IP: *.elpos.net 23.10.06, 16:38
ostatnio się zastanawiałem kiedy nastąpi dzień gdy po białostockich ulicach
przestaną jeździć ikarusy. powiem szczerze że czekam z niecierpliwością na ten
moment, jednak obawiam się że do tej pory autobusy uważane teraz za dość nowe
będą w dość opłakanym stanie :)

tak czy siak ma ktoś może szczegółowe informacje na temat taboru? i ile tam
tych nieszczęsnych ikarusów zostało?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: erf Re: ikarusy IP: 212.33.72.* 24.10.06, 14:03
      szukaj tu:
      kpkm.pl
      kpk.neostrada.pl
      kzk.pl
      • Gość: x Re: ikarusy IP: *.koba.pl 24.10.06, 17:57
        Ikarusów jest u nas 38 sztuk.
        • Gość: J Re: ikarusy IP: *.elpos.net 24.10.06, 21:38
          no to jeszcze jeden taki transport i będzie spokój :] chociaż musiałyby
          wszystkie być przegubowe.. a na to raczej nie ma co liczyć. a skąd wiesz że 38?
          kpk nie podaje stanu taboru swojego. a kzk nie ma żadnego ikarusa.
          • Gość: x Re: ikarusy IP: *.koba.pl 24.10.06, 22:29
            Po prostu trzeba umieć liczyć Ikarusy na mieście. :D
            • Gość: BSTOK5@WP.PL Re: ikarusy IP: *.csk.pl 26.10.06, 16:51
              NIE !!!!!!! IKARUSOW jest az : 42 !!

MAM SPIS WSZYSTKICH AUTOBUSOW BO POPROSILEM O TO W KOMUNIKACJI - WYSLALEM E-
              MAILA I MAM !!

PROSZE OTO JEST SPIS (AKTUALNY BYL PRZED PRZYJAZDEM NOWYCH MANOW NOWSZEGO NIE
              MAM !!

• Gość: BSTOK5@WP.PL Re: ikarusy - adn. spis autobusow IP: *.csk.pl 26.10.06, 16:53
              JAK KOGOS TO INTERESUJE TO PISZCIE NA ADRES TO PRZYSLE NAPRAWDE!!

BSTOK5@WP.PL
              • Gość: BSTOK5@WP.PL Re: ikarusy - adn. spis autobusow IP: *.csk.pl 29.10.06, 19:19
                NAPISAL DO MNIE MICHAL G** nie podaje nazwiska ze wzgedow nienaruszalnosci
                danych prosze aby ta osoba podala mi swoj e-mail wtedy przesle spis autobusow
            • Gość: BSTOK5@WP.PL Re: ikarusy IP: *.csk.pl 26.10.06, 16:54
              CHCIALEM GO TU ZAMIESCIC ALE JEST "ZA DUZO ZNAKOW BINARNYCH !!!"
              • Gość: Gupik Re: ikarusy IP: *.koba.pl 27.10.06, 18:53
                niedalego Dworca PKP B Białystok Fabryczny , naprzeciwko koscioła, jest złomowisko, i za tym złomowiskiem, na placu, stoi wrak Ikarusa, a do niedawna były jeszcze 2 jelcze i 1 taki zielony poniemiecki, na pewno ktoś go pomięta, bo ten autonus był 2 dzwiowy, i stopnie chałasowały przy wchodzeniu\wychodzeniu :)
                • ksiadzprzeor Re: Zielony ? Heuliez ?? 27.10.06, 19:25
                  Ten zielony jak wnioskuje z opisu to chyba był Heuliez ?
                  Wydawał się nieśmiertelny,wszystkie Setry i białe tej samej marki się rozsypały
                  a ten "chodził".
                  Z tego co pamiętam to chyba była partia autobusów z Dijon,Francja. Co do
                  miejscowości nie jestem pewien na 100%.
                  • Gość: J Re: Zielony ? Heuliez ?? IP: *.elpos.net 28.10.06, 18:01
                    a te fajne były. takie nowoczesne ale 20 lat temu :] i wszystkie napisy miały w
                    środku po francusku, nawet francuskie rozkłady i trasy :) one miały fajny
                    klimat. pamiętam że w takim pierwszy raz słyszałem włączone przez kierowcę
                    radio. i to nie leciał żaden jard ani inny badziew, tylko gość słuchał KULTu :D
                    • Gość: pasazer Re: Zielony ? Heuliez ?? IP: *.elpos.net 06.01.07, 17:02
                      fajne byly te houliezy miekkie fotele,duze otwierane okna i radio .prawie jak we
                      wlasnym samochodzie .Jeden houliez ale ze zminionymi siedzeniami na plastikowe
                      stoi w muzeum motoryzacji na weglowej.
    • Gość: pasazer Re: ikarusy IP: *.elpos.net 06.01.07, 17:05
      co do ikarusow to szybko nie znikna .te najgorsze juz zostaly zezlomowane
      .ikarus to dobry autobus na wiosne i lato bo ma wszystkie okna otwierane i nie
      ma w nim zaduchu.
      • Gość: J Re: ikarusy IP: *.elpos.net 09.01.07, 12:42
        szkoda że zbyt wiele ma nawiewy do środka, bezpośrednio z silnika. czasem można
        się udusić od spalin które zamiast na zewnątrz trafiają do autobusu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka