Dodaj do ulubionych

Apartamentowce na Antoniuku

IP: *.elpos.net 19.10.06, 18:45
Czy moze ktos ma linka ze strona na ktorej bedzie widac planowane
apartamentowce na ulicy Antoniukowskiej/Świetokrzyskiej przy hali Włokniarza?
Wydaje mi sie ze ktos wrzucal na forum ale za nic nie moge znalezc w archiwum.
Bardzo dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:23
      Z tymi apartamentowcami to pzresaada nie daj sie zwieść reklamowym hasłom to
      zwykłe mieszkania o typowym dla bialegostoku standarcie i z tego co widziałęm
      to bedzie raczej potęzny kolos niz kameralny blok jiż z tego powodu ni ejest
      to apartamentowc.
      • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19.10.06, 19:39
        Gość portalu: adam napisał(a):

> Z tymi apartamentowcami to pzresaada nie daj sie zwieść reklamowym hasłom to
        > zwykłe mieszkania o typowym dla bialegostoku standarcie i z tego co widziałęm
        > to bedzie raczej potęzny kolos niz kameralny blok jiż z tego powodu ni ejest
        > to apartamentowc.

a co sądzisz o ich architekturze ? bo o standardzie wiesz więcej niz sam inwestor :D

jaz-bud.pl/realizacje2.php?id=19
        jaz-bud.pl/img/na%20stronke.jpg
        Białystok - ul. Antoniukowska-Świetokrzyska

liczba pięter: 8, planowana realizacja budynku: II kwartał 2008 r.

Projektowany budynek stanowi pierwszy etap inwestycji składającej się z 5 budynków zespołu zabudowy mieszkalnej. Jest to budynek o wysokościach dwóch, pięciu, siedmiu i ośmiu pieter. W poziomie piwnic znajdują się miejsca parkingowe.

- mieszkania w ekskluzywnym, ogrodzonym kompleksie budynków
        - bliskie sąsiedztwo placówek edukacyjnych
        - cichobieżne windy w częściach wysokich, zjeżdżające bezpośrednio do garażu
        - lokale usługowo-handlowe
        - miejsca parkingowe
        - istnieje możliwość dokupienia pomieszczeń gospodarczych
        - mała architektura
        - alejki spacerowe wyłożone kostką, trawniki, drzewostany, plac zabaw dla dzieci
        - dobre połączenie komunikacyjne umożliwiające szybkie dotarcie do różnych dzielnic miasta
    • Gość: terra Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.06, 07:52
      Nie powiedziałbym, że to apartamentowce. Pokoje po 10 m kw., salony z aneksem
      kuchennym po 18 m kw., klitki-łazienki 4 m kw. - straszna ciasnota.
      • Gość: lodzik Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: 212.2.99.* 21.10.06, 16:36
        Przepraszam bardzo ale kto szanownej postaci każe zakupić mieszkanie w tym
        miejscu skoro do wyboru jest wiele nowobudowanych mieszkań?
    • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 17:11
      Jak to jest apartamentowiec to ja jestem chiński mag.
      W całym 3mieście powstają różnego rodzaju osiedla a tym samym budynki, których
      nikt tak nie nazywa.
      Ot, nowoczesna architektura i tyle.
      To, co planują Panowie z Jaz-Bud to jakaś masa betonu a nie apartamentowiec.
      To budynek wielorodzinny i tyle.
      Te ciche windy to mają być czymś ekskluzywnym? Ten parking podziemny czy
      ogrodzenie budynku? Przecież to standard w nowych budynkach.
      W kwestii porównania tego blokowiska z prawdziwym apartamentowcem zapodaje
      linki:
      www.investkomfort.pl/index.php?n=129
      www.investkomfort.pl/index.php?n=241
      www.investkomfort.pl/index.php?n=122
      • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.10.06, 17:45
        sęk w tym, że nawet na stronie inwestora nie ma słowa o tym, że to będą apartamentowce
        a istotą wszystkiego jest zagospodarowanie wielkomiejskich łąk w mieście, a nie to, czy będą to mieszkania o standardzie najwyższym, średnim czy najniższym
        cieszyć się tylko należy, że jak na warunki białostockie nie jest to zerowa, disco-polowa architektura, a zaczątek jakichś tam senspwnych linii
        zobaczymy na koniec jak będzie z materiałami i wykończeniówką
        • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 17:59
          Za każdym razem jak jestem w Białymstoku zastanawiam się nad tymi łączkami.
          Kiedyś tłumaczono mi, że to ostoje ptactwa i takiech tam świerszczy czy
          komarów. Teraz widzę, że chyba przestały być skoro wydano zgodę na budowę.
          Mnie osobiście najbardziej interesowałoby zagospodarowanie terenów w okolicach
          Aleji JP II.
          Tam to są dopiero łąki.
          A gdyby tak chociaż zlokalizować tam pola golfowe, stadion dla miasta, Aqua
          Park. To takie moje małe marzenia, jeśli chodzi o zagospodarowanie
          przestrzenne.
          • nekroskop88 Re: Apartamentowce na Antoniuku 20.10.06, 18:05
            W Białymstoku może tam powstać co najwyżej kościół, ewentualnie pomnik papieża.
            • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 18:14
              No weź Nekroskopie, bo mi się przykro kur.. robi jak tak piszesz.
          • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.10.06, 18:24
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Za każdym razem jak jestem w Białymstoku zastanawiam się nad tymi łączkami.
            > Kiedyś tłumaczono mi, że to ostoje ptactwa i takiech tam świerszczy czy
            > komarów. Teraz widzę, że chyba przestały być skoro wydano zgodę na budowę.
            > Mnie osobiście najbardziej interesowałoby zagospodarowanie terenów w okolicach
            > Aleji JP II.
            > Tam to są dopiero łąki.
            > A gdyby tak chociaż zlokalizować tam pola golfowe, stadion dla miasta, Aqua
            > Park. To takie moje małe marzenia, jeśli chodzi o zagospodarowanie
            > przestrzenne.

być może jestem za młody, ale w życiu nie słyszałem, że te łaczniki są cenne przyrodniczo!
            dotarła do mnie natomiast opinia, że te tereny są poprostu zbyt blisko rzeki i nikt nie zdecyduje się tam budować
            wyjątek to łąki przy antoniuku na odcinku od rzemieślniczej do wierzbowej, czyli na rzeczonej działce, gdzie nie występują rozlewiska i mgły

w rejonie JP2 podobno grunta są zbyt namokłe i nie mają odpowiedniej nośności
            aczkolwiek bardzo bym chciał by je zabudowano, czymkolwiek, mogą być nawet kościoły (jeden obok drugiego), byle nie te chaszcze!
            • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 18:40
              A może tak mały drenaż terenu?
              Albo posadzić tam las?
              Trochę durno wyglądają te łąki przy Alei JP II szczególnie gdy jedzie się od
              strony Warszawki.
              • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.10.06, 18:49

> A może tak mały drenaż terenu?
                > Albo posadzić tam las?
                > Trochę durno wyglądają te łąki przy Alei JP II szczególnie gdy jedzie się od
                > strony Warszawki.

oj durno, durno
                ale żeby było śmieszniej, tego typu pola i łąki są w samym centrum
                kto zatem będzie myślał o 'suburbsach', skoro nie potrafią uporządkować śódmieścia...
                poza tym Białystok cierpi na chroniczny brak planów zagospodarowania terenu, toteż nikt nie buduje 'z głową' czyli ze z góry ustaloną strategią, a raczej wciskają bloki, 'gdzie popadnie'

uzbrojony i przygotowany pod budownictwo teren na bacieczkach jest sukcesywnie zabudowywany, bliżej centrum coraz większy chaos, dlatego cieszę, się, że te budynki na antoniuku stanął na tym terenie i choć trochę go ucywilizują
            • Gość: vlad79 Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: 195.177.196.* 23.10.06, 20:03
              cała dolina rzeki Białej ma być w przyszłosci zagospodarowana na tereny zielone
              (parki, tereny sportowo-rekreacyjne).Tereny te są naturalnym "przewietrznikiem"
              miasta. Tak zostało zapisane w strategi rozwoju miasta
              • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.10.06, 23:33
                Gość portalu: vlad79 napisał(a):

> cała dolina rzeki Białej ma być w przyszłosci zagospodarowana na tereny zielone
                > (parki, tereny sportowo-rekreacyjne).Tereny te są naturalnym "przewietrznikiem"
                > miasta. Tak zostało zapisane w strategi rozwoju miasta

niedawno odgrzałem tę strategię (chyba w pdfie na BIPie jest do ściągnięcia) i tak jak porównuję to, co zrobiono do tej pory z tych zapisów, to za przeproszeniem żal pupę ściska
                to jest kawałek science-fiction!
    • Gość: rosi Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.bsk.vectranet.pl 20.10.06, 18:17
      Apartamentowce to nie są, ale nikt też nie powiedział, że miały nimi być... Ot,
      ładne budynki, a kto projektował?
      • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 18:45
        Fasada ujdzie ale ten napis na szczycie Jaz-Bud to już przesada.
        Moim skromnym zdaniem trąca megalomania.
        Starczy mała mosiężna tabliczka Jaz-Bud A.D. ileś tam.
        • Gość: rosi Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.bsk.vectranet.pl 20.10.06, 18:50
          Nie sądzę aby ten napis pozostał w tym miejscu, to tylko taka reklama... Poza
          tym, to chyba pierwszy "nie białostocki" blok w Białymstoku.
        • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.10.06, 18:51

> Fasada ujdzie ale ten napis na szczycie Jaz-Bud to już przesada.
          > Moim skromnym zdaniem trąca megalomania.
          > Starczy mała mosiężna tabliczka Jaz-Bud A.D. ileś tam.

faktycznie banner mało ciekawy, aczkowlwiek ostatnimi czasy da się również zauważyć taką tendencję u innych deweloperów
          flagowy przykład ? J.W. CONSTRUCTIONS w stolicy... :P
          • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.06, 19:13
            Można więc uznać ten banner na fasadzie za pewnego rodzaju tendencje, wręcz
            nowy nurt w architekturze.
            Szkoda ze ta tendencja jest taka tandetna.
            Przed wojna w dobrym tonie było umieszczanie roku budowy u szczytu.
            • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 00:05

> Można więc uznać ten banner na fasadzie za pewnego rodzaju tendencje, wręcz
              > nowy nurt w architekturze.
              > Szkoda ze ta tendencja jest taka tandetna.
              > Przed wojna w dobrym tonie było umieszczanie roku budowy u szczytu.

otuż to!
              moje fotki sprzed ponad pół roku:

images2.fotosik.pl/66/x44sew4272oh0yde.jpg
              images2.fotosik.pl/66/0fa5y4debgcoaz5q.jpg
              nie mniej jednak wolałbym, aby powstawały tego typu budynki z reklamami na szczycie, niż gdyby łąki miały pozostać same sobie ;)
      • Gość: Tatiana Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 08:35
        Czy to prawda, że w podziemiach ma być hipermarket?
        • Gość: Atrur Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 09:28
          Niee no jaki hipermarket - przy naszych wladzach i ciemnoscie wyborcow z tego
          miasta to sie nie zdziwie jak w podziemiu bylby kosciol

Artur
          • Gość: mieszkaniec Antoni Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.elpos.net 21.10.06, 09:39
            Przydalby sie hipermarket bo Jaskolka naprzeciwko ,Spolem nieopodal i pare
            prywaciarzy to syf.
        • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 10:33
          Gość portalu: Tatiana napisał(a):

> Czy to prawda, że w podziemiach ma być hipermarket?

skąd ten pomysł ? :|
      • Gość: Kamil Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 10:04
        ... no właśnie, a kto to projektował, czyżby nasi lokalni "architekci"?
        • Gość: lodzk Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: 212.2.99.* 21.10.06, 17:01
          Witam nie wiem kto to projektował lecz na tle obecnie istniejącej Białostockiej
          architektury mieszkaniowej wydaje się być poprawną i po wizycie a JAZBUDZIE sam
          się do niej przekonałem. Jeśli jesteście państwo w stanie przedstawić
          alternatywnie inną białostocką propozycję w "zgrabnym " budynku mieszkalnym to
          chętnie tę wiadomość przyjmę.
          • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 18:05
            Gość portalu: lodzk napisał(a):

> Witam nie wiem kto to projektował lecz na tle obecnie istniejącej Białostockiej
            >
            > architektury mieszkaniowej wydaje się być poprawną i po wizycie a JAZBUDZIE sam
            >
            > się do niej przekonałem. Jeśli jesteście państwo w stanie przedstawić
            > alternatywnie inną białostocką propozycję w "zgrabnym " budynku mieszkalnym to
            > chętnie tę wiadomość przyjmę.

konkurencji jako takiej nie ma
            minimalny poziom architektoniczny reprezentują własnie wykańczane bloki na wiejskiej, tuż przy świerkowej
            o reszcie nawet nie warto wspominać
    • Gość: WIOSKOWY Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:22
      Wielka szkoda że te WIOSKOWE tereny majom być zabudowane ten któren bez tyle
      lat je miał to h.j nie gospodarz a pytam sie czemu on nie pasał na tych smugach
      świń krów i inszej rogacizny od gó..ków to by pachniało prawdziwom WIOCHO !
      Hej !
    • Gość: Piotrek Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 12:16
      Ładny ten blok, czy ktoś wie, ile będą kosztowały mieszkania?
    • Gość: lokalny Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:47
      apartamentowce smiechu warte ..
    • Gość: kotek Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:49
      Czy ten blok bedzie stał przy klubie nocym Eden??
      • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 21:20
        dokładnie na przeciwko edenu
    • aloalo2001 Re: Apartamentowce na Antoniuku 22.10.06, 15:17
      dzieki za apartamentowce w takiej lokalizacji i z takim metrarzem, to chyba
      kpina.
      • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.10.06, 21:32
        w gazecie (porannym ?) pisali, że tylko jeden z kilku mających powstać obiektów będzie apartamentowcem, reszta to zwykła 'mieszkaniówka'
    • Gość: Stach Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:20
      Bardzo ładna architektura ciekawe jacy artyści robili ten projekt może ktoś wie
      0 .
      • Gość: Adam Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.06, 18:09
        Chyba żartujesz pytając o "artystów", którzy nakreślili wizję tego blokowiska.
        • Gość: MARTM! Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.10.06, 18:31

> Chyba żartujesz pytając o "artystów", którzy nakreślili wizję tego blokowiska.

ale o czym my tu rozmawiamy ?
          przecież na renderze nie ma układu urbanistycznego całego kompleksu, tylko jeden narożnik ?
    • Gość: Stach Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:16
      Brdzo podobają mi się układy mieszkań szczególnie te na najwyższych
      kondygnacjach z tarasami .
      • Gość: vlad79 Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: 195.177.196.* 23.10.06, 20:04
        Cała dolina rzeki Białej ma być w przyszłosci zagospodarowana na tereny zielone
        (parki, tereny sportowo-rekreacyjne).Tereny te są naturalnym "przewietrznikiem"
        miasta. Tak zostało zapisane w strategi rozwoju miasta
    • Gość: Stach Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:10
      vlad79 wybacz ale Kain zabił Abla za powtarzanie starych kawałów wolisz smrodek
      WIOSKOWEGO .
      • Gość: vlad79 Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: 195.177.196.* 23.10.06, 20:16
        Gość portalu: Stach napisał(a):

> vlad79 wybacz ale Kain zabił Abla za powtarzanie starych kawałów wolisz smrodek
        >
        > WIOSKOWEGO .

w zadnym wypadku, ale zrobienie w dolinie Białki parków ( namiastki tego np.
        wzdłuż Wierzbowej juz są) nie byłoby głupie
    • Gość: Stach Re: Apartamentowce na Antoniuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:43
      Park przy Wierzbowej wieczorem to melina WIOSKOWE PIJĄ do utraty świadomośi
      jeżeli nie boisz się To odwiedż koniecznie to miejsce .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka