          Ala, gratuluje poziomu wypowiedzi
      • Gość: przechodzien Re: Kara dla Greenstara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:34
        rodowitych bialostoczan nie ma pewnie juz wcale. przeciez przed wojna miasto
        bylo zydowskie , a po wojnie przyszla wiocha- polska cholota. nasi gospodarze
        miasta sa odzwierciedleniem wyborców. ich przodkowie mieli klepiska w domach.
        60 lat to za malo zeby przeskoczyc na marmury. rozumiesz juz?
    • Gość: były rolnik o czym jest artykuł IP: *.man.bialystok.pl 06.04.06, 08:18
      zły urząd nie nie chce też wydawć mi prawa jazdy,
      tylko chce ukończenia jakiegoś kursu i zdania egzaminu - to skandal jeżdzę
      przecież i pracuję w polu od dziecka
      • Gość: artykuł Re: o czym jest artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:39
        to rolników w urzędach zatrudniają? IP widać...
        • zewsi Re: o czym jest artykuł 06.04.06, 09:22
          A dlaczego chciałbyś dyskryminacji rolników?
    • Gość: marcin Re: Kara dla Greenstara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:57
      frajerzy chcą coś załatwić bez koperty lub zaproście na wycieczkę do Egiptu
      teraz to jest modne.
    • Gość: Kapo Re: Kara dla Greenstara? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.04.06, 09:47
      Czy to nie zlośliwość urzędników Magistratu
    • Gość: obserwator Kara dla Greenstara? IP: *.csk.pl 06.04.06, 12:14
      Przecież wszystko jasne. Idą wybory. Nie wiadomo kto w naszym małym zaścianku
      je wygra. Tym samym lepiej nie narażać się żadnej stronie i spokojnie nic nie
      robić. Pozwolenia poleżą jeszcze kilka miesięcy. Sawicki z Turem w nowej
      kampanii wyborczej ogłoszą, że nie wpuścili obcego kapitału. Są katoliccy,
      narodowi, moherowi, radiomaryjni i prolokalni. Po czym tuż po wyborach, po
      reelekcji, lekką ręką podpiszą wszystkie pozwolenia na galerie, multikina,
      hipermarkety i kamienice ze szkła. A na razie cisza wedle przysłowia
      starorusów - Tisze jedziesz, dalsze budziesz. Nihil novi sub sole.
      • koczisss Re: Kara dla Greenstara? 06.04.06, 12:17
        Tylko ta cisza trwa już 8 lat!
    • kalasanty76 wyroby 06.04.06, 12:26
      no właśnie, mnie to zawsze dziwi. Niby się chodzi głosować itd, a zawsze to
      samo oszołomstwo u koryta!!! Zróbcie coś, żeby było miło
      (ja niestety straciłem już głos w tym mieście)
    • Gość: disco polo Disco polo IP: *.man.bialystok.pl 06.04.06, 13:43
      pomagajcie, pomagajcie lobbować Rożkowi
      inwestor nie zdążył jeszcze złożyć kompletnego wniosku, a w prasie już afera.
      • Gość: wkoronkiewicz Re: Disco polo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.04.06, 14:35
        szanowny przedmówco podpisujacy się jako disco polo. kiedy używamy czyjegoś
        nazwiska, przyzwoitość nakazywałaby również podpisać się własnym. to po
        pierwsze.
        po drugie zaś, jeśli idzie o istote sporu, to trudno nam jakoś będzie uwierzyć,
        że ktoś wydaje milion dolarów na zakup kamienicy, tylko po to, aby zalepić jej
        okna plakatami. z treści artykułu jasno wynika, że wniosek został złożony, lecz
        urząd robi wszystko, aby przeciągnąć decyzję o wydaniu pozwolenia.
        gdybkto o zdrowych zmysłach ryzykuje utratę kolejnych 2 milionów składając
        niekompletny wniosek?
        szanowny mój przedmówco, skoro pokładasz taką wiarę w sprawiedliwość i
        nieomylność urzędu, to odpowiedz proszę, skąd zatem tyle nieprzychylnych
        wypowiedzi na temat władz miasta? dlaczego panuje taki zastój jeśli chodzi o
        budowę kolejnych obiektów czy to handlowych, czy rozrywkowych czy sportowych?
        • Gość: yu Re: Disco polo IP: *.biz 06.04.06, 17:47
          > szanowny przedmówco podpisujacy się jako disco polo. kiedy używamy czyjegoś
          > nazwiska, przyzwoitość nakazywałaby również podpisać się własnym. to po
          > pierwsze.

jakkolwiek Pana bardzo szanuję, o tyle pan rożek dał się poznać mi osobiście i
          wielu innym pokrzywdzonym od najgorszej strony. takich jak on powinno się od
          razu wyrzucać z redakcji. no, chyba że gazecie nie zależy na reputacji...
          • Gość: saworko Re: Disco polo IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.04.06, 21:28
            Disco polo– to nie nazwisko to gatunek muzyki popularnej, powstały w Polsce w
            latach 80. XX wieku. Pomysłodawcą nazwy (na początku lat 90. XX w.) był Sławomir
            Skręta, właściciel wytwórni płytowej Blue Star z Reguł koło Warszawy. Wcześniej
            używano zazwyczaj określenia "muzyka chodnikowa". Gatunek wywodzi się z muzyki
            ludowej, granej na weselach i zabawach przez specjalne zespoły z repertuarem
            piosenek ludowych i weselnych, przy czym zmianie uległy instrumenty: zamiast
            akustycznych – elektroniczne ( Wikipedia )...
            do artykułu..
            "Mariusz Radek z Greenstara już w kwietniu 2005 roku pokazywał olśniewający
            projekt nowego budynku, gdzie oczami wyobraźni widział sklepy, biura, puby i
            klub w podziemiach." - ja bym pokazał projekt w urzędzie, a nie redaktorowi.

"- Nadal nie możemy doczekać się pozwolenia na budowę z Urzędu Miejskiego, mimo
            że nasz projekt jest już uzgodniony ze wszystkimi instytucjami".
            - budowałem garaż i wiem że zgodnie z polskim prawem nie jest to chyba jedyny
            warunek do otrzymania pozwolenia na budowę. Zgodnie z przepisami urząd ma 65
            dni na wydanie pozwolenia od momentu złożenia wniosku, a póżniej płaci karę dla
            inwestora 500zł za dzień zwłoki. Takiej informacji zabrakło. Redaktor chyba
            zręcznie utajnił też informację o dacie złożenia wniosku, bo nie napisał o karze.
    • Gość: Sanio Ehh IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.04.06, 18:12
      W Tym Mieście To Pozwolenia Dostaje Sie Tylko Jak Sie Chce Kościół Postawić...
      I To Jest Smutne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka