Dodaj do ulubionych

De Centrum - Walka trwa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 23:41
Czy ci ludzie są normalni? Moim zdaniem nie. Wychwalanie ich w Gazecie to
hipokryzja. Dostrzegam że robią dużo rzeczy dobrych ale są niepoważni.
Zachowują sie jak dzicz i chcą być traktowani normalnie a winny jest urzędnik.
Od czasu ich wywalenia ze Squatu mieli duuuuuzo czasu aby założyc LEGALNE
Stowarzyszenie i dalej działać i mieć szansę na jakiś budynek (szczególnie że
mieli ze sobą media. Bo kto nie dałby im budynku przed wyborami)
Jak widac nie umieli wykorzystać tej szansy i dalej będą psioczyć na
urzedinków. Mieszkają w Polsce i tu nikogo nie obchodzi że to anarchiści i że
uważają że ich prawo nie obowiązuje. Obowiązują ich Polskie przepisy i budynek
mogą dostać tylko jak będą LEGALNYM stowarzyszeniem. A że oni to olewają to
ich problem. I po co robić z tego wielkie halo - banda oszołomów chce budynku
od miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: squaters Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 09.10.06, 10:22
      Sam jesteś oszołom człowieku. Twoje argumenty sa na poziomie społeczniaka , co
      tylko wysiaduje w domu i dzwoni na policję, a do judasza dobiega w 3 sekundy.
      Czy ktoś psioczy na urzędasów? Czlowieku 5 lat działaliśmy bez ich pomocy i jej
      nie chcieliśmy- mogli po prostu nie przeszkadzać, nieprawdać? A przy okazji to
      ludzie załozyli stowarzyszenie i część sie z władzami próbowała dogadac, ale po
      prostu nie szło. Dziękuję, teraz życze szybkiego powrotu do rzeczywistosći.
      • Gość: colargol Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neto.pl 10.10.06, 05:35
        Ludzie duszą się w tym mieście pozbawionym kultury.
        Jeżeli celem twojego życia jest permanentna zamiana żywności w kał to nie mysl,
        że inni musza być tacy sami.
        Popieram tych z De Centrum. to im się należą grunty i lokale. Kościół i tak
        otrzymał wystarczająco dużo za free.

• wirtuoz_taczki Re: De Centrum - Walka trwa 10.10.06, 16:39
          Wcale nie trzeba mieszać w to kościoła. Wystarczy podkreślić że squotersów wywalono na ulicę (tuż przed zimą - wszak tu nie obowiązuje okres ochronny)
          I OD ROKU BUDYNEK STOI PUSTY
        • Gość: ja Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:18
          Popieram tych z De Centrum. to im się należą grunty i lokale. Kościół i tak
          otrzymał wystarczająco dużo za free.

pogieło Cię ? niech wezma kredycik i sobie kupią z legalna zniżką na
          działalnośc "kulturalną"
          • Gość: colargol Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neto.pl 11.10.06, 07:51
            "niech wezma kredycik i sobie kupią z legalna zniżką na
            działalnośc "kulturalną"

To Ciebie pogieło. To im sie powinno płacić, że chcą cos zrobic na tej jedynej
            w kraju pustyni kulturalnej.
            Na to jest kasa tylko przeżera sie nia na fiu bździu.

Ludzie działaj cie. Nie słuchajcie moherowych bąknięć.
      • Gość: Bandzior Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:59
        A ja ci powiem że to wy jestescie oszołomy. 5 lat działaliscie nielegalnie.
        Urzędnikom nie przeszkadzalo to bo nie wiedzieli o was. Budynek został wam
        odebrany bo właściciel ktory pozwalal wam tam koczować był zadłużony i nie
        został przeznaczony do tego o czym mówiła umowa.
        Doceniam wasze dzialania bo sam kilka razy bylem na imprezach w squacie. Jedna
        impreza reagge zapadła mi głeboko w pamięć w pozytywnym sensie.
        Jednak jestem zdania że żyjecie w pańśtwie prawa i obowiązuje was to prawo czy
        tego chcecie czy nie. I jeżeli ciężko wam zebrać 15 osób i założyc legalne
        stowarzyszenie to znaczy że jesteście niedojrzali aby funkcjonować w
        społeczeństwie.
        Zejdz na ziemie. Nikt nie chce wam odbierać waszej roboty ale musicie robić ją
        legalnie.
        Żebyście zalozyli stowarzyszenie to rozmowy w sprawie budynku bylyby zupełnie
        inne z urzędnikami, którzy byli dla was przychylni.
    • Gość: jasio wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:17
      może niech GwB odda swoja siedzibe na syfolokal naćpanych luzaków i będzie po
      problemie, bo ja jako białostocznin jestem przeciwny oddawaniu budynków za
      darmochę wyluzowanym równiacom, może mi media i przygłupi dziennikarze załatwią
      jakiś budyneczek, mogęnawet zapłacić z 1zł
      • Gość: vlad79 Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: 195.177.196.* 10.10.06, 19:45
        Gość portalu: jasio napisał(a):

> może niech GwB odda swoja siedzibe na syfolokal naćpanych luzaków i będzie po
        > problemie, bo ja jako białostocznin jestem przeciwny oddawaniu budynków za
        > darmochę wyluzowanym równiacom, może mi media i przygłupi dziennikarze załatwią
        >
        > jakiś budyneczek, mogęnawet zapłacić z 1zł

Ale oddawanie działek kosciołowi już ci nie przeszkadza? Do tego mógłbyś się
        powstrzymać od wyzywania ludzi których nie znasz,a którym nie dorastasz do pięt
        • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:47
          na edukacje i kościły - róznych wyznań ok
          jest na to prawo
          a grupe zacpanych śmieci - NIE, ani prawa takiego ani przyzwolenia spolecznego !

czemu jak NORMALNI ludzie sobie nie wynajmą? tylko brać Jak sa tacy dobrzy i
          najlepsi to niech na to zarobią! A co obie artystyczne łapki lewe?
          • Gość: vlad79 Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: 195.177.196.* 10.10.06, 21:39
            > na edukacje i kościły - róznych wyznań ok
            > jest na to prawo
            > a grupe zacpanych śmieci - NIE, ani prawa takiego ani przyzwolenia spolecznego
            > !

Ja osobiście wolę niepokornych ale kreatywnych młodych ludzi niż oddawanie
            atrakcyjnych działek pasożytom w czarnych sukienkach

> czemu jak NORMALNI ludzie sobie nie wynajmą? tylko brać Jak sa tacy dobrzy i
            > najlepsi to niech na to zarobią! A co obie artystyczne łapki lewe?

Kiedy kilka lat temu powstał squat mieli pozwolenie od własciciela.Zmieniło się
            to rok temu kiedy miasto wymówiło dotychczasowemu właścicielowi dzierżawę
            budynku.Tak trudno było tym młodym ludziom opóścić ten budynek bo przez ten czas
            włożyli wiele serca i wysiłku w niego.
            • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 02:56
              to co Ty wolisz to Twoja sprawa - młody kreatywny heheheheheh jak wolisz to im
              budyneczek postaw na swoim i za swoje
              Zwitaj w niedzielę do dowolnego kościoła i policz ilu ludzi przychodzi i zobacz
              czy do syfoskłada tez tyle chodziło - to nie wiara w czarnych, cyklisci itp to
              ekonomi ci ludzie płaca podatki i mają pewłne pisane prawo, zapewniam Cie że
              jeśli syfoskład bedzie miał tylu wyznawców to napewno dostaną

A czepianie sie że własciciel wymówił to dziecinada - takie prawo własności
              robi co chce, a za zabawy w ganianego z policja i strsżą to gó..arsto powinno
              dostac nakaz pokrycia kosztów akcji to może by zaczeli kreatywna nauke zycia w
              społeczeństwie
          • Gość: colargol Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neto.pl 11.10.06, 07:54
            a od kogo mają wynajmować? Od tego, którego zasranym obowiązkiem jest dbanie o
            kulturę?
            Ten ktoś, kto chce im wynająć powinien im jeszcze zapłacioć, że odwalają za
            niego robotę bo sam jest beztalenciem i bezguściem.
      • dodu Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! 10.10.06, 20:49
        > może niech GwB odda swoja siedzibe na syfolokal naćpanych luzaków

Czy byłeś choć raz w tym budynku na Częstochowskiej?
        • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 02:59
          a po co?
          poziom tak zwanej "kultury" mi nie odpowiada wole inna alternatywna kulturę, to
          że ktos jest niedomyty i bredzi to jeszcze nie działalność kulturalna wg mnie
          • Gość: colargol Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neto.pl 11.10.06, 07:59
            Bo dla ciebie objawem kultury jast schola albo towarzystwo pioseneczek
            pseudoreligijnych typu arka noego?
            Kościiół powinien zakazac tego typu podśpiewywań.
            Oddawać grunty kościołowi za bezcen tak, ale niech brzmi w nich Mozart, Bach, i
            Bethowen a nie ble ble z gitarką.
            Tylko młodzi i kreatywni dadzą szansę na wejście prawdziwej kultury. W
            przeciwnym razie zostaniemy z kolei zagłębiem karaoke bo to kolejna nasza
            specjalizacja po disco polo.
            • kamilar Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! 11.10.06, 08:07
              Kurde ile razy w tym watku pada wielkie słowo: /prawdziwa kultura/:)

A co to jest ta "prawdziwa" kultura???
              • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:26
                "prawdziwa kultura" sie obroni, rozrzyczany motłoch z lewymi łapkami nie, teraz
                zabierają co nie ich, potez zwyczajnie kradną - bo im się należy
            • Gość: JASIO Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:22
              jeżeli wszyscy z tego smieciocentrum mają takie horyzonty to ładnie, głpole jak
              przeciw to pewnie czarny - szablony sobie powycinaliście ? akurat
              jestem "świecki" ale rozumiem że są ludzie inni i mają prawa - to się nazywa
              ład... nie mylić z przywłaszczaniem cudzej własności i jeszcze darciem ryja jak
              się odbiera to bałqagan i bydło
          • Gość: vlad79 Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: 195.177.196.* 11.10.06, 11:07

> a po co?
            > poziom tak zwanej "kultury" mi nie odpowiada wole inna alternatywna kulturę, to
            >
            > że ktos jest niedomyty i bredzi to jeszcze nie działalność kulturalna wg mnie

Te "według ciebie " gó.. kogo obchodzi, nie jesteś tu żadnym autorytetem.
            Oj jasiu ty już po raz kolejny bredzisz na tym forum.
            • Gość: anarchista Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.cnb.com.pl 11.10.06, 14:39
              Cóż, społeczniakom zawsze przeszkadza jak ktoś coś robi - a bo to podatku nie
              płacą, abo to nielegalnie a bo to jeszcze coś... Tylko krytykowac umieją
              pajace... Ale cazego wymagać, mózg wylasowany serialami i zbyt duża ilością piwa
              przed telewizorem.
            • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:24
              ja młotki potrafią cos poza bieganiem po dachu i darciem ryja to sobie poradzą -
              i pokazą taim ignorantom jak ja co sa warci, albo pójdą artystycznie malować
              sciany za 5 zł godzina
              • Gość: anarchol Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.cnb.com.pl 11.10.06, 15:36
                Jasiu, takim zjebom jak ty nie ma wogóle co pokazywać, bo twoja opinia jest dla
                nas warta zero punktów. Ci co wiedzą, to wiedzą, a internetowym mądralom takim
                jak ty środkowy palec.
                • Gość: be.brave Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.koba.pl 11.10.06, 15:58
                  no i tym samym popisałeś się argumentacją, która wystawia odpowiednią laurkę
                  ludziom ze squota...
                  osób, którzy myślą jak jasio jest znakomita większość, i to właśnie oni
                  pokazują wam teraz środkowy palec (w przenośni), mówiąc "zaróbcie sobie na
                  budynek" i możesz udawać nie-wiadomo-jakiego społencznika, ale dopóki nie
                  powiesz co konkretnie zrobili ludzie ze squota i na ile to trafiło w
                  oczekiwania społeczeństwa, a napinasz się na necie to jesteś śmieszny tylko
                  • Gość: ex-squaters Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.cnb.com.pl 11.10.06, 16:14
                    Ty, pisaliśmy cały czas co robiliśmy, dla chcącego nic trudnego, o większosciach
                    mi nie mów, bo to cięzko sprawdzic, nieprawdaż? Jak chcesz zobaczyć co robimy to
                    choćby co niedzielę od 5 lat o 14.00 na Suraksiej darmowe posiłki dla każdego
                    potrzebujacego. Przyjdź tam i isę zapytaj co o nas sądzą. Darmowe korepetycje
                    dla dzieciaków z wykolejonych rodzin, z których niejedno uratowaliśmy przez
                    powtarzaniem roku czy wyrzuceniem ze szkoły. Galeria, w które mogli się pokzać
                    młodzi artyści, koncertownia gdzie mogły grac młode zespoły , które by gdzie
                    indziej nie miały szansy. Siłownia, kursy samoobrony, wykłady, noce filmowe i
                    setki innych spraw. Mało? Spoko, zrób więcej albo podobnie bez złotówki dotacji
                    od kogokolwiek.
                    A co do Jasia- sorry, ale na argumenty na poziomie tego, że jesteśmy brudni i
                    ćpamy, wychodzące od kolesia, który ani razu jak sie przyznał nie był nawet w
                    pobliżu squatu to nie mainaczej jak środkowym placem odpowiadać.
                    pozdrawiam
                    • Gość: be.brave Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.koba.pl 11.10.06, 16:45
                      ale przeciez ja waszej dzialalnosci nie neguje. nie mowie, ze wszystko mi sie
                      podoba, ale przynajmniej wiem co robicie, bylem nawet na kilku koncertach.
                      chodzi o to, zeby ludzie ktorzy nie maja ze squotem nic wspolnego nie krzyczeli
                      ze im sie nie podoba nie wiedzac nawet co proponujecie i jak z tego skorzystac.

na marginesie: jak chcecie byc naprawde niezalezni i alternatywni, to nie ma co
                      liczyc na niczyja laske, zwlaszcza politykow i urzednikow.
                      • Gość: ex-squaters Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.cnb.com.pl 12.10.06, 11:56
                        Nie liczymy stary, nie liczymy..
                    • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:34
                      i oczywiscie na nocach filmowych wszystko było legalne bo przecież jako artyści
                      szanujecie prawa autorskie, hihihihihihihihi:)

ach korepetycje, karmienie az mi sie łza w oku kręci...
                • Gość: Koleś Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.elpos.net 11.10.06, 20:04
                  i dlatego właśnie - poziom wypowiedzi i "kultury" ludzi z budy - powinno się
                  ich traktować jak łobuzów i obszczymurów
                  Może zero punktów dla was to znaczy coś, ale wami nikt się nie przejmuje
                  decyduje wiekszość a co do Jasia ma racje w jednym - jak są dobrzy to sobie
                  poradzą jak nie to kanapka na drogę nikt nie zapłacze, za rok będzie nowe
                  pololenie alternatywnych zbuntowanych i tak dalej
                  • Gość: colargol Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neto.pl 12.10.06, 01:12
                    NIkt jasia nie zmusza do łażenia do de Centrum. Może sopbie dla rozrywki
                    połazic po wysypisku bo tylko taka rozrywke białystok może mu zapewnić.
                    WQesołej zabawy więc jasiu wędrowniczku.
                    • Gość: Anna Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:58
                      Nie bardzo rozumiem osobowe wycieczki autorów jak ktoś jest przeciw to wyzwać
                      go? Jaka to alternatywa? pełno tego do okoła, a jaka kultura?. Nie bardzo
                      rozumiem też młodych gniewnych opluwających zasady i prawo a jednocześnie
                      żebrzacych o dach nad głową. Pokażcie co potraficie! Zadziwcie Białystok, ale
                      nie kolejną burdą !
                      • Gość: jasio Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:54
                        o poakazali co potrqafią :
                        - wyzywać od kanalii - ludzi o innym poglądzie
                        - robić zadymy z policją

i to w zasadzie wszystko
          • dodu Re: wyborcza jest głupia!!!!!!!! 12.10.06, 20:48
            Szanuje twoje poglady jednak uważam, że zachowujesz się jak babcie pod kinami protestującymi przeciwko wyświetlaniu filmu Ksiądz. Nie widziały, a protestują bo podobno nie dobry. Pozdrawiam
    • Gość: De Wiocha Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.elpos.net 12.10.06, 20:22
      ja ze wsi to nie rozumiem:
      dlaczego artysty z De Centrum domagając się poszanowania swojej inności tak
      brutalnie atakuja odmienne zdania innych - nie artystów
      dlaczego owe artysty dumnie rozdając zupki biednym tak plują na kościół którego
      Caritas pomaga ciut więcej. My tu nawsi mało mamy artystów wielkich my tu
      proste ludzie jak Leon Tarasiuk cos namaluje to mówmi że sąsiad ładnie zrobił
      jak brzytko to mówim ze nie ładnie ale on na nas nie pluje i chałupy nam nie
      zabiera musi Leon nie jest artystom ino jednym z nas ze wsi. Wy miastowe to
      sobie artystycznie możecie poganiać się po dachach wiezowców z policjom a my
      co ? krowe narysować albo poswpiewać.
      • bialostoczanin Re: De Centrum - Walka trwa 12.10.06, 23:53
        mnie tylko ciekawostka jedna zaniepokoiła ... "walka trwa" ...
        czemu walka ? ... czemu... przecie to właśnie Wy pisaliście "Jedzenie zamiast bomb"
        wy do cholery macie tak żeby nie powiedzieć że zajebiście ...to powiem że tak
        pięknie przychylną prasę ...a ta kobietka przemądra z porannego co o Was pisze
        to mało brakuje a by Was do domu nie zabrała ...
        anarchia mówicie piękną jest - a jak spawali Wam sqot to ktoś wyliczał swoje PRAWA

wiecie ... byłem z kilkoma rowerzystami na zamknięciu sqotu... pamiętam te
        spawane drzwi i smutne chwile ... ale do cholery rozmawiałem też z mieszkańcami
        z cieciem z pobliskiej budowy.
        O ile taki urzędnik co przyszedł to wszystko obserwować może kłamać ...to jak
        cieć opowiadał jak kilkakrotnie widział jak ludzie z de centrum wracali żygając
        po samochodach, albo po takiej herze że aż strach było patrzeć to to już
        naprawdę przestaje być śmieszne .
        nie jestem i nigdy nie byłem za rozwalaniem działalności kulturalnej w tym
        mieście ...sam się w to bawię i wiem jak to jest ...
        ...ktoś od Was napisał że z sądem się nie dało ...
        ja się z nimi p ...lę od czerwca ...
        wiesz ...ostatnio list z jednego sądu do drugiego szedł 3 tygodnie ...wiesz ja
        tam codziennie chodziłem ... rozmawiałem setki razy w UM i na Łąkowej w sądzie
        ... jak było trzeba szły też bardzo ostre słowa ... wiesz ... kobieta potrafiła
        się śmiać prosto w oczy z tego że rejestrują sobie stowarzyszenie przez pół roku
        ... wiesz ... ile telefonów ...odwiedzin ja tam wykonałem ... już na pewno było
        powyżej setki ...
        wiecie WOŚP też miał z nimi problemy ...rozmawiałem ostatnio z człowiekiem z
        Fundacji odpowiedzialnym za Finały ... wiesz ... kółko baletowe z częstochowy
        dostało status organizacji pożytku publicznego 10 razy szybciej niż oni ...

więc nie ma że nie da się ...

wiesz ... kocham kulturę ... specjalnie nie widzę sensu w grze zwanej życiem i
        uważam że kultura to jakieś podratowanie tej sytuacji .
        ale jeśli rozwijać kulturę w mieście to z kulturą ...

bo np. nie wiem czy wywalenie na zbyty pysk faceta który chciał pomóc w foodsach
        darując mielonki ..to czy to było kulturalne ...a tym bardziej tolerancyjne ...
        chyba nie ...
        mam bardzo dużo znajomych wege.... ale mam też mnóstwo znajomych co jedzą sobie
        kiełbasę...
        wiesz ... jest słowo tolerancja ...jest słowo KULTURA ... o którą przecież
        walczycie ...
        czego sobie i pa
        • bialostoczanin Re: De Centrum - Walka trwa 12.10.06, 23:53
          czego sobie i państwu życzę :)
        • Gość: ex-squaters Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 13.10.06, 02:44
          Rób swoje , my robimy swoje. Walka? Oczywiście, ktoś ci mówił kiedykolwiek że
          jesteśmy pacyfistami ziom?
          O wyrzucaniu na zbity ryj faceta, co chciał darować nam mielonki jak i o
          squatersach wracajacych "na niezłej herze " nie słyszałem, ale to kolejne z
          "urban legends". W archiwum X podobne tematy się dzieję... A juz cieć z budowy-
          zajebisty autorytet, we wszystko uwierzyłes od razu? Spoko, twoja brocha.
          Nasza walka trwa i nie poddajemy się :)
          • Gość: poli Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:19
            Jest tak że co roku wysypuje sie na swiat pokolenie młodych gniewnych co
            przedewszystkim neguja dotychczasowe osiągniecia bo co tam 2000 lat np.
            koscioła oni mają po 20+ i wiedzą lepiej protestują przeciwko wszystkiemu co
            sie rusza - u nas dodatkowo dochodzi wychowanie komunistyczne czyli olewam was,
            jesteście głupie buraki, ale dajcie mi budynek bo mi sie należy ... nastepnej
            wiosny bedzie nowy wysyp...
            • Gość: elo elo Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 13.10.06, 13:46
              Dobra, powiedziałeś/aś co myslisz, wyrzuciłeś/aś trochę mądrości o młodych
              zbutnowanych ,teraz wracaj przed ekran komputera lub oglądac seriale po pracy..
              • Gość: jasio Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:58
                o tutaj najlepij widać poszanowanie innego zdania : babo sie nie wypowiadaj, bo
                na 100% jestes głupia i nic nie robisz - a znasz pacanie ta Panią ?

Gość portalu: elo elo napisał(a):

> Dobra, powiedziałeś/aś co myslisz, wyrzuciłeś/aś trochę mądrości o młodych
                > zbutnowanych ,teraz wracaj przed ekran komputera lub oglądac seriale po
                pracy..
      • Gość: anarchista Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 13.10.06, 02:41
        Przyjz w niedzielę pod skwerek i zapytaj się tych co karmimy, co sądza o
        jedzeniu w Caritasie, które bądź co bądx jest robione za pieniądze podatników, a
        nie przez grupkę zapaleńców..
        • duch_zenona Re: De Centrum - Walka trwa 13.10.06, 06:47
          To piszecie, skłotersi, że raz w tygodniu smaczną zupkę gotujecie? To dobrze, bo
          już się martwiłem, żebyście z głodu nie umarli.

Teraz wiem, że macie co jeść. Tylko pamiętajcie - nie wpier--lajcie tej zupy
          zanim woda się nie zagotuje! Trzeba być bardziej cierpliwym.
          • Gość: DC forever Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 13.10.06, 13:28
            Nie martw sie o nas, martw sie o siebie :)
            • Gość: colargol Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neto.pl 13.10.06, 14:05
              duch je zupki z amerykńskiej kuchni charytatywnej. nam musza dobrze
              rozgotowywac mięsiwo zwierząt karmionych mączką padlych zwierząt.
              Stąd taduma.
              • Gość: vlad79 Re: De Centrum - Walka trwa IP: 195.177.196.* 13.10.06, 15:37
                duch_zenona napisał:

> To piszecie, skłotersi, że raz w tygodniu smaczną zupkę gotujecie? To dobrze, b
                > o
                > już się martwiłem, żebyście z głodu nie umarli.
                >
                > Teraz wiem, że macie co jeść. Tylko pamiętajcie - nie wpier--lajcie tej zupy
                > zanim woda się nie zagotuje! Trzeba być bardziej cierpliwym.

zenuś swoje biedne córki także strofujesz aby "nie wpie..ły zupki zanim woda
                się nie zagotuje " Po raz kolejny ta kanalia pokazała co sobą prezentuje
                • Gość: jasio Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:52
                  a co ty sobą reprezentujesz poza rynsztokowym językiem?
                  Gość portalu: vlad79 napisał(a): .... Po raz kolejny ta kanalia pokazała co
                  sobą prezentuje
                  • Gość: DC forever Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 13.10.06, 16:24
                    Jasiu, panu juz podziękujemy. Oprócz pisania o tym, że sklotersi są brudni i
                    śmierdzą, oraz że ćpają nie przedstawiłes żadnych merytorycznych argumentów,
                    wnioskuję wiec że ich nie masz. "Masz coś do powiedzenia to weź to powiedz, a
                    jak nie to milcz jak na Milczeniu Owiec" . Mówiac krótko Jasiu- twoje opinie sa
                    bezcenne, więc zachowaj je dla siebie :)
                    • Gość: piki Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.elpos.net 13.10.06, 20:08
                      hihihihi
                      nie wiem kto to jaś ale to wam podziękowano hihihihihihihi
                  • ponury_pyton [...] 13.10.06, 16:24
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • bialostoczanin ... 13.10.06, 18:14
                      czasem sobie myślę że ....
                      dobra ...co ja bym nie myślał o tych Waszych nieagresywnych wypowiedziach życzę
                      Wam moi mili szczęścia w "walce" ....
                      mimo że nie do końca podoba mi się Wasza działalność...
                      ludzie - do cholery...nauczmy się też słowa tolerancja ...
                      nie podoba mi się ...to nie znaczy że mam ludziom życzyć najgorzej ...
                      walczcie o rozwój kultury ...o foodsy ...
                      powodzenie ze szczerego serducha.
                  • Gość: vlad79 Re: De Centrum - Walka trwa IP: 195.177.196.* 13.10.06, 20:06

> a co ty sobą reprezentujesz poza rynsztokowym językiem?
                    > Gość portalu: vlad79 napisał(a): .... Po raz kolejny ta kanalia pokazała co
                    > sobą prezentuje

Chamstwo trzeba nazywać po imieniu .Zresztą ty jasiu prezentyjesz poziom
                    wypowiedzi zbliżony do zenusia, więc tym bardziej nie rozumiem twojego świętego
                    oburzenia.
                    • Gość: piki Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.elpos.net 13.10.06, 20:11
                      nie widzicie że jaś - ksywka kojarzona z głupim jasiem - pewnie dobrana nie
                      przypadkowo bo większość z was to anglo-nicki podpuszcza Was tak jak kiboli
                      jagi i idealnie wyciąga nerw i prawdziwe Ja piszącego - te bluzgi itp Was
                      kompromitują nie jasia :)naprawdenie łapiecie /
                      • Gość: Ana Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.elpos.net 15.10.06, 18:29
                        nie łapia :) a to widac manipuluje jak przedszkolakami :)
                        • Gość: anarchista Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 15.10.06, 19:32
                          Ależ łapiemym, tylko mamy po prostu dobra zabawę... Ale kończymy chyba ta
                          dyskusjęm bo argumenty merytoryczne od poczatku ze strony przeciwników słabo
                          padały ,a teraz to juz owgóle ich nie ma wiec chyba nie ma co czasu marnować.
                          • Gość: Ania Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.elpos.net 15.10.06, 20:53
                            a argumenty zainerwsowanych, poza należy się nam bo sami sobie wzieliśmy?
                            Co będzie jak do akcji kulturalno-Charytatywnej potrzebny wam będzie samochód?
                            jak będzie długo stł nieużywany to też sobie weźmiecie?
                            • Gość: squaters Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 16.10.06, 01:08
                              Nie porównuj samochodu do budynku stojacego kilka lat pustego i który bez naszej
                              interwencji juz by się rozpadł (co zresztą Radzie Miasta byłoby bardzo na rękę,
                              bo mozna go wtedy z rejestru zabytków wypisać..). Zreszta prawda jest taka, że
                              nie potrzebujemy rozgrzeszenia morlanego od wysuszonych społeczniaków, którzy
                              nigdy nie prowadzili nawet rzeczywistego życia,bo ich jedyne dokonania życiowe
                              to było mieszkanie, samochód, telewizor i dwójka dzieciaków rosnacych na takie
                              same warzywa. Bez odbioru.
                              • Gość: kosa Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:12
                                nigdy nie prowadzili nawet rzeczywistego życia,bo ich jedyne dokonania życiowe
                                > to było mieszkanie, samochód, telewizor i dwójka dzieciaków rosnacych na takie
                                > same warzywa. Bez odbioru.

aleś ty głupi mam nadzieję że młody i wyrośniesz bo takie bzdury piszesz,

> Nie porównuj samochodu do budynku stojacego kilka lat pustego i który bez
                                nasze
                                > j
                                sa budynki co stoja puste po 30 lat i czy Ci sie to podoba czy nie są czyjąś
                                własnoscią i nie takim smieciom decydować kiedy można je zabrać
                                • Gość: DC forever Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 16.10.06, 22:45
                                  Śmieć to ty mozesz najwyżej do swojego starego mówić, nie do mnie kapciu , a
                                  teraz cisnij w zaspę społeczniaku, co w trzy sekundy do judasza dobiega :)
                • duch_zenona Re: De Centrum - Walka trwa 15.10.06, 23:24
                  Gość portalu: vlad79 napisał(a):

> zenuś swoje biedne córki także strofujesz aby "nie wpie..ły zupki zanim woda
                  > się nie zagotuje " Po raz kolejny ta kanalia pokazała co sobą prezentuje
                  -------------------
                  Moje córki z takimi zapchlonymi burkami niedomytymi się nie zadają. Mieszkają w
                  domu a nie w opuszczonych ruderach.

Przede wszystkim zaś unikają takich jak ty półanalfabetów udających
                  intelektualistów.
                  • Gość: squaters Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 16.10.06, 01:03
                    Patrz bo ci od tych nerów żyłka pęknie i wtedy twoje córki moze skońcż ana
                    opuszczonej ruderze z takimi pseudointelektualistami jak my :))
                  • Gość: polo34 Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:43
                    jak dla mnie to dyskucja wcale nie alternatywna tylko zwykłe chamstwo -
                    jechanie po rodzinie?
                    Bydło a nie kultura i alternatywa
                    • Gość: squaters Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.cnb.com.pl 16.10.06, 13:29
                      No wiesz, dopasowaliśmy poziom dyskusji do naszych adwesarzy i piszemy tak, żeby
                      zrozumieli. Jak byśmy pisali bardziej inteligentnie i mniej chamsko, niestety
                      nie dałoby sie z nimi prowadzić skutecznego dialogu :)))
                      • Gość: polo34 Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 00:20
                        taie teksty to u mnie w przedszkolu były, wysil się i pokaz tę opiewaną
                        kreatywność "niewarzywa"
                    • Gość: krzysztof maks .. pies wasze matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:35
                      spoleczniaki jada na pelnej ku..e, wku..eni na swoich starych co ich
                      molestowali przed chwila. na forum bardzo dobrze sie wyzyc. tak po
                      chrzescijansku. pojechac po dobrych ludziach robiacych mase ciekawych rzeczy za
                      friko.
                    • Gość: marek Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:38
                      ja bylem na koncertach na squcie. widzialem tam kilkanascie zespolow z roznych
                      zakatkow swiata, placac przy tym 6 zl za impreze, w klubie placic musze zawsze
                      powyzej 12 zl a czesto 20 zl za jeden zespol. tego mi brakuje od dawna. cale
                      szczescie ze nie przestajecie dzialac. bardzo dobra akcja na czestochowskiej!!
                      gratulacje! kto nie probuje ten nie ma!
                  • Gość: vlad79 Re: De Centrum - Walka trwa IP: 195.177.196.* 16.10.06, 12:21
                    duch_zenona napisał:

> Gość portalu: vlad79 napisał(a):
                    >
                    > > zenuś swoje biedne córki także strofujesz aby "nie wpie..ły zupki zanim w
                    > oda
                    > > się nie zagotuje " Po raz kolejny ta kanalia pokazała co sobą prezentuje
                    > -------------------
                    > Moje córki z takimi zapchlonymi burkami niedomytymi się nie zadają. Mieszkają w
                    > domu a nie w opuszczonych ruderach.
                    >
                    > Przede wszystkim zaś unikają takich jak ty półanalfabetów udających
                    > intelektualistów.

biedne córeczki majace takiego świętobliwego (kato-narodowo-komuszego) tatusia
                    tyrana. Jeżeli norę na greenpincie nazywasz domowym zaciszem to podwójnie mi ich
                    szkoda zenusiu

ja mogę być pół, za to ty jesteś pełnym analfabetą hehe
                    • wesoly_zaskroniec Re: De Centrum - Walka trwa 16.10.06, 12:35
                      zbieram informacje na temat kuchni regionalnej. jakie jest wasze ulubione danie.
                      oczywiscie jezeli nie jest to tajemnica
                      • Gość: watcher Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:40
                        widzialem obryzgane mordy politykow! walka trwa!
                        • Gość: Angelika Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:44
                          Co was tak naprawdę boli, ludzie krytykujacy działalność de centrum? jasiowi i
                          jego ziomkom już dziekuję. pozdrawiam!
                        • Gość: zenek Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:45
                          pl.indymedia.org/pl/2006/10/23737.shtml
                        • Gość: hail dis!! Jasio to narkoman! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:46
                          Jasio to narkoman, uważajcie. ktos mu placi towarem zeby siedzial przed kompem i
                          pisal, albo jest ze strazy wiejskiej. moze to rogal?
                        • Gość: hail cor a anna to jego laska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:48
                          co mu towar przynosi, i zapodaje w kanał :]
                        • Gość: hail dia Viva De Centrum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:50
                          wszytskiego najlepszego ekipo kreatywnych zbuntowanych zapalencow!!
                          • Gość: squaters Re: Viva De Centrum!! IP: *.cnb.com.pl 16.10.06, 20:44
                            Działamy działamy, przestać nie mozemy :)
                            Z nami miłujący wolnosć, przeciw tylko sukinsyn :)
                            • Gość: polo34 Re: Viva De Centrum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 00:23
                              jesteś tak wolny jak szanujesz wolność i własność innych - ale to dla DEmłotków
                              za zawiłe
    • zdzichu.zima Re: De Centrum - Walka trwa 17.10.06, 00:25
      pogonić pijakuf, obdartósuf i złodziei!
      • Gość: skilled Re: De Centrum - Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 01:07
        to chyba do premiery pijaki i cpuny chodza, jak zreszta na wiekszosc dyskotek.
        poszukaj tam swojej starej, pewnie za kreche ciagnie pałe
        • koczisss Re: De Centrum - Walka trwa 17.10.06, 01:11
          I po co człowieku zniżasz się do jego poziomu?