Dodaj do ulubionych

duży problem z ,,koleżankami''

17.09.11, 17:24
Hej! mam dość duży problem z ,,koleżankami''... specjalnie biorę to w cudzysłów, bo nie wiem jak je nazywać. problem polega na tym, że robią ze mnie naiwniaczkę. dobrze sie uczę, cały czas tylko mam dawać im lekcje, lub się zgadzać z ich opiniami. jestem typem człowieka, który szybko się przywiązuje i potrzebuje wokół siebie kogoś, np. przyjaciółki. nie wiem co mam robić, bo każda z tych koleżanek ma humory i nawet jeśli nic nie robię, krzyczą na mnie. dzis np. mnie wystawiły, a obiecały zajść na podwórko. a jak sie okazuje dzwoni do mnie druga koleżanka i mówi ze one są u niej. co ma zrobić? proszę, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • alivemurderer Re: duży problem z ,,koleżankami'' 17.09.11, 17:25
      no co masz robić? widzą cie tylko wtedy gdy nie maja lekcji
      • lilii_95 Re: duży problem z ,,koleżankami'' 17.09.11, 17:30
        następnym razem nie dawaj im spisać. traktuj je jak powietrze i tyle. może znajdź sobie jakieś zajęcie, dzięki któremu o tych dziewczynach zapomnieć.
        • lilii_95 Re: duży problem z ,,koleżankami'' 17.09.11, 17:30
          zapomnisz*
    • miastowa. Re: duży problem z ,,koleżankami'' 17.09.11, 18:12
      Dokładnie traktuj je jak powietrze nie dawaj zadań . Może znajdź sobie inne koleżanki co ? big_grin

Powodzenia
    • yellowgreenblue Re: duży problem z ,,koleżankami'' 17.09.11, 19:15
      Dla swojego dobra poszukaj sobie innych przyjaciółek ...
    • by_moonlight Re: duży problem z ,,koleżankami'' 18.09.11, 00:24
      Też miałam problem z tym odpisywaniem lekcji. Ale parę razy się wykręciłam, powiedziałam, że nie zrobiłam, nie odbierałam telefonów i się skończyło. Później walczyłam z "pożyczaniem" kasy, również skutecznie. Moim zdaniem powinnaś olewać je tak, jak one ciebie. Chcą wyjść? Dzisiaj nie możesz (choć cały dzień masz wolny). Odpisać lekcje? Nie dokończyłaś/nie zrobiłaś (ale tak naprawdę masz wszystko gotowe). Rozmów się z nimi, powiedz, że jeśli nie chcą z tobą wychodzić, to niech powiedzą ci to prosto w twarz, a nie wykręcaniem się. Co poniektórych trzeba czasem ustawić do pionu. wink
      • wercia233 : ) 18.09.11, 09:29
        dziękuję wszystkim za pomoc. smile serce
    • zapiekanka Też kiedyś tak miałam... 18.09.11, 12:01
      Jak miałam jakieś pięć lat to uwielbiałam spędzać czas ze sporo starszą kuzynką i jej kumpelami...Bawiły się mną,oszukiwały.Wiedziałam,że nie traktują mnie poważnie,ale i tak ciągle chciałam z nimi spędzać czas...
      W twoim przypadku myślę,że nie ma innego wyjścia jak tylko...zerwać tę znajomość.Wiem,że to będzie dla ciebie trudne,ale im szybciej to zrobisz tym mniej będziesz cierpiała.Zdobąbądź nowe kumpele!
      Powodzenia!kiss
      Ps:Acha.I jeszcze jedno.Musisz nauczyć się śmiało wyrażać swoją opinię i zdanie.Nie możesz ciągle wszystkim ulegać!Poczytaj sobie jakieś pisemka dla nastolatek(tam jest dużo przydatnych porad psychologicznychwink)...
    • blizniaczkii Re: duży problem z ,,koleżankami'' 18.09.11, 12:30
      może znajdź sb nowe koleżanki np: w szkole, zapoznaj się z innymi uczniami, albo na podwórku zagadaj do znanej ci osoby z widzenia

Dasz radę trzymam kciuki kiss
    • ayumi. Re: duży problem z ,,koleżankami'' 19.09.11, 17:46
      miałam taki problem , ale w bardzo szybkim tempie go rozwiązałam , po prostu zaprzyjaźniłam się z inną koleżanką i tak przyjaźnimy się do dzisiaj . ^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka