brutt 29.12.02, 03:32 Czy ktos z Was moze mi powiedziec jak jest nad litewskim Baltykiem? Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cavafis47 Re: Wybrzeze litewskie 01.01.03, 04:38 Nie moge odpowiedziej na to pytanie - nie bylem, ale wydaje mi sie ze jest to warte odwiedzenia - na pewno nie spotkasz tam wielu "turystow" i bedzie mozna zabserwowac prawdziwe, zwyczajne zycie tam mieszkajcych ludzi - a to jest chyba najwazniejsze w podrozowaniu - i do tego to przeciez bardzo blisko..... Odpowiedz Link Zgłoś
stary62 Re: Wybrzeze litewskie 01.01.03, 20:05 brutt napisał: > Czy ktos z Was moze mi powiedziec jak jest nad litewskim Baltykiem? Bylbym > wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Byłem tam przed kilkunastu laty, jeszcze za czasów sowieckich. Wypłynęliśmy po południu jachtem z Kłajpedy. Zalew Kuroński był straszliwie brudny. Woda czarna. Nie dziwiło mnie to bo było mnóstwo statków cywilnych i wojskowych. Noc spędziliśmy w Marinie, która jak na tamte czasy była zupełnie nie przypominająca siermiężności sowieckiej. Rano poszliśmy na plażę i tu całkowite zaskoczenie: 1.woda po drugirj stronie mierzei cudownie NIEBIESKA! 2.plaża była podzielona na plażę dla tekstylnych i naturystów! Nigdy nie widziałem na polskim wybrzeżu tak czystej wody jak tam. Pozdrawiam, Stary Odpowiedz Link Zgłoś