Dodaj do ulubionych

Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? !

14.04.06, 09:16
Od razu na wstępie zaznaczę,że nie chodzi mi o bezmyślne planowanie
inwestycji na terenach posiadających walory przyrodnicze. Takie sprawy jak
ochrona natury,ludzi etc.powinna być rozwiązana przy projektowaniu danej
inwestycji co pozwoli uniknąć ataków naciągaczy mieniących się obrońcami
środowiska. Należy czasami wybrać kompromis,nawet za cenę większych kosztów.

Jednak to co robią ci tzw. ekolodzy przerasta wszelkie pojęcie. Te sk...
blokują wszelkie inwestycje na Podlasiu. Do tego częstokroć nie są oni z
naszego regionu. W d... byli g... widzieli,zdają się jednak mieć monopol na
wszechwiedzę. Nie jesteśmy zbyt ludnym województwem,wspólnie z
warm.-mazusrkim.,lubelskim. Tym bardziej jest nam potrzebne tych kilka dobrych
dróg,które szybko i sprawnie wyprowadzą i przeprowadzą ruch tranzytowy z
większych miast i zagranicy. Napewno nie powstanie u nas z tego też względu
gęsta sieć autostrad,która mogłaby mieć negatywny wpływ na ekosystem. Dla
unormowania jednak sytuacji i polepszenia warunków podróżowania tych kilka
dróg jest potrzebnych. Czy te debile nie rozumieją,że lepsze drogi to mniej
wypadków,mniej ofiar,szybszy przejazd a przez to mniejsze zanieczyszczenie
powietrza. Poza tym odciążą one drogi lokalne,często właśnie przebiegające
przez ciekawe i wartościowe przyrodniczo tereny.

Oczywiście władze nie powinny zapominać o rozwoju kolei,których na Podlasiu
jest niewiele,ale mogłbyby odciążyć też częściowo ruch drogowy. Nie myślę
tutaj do końca o sloganowym Tiry na kolej,bo jest to raczej poroniony pomysł w
przypadku ruchu wewnątrz krajowego i naszego importu-exportu. Podniosłoby to
koszty przewożnikom krajowym. Może lepsze byłoby to zastosować wyłącznie wobec
tranzytu wschód-zachód. Tak byśmy to nie my za to płacili.

Ale
Obserwuj wątek
    • zewsi Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 14.04.06, 09:47
      Odnosząc się do Twoich słów - fragment artykułu Kuriera Porasnnego zaczerpnięty
      z
      www.bialystokonline.pl/artykul.php?ida=12226
      "Ekolodzy: Będziemy protestować!
      Pierwszy krok mieszkańcy mają już za sobą, ale to nie oznacza zwycięstwa. -
      Bardzo dobrze, że ten ruch został zrobiony, ale to jeszcze nie koniec. Jestem
      przekonany, że ekolodzy postawią weto - nie ma wątpliwości Antoni Pełkowski,
      burmistrz Wasilkowa.
      I ma rację! Organizacje ekologiczne już zapowiadają protesty. Jej działacze
      mają zastrzeżenia m.in. do braku alternatywnego przebiegu obwodnicy.
      - Jeżeli ministerstwo zaakceptowało proponowany przez drogowców przebieg, to
      nie możemy się na to zgodzić. Mamy prawo do odwołania i na pewno z niego
      skorzystamy - zapewnia Przemysław Chylarecki z Ogólnopolskiego Towarzystwa
      Ochrony Ptaków.
      Dziś minister zatwierdzi też projekt drogi Białystok-Katrynka. Opinię w sprawie
      obwodnicy Augustowa poznamy 21 kwietnia."
      • ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 14.04.06, 10:39
        Właśnie szawny panie zewsi,to było inspiracją do tego co napisałem.

• ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 14.04.06, 10:47
          Miało być szanowny,sorry. :)

Swoją drogą,dlaczego musimy się liczyć z wszawymi zielonymi (czytaj kolejną
          odmianą czerwonych gnojków),jeśli interes publiczny przemawia za budową. Zawsze
          pytam gdzie byliście jak niszczyli dolinę Narwi za komuny i gdy potrzebna była
          odwaga,żeby się przeciwstawić ? Dziś łatwo jest oczekiwać łupu z byle powodu,ale
          pamiętajcie,że czas samowoli się skończy,bo musi się skończyć.

• ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 14.04.06, 11:18
      No niech tam,jeszcze raz się wpiszę pod rząd.
      Ekolodzy trzeba szybko posprzątać śmierdzącą rybę z fosy ! Za wiadro łopaty
      chwyć i szurum burum. Do roboty,pokutę czas zacząć
      • Gość: Piotrek Re: Kto w końcu wezmie za pysk pseudoekologów ? ! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 14.04.06, 19:23
        Nie można wszystkich ekologów wrzucać do jednego worka. Protesty dotyczące
        obwodnocy Wasilkowa to zwykłe czepianie się. Ekolodzy powinni stawać na głowie
        aby akurat ta droga powstała, bo nie wiadomo kiedy w Wasilkowie cysterna wpadnie
        do rzeki i wytruje wszystkie rybki i ptaszki.

Za to obwodnica Augustowa to inna sprawa. Białostocki oddział GDDKiA forsuje
        przebieg drogi przez dolinę Rospudy ciągle to wymyślając ciekawe rozwiązania jak
        tunel. Za kasę, która ma być wydana na obwodnicę Augustowa w obecnej formie
        (Augustów - Gatno z estakadą 500-metrową nad rzeką, a nawierzchnia na niej ma
        być podgrzewana), można zbudować dwujezdniową trasę Augustów - Raczki -
        zachodnia obwodnica Suwałk. Wtedy wszyscy by byli zadowoleni - mieszkańcy
        Augustowa i Suwałk, bo ruch TIR-ów został by całkowicie wyprowadzony z miast i
        ekolodzy.
    • dodu budowac! asfaltowac! wycinac! 15.04.06, 01:52
      a potem zrec pieniadze...

BTW. Przeczytaj cos napisal. Sam sobie przeczysz.
      • ferdekiepski wycinac! szczególnie zielonych i pseudoekologów 15.04.06, 08:50
        Dodu,kto mowi,żeby wszystko wycinać,czy asfaltować. Wez se na wstrzymanie,bo
        twoje "ekologiczne" zacietrzewienie przyslania ci rozum. Przejdz się zaczerpnij
        powietrza,przejedz się rowerem. Drogi na Podlasiu też są potrzebne. Kolej też
        należy wykorzystać.
        • zewsi Re: wycinac! szczególnie zielonych i pseudoekolog 15.04.06, 12:22
          Drogi? Na Podlasiu? Toć to czysta herezja! Za czasów dziadka Dodu dróg nie było,
          a ludzie żyli. Drogi są nam niepotrzebne. Kury jajka znosić przestano, krowy w
          drugo strone ogonem wywijać zaczno. I Zły z zachodu przyjdzie. Lepiej nie
          prowokować Złego.
          Zostawić wszystko tak jak jest, Toć tutejsze ludzie dróg nie potrzebujo i chwalo
          sobie jakość życia na Podlasiu.
          Brawo ekolodzy! Z Wami z powrotem w XVIII wiek!
    • Gość: houk Re: Kto w końcu wezmie za pysk fredkologów ? ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 02:49
      Za pysk to możesz brać swoich koleżków , jak się na to zgodza. A od innych wara
      ci chyba że chcesz zarobić, albo czekasz by się tobą prawo zajęło.
      • ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk houk'a ? ! 18.04.06, 08:59
        Za pysk to możesz brać swoich koleżków , jak się na to zgodza. A od innych wara
        >
        > ci chyba że chcesz zarobić, albo czekasz by się tobą prawo zajęło.

houk,nie bądz taki mocny.Jakby tego nie rozumieć,jest to albo grozba wobec
        mnie,bądz próba przekupstwa,mówisz o zarobieniu. W obu przypadkach to tobą może
        zająć się prawo. W żadnym wypadku nie było z mojej strony osobistych
        wycieczek,wymieniania nazwisk poszczególnych "ekologów". Mówię o was jako o
        zbiorowej bandzie,która jest chętną zysku sforą oszustów. Jak na razie,nie ma
        takiego prawa,które by karało za niechęć i nieprzychylne wypowiedzi wobec
        organizacji,w tym wypadku pseudoekologicznych,żerujących na chorym prawie. A
        jakby było zdrowe,to takie lewackie i komunopodobne organizacje dawno by
        zamknięto,czytaj wzięto za pysk. Tak należy rozumieć moje wypowiedzi wobec
        takich jak wy elementów.

Chyba,że ci się śnią czasy z twojego ukochanego systemu,gdzie nie wolno
        było się przeciwstawiać jedynie słusznej,poprawnej politycznie opcji. Sam się
        zdradzasz.

Wiesz co houk,jak nie masz co robić to złap się za worek i kij,ulży ci
        • Gość: houk ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:23
          Sam się
          > zdradzasz.
          Daruj sobie nie rozśmieszaj. Idź podeptać kukłę Stalina, dłuż mu z kopa. Ode
          mnie też.
          Sam tęśknisz za jedynie słusznym - wg. twojej wizji.
          • ferdekiepski Re: ** 18.04.06, 15:23
            Gość portalu: houk napisał(a):

> Sam się
            > > zdradzasz.
            > Daruj sobie nie rozśmieszaj. Idź podeptać kukłę Stalina, dłuż mu z kopa. Ode
            > mnie też.
            > Sam tęśknisz za jedynie słusznym - wg. twojej wizji.

Argumenty !
    • Gość: houk Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 03:04
      > tutaj do końca o sloganowym Tiry na kolej,bo jest to raczej poroniony pomysł w
      > przypadku ruchu wewnątrz krajowego i naszego importu-exportu. Podniosłoby to
      > koszty przewożnikom krajowym. Może lepsze byłoby to zastosować wyłącznie wobec
      > tranzytu wschód-zachód. Tak byśmy to nie my za to płacili.
      Ty jesteś gość - a niby o co w tym chodzi. zy krajowi czy zagraniczni skoro im
      pasowało by koleją to co stoi na przeszkodzi . No poza ciężkością urzędniczej
      machny.
      Ty masz kompletnie pomylone pojęcie o zielonych i ich intencjach. Tak
      skytecznie wycinasz, że już całkiem nie wiesz skim i o czyma gadasz.
      Fredek - ratuj się od własnej głupoty.
      Uda ci się, chłopie.
      Ale jak ty co drugie słowo piszesz debile - pajacujesz nie znasz problemu. albo
      nie chcesz go znać.
      > blokują wszelkie inwestycje na Podlasiu.
      Inwestycje to sobie blokuje inwestor - na własne życzenie. Najprawdopodobniej
      tak chce, na tym polega jego zadziwiający fortel.
      Po co to robi .... Po co wlazł z obwodnicą Augustowa w bagno.
      > inwestycji co pozwoli uniknąć ataków naciągaczy
      Kogo nazywasz naciągaczami, pokaz jakim sposobym ma przepłynąc jakaś za coś
      zapłata.
      Ty raczej jesteś Paranoikiem - a może tylko masz lekko złą wolę.
      Problemem jest może to że nigdzie nie spotkasz oficjalnego stanowiska ekologów,
      nigdzie nie jest ono publikowane. Poza strzępkami, trzeba do nich się zbliżyć
      by lepiej poznać ich stanowisko. Ale kogo na to stać - lepiej głupoty pisać na
      rużnych forach i się ciężko emocjonować.
      • ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 18.04.06, 09:15
        houk jeśli ja pieprzę to ty też.
        Sam bronisz czegoś,o czym tak naprawdę ty nie masz pojęcia. Gdzie te twoje
        argumenty. Nigdy nie pisałem,że jesteście jedynymi winnymi. Jesteście jednak
        takimi padlinożercami,którzy robią dużo szumu żeby się przy tym nażreć.

Co do zielonych i waszych intencji,to niech Bóg nas broni przed takimi jak wy.
        Wystarczy spojrzeć z kim trzymacie,jakie poglądy głosicie. lewackim szambem od
        was daje na kilometr.
        • ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk pseudoekologów ? ! 18.04.06, 09:40
          Zarzucasz mi przeczenie sobie. Nie,ja tylko widzę,że można znaleść rozsądne
          rozwiązanie tak,żeby był wilk syty i owca cała. W żadnym wypadku jednak nie
          waszymi prymitywnymi metodami. Zawsze sobie przypominacie o ekologii,jak jest
          inwestycja bliska realizacji. Jak o to ciężko w naszym kraju wiadomo,niestety
          Dlaczego nie wcześniej zabiegacie o jej właściwy kształt. Poza tym czy wiesz ile
          jest miejsc w Polsce,które naprawdę wymagają interwencji ekologicznej z
          prawdziwego zdarzenia ? Dlaczego nigdy i nigdzie nie widziałem żadnego ekologa z
          łopatą usuwającego śmieci z rzeki. Przy budowie kanalizacji. Czy choć jeden z
          was pojdzie do chłopa i będzie go przekonywał o potrzebie realizacji kanalizacji
          i oczyszczalni wiejskiej ? Albo to ,że szambo powinno być szczelne ? Chcesz to
          ci podam parę miejsc w Polsce gdzie trzeba przyjechac i posprzątać. Powiesz,że
          wy nie jestescie od tego. Bo fajnie jest siedzieć przed kompem i udawac
          wielkiego znawce tematu. Wiedz jednak,że życie to nie to forum,nie dziennik w
          telewizji. Życie jest na zewnątrz . Jedz kochaneczku do Wasilkowa,Augustowa i
          pogadaj z tymi ludzmi. Wysuń swoje argumenty przekonaj ich ! Wtedy pogadamy. I
          jeszcze jedno daj im lepszą alternatywę szybkiego usunięcia problemu.

Co do Tirów na tory to uważam ,że w całości to pomysł socjalistyczny i
          nieopłacalny pod względem ekonomicznym. Kwestia tranzytu była moją
          dygresją,przemyśleniem.

Co do osbistych wycieczek,pamiętaj,że nia ja zacząłem,ale jak chcesz możemy się
          dalej obrażać. Przyjaciółmi napewno nie zostaniemy
          • Gość: houk Re: Kto w końcu wezmie za pysk fredkologów ? ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:07
            Fredek -
            > Dlaczego nie wcześniej zabiegacie o jej właściwy kształt
            Zabiegacie .. zabiegacie. Tylko że na każdym miejscu siedzi taki urzędas
            lawirant Fredek i łże.
            Prawo jest tak głupawo zrobione i nie przez ekologów ale cwaniaków z różnych
            lobby, wiedzących jak, co, poustawiać i to właśnie głównie z SLD - twoich
            kolesiów. Jasne że nie tylko prawicowym posłom też można nawciskać banialuk i
            kupi żabę. Ale jeść to ma społeczeństwo.
            A co do szamb, oczyszczalni, - sprzątania i innych takich tam - to nie martw ty
            się. Każdy robi co może.
            Sam widziałem kilka orderów na piersiach "walecznych" Wójtów. Poprzypinanych
            tam, za moją cichą robotę. Nie dowiesz się o tych, co przyczynili się naprawdę
            do korzystnych zmian. Bo nawet nie chcesz.
            Przyjaciółmi nie zostaniemy. Za dużo jadu i motaniny kłamliwej w twoich
            wywodach.
            Za dużo prymitywnej manipulacji.
            > jeszcze jedno daj im lepszą alternatywę szybkiego usunięcia problemu.
            >
            W Augustowie jest;
            Obwodnica przez Chodorki.
            www.siskom.waw.pl/aktualnosci.htm
            I już pan Topczewski ponownie nałgał w tej sprawie, mówiąc między innymi o tym
            że to potrwa 10 -15 lat. Gość nie chce zaważyć, że mamy już inne prawo i można
            to od chwili decyzji zrealizować w ciągu 4 - 5 lat.
            Wiedziałeś coś o tym.
            Jasne że nic bo i skąd. W mediach też pełno Fredziów, gotowych pisać byle jak.
            Zdawkowo bez ukazania problemu. Mówiąc za pewnym mistrzem
            >> Każdy naród ma takie media na jakie zasługuje <<
            A ich częścią jesteś ty, stały pisarczyk różnych forów. Powtórzę: - Za dużo
            prymitywnej manipulacji. – w tym twoim pisaniu.
            Szkoda gadać.
            Zapewne ty zawsze masz rację – to taka choroba.
            > Jedz kochaneczku do Wasilkowa,Augustowa i
            > pogadaj z tymi ludzmi.
            • Gość: houk do Wasilkowa,Augustowa / Może kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:09
              > Jedz kochaneczku do Wasilkowa,Augustowa i
              > pogadaj z tymi ludzmi.
              Może kiedyś.
            • ferdekiepski Re: Kto w końcu wezmie za pysk fredkologów ? ! 18.04.06, 15:18
              "Zabiegacie .. zabiegacie. Tylko że na każdym miejscu siedzi taki urzędas
              > lawirant Fredek i łże. "
              -Podaj konkretne moje łgarstwo ?

"Prawo jest tak głupawo zrobione i nie przez ekologów ale cwaniaków z różnych
              > lobby, wiedzących jak, co, poustawiać i to właśnie głównie z SLD - twoich
              > kolesiów."
              - A co to jest Zieloni2004 i inne klony tego typu choćby na ten przykład ?
              Popatrz dokładnie w ich program. Z kim mają zawiązane pakty o współpracy. Unia
              Lewicy ,kto zakładał i jest między innymi we władzach tej lewackiej organizacji ?
              -Kto jest kogo kolesiem w takim razie ? Ktoś zdaje się zarzucał niewiedzę
              programową o zielonych ?

"Każdy robi co może.
              > Sam widziałem kilka orderów na piersiach "walecznych" Wójtów. Poprzypinanych
              > tam, za moją cichą robotę. Nie dowiesz się o tych, co przyczynili się naprawdę
              > do korzystnych zmian."
              -No to konkrety proszę,wymień choć jednego wójta,żebym mogł zadzwonić i zapytać
              konkretnie czy był taki ktoś,partia,organizacja i co konkretnie zrobił ?
              "Bo nawet nie chcesz."
              -Może łaskawco nie odpowiadaj za mnie. Wbrew pozorom chcę poznać wasze zasługi i
              czy zasługuja one na takie miano. Potrafię docenić przeciwnika,mimo niechęci.

"Przyjaciółmi nie zostaniemy. Za dużo jadu i motaniny kłamliwej w twoich
              > wywodach.
              > Za dużo prymitywnej manipulacji. "
              -Prawda wypowiedziana szczególnie wprost w oczy kole.
              Kłamliwośc, jeszcze raz konkrety !!

I na koniec powiem ci,że nie pojedziesz do Wasilkowa ,Augustowa. Bo się po
              prostu boisz,nie masz nic w zamian.
              Co ciekawe też wspominałeś kiedyś tam wcześniej o wybiórczości,a kto jak nie ty
              ustosunkowuje się tylko do tego co mu akurat zdaje się być wygodnym. Śmieszni
              jesteście z tą swoją niby dbałością o ludzi i społeczeństwo. W zasadzie wszelkie
              organizacje tego typu mają program antyspołeczny.Jak wyżej z kim
              przystajecie,skąd się wywodzicie,wasze programy ? ! Cóż jednak spodziewać się po
              ruchach lewicowych.

• Gość: Białostoczanin żałośni ekolodzy IP: *.osiedle.net.pl 18.04.06, 17:30
                Wydaje się mi, że Zieloni to inna rasa ludzi.Nie było żadnej większej inwestycji
                w Polsce, którą by się nie zainteresowali niniejsi obrońcy przyrody. Ich
                uporczywe, zbędne działania nie mają większych wpływów (z wyjątkiem budowy dróg,
                w tym obwodnicy Augustowa), lecz jedynie opóźniają cały proces. Czy oni nie
                rozumieją, że życie ludzkie jest ważniejsze niż jakaś żaba żrąca muchy? Poza tym
                miasta, a w tym Białystok, powinny się rozwijać. W przypadku Białegostoku jest
                to niemal niezauważalne, ale dzięki super ekologom stoimy niemal w miejscu. Jako
                przykład podam budowę hipermarketu na osiedlu Zielone Wzgórza. Inwestycja ta nie
                mogła dojść do skutku od 16 lat. Wreszcie po wielu latach firma otrzymała
                wszystkie niezbędne dokumenty od urzędu miasta oprócz samego wydania pozwolenia
                na budowę(kwestia czasu). Do akcji wkracza jednostka specjalna Zielonych, która
                oczywiście podczas gdy wszystko wydaje się oczywiste i klarowne znajduje zarzuty
                na to, że magistrat Białegostoku wydaje dokumenty w tej sprawie wbrew prawu i
                jest wręcz oragnizacją przestępczą. W tej sytuacji (według ekologów)nie może się
                obejść bez licznych spraw w sądzie. W przeprowadzanej sądzie wśród mieszkańców
                zdecydowana większość opowiedziała się za tą inwestycją ale nie ZIELONI!
                • pawellomza Re: żałośni ekolodzy 27.04.06, 09:34
                  Na szczęście sa rozumni Białostoczanie tzn ekolodzy bo w swojej chciwości
                  byście wyrabali nawet Puszczę Bialowieską . Dla waszego lokalnego
                  zasranego interesiku lansujecie idiotyczny pomysł aby na Litwe jeździć
                  trasa dłuższą i w dodatku droższą . Na złość mamusi odmrozicie sobie uszy.
                  Na szczęście sa ludzie mądżejsi od śledzi w UE. Oprócz idiotów z B-stoku na
                  szczęście nie ma takich pomysłów . Piszczie sobie o tym w lokalnym forum bo
                  w ogólnokrajowym was wyśmieją
                • Gość: aArON Sam jesteś żałosny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 11:05
                  Popatrz na swoich popapranych urzędników i samorządowców – Krzyżewski,
                  Topczewski, Tur i podobni oni wyrośli w minionej epoce , wydają głupawe
                  decyzje, generują chore pomysły pod wybory. Cieszą się z nabrania naiwnych.
                  Jedynie ekolodzy coś z tego rozumieją. I są solą w oku niekompetentnych i
                  pazernych urzędników.
                  To ich kłamliwe oszczerstwa dążą do ograniczenia wpływu ekologów na cokolwiek.
                  A i tak nic z tego nie będzie. Co najwyżej na takim forum ktoś popisze głupoty
                  o jakichś haraczach i takie podobne pierdoły.
                  Żaba, kwiatki i człowiek - kto ważniejszy - tak idiotyczną opozycje tylko
                  kłamca manipulator potrafi wymyślać. Naiwny to kupi, a jest ich sporo. Nic im
                  nie pozostaje jak tylko przemawiać do niskich instynktów ludzi.
                  W rozwoju regiony nie przeszkadza nic innego poza niekompetencją rządzących.
    • zewsi Re: Kto w końcu wezmie za pysk pesudoekologów ? ! 27.04.06, 09:49
      Ambasador Łotwy był niedawno w Białymstoku i wypowiadał się za Via przez
      Białystok.
      • Gość: koko Via.. przez Łomżę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:51
        Z Ło-twy - to mu się Ło-mża nie podoba. hehehe
        Expert.
        Ta sprawa jest badana przez firmę z Anglii zatrudnioną przez Rząd Polsk !! i
        ona wskarze swój pomysł na przebieg Viabaltiki.
        A jak to was ciekawi to więcej o tym TUTAJ !!! :
        www.4lomza.pl/index.php?wiad=4448
        Patrz - Pozosytałe wiadomości.
        • pawellomza Re: Via.. przez Łomżę 02.05.06, 12:01
          Polecam ww artykół wszystkim śledziom z tego forum jak was nie przekonali
          przedstawiciele UE to znaczy ,że Białystok powinno się przyłączyć do
          Białorusi tam pełno idiotów którzy twierdzą ,że łukaszenko to demokrata
          (tak jak przez białystok na litwę jest krócej)
          • koczisss Re: Via.. przez Łomżę 02.05.06, 23:11
            > (tak jak przez białystok na litwę jest krócej)

Z lublina, czy Rzeszowa jakoś krócej niż przez Łomżę!!!
            Chłopcze, Łomża to nie pępek Polski, zamamiętaj, a raczej wrzód na zdrowym
            organiźmie tego województwa!
            • pawellomza Re: Via.. przez Łomżę 08.05.06, 15:29
              A kto z rzeszowa będzie jechał do Wilna przez augustów Przez Białoruś jest
              bliżej i lepsza droga
              • zewsi Re: Via.. przez Łomżę 08.05.06, 19:33
                Lubisz gadać, tylko z pojęciem u Ciebie słabowato.
                A czas poświęcony na odebranie wizy? A czas stracony na granicy białoruskiej?
                Nigdy nie słyszałeś co się dzieje na przejściach polsko-białoruskich?
              • koczisss Re: Via.. przez Łomżę 08.05.06, 21:01
                Tak, tyle, że tam trzeba mieć wizy, a i opłatę ponieść rzędu kilku dolców za sam
                wjazd!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka