wykus 30.04.25, 18:35 W TVN 24bis zakończyła się przed chwilą narada administracji Tumpa z jego udziałem. Przysięgam!!!! To było tak jak na zebraniu PZPR z udziałem Gomułki. PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: amerykańskie deja vu 30.04.25, 19:36 Jaka powtorka?....takiego debila w historii USA jeszcze nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: amerykańskie deja vu 30.04.25, 19:47 Dokładnie tak samo było za poprzednich prezydentow bo to nie jest narada. To jest teatr dla mediow. Pan tłumacz jest nędzny. I na dobrą sprawę dlaczego pokazywano to w polskiej telewizji, dla polakow w Polsce? Dowiedziałem się, ze już mało kto popiera Trumpa i że gospodarka prawie się załamala. No to do nastepnego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: narada administracji Tumpa 15.06.25, 14:10 Wojkowa parada w Łoszyngtonie lepsza niż ta narada - pół świata ma teraz bekę ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: narada administracji Tumpa 15.06.25, 23:14 – O, przyjacielu nieuczony, Mój bliźni z tej czy innej ziemi! Wiedz, że na trwogę biją w dzwony Króle z panami brzuchatemi; Wiedz, że to bujda, granda zwykła, Gdy ci wołają: „Broń na ramię!”, Że im gdzieś nafta z ziemi sikła I obrodziła dolarami; Że coś im w bankach nie sztymuje, Że gdzieś zwęszyli kasy pełne Lub upatrzyły tłuste szuje Cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj broniąc swej krwawicy: „Bujać – to my, panowie szlachta!” Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: narada administracji Tumpa 16.06.25, 04:19 pijatyka napisała: > > > Wojkowa parada w Łoszyngtonie lepsza niż ta narada - pół świata ma tera > z bekę ;-D W 1945 odbyla sie parada z okazji V-Day i V-J Day. I koniec. W USA nie ma tradycji parad wojskowych, bo one nie leżą w amerykanskiej kulturze. Żadnych cyklicznych parad, żadnych dorocznych, bo parady kojarzą się tu z prezentacją siły rządu. Zwlaszcza wobec wlasnego spoleczeństwa. Teraz Trump postanowil sobie parade wojskową z okazji 250 lat Armii. Przypadkowo w dniu swoich wlasnych urodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Parada. Prawidlowa decyzja Trumpa 16.06.25, 05:48 Trump podjal normalna decyzje a Parada jest rzecza normalna. takich roznych parad macie w USA tysiace. szlag demokratow trafia, ze Trump wyrwal im Jockeya z ich rak ? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Parada. Prawidlowa decyzja Trumpa 18.06.25, 06:00 panowie , nie widzialem zeby Charles chodzil z Camilla trzymajac ja z reke, To samo William i Kate , chodza se kazdy sobie. Tramp. kiedy chce trzymac Melanie za lape, to ona mu ja odtraca, Biden zawsze z suprugoj chodzi lapa w lape, takze Dudowie, a nawet Macronowie, choc czasami Brigitte daje mu w morde, Niemcy jakos nie chodza lapa w lape, To samo Putinowie kiedy byli malzenstwem, Musze powiedziec ze takie publiczne pokazy lapy w lapie sa smiszne, przeciez wiadomo ze wiele tych par nie jest sobie wiernymi, jak np. clintony, kennediowie, czy tez bidenowie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: narada administracji Tumpa 19.06.25, 02:28 Baranku, 11 listopada 1995 roku byla parada wojskowa w Nowym Jorku. Trump pelnil honor grand marshall. Wpłacil 200K i nazbieral 1.8 mil od innych businessmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: narada administracji Tumpa 19.06.25, 02:49 felusiak1 napisał: > Baranku, 11 listopada 1995 roku byla parada wojskowa w Nowym Jorku. > Trump pelnil honor grand marshall. Wpłacil 200K i nazbieral 1.8 mil od innych b > usinessmenów. > Idioto, to był prywatny marsz, zorganizowany przez Trumpa i nonprofit United War Veterans Council,. z którym rząd federalny nie miał nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: narada administracji Tumpa 19.06.25, 02:54 bmc3i napisał: > felusiak1 napisał: > > > Baranku, 11 listopada 1995 roku byla parada wojskowa w Nowym Jorku. > > Trump pelnil honor grand marshall. Wpłacil 200K i nazbieral 1.8 mil od in > nych b > > usinessmenów. > > > > > Idioto, to był prywatny marsz, zorganizowany przez Trumpa i nonprofit United Wa > r Veterans Council,. z którym rząd federalny nie miał nic wspólnego. Na dodatek niemal wszyscy paradujący wówczas to byli weterani, emeryci, a nie żołnierze w służbie czynnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: W USA nie ma tradycji parad wojskowych 08.09.25, 09:24 To (było) widać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: narada administracji Tumpa 21.07.25, 14:53 Amerykanie w Syrii byli zajęci organizowaniem pogrzebów Wagnerowcom, więc nie było czasu na paradę. Odpowiedz Link Zgłoś