Dodaj do ulubionych

Napisy na murach

04.01.03, 23:05
Pamietacie jak w latach osiemdziesiatych pojawialy sie co jakis czas smieszne
napisy na murach. Ozywialo to troche szara architekture.
Sam pamietam napis:
"Two beer or not two beer"
a wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchacz Re: Napisy na murach IP: *.iig.pl 05.01.03, 13:14
      'to be is to do' - Rousseau,'to do is to be' - Sartre,'do be do be do' -
      Sinatra
      • Gość: anka1 Re: Napisy na murach IP: 212.33.74.* 06.01.03, 09:03
        na bloku naprzeciw przychodni przy ul. Bialowny byl narysowany Wodnik Szuwarek
        ( dla tych co nie pamietaja - postac z czeskiej bajki ) i podpis : prezydent
        Stawow Zjednoczonych.
    • Gość: Oszołom z RM Dość bazgrania na murach..precz z graffiti!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.03, 18:47
      W Obornikach Wlkp burmistrz ufundował nagrodę 1000 zł za informacje która
      przyczyni sie do złapania grafficiarzy którzy bazgrają po murach...od tego
      czasu (czyli od połowy grudnia do dziś żaden nowy malunek nie pojaił się na
      zadnym murze w tym mieście.) Tak powinno być w całym kraju!
      • Gość: rowerzyk Re: Dość bazgrania na murach..precz z graffiti!! IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 05.01.03, 19:30
        Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> W Obornikach Wlkp burmistrz ufundował nagrodę 1000 zł

Jestem jak najbardziej za.
        Z przyjemnoscia przeznacze zlotowke albo nawet dwie na ufundowanie takiej
        nagrody w Bialymstoku. O ile oczywiscie naszego burmirza niestac.
        PS. Rysunki namalowane w przeznaczonych dla nich miejscach OK, z przyjemnoscia
        obejrze.
        • ivan.lukov Re: Dość bazgrania na murach..precz z graffiti!! 05.01.03, 19:57
          ja poprosze o ten tysiaczek, sobie auto ubezpiecze;)
    • ralston Re: Napisy na murach 06.01.03, 09:06
      Ja pamiętam taki arytmetyczny zapis ze ściany sklepu na Dziesięcinach: "Gdzie
      kucharek 6 tam cycek 12"
      • Gość: Oka Re: Napisy na murach IP: *.17.79.204.lifespan.org 07.01.03, 22:06
        W Jarocinie na smietniku:
        "Przetopcie czolgi na wolgi".

:)
        • Gość: saunne Re: Napisy na murach IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 22:15
          z opowiesci mamy: dopisek do hasla "Lenin w pazdzierniku" - "a koty w marcu".
          Bardzo mi sie to podoba :)))

praktycznie na kazdym bloku przy ul. Chrobrego byl jakis napis. Ostatni blok
          porazil mnie szczeroscia: "nie wiem co napisac". Widac koncept sie skonczyl ;)
          • Gość: habitus Re: Napisy na murach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 22:21
            Widziałam napis na bloku na wysokości z 60 cm nad chodnikiem. Napis
            głosił "pupa", a pismo było staranne jak w zeszycie pierwszoklasisty. Kiedyś
            trzeba zacząć. :))
            • Gość: ryczu Re: Napisy na murach IP: 212.160.236.* 08.01.03, 07:24
              Przed wejściem na PB kiedyś widniało takie coś: "Zima lubi dzieci... zamrażać"
              Zamalowali :(
              • alex.4 Re: Napisy na murach 08.01.03, 14:34
                Z napisów widzianych w Wawie: Kocham się Kleopatro. Boski Cezar.
                A wogóle zamalywanie graffiti przed zdokumentowaniem to zbrodnia. To niszczenie
                źródłą historycznego.
                Powinni tego zakazać.
                Pozdr
                • Gość: koro Re: Napisy na murach IP: *.edytor.net / 10.10.67.* 08.01.03, 16:31
                  moja praca magisterska nosiła tytuł "pisanie po scianie jako odwieczna
                  potrzeba człowieka". wszystkich cytatów niestety nie przytoczę. do moich
                  ulubionych należy "Rany boskie! Jestem kioskiem!"
        • Gość: rowerzyk Re: Napisy na murach IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 08.01.03, 18:05
          Gość portalu: Oka napisał(a):

> W Jarocinie na smietniku:
          > "Przetopcie czolgi na wolgi".
          >
          > :)

Czy to znaczy ze moja wolge zrobiono z czolgu? :(
          W sumie to troche do niego podobna i podobnie ciezka. :)

pozdrawiam
          rowerzyk-nierowerzyk wlasciciel wolgi M 21 '65.
          • Gość: Oka Re: Napisy na murach IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.01.03, 00:40
            A lufe tez ma?
            :-)))
            • alex.4 Re: Napisy na murach 09.01.03, 18:31
              Lepsze jutro było wczoraj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka