Dodaj do ulubionych

Przyjechały MANy

IP: *.koba.pl 03.10.06, 19:30
Cześć.
Dziś na Skłodowskiej mignął mi nowy MAN, pewnie z obiecanej dostawy. Wiem
tylko, że był przegubowy i został wpisany do KPK, więc pewnie jechał na
dziesiątce. Orientuje się ktoś ile sztuk autobusów już przyjechało i jakie
spółki co dostały?

PS. No to się doczekaliśmy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Przyjechały MANy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:48
      Słyszałem, że cztery. W trasy wyjadą w piątek. Na liniach KPKM-u.
      • Gość: |andy| Re: Przyjechały MANy IP: *.koba.pl 03.10.06, 22:19
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Słyszałem, że cztery. W trasy wyjadą w piątek. Na liniach KPKM-u.

Wyjadą czy wyjechały?
        • Gość: P. Re: Przyjechały MANy IP: *.koba.pl 03.10.06, 22:53
          KPK ma na razie jednego MAN-a, to własnie on jeździł dziś na 10 i 16. KPKM ma
          trzy ale jeszcze nie wyjechały acz stoją na zajezdni. W centrali MAN-a w Wolicy
          pod Warszawa w niedzielę stał jeszcze jeden przegubowiec przeznaczony do
          Białegstoku. Do dziś może jest ich więcej.
          • alex.4 Re: Przyjechały MANy 04.10.06, 16:32
            śmieszne, jeden nowy man...
            • zewsi Re: Przyjechały MANy 04.10.06, 18:55
              Nie jeden przecież.
              • Gość: x Re: Przyjechały MANy IP: *.elpos.net 04.10.06, 19:14
                w sobote jak przechodzilem obok zajezdni to widzialem dwa nowe many .dzis
                widzialem nowy autobus na linii 10 .
    • Gość: GUPIK Re: Przyjechały MANy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:40
      a wcztoraj na Dworcu w Białymstoku odbyła sie prezentacja nowego szynobusa, i była mozilwosc bezplatnego przejazdu na trasie Białystok- Knyszyn i z powrotem, [ fotki sa na stronie www.kolejowepodlasie.pl/forum/ ] zapraszamy do ogladania
      • skoropis Re: Przyjechały MANy 05.10.06, 10:48
        Ja tylko w celu ułatwienia:
        www.kolejowepodlasie.pl/forum/viewtopic.php?t=245
        www.wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/samorzad/Prezentacja+nowego+szynobusu.htm
        • Gość: Gupik Re: Przyjechały MANy IP: *.koba.pl 08.10.06, 14:23
          a w tym linku jeszcze dane techniczne tego szunobusa [ www.kolejowepodlasie.pl/galeria/index.php?galeria=test&obraz=PESA-SA133-001-dane_tech-2.gif ]
    • www.zieloni-bialystok.w.pl w Warszawie z klimatyzacja i na eko gaz CNG 08.10.06, 19:06
      Przy przetargu na zakup autobusów komunikacji miejskiej w Białymstoku wbrew
      wnioskom Stowarzyszenia nie zakupiono autobusów na gaz ziemny, które są
      cichsze, bardziej przyjazne dla środowiska, mniej zanieczyszczają środowisko
      poprzez mniejsze emisje zanieczyszczeń, jak również są tańsze w eksploatacji,
      co jest bardzo ważne wobec stale drożejącej ceny ropy.

Do tego w przetargu wybrano markę MAN, i autobusy bez klimatyzacji dla
      pasażerów, chociaż autobusy posiadają bardzo małe uchylne okna, gdyż
      konstrukcyjnie przystosowane są do wykorzystania klimatyzacji. Powoduje to, że
      autobusy są zbyt nagrzane podczas letnich upałów i zbyt zimne w zimie. Powoduje
      to utratę części pasażerów na skutek niekomfortowych warunków podróżowania.

Ponadto w wielu rozwiązaniach miasta nie kupują i utrzymują autobusów, lecz
      ogłaszają przetargi na prowadzenie poszczególnych linni i tras komunikacji
      miejskiej dla firm, które świadczą te usługi swoimi pojazdami. Ceny takich
      usług, jakość i komfort dla pasażerów często są lepsze.

Dla przykładu w Warszawie nowe zakupione autobusy są napędzane gazem ziemnym, i
      wyposażone w klimatyzację.
      • Gość: meg Re: w Warszawie z klimatyzacja i na eko gaz CNG IP: *.chello.pl 08.10.06, 21:44
        Czy ktoś ma pomysł jak w normalnym kasowniku zainstalowanym w MANie skasować
        szmatławy białostocki bilecik?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka