Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione PIWKO :)

IP: *.stnet.pl 08.02.03, 19:25
Moimi zdaniem najlepsze z polskich jest Żywiec.Dobre jest również Dębowe
Mocne i Tyskie.
Z zagranicznych lubie piwo czeskie ,słowackiego ( nie tego rozlewanego w
Polsce) Złotego Bazanta oraz Kelta, a także Carlsberg i Guiness.

Piwo oczywiście z butelek lub kufli szklanych .Puszkom i plastikom mówię
nie!! :)

Dawajcie swoje typy.
Obserwuj wątek
    • agutka Re: Wasze ulubione PIWKO :) 08.02.03, 19:28
      Tylko i wyłącznie ulubione:
      BUDWAISER!!!
      • Gość: ha14 Re: Wasze ulubione PIWKO :) IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 21:24
        Karmelowe!!!!!!!!!!! już widzę uśmiech na waszych twarzach:)
        • Gość: aga Re: Wasze ulubione PIWKO :) IP: *.osiedle.net.pl 10.02.03, 16:08
          ... zdecydowanie Robert!
    • nxa Re: Wasze ulubione PIWKO :) 10.02.03, 22:47
      Budweiser i Heweliusz. Tylko szklane opakowania.
    • to.sem.ja Re: Wasze ulubione PIWKO :) 11.02.03, 00:34
      Warka Strong i Miller.
      • marat_ Moje ulubione PIWKO :) 11.02.03, 15:45
        W zasadzie każde markowe, schłodzone piwko jest w porząsiu. Pod warunkiem, że
        jest pite z załącznikami. A załączniki powinny być następujące:
        - dyskretna muzyczka
        - gorąca kobitka
        - miła atmosfera
        - coś na przekąskę (może być schabik zapiekany w żurawinach)
        - jeszcze jedna skrzynka piwka w zapasie
        - druga kobietka - dla pasjonatów

Ehhh, jakie te życie może być piękne...
        :))))
        • agutka Re: Moje ulubione PIWKO :) 11.02.03, 18:26
          A jeden z moich przyjaciół zawsze mawiał, że nie ma to jak:
          Spocone kobiety, ciepłe piwo i urlop w grudniu!!!
          Moze coś z nim nie tak?
        • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 10:04
          marat_ napisał:

> W zasadzie każde markowe, schłodzone piwko jest w porząsiu. Pod warunkiem,
          że
          > jest pite z załącznikami. A załączniki powinny być następujące:
          > - dyskretna muzyczka
          > - gorąca kobitka
          > - miła atmosfera
          > - coś na przekąskę (może być schabik zapiekany w żurawinach)
          > - jeszcze jedna skrzynka piwka w zapasie
          > - druga kobietka - dla pasjonatów
          >
          > Ehhh, jakie te życie może być piękne...
          > :))))

Kobieta i piwo - chyba żartujesz, jeszcze (nie daj Boże) będzie chciała
          naruszyć moje prywatne zapasy tego boskiego trunku! Kobieta i wino to rozumiem.
          • marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 10:26
            zaklinacz_koni napisał(a):

> Kobieta i piwo - chyba żartujesz, jeszcze (nie daj Boże) będzie chciała
            > naruszyć moje prywatne zapasy tego boskiego trunku! Kobieta i wino to
            rozumiem.

No, nie bądźmy tacy pazerni. Przecież można zaoferować transakcję wiązaną: Ty
            jej piwko - a ona Tobie...

:)))))
            • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:04
              marat_ napisał:

> No, nie bądźmy tacy pazerni. Przecież można zaoferować transakcję wiązaną:
              Ty
              > jej piwko - a ona Tobie...
              >
              > :)))))

Niewiele znam dziewczyn, które posiadły sztukę delektowania się piwem. A
              Guinessa nawet za cenę straty okazji do... sprofanować nie dam!!!!!
              :))
              • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:08

> Niewiele znam dziewczyn, które posiadły sztukę delektowania się piwem. A
                > Guinessa nawet za cenę straty okazji do... sprofanować nie dam!!!!!
                > :))

Poza tym, stara ułańska piosenka mówi:
                "Nocą w puchu pościeli pieści brzuszek dłoń
                Rankiem przecież mówili - lepszy jednak koń"
                A ja się pod tym podpisuję! Koń i dobre piwo, więcej do szczęścia nie trzeba!
                (Dla uniknięcia zbędnych skojarzeń: chodzi tu o zwierzę, takie czteronożne,
                cztero kopytne:)
                PS: Czy pojawiają się na tym forum czasem jacyś zapaleni koniarze?
                • Gość: chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) IP: *.piasta.pl 12.02.03, 12:52

> (Dla uniknięcia zbędnych skojarzeń: chodzi tu o zwierzę, takie czteronożne,
                  > cztero kopytne:)
                  > PS: Czy pojawiają się na tym forum czasem jacyś zapaleni koniarze?

tak, Free/just_wolf ale to juz przeszlosc...(?) Teraz jest zaklinacz_koni...(?)
                  Wolfie to Ty, prawda? Wrociles!!!
                  • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:33
                    Gość portalu: chatka_ napisał(a):

> tak, Free/just_wolf ale to juz przeszlosc...(?) Teraz jest zaklinacz_koni...
                    (?)
                    >
                    > Wolfie to Ty, prawda? Wrociles!!!

???
                    • chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 14:05
                      zaklinacz_koni napisał:

> Gość portalu: chatka_ napisał(a):
                      >
                      > > tak, Free/just_wolf ale to juz przeszlosc...(?) Teraz jest zaklinacz_koni.
                      > ..
                      > (?)
                      > >
                      > > Wolfie to Ty, prawda? Wrociles!!!
                      >
                      > ???

czyzbym sie mylila...szkoda...wybacz to z tesknoty za jedenym z bylych
                      Foremkow...
                      • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 15:22
                        chatka_ napisała:

> zaklinacz_koni napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: chatka_ napisał(a):
                        > >
                        > > > tak, Free/just_wolf ale to juz przeszlosc...(?) Teraz jest zaklinacz_
                        > koni.
                        > > ..
                        > > (?)
                        > > >
                        > > > Wolfie to Ty, prawda? Wrociles!!!
                        > >
                        > > ???
                        >
                        > czyzbym sie mylila...szkoda...wybacz to z tesknoty za jedenym z bylych
                        > Foremkow...

"Cicho, cicho
                        serce moje moja ty"
                        Nigdy nic nie wiadomo.
                        Freewolf był ptakiem ze złamanym skrzydłem. Umarł. Spłonął. A feniks
                        potrzebował czasu aby odrodzić się z popiołów.
              • marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:24

> A
                > Guinessa nawet za cenę straty okazji do... sprofanować nie dam!!!!!
                > :))

No w tym temacie to zdecydowanie różnię się od kolegi :)))))

PS. No a co na to forumowe Panie, czyli Foremki - urwą nam wirtualnie głowy czy
                nie? Bo ja to liczę na łagodny wymiar kary...
                :))))
                • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:37
                  marat_ napisał:

> No w tym temacie to zdecydowanie różnię się od kolegi :)))))

Ależ każde inne piwo mogę odstąpić, fanatycznie wyznaję tylko piwa irlandzkie.

> PS. No a co na to forumowe Panie, czyli Foremki - urwą nam wirtualnie głowy
                  czy
                  >
                  > nie? Bo ja to liczę na łagodny wymiar kary...
                  > :))))

Zdążyły już dojść mnie słuchy, że foremki są bardzo drapieżne (mam nadzieję,
                  że nie jadowite:). Nawet ostatnio w autobusie usłyszałem, jak mama do dziecka
                  mówiła: "Nie krzycz, bo przyjdzie Chatka i cię pożre." :)))
                  Z tego tytułu pytanie do forumowiczów:
                  Jak obłaskawia się foremki?
                  • aand Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:40
                    zostaw to specjalistom...;)
                  • marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 11:55

> Zdążyły już dojść mnie słuchy, że foremki są bardzo drapieżne

M: Też tak słyszałem. Podobno na randkę zabierają pejcz, kajdanki i skórzaną
                    bieliznę. No ale cóż - nikt nie jest doskonały...

> Jak obłaskawia się foremki?

To proste, wystarczy jeszcze większy pejcz...

:)))
                    • Gość: chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) IP: *.piasta.pl 12.02.03, 12:59
                      marat_ napisał:

> M: Też tak słyszałem. Podobno na randkę zabierają pejcz, kajdanki i skórzaną
                      > bieliznę. No ale cóż - nikt nie jest doskonały...

Jak mogles zapomniec o rolkach!:))

• marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:13
                        Gość portalu: chatka_ napisał(a):

> marat_ napisał:
                        >
                        > > M: Też tak słyszałem. Podobno na randkę zabierają pejcz, kajdanki i skórza
                        > ną
                        > > bieliznę. No ale cóż - nikt nie jest doskonały...
                        >
                        > Jak mogles zapomniec o rolkach!:))
                        >
                        Rolki nie muszą być w użyciu, ale arka pstrąg - musowo!
                        Ehhh, gdzie te czasy... Wieczór upalnego lata, zimne piweczko, gorąca kobitka z
                        rolkami w plecaku, rowerki...
                        A tu mróz i śnieg wokoło...
                        Tu i święty by nie wytrzymał i z żalu by się napruł jak stodoła :(

Witaj Chatko!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Buziaczki !!!!!!!!
                        • chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:22
                          marat_ napisał:

> Gość portalu: chatka_ napisał(a):
                          >
                          > > marat_ napisał:
                          > >
                          > > > M: Też tak słyszałem. Podobno na randkę zabierają pejcz, kajdanki i s
                          > kórza
                          > > ną
                          > > > bieliznę. No ale cóż - nikt nie jest doskonały...
                          > >
                          > > Jak mogles zapomniec o rolkach!:))
                          > >
                          > Rolki nie muszą być w użyciu, ale arka pstrąg - musowo!
                          > Ehhh, gdzie te czasy... Wieczór upalnego lata, zimne piweczko, gorąca kobitka
                          z rolkami w plecaku, rowerki...

wlasnie w plecaku! :( padal deszcz...:( Chatka-Piratka wiec ciagle do
                          odkrycia :) Usmiechnij sie wiec, bedzie powtoreczka ?!:))))))))

> A tu mróz i śnieg wokoło...
                          > Tu i święty by nie wytrzymał i z żalu by się napruł jak stodoła :(
                          >
                          > Witaj Chatko!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          > Buziaczki !!!!!!!!

• marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:33
                            chatka_ napisała:

> wlasnie w plecaku! :( padal deszcz...:( Chatka-Piratka wiec ciagle do
                            > odkrycia :) Usmiechnij sie wiec, bedzie powtoreczka ?!:))))))))
                            >
                            No po prostu nie ma innej mozliwości! A nawet śmiałbym zaproponować
                            megapowtóreczkę: 8 browarków na główkę... na początek. Potem moglibyśmy wykąpać
                            się w fontannie i wypić po nastepne 8 kufelków. A potem mogłabyś mnie nauczyć
                            jeździć na rolkach. A ja bym Ci pokazał jak się pływa slalomem między
                            fontannami...

No tak - rozmarzyłem się...

KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!
                            • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:40
                              marat_ napisał:

> KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!

Eee tam, zima jest THE BEST!!! A oto uzasadnienie:
                              1. Zimą pije się więcej, gdyż, jak wiadomo, alkohol dezynfekuje (usuwa
                              bakterie i wirusy), a poza tym grzaniec leczy zimowe choroby.
                              2. Kąpiel w śniegu to najlepsze lekarstwo na kaca.
                              3. Zimą paniom jest zimno i trzeba je częściej niż latem ogrzewać.
                              4. I najważniejsze: tylko zimą spod kopyt końskich w galopie tryskają fontanny
                              śniegu, a jest to niezapomniany widok.
                              • marat_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:48
                                zaklinacz_koni napisał:

> marat_ napisał:
                                >
                                > > KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!
                                >
                                > Eee tam, zima jest THE BEST!!! A oto uzasadnienie:
                                > 1. Zimą pije się więcej, gdyż, jak wiadomo, alkohol dezynfekuje (usuwa
                                > bakterie i wirusy), a poza tym grzaniec leczy zimowe choroby.
                                > 2. Kąpiel w śniegu to najlepsze lekarstwo na kaca.
                                > 3. Zimą paniom jest zimno i trzeba je częściej niż latem ogrzewać.
                                > 4. I najważniejsze: tylko zimą spod kopyt końskich w galopie tryskają
                                fontanny
                                > śniegu, a jest to niezapomniany widok.

Pięknie to napisałeś, przy czym najpiękniejsze są punkty nieparzyste ...
                                • chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 14:01
                                  marat_ napisał:

>
                                  > > marat_ napisał:
                                  > >
                                  > > > KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!
                                  > >
                                  > > Eee tam, zima jest THE BEST!!! A oto uzasadnienie:
                                  > > 1. Zimą pije się więcej, gdyż, jak wiadomo, alkohol dezynfekuje (usuwa
                                  > > bakterie i wirusy), a poza tym grzaniec leczy zimowe choroby.
                                  > > 2. Kąpiel w śniegu to najlepsze lekarstwo na kaca.
                                  > > 3. Zimą paniom jest zimno i trzeba je częściej niż latem ogrzewać.
                                  > > 4. I najważniejsze: tylko zimą spod kopyt końskich w galopie tryskają
                                  > fontanny
                                  > > śniegu, a jest to niezapomniany widok.
                                  >
                                  > Pięknie to napisałeś, przy czym najpiękniejsze są punkty nieparzyste ...

wlasnie po co czekac do lata? Zaklinaczu dzieki!!!!!!
                                  Mala korekta z uwzglednieniem sugestii Marata (wyrzucamy pkt 2 i 4) i
                                  scenariusz spotkania mamy chyba gotowy... :)

• zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 15:28
                                    chatka_ napisała:

> marat_ napisał:
                                    >
                                    > > zaklinacz_koni napisał:
                                    > >
                                    > > > marat_ napisał:
                                    > > >
                                    > > > > KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!
                                    > > >
                                    > > > Eee tam, zima jest THE BEST!!! A oto uzasadnienie:
                                    > > > 1. Zimą pije się więcej, gdyż, jak wiadomo, alkohol dezynfekuje (usuw
                                    > a
                                    > > > bakterie i wirusy), a poza tym grzaniec leczy zimowe choroby.
                                    > > > 2. Kąpiel w śniegu to najlepsze lekarstwo na kaca.
                                    > > > 3. Zimą paniom jest zimno i trzeba je częściej niż latem ogrzewać.
                                    > > > 4. I najważniejsze: tylko zimą spod kopyt końskich w galopie tryskają
                                    >
                                    > > fontanny
                                    > > > śniegu, a jest to niezapomniany widok.
                                    > >
                                    > > Pięknie to napisałeś, przy czym najpiękniejsze są punkty nieparzyste ...
                                    >
                                    > wlasnie po co czekac do lata? Zaklinaczu dzieki!!!!!!
                                    > Mala korekta z uwzglednieniem sugestii Marata (wyrzucamy pkt 2 i 4) i
                                    > scenariusz spotkania mamy chyba gotowy... :)

Profani!!!
                                    Nie wiecie co dobre!!!
                                    Zwłaszcza, że punkt 4 jest najbardziej uniwersalny, gdyż może zastąpić punkty
                                    1 i 2 (uprawiając sport nie chorujemy tak łatwo) i punkt 3 (koń jest
                                    cieplutki, mięciutki i zawsze przyjaźnie nastawiony do Ciebie, zawsze
                                    pocieszy, ogrzeje, powie dobre słowo, poradzi, poprawi humor).
                                    ;))
                                    • aand Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 15:52
                                      Przyjacielu, rozumiem ze jako hippiczny ortodoks - spieszony, poruszasz sie
                                      tylko kurc-galopkiem. A co do punktu 2 to najlepszy bylby chyba zaklinacz
                                      kucow...I zdumiewa mnie lekkosc rezygnacji z punktu 3. Choc slyszalem ze
                                      niektore panie maja nogi jak pecinki (Takie zgrabne? nie, takie owlosione...)
                                      • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 16:04
                                        aand napisał:

> Przyjacielu, rozumiem ze jako hippiczny ortodoks - spieszony, poruszasz sie
                                        > tylko kurc-galopkiem.

:) Pudło!

A co do punktu 2 to najlepszy bylby chyba zaklinacz
                                        > kucow...

Niezgodzę się, lepiej nalewkę babuni.

> I zdumiewa mnie lekkosc rezygnacji z punktu 3. Choc slyszalem ze
                                        > niektore panie maja nogi jak pecinki (Takie zgrabne? nie, takie owlosione...)

Nie rezygnuję z punktu 3. Po prostu przedkładam konie nad płeć piękną (o czym
                                        boleśnie przekonała się moja ostatnia dziewczyna, gdy miałem wybór: "ona lub
                                        konie").
                                        • aand Re: Moje ulubione PIWKO czyli konik... 12.02.03, 16:14
                                          zaklinacz_koni napisa?:

> :) Pudlo!

Ale ze ortodoks (nieee, niemozliwe) czy ze klusem...

> Niezgodze sie, lepiej nalewke babuni.

A, to jak sobie babcia zyczy...

> Nie rezygnuje˛ z punktu 3. Po prostu przedkladam konie nad plec piekna (o czym
                                          > boles´nie przekonala sie moja ostatnia dziewczyna, gdy miaem wybór: "ona lub
                                          > konie").

Zrzuciles ja z siodla? No, no... To chyba ona nie miala wyboru? ;-/
                                          • zaklinacz_koni Re: Moje ulubione PIWKO czyli konik... 12.02.03, 16:22
                                            aand napisał:

> zaklinacz_koni napisa?:
                                            >
                                            >
                                            > > :) Pudlo!
                                            >
                                            > Ale ze ortodoks (nieee, niemozliwe) czy ze klusem...

Z kłusem oczywiście! ;)

> > Niezgodze sie, lepiej nalewke babuni.
                                            >
                                            > A, to jak sobie babcia zyczy...

No co Ty? To w ramach spełniania dobrych uczynków i pomocy starszym! Myślisz,
                                            że jak babcia wyprodukuje tego 5 litrów to da radę sama wszystko wypić? Jasne,
                                            że nie i trzeba jej pomóc.

> > Nie rezygnuje˛ z punktu 3. Po prostu przedkladam konie nad plec piekna (o
                                            > czym
                                            > > boles´nie przekonala sie moja ostatnia dziewczyna, gdy miaem wybór: "ona l
                                            > ub
                                            > > konie").
                                            >
                                            > Zrzuciles ja z siodla? No, no... To chyba ona nie miala wyboru? ;-/

Nie, dowiedziałem się, że jeśli chcę nadal być jej facetem, muszę rzucić
                                            konie. Więc rzuciłem ją.
                                • ralston Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 16:40
                                  marat_ napisał:

>
                                  > > marat_ napisał:
                                  > >
                                  > > > KIEDY WRESZCIE BĘDZIE LATO??????!!!!!!!!!!!
                                  > >
                                  > > Eee tam, zima jest THE BEST!!! A oto uzasadnienie:
                                  > > 1. Zimą pije się więcej, gdyż, jak wiadomo, alkohol dezynfekuje (usuwa
                                  > > bakterie i wirusy), a poza tym grzaniec leczy zimowe choroby.
                                  > > 2. Kąpiel w śniegu to najlepsze lekarstwo na kaca.
                                  > > 3. Zimą paniom jest zimno i trzeba je częściej niż latem ogrzewać.
                                  > > 4. I najważniejsze: tylko zimą spod kopyt końskich w galopie tryskają
                                  > fontanny
                                  > > śniegu, a jest to niezapomniany widok.
                                  >
                                  > Pięknie to napisałeś, przy czym najpiękniejsze są punkty nieparzyste ...

A mnie jakiś katarek się przyplątał i MUSZĘ się zdezynfekować. Witam zacne
                                  Towarzystwo!
                  • chatka_ Re: Moje ulubione PIWKO :) 12.02.03, 13:14

>
                    > Zdążyły już dojść mnie słuchy, że foremki są bardzo drapieżne (mam nadzieję,
                    > że nie jadowite:). Nawet ostatnio w autobusie usłyszałem, jak mama do dziecka
                    > mówiła: "Nie krzycz, bo przyjdzie Chatka i cię pożre." :)))
                    > Z tego tytułu pytanie do forumowiczów:
                    > Jak obłaskawia się foremki?

hm... drapiezna? w kazdym calu! poczawszy od niku po gusta muzyczne! :)))
    • zaklinacz_koni Oczywiście Guiness! 12.02.03, 10:00
      Oczywiście tylko szkło lub beczka!
    • Gość: Oka Re: Wasze ulubione PIWKO :) IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.02.03, 20:57
      Generalnie wole wino, ale z piw najbardziej przypadl mi do gustu czeski
      Kumburak.
      • ralston Re: Wasze ulubione PIWKO :) 13.02.03, 10:42
        Gość portalu: Oka napisał(a):

> Generalnie wole wino, ale z piw najbardziej przypadl mi do gustu czeski
        > Kumburak.

Hmmm... pamiętam czarodzieja Romburaka z bajki o Arabelli, ale o Kumburaku
        pierwszy raz słyszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka