superkoles2 04.06.06, 19:30 Na pewno wielu naszych miaszkańców mieszka gdzieś w europie z dala od suwałk, na pewno tęsknią, ciekawe jak się im tam daleko żyje i czy myślą o powrocie. Wpisujcie się europejczycy, ta notka i temat jest dla was. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superkoles2 Re: Suwalczanie w Europie 05.06.06, 19:49 ja na przykład pomieszkałem sobie swego czasu przez tydzień w berlinie, ale na pewno są emigranci którzy długą już mieszkają, np. w blackpool, wiem z grono.net że sporo suwalczam mieszka w tym nadmorskim brytyjskim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
samulewiczt Re: Suwalczanie w Europie 28.06.06, 11:39 Witam wszystkich suwalskich emigrantow.Chcialbym podzielic sie taka dosyc ciekawa informacja iz dosyc duzo suwalczan mieszka w miescie Doncaster (Anglia).Pamietam kiedy przyjechalem tutaj w marcu ubieglego roku to bylo tutaj okolo 4 osob z naszego miasta.W chwili obecnej liczba ta wzrosla do okolo 30 osob.Pozdro dla calych Suwalk-bede tam w sierpniu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer86 Re: Suwalczanie w Europie 14.07.06, 14:23 W Chicago sporo Polakow... Suwalczan tez troche sie znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: Suwalczanie w Europie 17.07.06, 23:34 Pewnie nie myślą kiedy tu nie zaglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: wroclawianin 26.07.06, 20:49 dorocik3 napisała: > A ja lubię Szwecję , a Suwałki-nie. to sie natychmiast zamieniamy. Dla mnie to jest super fascynujace mieszkac blisko litewskiej granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorocik3 Re: wroclawianin 31.07.06, 17:30 Niezbyt się lubimy z Litwinami, a w Szwecji jest super. Gdybym tylko mogła to już by mnie tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillacat Re: wroclawianin 31.07.06, 19:45 Zalezy kto. Nie uogólniaj. Mnie oni nie przeszkadzają i nie mam z tego powodu żadnych kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
ula11116 Re: Suwalczanie w Europie 09.09.06, 02:30 Czesc wszystkim. Odpowiadajac na pytanie : od 3,5 lat mieszkam w Hamburgu, tutaj tez studiuje, mam switana prace i calkiem niezle mieszkanko. Jak na 23 lata calkiem przyzwoity dorobek. Nigdy bym tego nie osiagnela mieszkajac w Polsce nie mowie tu o Suwalkach bo to moje rodzinne miasto, ale mam tu na mysli np. "kochana Wa - we". Do Polski jak na raie nie mam zamiaru wracac a szczegolnie jak widze nasz kochany RZAD!!! Pozdrawiam wszystkich Suwalczan i kochanych przyjaciol z 4a rcznik 2002(z 1 LO) :)) Odpowiedz Link Zgłoś