Dodaj do ulubionych

Smród z rzeki

30.06.06, 23:08
jw, wyglada na to, że szykuje się nam powtórka z rozrywki. Po ostatniej ulewie
do rzeki spłynęła gnojowica wylewana na łąki, nawozy i niewiadomo co jeszcze.
Także czyżby szykowała się nm kolejna przyducha i katastrofa ekologiczna? Już
dzisiaj trąbili o tym w Obiektywie
Obserwuj wątek
    • elmerrr Re: Smród z rzeki 02.07.06, 16:11
      To nie gnojowica tylko oczyszczalnie ścieków w Michałowie!!! Znowu ryb nie
      bedzie w rzece!!!
      • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 02.07.06, 22:08
        Znowu powtarza się tragedia z przed kilku lat, nie dość, że od gołębi się to
        ciągnie to jeszcze zawdzięczamy to naszym rolnikom "debilom" bo chyba inaczej
        nie można tego nazwać. Zdycha wszystko poczynając od ryb kończąc na ślimakach i
        pijawkach! Zamiast zrobić porządek z tym już przed tem, to odpowiednie
        instytucje to olewają ;/
        • and5 Re: Smród z rzeki 02.07.06, 23:07
          Jechałem sobie rowerem pewnego dnia trasą do Bobrownik. Zatrzymałem się na
          moście na Supraślance. Był już wtedy wyższy poziom wody po ostatniej ulewie, ale
          jeszcze nie było czuc tego smrodu. i tak zatrzymałem się na tym moście i co
          widzę? Bobra pływającego. Teraz jak sobie o tym pomyślę to szkoda mi tego
          zwierzaka:/.
          gołębie jak mają tyle kasy to niech zrobią w końcu porządek ze swoją
          oczyszczalnią, a nie wszyscy mają przez nich cierpiec. A rolnicy to inna sprawa,
          ehh...
          • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 02.07.06, 23:35
            Ostatnie zatrucie czym było spowodowane? Właśnie rolnikiem i jego nawozami,
            szambem etc... żeby wtedy zrobili pożądek to byłby święty spokoj
            Tu macie trochę więcej info
            -www.okon.glt.pl
            -pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8253
    • and5 Re: Smród z rzeki 05.07.06, 00:28
      NAszą piękną gminę znowu pokazali w obiektywie z powodu znanego nam już problemu
      Supraślanki. POdobno Sanepid już przebadał pierwsze próbki wody z rzeki i niby
      wszystko jest w porządku. Tylko poziom O2 w wodzie trochę niski. Co ciekawe
      można było dowiedziec się że nas zalew zbudowano na rzecze Supraśl? Jakie
      zdziwienie było gdy ekipa TV pojechała na zalew a tam ludzie kąpią się w
      najlepsze na naszym zalewie "na rzece Supraśl" w tym niby syfie. Nie ma to jak
      profesjonalne podejście do sprawy:)
      • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 05.07.06, 11:52
        Takich tylko zajebać. Ryby zdychają, ślimaki nawet pijawki a oni nic nie
        zrobią? Smród taki, ż szok, brzegi wysychają a to z braku O2? Banda dałnów i
        debili. I kiedy w tej Polsce ma być dobrze?
        • ko27 Re: Smród z rzeki 11.07.06, 00:47

"Sanepid potwierdza fatalną jakość wody Supraśli koło Gródka"
          "Brunatna i śmierdząca - taka jest rzeka Supraśl w okolicy miejscowości Gródek.
          Badania Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska potwierdziły, że stan
          wody jest w tym miejscu fatalny. Trochę lepiej sytuacja przedstawia się w
          okolicach Wasilkowa, gdzie Wodociągi Białostockie mają powierzchniowe ujęcie
          wody na Supraśli. Sanepid potwierdza, że woda w kranach spełnia wymagane normy.
          Radio Białystok"

Źródło:
          www.wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/turystyka_srodowisko/brudna+woda.htm
          • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 12.07.06, 22:56
            Będą pili gówno to może zaczną coś robić bana kretynów!
            • shibby1 Re: Smród z rzeki 14.07.06, 16:49
              Opierdol to sie nalezy rolnikom z Grodka miedzy innymi panu Karpiukowi bodajze ktory wylewa gnojowice na laki (sadze ze kazdy czul zapach "sliczny" w grodku ostatnio)... Tia uzywam nazwisk ale za takie cos to sadze ze moge napietnowac ... jego zachowanie okresle w 1 slowie IDIOTYZM
              • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 23.07.06, 23:24
                On powie tak jego łąka robi co chce;/
                • shibby1 Re: Smród z rzeki 24.07.06, 20:26
                  Nie powie bo takie zachowanie podlega karze grzywny i to wcale niemalej... dostal ostrzezenie jak zrobi to jeszcze raz nikt nie bedzie mial skrupulow.
                  • szop.pracz Re: Smród z rzeki 25.07.06, 07:32
                    Nie orientuje się czy są jakieś przepisy które regulują ten problem. Ale jeżeli grozi za to jakaś sankcja to nie wachałbym się zwyczajnie ch.ja podpierdolić!
                    • wjakimcelu Re: Smród z rzeki 25.07.06, 07:54
                      Najlepiej to dla cwela fotek napstrykać, może wtedy się nauczy.
    • cubas4 Re: Smród z rzeki 21.12.06, 18:36
      Kto zna nazwisko rolnika który ma masę krów i jest właścicielem łąk za Karo ?
      Posiada sporo obór, jego podwóro jest zaraz za Karo.

Widziałem kiedyś jak ten ROLNIK wylewał beczkowozem do rzeki jakieś gówno.
      Niestety nie miałem przy sobie aparatu : / A na łąkach co roku wylewa szambo,
      nie wiem może nawet ludzkie fekalia .
      • go_to_hell Re: Smród z rzeki 22.12.06, 10:22
        Świetnie...odechciało mi się śniadania :/ a smród czasami jest OKROPNY!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka