Gość: houston IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 27.04.06, 22:44 Karac, karac karac - niech nic nie uchodzi plazem. Tylko wtedy moze ma to sens. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jartym Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach 28.04.06, 04:27 Zabierac prawa jazdy? Nie osmieszajcie sie bo to nie jest zadna kara a kto powiedzial,ze bez prawa jazdy nie mozna wsiadac za kierownice.Trzeba zabrac narzedzie zbrodni czyli auto i nie na poczet jakiegos tam zabezpieczenia grzywny,tylko definitywnie i na zawsze.Korzysc podwojna - mniej zabitych na drogach i wiecej pieniedzy np.na drogi(po licytacji samochodu). Oczywiscie pomarzyc dobra rzecz bo ze wzgledu tzw.nieakceptacji spolecznej co do tego typu rozwiazan,zadna wladza w Polsce nie podejmie takich decyzji(ze wzgledu na swoje stolki oczywiscie)-tak jak na wiosce albo skansenie o swojsko brzmiacej nazwie-Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:15 Tylko 1/10 wypadków spowodowana jest pod wpływem alkoholu -90proc wypadków powodują TRZEŹWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:24 Drobny błąd. Przy wjeżdzie i wyjeżdzie z Downar nie ma tablicy "obszar zabudowany" a jedynie zielone tablice z nazwą miejscowości. W związku z tym dopuszczalna predkość to 90 a nie 50 km/godz. Białe tablice zostały zlikwidowane kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: 80.240.172.* 28.04.06, 09:14 dokładnie jest tak jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumak Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:37 Czyli mamy tu winę zarządcy dróg. A to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:55 Ile jeszcze ma zginąć niewinnych ludzi przez głupotę i brawure!?!?!? W Polsce zamiast karać przestępców to się ich chroni!? Jazda pod wpływem alkoholu-jaka kara?! Ja dozywotnie zabierałabym takim prawo jazdy i konfiskowała samochód-wtedy i nasza policja miałaby ze sprzedaży tego auta nieco środków-przecież ciągle jest niedofinansowana! Ludzie zacznijmy walczyć o nasze bezpieczeństwo żądając surowych kar pijakom i piratom drogowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Sileng Spotkanie na SZ(CZ)YCIE IP: *.elpos.net 28.04.06, 10:51 Zabierać prawa jazdy, za przekroczenie predkosci juz to widze co najwyzej moga mandat wypisac i tyle, niech se chlopaki pogadaja, ale prawa jazdy za przekroczenie predkosci lub inne WYKROCZENIE drogowe nie zabiorą, chyba że puntów nazbieram na maxymalną opcję, to wtedy nie ma wyboru, trzeba bedzie te 200 zlotych wyłożyć i sobie czesc skasowac. A może niech panowie prokuratorzy i mili panowie drogowcy (Ci z Policji) ustala sobie na szczycie "G8" pomysl karania rowerzystow za nadmierna predkosc i zabierania im kart rowerowych lub praw jazdy co starszym rowerzystom, tutaj wróżę im niesamowity sukces, gdyż jak wiadomo rowerzyści, to pijacy - wyprzedzają na trzeciego, jeżdża pod prad, wjeżdżają z ulicy na chodnik z cłym impetem. A na kolejne spotkanie na szczycie proponuje swoim skromnym zdaniem, plan zabierania wozków inwalidzkich osobom niepełnosprawnym, które przecież jak wiadomo też nadużywają alkoholu prowadząc niekiedy pod wpływem różnych środków odurzających swoje kilkukonne mechaniczne monstra. Zyczę panom prokuratorom oraz panom Policjantom owocnej społecznej debaty na ten temat i sukcesów w "knuciu" dalekosieznych, mistycznych planów. Bogdan Sileng Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rektor Re: Spotkanie na SZ(CZ)YCIE IP: *.stnet.pl 28.04.06, 14:10 zamiast krytykowac czyjes pomysly moze jakis wlasny? nie wszysto jest tak prosto rozwiązac. Nie jest sie tez prosto skupic na kierowcach samochodów - "kierowcy" rowerów niech robia co chcą? wtedy porządni kierowcy będą taranowac zataczających sie rowerzystów. Powodzenia w rozwiazywaniu takich problemów ..wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoofel Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.04.06, 11:27 tylko 12 lat? powinien dostac 8*12 lat ! za kazda osobe, a i tak bedzie to malo :( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 28.04.06, 14:10 Bardzo mi szkoda tych osób :-( Kobieta w 9 miesiącu ciąży... A sprawca przeżyje. I to jest "sprawiedliwość". Gwoli ścisłości - w życiu nie słyszałam o porodzie wewnętrznym. Współczuję partnerowi tej kobiety - stracił w wypadku dwie bliskie osoby. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aricia Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 28.04.06, 20:24 Brak mi slow... ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach 28.04.06, 21:53 Czy ktos wie kim byli ludzie, ktorzy zgineli? Czy to miejscowi? Mam w tych okolicach rodzine (tzn. moj maz ma). I jedna z jego kuzynek jest w ciazy...az boje sie pomyslec...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aricia Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 28.04.06, 22:40 Znam ofiary wypadku. Podrózujacy z kobieta w ciazy pochodza z Suwalk. Wiecej tu nie napisze. Radze zadzwonic do rodziny. ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach 28.04.06, 22:59 Dziekuje za szybka odpowiedz. Bardzo wspolczuje z powodu tej tragedii. Nie mieszkam w kraju (USA)i jestem teraz w pracy, ale sprobuje zadzwonic jutro raniutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.elpos.net 29.04.06, 11:30 Problem polega na tym że Downary nie są terenem zabudowanym mimo że droga prowadzi przez wieś. Zwalniam tam zawsze mimo że nie muszę. Niestety część winy ponoszą też drogowcy a policja twierdzi że jest tam chyba ograniczenie do 50 km/h (sic!). Mam nadzieję że po tym wypadku postawią tam właściew znaki (następny przykład to Kozińce na tej samej trasie (droga przez wieś i dwa skrzyżowania) - czy też czekamy na następny wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oZ Re: Zmarła ofiara katastrofy w Downarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:03 Zobaczymy, jak bedzie kiedy twoja zona bedzie rodzila... a ty bedziesz ja wiozl do szpitala... karetka pogotowia? popacz co sie dzieje w szpitalach... i tak by sie spoznili... Nie karac, a zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś