Dodaj do ulubionych

Bojarskie déja vu

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.05.06, 20:39
O co tutaj chodzi
Miasto ma chronić właścicieli posesji na Bojarach przed samym sobą .
To Rada może wprowadzić ograniczenia w "twórczości architektonicznej" w tej
dzielnicy, ale dotyczyć to będzie wszystkich działek - również osób
starających się o to. Już widzę zebrania domadające się zniesienia
uciążliwych ograniczeń. Też chciałbym mieć małą posesję z dużymi zielonymi
przestrzeniami na działkach sąsiednich.
Obserwuj wątek
    • Gość: nano o czym mowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 00:48
      Nie rozumiem powyższej wypowiedzi. Wygląda to na zwykły bełkot, mącenie wody. Mieszkańcy domagają się konkretnych ograniczeń, przede wszystkim w ograniczeniu wysokości zabudowy, oraz ochrony istniejących zabytkowych domów.

Czy osoba podpisująca się jako "wizja" próbuje pokrętnie wmówić niezorientowanym, że każdy obecny mieszkaniec Bojar, mieszkający we własnym domu zamierza w przyszłości wybudować własną upiorną kamienicę?!?
      Aco do chęci zielonej posesji - droga wolna! Z tak światłym umysłem jak przedmówca, można śmiało zarobić na wygodne lokum z mnóstwem zieleni dookoła... w zakładzie zamkniętym w Choroszczy ;)
    • zewsi Do Pana Dziennikarza. 25.05.06, 08:01
      Szanowny Panie Dziennikarzu!

W papierowym wydaniu Gazety Wyborczej zauważyłem, jak mi się wydaje, drobną
      nieścisłość. Chodzi o wypowiedź Pana Wiceprezydenta Blecharczyka. Otóż pod
      zdjęciem wiceprezydenta widnieje jego wypowiedź: "Mieszkańcy Bojar to pijacy".
      Duże litery od razu rzucają się w oczy. Natomiast w artykule mniejszymi
      literkami napisane jest: "Ci pijacy to mieszkańcy Bojar".

Nie jestem co prawda Wielkim Dziennikarzem jak Pan Panie Dziennikarzu. Prawdę
      mówiąc nie jestem w ogóle dziennikarzem. Nie operuję tak dobrze językiem jak
      Pan. Wydaje mi się jednak, że sens obu zdań jest zupełnie różny. Wydaje mi się,
      że wiceprezydent nie wypowiedział słów zacytowanych pod jego zdjęciem.

Jestem jak najdalszy od zasugerowania celowego wprowadzenia w błąd czytelników
      ze strony Pana lub Pańskiej Redakcji. Jednakże mając w pamięci Pański tekst o
      ulicy Tysiąclecia Państwa Polskiego sugerowałbym Panu lub Pańskim Kolegom
      uważniejsze redagowanie tekstów.
      • Gość: madii1 Re: Do Pana Dziennikarza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:44
        Dobrze napisane, zewsi. Nie mógłbyś pracować w wyborczej bo myślisz zbyt
        precyzyjnie.
        • Gość: idzikczortu Re: Do Pana Dziennikarza. IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 25.05.06, 18:40
          "Nickowicz" - "ze wsi", bardzo slusznie zauwazyl, ze te dwa okreslenia bardzo
          sie roznia w swojej wymowie. A tak naprawde - to sa diametralnie rozne; rozne na
          tyle, ze sugeruja jakoby wiceprezydent przybyl na zebranie powaznie chory (na
          depresje?) i zaczal obrzucac inwektywami mieszkancow miasta ktorych sam
          reprezentuje.
          Jezeli p. Blecharczyk nie uzyl inkryminowanego, ponizajacego sformulowania, to
          moglby dochodzic swoich satysfakcji w drodze prawnej. Z drugiej strony, dobre
          maniery dziennikarskie wymagalyby natychmiastowego sprostowania, tak jak to ma
          miejsce we wszystkich, profesjonalnie prowadzonych mediach.
          • Gość: wizja Re: Do Pana Dziennikarza. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 25.05.06, 23:10
            Sądzić się z brukową gazetą jaką jest obecnie wyborcza to wstyd.
    • Gość: Stanisław Re: Bojarskie déja vu IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 23:58
      Co cieszy to jakiś pierwszy objaw społecznego działania mieszkańców Bojar.
      Toż to najprawdziwsze i jedyne chyba w Białymstoku społeczeństwo obywatelskie.
      Brawo i odwagi życzę w walce o swoje prawa.
      W sumie okazało się, że ci zasiedziali w małych drewnianych domkach są
      badziej "miejscy" od tych poupychanych po blokach.
      Obywatele, wyborcy odważyli się postawić parę kłopotliwych pytań swoim
      przedstawicielom.
      Szczęść Boże Bojarowcy - tak trzymać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka