Gość: obcy i swoj IP: *.thorn1.nsw.optusnet.com.au 18.07.06, 12:56 Co za chlam a widac, ze dziennikarzynie co skrobnal ten tekst bardzo sie podoba. Przeciez to gorzej niz Cepelia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: W jurcie u Tatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:26 W Ałma-Acie widziałam jurty z bardzo grubego filcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosiek Re: W jurcie u Tatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:45 gosciu jak to uwazasz za chlam to siedz dalej w wygodnym krzeselku w plastikowej rzeczywistosci i ogladaj kablowke bo skomentowales to chyba tylko z checi skomentowania czegos. Bez dalszego komentarza po prostu zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: W jurcie u Tatara IP: *.pools.arcor-ip.net 18.07.06, 18:53 Ech rozmarzyłem się. Nabiłby się człowiek w takiej jurcie kumysu albo herbaty ze zjełczałym masłem, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: W jurcie u Tatara 18.07.06, 20:13 w płocku tatarlandię mamy od zawsze viva radziwie Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re:jurta tatara w polsce ? 18.07.06, 23:16 od kiedy tatarzy sa czescia polskiego folkloru ? i dotego dostaja pieniadze na ten nonsens.napadali na polske ,mordowali polakow i dzisiaj w nagrode pomaga sie tym elementom w egzystecji.ktos w rzadzie powinien wytrzezwiec i zaczac myslec o wlasnych rodakach.wcale bym sie nie zdziwil gdyby w polsce ukazaly sie reklamy tego typu:najlepsze wakacje dla mlodzierzy w obozie "ss" na mazurach , albo wypoczniesz dobrze w obozie "nkwd" lublin.polacy zaczniejcie troche myslec! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re:jurta tatara w polsce ? 18.07.06, 23:17 > polacy zaczniejcie troche myslec to chyba zupełnie nieznana ci czynność, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re:jurta tatara w polsce ? IP: *.pools.arcor-ip.net 18.07.06, 23:24 To są Tatarzy którzy przeszli z hord na naszą stronę. Bili się dzielnie za Rzeczpospolitą i nagrodzeni zostali GREEN-CARD i dobrami ziemskimi. Poczytaj trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharkman Re:jurta tatara w polsce ? IP: 217.153.134.* 19.07.06, 10:22 Odkąd ich Sobieski sprowadził i na podlasiu umiejscowił. Trzeba znać historię swojego kraju. Proponuję zwiedzić Tatarski Szlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: W jurcie u Tatara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:54 wakacje na Mazurach! fajne miejsce. gajowka.info Odpowiedz Link Zgłoś
neiden do nekroskop 88 19.07.06, 01:18 oni byli tak jak kozacy. w 1920 z nami ,w 1944 z niemcami zabijali warszawiakow w powstaniu warszawskim.teraz w polsce sa muzulmanskimi terorystami.premier ich przepraszal,nie wiem po co . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do nekroskop 88 IP: *.none / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 02:04 Oj panowie Tatary! Z brezentu jurte?! A o wojłoku to wy nie słyszeli (Wasi przodkowie z pewnością słyszeli). W Surtexie można podobno kupić. No jakby jeszcze były "skaczki", zapasy i jakieś strzelania z łuku to z przyjemnością wpadnę. Mam nadzieję że to projekt dla tych co wiedzą że przy wejściu do jurty należy potrząsnąć czym innym niż tylko kieską. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg a dla chetnych, ktorzy zechca przejsc na islam 19.07.06, 08:49 krotki kurs obchodzenia sie z materialami wybuchowymi, obslugi rpg-7 i darmowy bilet na dzihad.. do wyboru na razie Irak, Liban, albo Palestyna. W miare postepow dzihadu dojda nowe cele Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a dla chetnych, ktorzy zechca przejsc na isla 19.07.06, 08:54 już się nazlatywało psychicznych, umiesz odróżnić Tatara od Araba? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a dla chetnych, ktorzy zechca przejsc na isla 19.07.06, 08:56 A nawet jakby to była restauracja arabska, to co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cymr W gościnie u polskich Tararów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:28 Spedziłem kilka dni w gościnie (na kwaterze)w Bohonikach u Pani Eugenii. Piszę w gościnie po pomimo płacenia za nocleg czuliśmy się gośćmi. Przesympatyczna i otwarta rodzina. Pani Eugenia opiekuje się też meczetem w Bohonikach dokąd zabiera swoich gości na zwiedzanie. Poza tym kołduny Pani Eugenii, mniam. To ponad rok temu, ale nadal pamiętam ten smak. Palc lizać. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Bojar Re: W jurcie u Tatara IP: *.csk.pl 19.07.06, 11:26 Odwal się od Cepelii. W Cepelii było kolorowo, jarmarcznie, na ludowo odpustowo, aż śmiesznie ale nie żałośnie, jak nie przymierzając w budowanej IV RP i tamtych jurtach - ewenemencie(ha,ha,ha!) na ziemiach polskich w okolicy Kruszynian. A co do chłamu -to delikatnie nazwałeś. Odpowiedz Link Zgłoś