Dodaj do ulubionych

Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie biednych?

IP: *.server.ntli.net 03.10.06, 07:18
mkran wrote:

> Protestuje przeciwko proponowanym zmianom prawnym
w sprawie tzw domowego miru prof. Zbigniew Hołda
z Fundacji Helsińskiej:

> - Powiem brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili
> swojego mienia, zabijając biednych!

Przypomina mi sie z dawnych lat kawalek o Afryce Pld.
Dzialal tam trapper, bialy oczywiscie, co oddawal sie
hobby, polowaniu na Murzynow. Byl straznikiem mienia,
mial licencje na zabijanie wlamywaczy. Mordowal ich
bez litosci a dziwnym trafem byli to sami Murzyni.
Gdy zabil feralnego trzynastego wlamywacza to wrzask sie
poniosl, dobre serduszka uniosly sie gniewem.
Czy ci juz nie wystarczy?- zapytala trapera gazeta.
No, mate, I'm in full production- odpowiedzial uczciwie.
Nie ma bowiem bardziej fascynujacego sportu jak polowanie
na czlowieka.

Dzisiaj nikt juz nie poluja tam na Murzynow ale lepiej
nie chodzic tam noca a i za dnia bym nie doradzal.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ana Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:32
      Kto wchodzi nocą do cudzego mieszkania, żeby kraść, niech nie dziwi się że
      właściciel może go ze strachu o własną rodzinę zabić. Były przypadki, że ktoś
      kto bronił się przed napadem napastnika, został oskarżony o zabójstwo. A co on
      miał robić, czekać jak owieczka na rzeź?
      • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 08:20
        Gość portalu: Ana napisał(a):

> Kto wchodzi nocą do cudzego mieszkania, żeby kraść, niech nie dziwi się że
        > właściciel może go ze strachu o własną rodzinę zabić. Były przypadki, że ktoś
        > kto bronił się przed napadem napastnika, został oskarżony o zabójstwo. A co
        on
        > miał robić, czekać jak owieczka na rzeź?

alex.4 zasugerowałby negocjacje z bandziorem, próbę zrozumienia jego psychiki a
        nade wszystko tolerancję dla jego odmienności bo nie wiemy czy nie mial czasem
        trudnego dzieciństwa, moze ktoś go skrzywdził? moze był molesttowany?
        • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 09:35
          makbrajd widzę że masz kompleksy:)
          • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:03
            dlaczego? ot przeca to twa postawa tolerncyjności wobec odmienności i wogóle
            (a moze twa tolerancja ogranicza się tylko terrosytów arabskich? bo to inna
            kultura,inny kolor twarzy i przez to jesteś dżezi)
            • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:08
              mcbride mnie twoje kompleksy i afcynacje mało interesują:)
              • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:11
                a co cie interesuje?
                ty masz wogóle jakieś zainteresowania oprócz dziewic intelektualnych?
                • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:14
                  mnie dziewice intelektualne nie interesują. Podobnie jak twoje fantazje i obsesje:)
                  • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:16
                    a z czego tym razem rżysz?
                    • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:17
                      z twojego zacietrzewienia
                      • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:30
                        czyli jednak rżysz:)))
                        • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:33
                          widzę po prostu tewoja dwulicowość. Kiedy przeszkadza ci napisanie jakiegos tam mało ciekawego wierszyka, a nie widzisz problemu gdy ktos inny inwigilował ludzi, albo skazywał na wiezienie opozycjonistów
                          • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 11:03
                            jaki wierszyk ?
                            inwiligacja prawicy za czasów pani suchockiej przeszkadzała mi
    • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 09:36
      A jeśli ktoś najpierw kogoś zabije a poten upozozruje niby wlamanie do swojego domu? A jesli jakiś wariat zastrzeli swojego gościa bo coś mu się ubzdura? takie prawo może doprowadzić do nadurzyć
      • Gość: sbs Mój dom - moja twierdza, jak trzeba to zabiję. IP: 80.50.104.* 03.10.06, 09:41
        > prawo może doprowadzić do nadurzyć
        Kazde prawo mozna nadurzyc - czy w zwiazku z tym nie powinno byc zadnych praw?
        • alex.4 Re: Mój dom - moja twierdza, jak trzeba to zabiję 03.10.06, 10:07
          sbs są dwie kwestie:
          pierwsza że brak ściagania za morderstwo rodzić może dla wielu pokusę wykorzystania tego aby się pozbyć kogoś
          druga prawo to zmniejsza bezpieczeństwo ludzi. Bo przecież w takiej sytuacji można się spodziewać eskalacji przemocy z obu stron. Złodzieje również będą przygotowani
          • Gość: sbs Re: Mój dom - moja twierdza, jak trzeba to zabiję IP: 80.50.104.* 03.10.06, 10:11
            > pierwsza że brak ściagania za morderstwo rodzić może dla wielu pokusę wykorzyst
            > ania tego aby się pozbyć kogoś
            Nadal mylisz morderstwo z samoobrona.

> druga prawo to zmniejsza bezpieczeństwo ludzi. Bo przecież w takiej sytuacji mo
            > żna się spodziewać eskalacji przemocy z obu stron. Złodzieje również będą przyg
            > otowani
            Sugerujesz ze teraz jak ktos sie wlamuje to robi to bez "zabezpieczenia" na
            wypadek oporu? Ja uwazam ze jak paru zlodziei badz wlamywaczy zginie to nastepni
            sie zastanowia ze to samo moze ich spotkac.
            • alex.4 Re: Mój dom - moja twierdza, jak trzeba to zabiję 03.10.06, 10:16
              Tak zastanowią się. Będa mieli przy sobie broń i jej użyją. Teraz jak ktos się próbował do mnie włamać wystraszył się obecności w domu. Teraz wyjmie broń i zacznie strzelać, aby nie zostać zastrzelonym.
              To normalne że morderca próbuje ukryć swój czyn. teraz będzie miał dodatkową szansę na uniknięcie odpowiedzialności
      • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:04
        alex.4 napisał:

> A jeśli ktoś najpierw kogoś zabije a poten upozozruje niby wlamanie do
        swojego
        > domu? A jesli jakiś wariat zastrzeli swojego gościa bo coś mu się ubzdura?
        taki
        > e prawo może doprowadzić do nadurzyć

no no
        masz fantazję chłopaku

(planujesz? czy na razie tylko obmyslasz?)
        • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:09
          bez komentarza. Myślałem że jesteś ciut inteligentniejszy:)
          • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 11:05
            a co tu komentować?
            takie twe baboolenie i rozdzielanie włosa na czworo co w konsekwencji prowadzi
            do powstania szeregu praw broniacych bandytę a ofiara jest sama
            to jest właśnie ideologia a nie zdrowy rozsądek
            ale czegóz można wymagać od postępowca?
      • Gość: jasio alex jesteś tak głupi ze az boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:47
        teraz też możesz zabic i upozorowac np. samobójstwo itp
        ...A jesli jakiś wariat zastrzeli swojego gościa bo coś mu się ubzdura?
        jesli gośc to bedzie bandzior w masce z łomem o 03 nad ranem?
        czy Twoja głupota ma jakiś kres a Twój umysł jakies horyzonty?
    • Gość: uomrzan Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied IP: 212.33.75.* 03.10.06, 09:52
      Nie bogaci biednych tylko normalni przestępców i nie zabijać tylko bronić się.
      Często ci co napadają są bogatsi od napadanych.

P.S. Komunizm polegał na tym, ze "biedny" mógł pójść do bogatego np. po samochód lub żonę.
      • alex.4 Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:04
        komunizm polegał na bezprawiu i na nie przestrzeganiu prawa.
        • makbrajd Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 11:06
          alex.4 napisał:

> komunizm polegał na bezprawiu i na nie przestrzeganiu prawa.

ojej
          naprawdę? i co z tego?

a może komunizm chciał zbudować nowy lepszy świat w oderwaniu odrzeczywistości
          i zdrowego rozsądku?
          czy czegoś to ci nie przypomina?
    • 100pln Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied 03.10.06, 10:04
      Czy bogaci nie kradną?
      • Gość: sbs Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied IP: 80.50.104.* 03.10.06, 11:27
        > Czy bogaci nie kradną?
        A czy biedni to nie idioci, menty, pijacy itp itd?
        • blog4000 Do sbs Re: 03.10.06, 13:17
          Gość portalu: sbs napisał(a):

> > Czy bogaci nie kradną?
          > A czy biedni to nie idioci, menty, pijacy itp itd?

Przecież tu nie chodzi o podział na biednych i bogatych, tylko na bandytów i nie
          bandytów.
          • Gość: sbs Do sbs Re: IP: 80.50.104.* 03.10.06, 13:24
            Widzisz, JA to doskonale rozumiem, ale 100pln najwyrazniej nie.
    • Gość: jasio Re: Czy bogaci beda mogli zabijac bezkarnie bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:44
      normalnie to jest wtedy jak bronie swojego domu - zazwyczaj włamuja sie
      bandziory a nie biedaki co chcą sie najeść
      pan prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej powinien udac sie na zasłuzony
      odpoczynek i nie mieszać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka