Gość: exlibra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 14:35 Powiedzcie proszę jakie trzeba spełnic formalności przy wyjeździe samochodem służbowym do Grecji. Mamy zamiar jechać przez Rumunie i Bułgarię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simon_r Re: samochodem służbowym do Grecji 12.01.09, 16:43 Jechałem erowozem do Grecji i nie było z tym żadnych problemów. Oczywiście większość formalności zależy od firmy, od właściciela i od zarządcy floty :) U mnie wyglądało to tak - właścicielem jest firma leasingowa więc musiałem od nich uzyskać upoważnienie (po angielsku) do wyjazdu samochodem za granicę, firma zarządzająca flotą załatwiła mi zieloną kartę, u siebie w firmie musiałem we wniosku urlopowym zaznaczyć, że chcę używać auta służbowego w czasie urlopu... i tyle. Jechałem "normalnie" przez Serbię do Grecji.. niestety powrót wypadł przez Bułgarię bo strajkowali pogranicznicy greccy. Nie polecam jazdy przez Rumunię i Bułgarie... przynajmniej Bułgaria od Sofii do granicy greckiej to była masakra. Droga dwupasmowa prawie bez możliwości wyprzedzania, ogromny ruch i masa policji w krzakach... Zapraszam do poczytania jeszcze nie całkiem ukończonej RELACJI Odpowiedz Link Zgłoś