Dodaj do ulubionych

bede w bialymstoku

IP: *.hsd1.mi.comcast.net 05.05.06, 06:16
po 18 latach przyjezdzam do Bialegostoku{niedziela}Co mi proponujecie,nie mam
tam juz rodziny.Pozostal tylko sentment.Jak moglbym spedzic czas,3 moze 4
dni.Co moge robic,kazda propozycja jest dobra.Chcialbym ten sentyment
podbudowac na nastepne lata.Moze macie jakies propozycje.Dziekuje z gory rick.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: bede w bialymstoku IP: 203.58.120.* 05.05.06, 07:02
      Proponuje "tylko sentment"
    • kalasanty76 Re: bede w bialymstoku 05.05.06, 07:56
      hm, 3-4 dni. To zobaczysz wszystko (plus okolice)
      • Gość: sęp Re: bede w bialymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:53
        łooo przyjedziesz do białegostoku i szybko z niego wyjedziesz bo tu nie ma nic
        ciekawego... wszedzie brudno i pelno pijakow...:( na ulicach garstka ludzi...
        wiocha:(
        • nekroskop88 Re: bede w bialymstoku 05.05.06, 10:54
          > bo tu nie ma nic
          > ciekawego

jak dla kogo :-)
          • Gość: rick Re: bede w bialymstoku IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 05.05.06, 17:21
            bardzo budujace odpowiedzi,mysle ze dla wielu z was wszedzie bedzie zle.Co do
            mojej ortografii to wiem ze nie jest najlepsza,ale co to ma do tematu.Mysle ze
            sam sobie juz poradze jak spedzic czas w Bialymstoku.Dziekuje za pomoc.rick
            • Gość: Z.P. Re: bede w bialymstoku IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.05.06, 18:22
              Rick, nic nie napisałeś o swoich zainteresowaniach, więc trudno Ci coś
              sensownego zaproponować.
            • nekroskop88 Re: bede w bialymstoku 05.05.06, 18:26
              Jeśli chodzi o wydarzenia kulturalne/rozrywkowe, to są tu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36392
              Jeśli chcesz poznać opinie o białostockich lokalach gastronomicznych, patrz tu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37026
              lub tu
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=31445116
    • duch_zenona Re: bede w bialymstoku 05.05.06, 19:08
      Nie zapomnij rick podzielić się później swoimi wrażeniami z pobytu.
      • Gość: rick Re: bede w bialymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:35
        jestem juz w Polsce,na razie nie w Bialymstoku.Napewno podziele sie
        wrazeniami.Jak do tej pory wrazenia sympatyzne.Bardzo sympatyczna obsluga w
        restauracji.Pozdrawiam.rick
        • Gość: idzikczortu Re: bede w bialymstoku IP: *.cable.mindspring.com 06.05.06, 18:57
          Nie zaden tam "rick", tutaj mow po polsku "rysio".
          • shiva772 Re: bede w bialymstoku 06.05.06, 21:09
            Proponuję spacer po Plantach i po Zwierzyńcu, potem po Lipowej od Rynku
            Kościuszki. Zahacz sobie o dowolne trzy lokale w centrum (jak dla mnie
            najlepsze: Czarci Pub, Metro, Nowy Świat, Sześcian). Można się napić czekolady,
            niezłej kawy, zjeść mniamuśne ciacho w cukierni Lecha lub Kryszenia, posłuchać
            muzyki na żywo (tylko nie wiem czy już ruszyły ogródki...)
            Bardzo sympatyczny jest park w Dojlidach. W okolicy: wyskok do Krainy otwartych
            okiennic - tam śmiało można pojeździć rowerem i pooglądać urokliwe wioski z
            cerkiewkami, można też wpaść do Bohonik, w niedzielę do Kiermuz. W dalszej
            okolicy też Białowieża, jeżeli dawno nie byłeś to będziesz mile zaskoczony.
            Napewno jest co robić. Udanego pobytu życzę!
            • Gość: rick Re: bede w bialymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:23
              dziekuje za informacje.Na pewno wpadne do Bialowiezy,Moze Bohennik,ale napewno
              do Tykocina do tamtejszej synagogi.Pozdrawiam.rick
              • nekroskop88 Re: bede w bialymstoku 07.05.06, 09:24
                Warto odwiedzić też Supraśl :)
                • Gość: rick Re: bede w bialymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:29
                  Odwiedzilem Bialowiez.Urocze miejsce,piekny stary kosciol kolo technikm
                  drzewnego,urocze miasteczko z sympatycznymi ludzmi,wspaniala
                  restauracjaSoplicowa ze wspanialym jedzeniem,swietne drinki(pieprzna
                  zoska,pocalunek telimeny)polecam i po raz kolejny swietna obsluga.Jak do tej
                  pory dobre wrazenia.Pozdrawiam.rick
                  • kamilar Re: bede w bialymstoku 08.05.06, 21:33
                    Mówisz o tym kościele?
                    flickr.com/photo_zoom.gne?id=137375014&size=l
                    Wcale nie jest taki stary, bo o ile mnie pamięć nie myli to z 1926 roku,
                    neorenesans:) Ale faktycznie ładny. Mi sie podoba tam dworek gubernatora.
                    • Gość: rick Re: bede w bialymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:40
                      Tak to ten koscol,a jaki sliczny oltarz,stacje drogi krzyzowej.Cudo.A jaki
                      sympatyczny gosc ktory mieszka kolo kosciulka z pasja opowiadajacy o nim.
                      • fiat_lux Re: bede w bialymstoku 08.05.06, 22:49
                        kruszyniany i krynki mozna tez polecic - szlaki tatarskie
                        bedac w tykocinie oprocz synagogi odbudowuje sie tez zamek. kosciol/klasztor
                        jest ladny. za synagoga jest tez knajpa zydowskie - potraw zydowskich malo ale sa
                        do synagogi przyjezdza czasem mlodziez z izraela - tez swojego rodzaju skansen.
                        wybiegaja z tego autobusu do synagogi jak pod ostrzalem i wracaja podobnie.
                        musza miec niezlych przewodnikow
                        warto tez sie udac na polnoc w strone mazur twierdza osowiec czy goniadz
                        ale tez jak juz jestes to moze wypad na litwe czy na bialorus?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka