alzb Re: kogo wybrac? 29.10.06, 01:27 Zachęcam do konkretnych dyskusji.Ktos juz pisał,że głosujemy na ludzi nie na partie. Moje typy; prezydent..... nie wiem;( zaden nie przekonuje mnie na 100%) Napewno nie zagłosuje na Kochana, Fedorowicza, Sawickiego czy Gana. pozostaje kozłowski albo Truskolaski. Radny do sejmiku z Białegostoku: Jeden głos ,a kilku (chyba) sie nadajacych; J.Matwiejuk z lewicy--niezly radny miejski, trochę bufonowaty ,ale skuteczny. J.Zalek z PIS-u Za inteligencje i .. niezalezność od PIS-u:) A.Kurluta i A.Parfieniuk z platformy, obaj kompeteni i pokazali ,że potrafia cos zrobic.Zaglosuje na któregos z tej czwórki, chyba ze ktos poda jeszcze jakas sensowna kndyadture. Rada Miasta. Głosuje w okregu 5(antoniuk, bacieczki,zawady) na dzis chyba M.Chojnowski z platformy, lub D.Piatkowski z pis-u.lewica beznadziejna lista, pozostale komitety -szkoda tracic głos(bez szans na mandat). W 4 okregu-(Słoneczny,staroselce,marczuk) ,najslabsze listy pis-u,po i lewicy.Naprawde nie ma kogo wybrac.... W 3- (dojlidy,piasta) z lewicy T.Rutkowski-PD-ył juz radnym i to dobrym, Z PO dwóch dobrych kandydatów Z.Nikitorowicz,kontrowersyjny ale o"ostry" dziennikarz i Z.Zwierz, obrońca bojar, niezaleznie myslacy. Z pis-u R.Rudnicki-kiedys sensowny dzinnikarz i J.Nowak-legenda solidarnosci z lat 80-tych.wybór chyba najwiekszy. W-2- Z lewicy Bil-Jaruzelski-zdecydowanie czołowka obecnych radnych,znienawidzony przez "starych czerwonych', ewentualnie J.Warchoł byly komendant miejskiej policji,w opinii 'zwyklych' polcjantów najlepszy z dotychczasowych. Z PO ewentualnie M. Masalski, gdyby tylko pamietal,ze swiat nie konczy sie na Cerkwi.... Z pisu-brak!!!! (Dudzinski i owszem ale do rady osiedla!) I w 1- Tu zdecydowanie M.Hanusz z PO, najsensowniejszy z obecnych radnych. Ewentualnie M.Kaminski z pis-u(ponoc dobrze sie zapowiada:), lub z lewicy W.Koronkiewicz-nowe spojrzenia na Rade Miasta. To tyle, czekam na inne glosy w tej sprawie.pozdrawiam i.. jezeli ktos uzna ,ze nigdy bo: z pis-u,bo komuch ,bo z PO, to prosze na innym watku.Tu zapraszam do dyskusji o ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: kogo wybrac? 29.10.06, 01:35 przepraszam ... ja tylko spytam...jakie argumenty za Kozłowskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
alzb Re: kogo wybrac? 29.10.06, 01:51 bialostoczanin napisał: > przepraszam ... ja tylko spytam...jakie argumenty za Kozłowskim ? no.... nie wiem;) Chyba ten; 'na bezrybiu i rak ryba". Co ja winien ze wybor taki a nie inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVman Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:27 co do kandydata Kamińskiego to się zgadzam ma przysłośc - widziałem jego reklamę TV - widać że idzie nowe - odróznia się znacnie od tych co zawsze, mnie zaskoczyła a zgrywając 5 godzin paplania kandydatów mam przegląd po 5 godzinach pracy został mi w głowie tylko kamiński, wiem że nie sama reklama - ale widac inne podejście do ludi i o to mi chodzi na Kochana obrońcę czy Kozła co ma tylko żonę i chodzi z nia po parku to nie, ale oni się nie zmienią - mogli by tylko odchodzic z polityki szybciej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:22 napisz gdzie widziałeś w Białymstoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asio Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 08:26 a ja zacisne zęby i zagłosuje na PiS owców niech rozwalą układy u prawników itp, tak wiem pewnie zrobią nowy układ, ale nie będzie tak mocny jek te cementowane przez 10 lat, na to liczę ... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 08:30 Oczywiście. Nie liczy się rozwój miasta, tylko "układy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:50 do alzb- fajna analiza, zgadzam sie z wiekszoscia kandydatow, moze poza Kaminskim w 1(dobrze sie zapowiada??), w 4 okregu kandyduje na radnego kozlowski z pisu i Truskolaski z PO ;)), co do sejmiku to mysle ze warto zwrucic uwage tez na Krzywickiego. Najgorszy w obecnym sejmiku nie byl:) a co do ukladow... "uklad bialostocki" (jezeli taki jest) to przeciez dzialacze pis-u!!!! o ile wiem to wszyscy prominenci tej partii rzadza, lub rzadzili naszym miastem od 17 lat.(Putra,Jurgiel,Kozlowski,Debski, Paszkowski itd..) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kogo wybrac? 29.10.06, 16:56 A ja słyszałem, że miastem rządził Tur przy poparciu radnych lewicy i związanymi z nimu radnymi mniejszości prawosławnej, zaś PiS był w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:24 kamilar napisał: > ten "układ" nie daje większości. -------------- To mnie oświeć. A jak dopiszemy LPR czy coś takiego? Chyba to nie tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:26 :) Czlowiek uwierzy w każdą głupote, oczerniające obiekt jego nienawisci:) Oczywiście, LPR i SLD w Białymstoku spiknęły się przeciwko Turowi, w sprwie stadionu szczególnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:32 pamietajmy też że niektórzy ardni LPR dziś kandydują z list PIS:) Jurgiel był prezydentem Białegostoku i rzadził równie nieudolnie jak Tur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kogo wybrac? IP: *.cnb.com.pl 29.10.06, 19:22 I znowu chcecie wybrać tych samych starców co rządzą tym miastem od 16 lat i ciągną je na dno? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:00 To są wybory samorządowe, a nie przeniesienie wojenek z centrali w teren. PiS w Białymstoku to kaplice w urzędzie miejskim, zniżki na budowę kosciołów, problemy jagielloni Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:33 Dokładnie. W tych wyborach trzeba oceniać programy partii dla miasta. Inaczej znów będzie tak jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kogo wybrac? 29.10.06, 20:36 Tylko, że ja mam wrażenie, że w tym mieście PO jest gorsze niż PiS w normalniejszych krainach:( Przykładem mierności naszej PO, niech będzie wierchuszka która jest w sejmie, biorą kasę za nic. A wśród swoich zasług wymieniają udział w akcji Białystok dla JPII czy członkostwo w klubie inteligencji katolickiej. Wiem, że to nic złego, może to nawet plus, ale ja nie chcę w tym mieście więcej kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:33 To niestety może być Białostocka przypadłość:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:36 Zgodzisz się, ze białostocka PO mentalnie nie odbiega od PiS-u np. w Wielkopolsce lub na Śląsku?? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:45 Mentalność PIS to też zbyt dużo powiedziane. Np. w Warszawie PIS jest bardzo różnorodni. Np. kilka osób znam z samorzadowu Warszawskiego, kiedy reprezentowali klub UW (jeden z nich jest kandydatem na wiceprezydenta Warszawy inni jest na pierwszym miejscu). Z drugiej strony są na listach PIS takie kwiatki jak osoby związane z aferzystami którzy mają sprawy sądowe, czy też zapiekli kaczyści o pogladach wypisz wymaluj piany którą serwuje LR. Specyfika lokalnych wspólnot partyjnych jest ich wielka różnorodność. Są tam ludzie często bardzpo różni z którymi rozmawia się zupełnie inaczej niz to widać w sejmie. Dlatego na poziomie lokalnym partie wyglądają zupełnie inaczej niż w Sejmie. Zapewne w białostockiej PO są osoby które przypominają mentalnie twardogłowych kaczystów z bardziej liberalnych terenów. Ale naparwdę lokalne struktury partyjnych są często bardzo ciekawe i mogą przyadać wiele niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 30.10.06, 08:00 Pomiędzy ludzmi któzy działają w partiach politycznych są najczęsciej mniejsze róznice niż w teatrze jakim jest sejm. Oczywiscie Kaczyńscy zrobili bardzo dużo aby skłócić ludzi, czy im się to uda zobaczymy jak będą dzioałały samorzady. Zawsze było tak, ze wojny na górze miały niew ielkie wpływ na sytuacje lokalną. Zresztą to dlatego tak niebezpieczna dla demokracji lokalnej było blokowanie list. To było upartyjnianie wyborów samorządowych w większym stopniu (nieporównywalnie) niż do tej pory było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: kogo wybrac? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.10.06, 15:19 > Zgodzisz się, ze białostocka PO mentalnie nie odbiega od PiS-u np. w > Wielkopolsce lub na Śląsku?? tutaj w Białymstoku prym wiedzie prywata, różnice między PO PiS czy LPR się zacierają PiS jest o tyle niezły, że jest konsekwentny w przestrzeganiu odgórnych zaleceń Kaczyńskich (głosowanie nad planem zagospodarowania terenu pod jagę), inna sprawa, że nic w tym dobrego dla miasta nie ma... jacy wyborczy, taka reprezentacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:37 Nie znam białoctockich kandydatów PO więc nie chcę wypowiadać się o nich. Zapewne można znaleźć wśród nich bardziej (lub mniej) sensownych kandydatów. W końcu wybory są za 2 tygodnie i jest jeszcze czas na dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:40 W moim okręgu nikt mnie nie przekonuje www.bialystok.platforma.org/index.php?m=4 Do sejmiku wiem na kogo ale z radnym mam problem Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 29.10.06, 21:47 przynajmniej ładną zrobili sobie stronę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: kogo wybrac? IP: *.elpos.net 29.10.06, 21:52 A kogo polecasz mistrzu? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: kogo wybrac? 29.10.06, 19:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=37263745&a=37263745 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:39 Argument za Markiem Kozłowskim to to żę zostawi bazary ma JUROWIECKIEJ Bimber Kur.y Burdel i wolność trzeźwienia nad Białką PO to h.je Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:29 PISiory dopier.olom tym h.jom co sie POpisujom ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: kogo wybrac? 29.10.06, 22:55 ja się nawet zastanawiam czy owy pan nie jest z innego frontu politycznego ;) a tak poważnie - smutno mi że tak rzadko wymieniacie ludzi młodych w swoich propozycjach. Dziś znalazłem ulotkę Truskolaskiego z jego propozycjami kandydatów do RM i SW ... chyba najkonkretniejsze ulotki jakie w tym mieście kiedykolwiek widziałem... Oczywiście to nie wszystko ...bo po pierwsze Truskolaskiego też nie w 100 % popieram ... to co piszą to też jest mało ... ale krok w przód ... dlatego teraz planuję spotkanie z nimi ... a jedno ważne - większość z tych młodzików jest bezpartyjna ... doceniłem Truskolaskiego za wystawienie młodych na czele swoich list...BARDZO...coraz bardziej się do niego przekonuję ... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kogo wybrac? 29.10.06, 23:18 Każda ulotka przed wyborami jest propagandą a programy to koncert życzeń. Ludzie i tak zagłosują zgodnie z przekonaniami, światopoglądem tradycją. W USA większość rodzin od pokoleń jest albo za Republikanami albo za Demokratami. Można w ciemno stwierdzić w których stanach wygrają demokraci a w których republikanie. Niewiadoma to nie więcej niż 25% stanów. Białystok był, jest i będzie zawsze prawicowy, bo tak nakazuje patriotyczna tradycja przedmurza Europy pielęgnowana przez pokolenia i ofiary poniesione przez polskie rodziny w walce z hitlerowcami i sowietami. Poza tym zwykła ciekawość - co tam jest w szafie Lesiaka? Co ujawni Mazur? Który z sąsiadów na mnie donosił, itd. sprawi, że prawica i tak wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: kogo wybrac? 29.10.06, 23:23 > Białystok był, jest i będzie zawsze prawicowy, będzie albo nie będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:38 no dobra, ale czemu nikt nie chce rozmawiac o konkretnych kandydatach/Ludzie to sa wybory samorzadowe.nie glosujecie na kaczynskich czy tuska z rokita. mowmy o panie x w okregu nr 1 i pani y w okregu nr 2!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 30.10.06, 08:04 Gość portalu: ptik napisał(a): > no dobra, ale czemu nikt nie chce rozmawiac o konkretnych kandydatach/Ludzie to > > sa wybory samorzadowe.nie glosujecie na kaczynskich czy tuska z rokita. > mowmy o panie x w okregu nr 1 i pani y w okregu nr 2!! a: DOKŁADNIE. Podpisuje się obydwoma rękami Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: kogo wybrac? 30.10.06, 08:03 Jeśli porówna się rzeszów i Białystok to widać jaka wytworzyła się w nich różnica, związana z poziomem zarzadzaniem miasta. Białystok zasługuje na więcej niż kolejne rzady pseudoprawicy z spod znaku PIS czy Tura Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kogo wybrac? 30.10.06, 15:33 alex.4 napisał: > Jeśli porówna się rzeszów i Białystok to widać jaka wytworzyła się w nich różni > ca, związana z poziomem zarzadzaniem miasta. Białystok zasługuje na więcej niż > kolejne rzady pseudoprawicy z spod znaku PIS czy Tura ------------------------ Ale przecież radni PIS byli w opozycji do Tura. Wspierali go radni z lewicy i związani z nimi radni mniejszości prawosławnej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: kogo wybrac? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.10.06, 15:11 > > Białystok był, jest i będzie zawsze prawicowy, > > będzie albo nie będzie ... póki młodych nie będzie przybywało w mieście, do póty faktycznie PiS ma duże szanse zresztą widać co się dzieje z młodym pokoleniem - fru do Angli, USA, Niemiec do lokali wyborczych idą tylko ludzie w średnim i zaawansowanym wieku, szkoda że moje pokolenie woli wtenczas iść na piwo (aczkolwiek trochę to rozumiem ;P)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: kogo wybrac? IP: *.elpos.net 30.10.06, 20:28 Ludzie drodzy! Skończcie z tymi dziwnymi kryteriami: młodzi, starzy. Życie pokazuje wyraźnie, że mogą być młodzi i starzy nieudolni, skorumpowani, niewidzący nic poza własnym interesem, ale też wśród młodych i starych znajdziemy ludzi zaradnych, uczciwych, oddanych dla interesu ogółu. Kierując się uprzedzeniami, nadal będziemy mądrzy po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: kogo wybrac? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.10.06, 20:51 > Ludzie drodzy! Skończcie z tymi dziwnymi kryteriami: młodzi, starzy. Życie > pokazuje wyraźnie, że mogą być młodzi i starzy nieudolni, skorumpowani, > niewidzący nic poza własnym interesem, ale też wśród młodych i starych > znajdziemy ludzi zaradnych, uczciwych, oddanych dla interesu ogółu. Kierując > się uprzedzeniami, nadal będziemy mądrzy po szkodzie. ale jak tu nie żyć uprzedzeniami na Podlasiu ? tutaj na każdym kroku spotykasz potwierdzenie mitu, szkoda, że tak jest, a może ja jestem jakimś nieszczęśliwym człowiekiem, co nie dostrzega tego i owego, co namacalne na zachodzie Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek do TV mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:37 Co to ta reklama Pana Kamińskiego nic nie widziałem, możesz rozwinąc myśl? Czy to tylko wyborcza propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: do TV mana IP: *.elpos.net 30.10.06, 00:23 Czy kolega chce powiedzieć że ktoś się wyłamuje z mojej ulubione formy: "wezmę stanę i coś powiem?" albo kolejka popierających kolesi? NIe dopóścmy do zaprzepaszczenia naszej tradycji ! cowyborczego kabarteu kandydatów !To moje ulubione rodzynki w TV! Zabawy jest, że hohoho! I co jakiś młokos sie wyłamuje nie mówi do mikrofonu "całej prwdy i tylko prawdy"? Takim niedoświadczonym politykom mówimy NIe. Polityk powinien dbać o potrzeby narodu i dostarczać rozrywkę! PZD PS Oglądałem wszystko co leciało, zabawa była przednia i mi nic nie wyłamało się ze schematu. O co chodzi dokładnie./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pO_2006 Re: do TV mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:08 ściemę robicie Kamiński sam sobie pisze te teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio uuuuuwielbiam spoty wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:17 A ja uwielbiam zwłaszcza reklamy " za stolikiem" oraz spoty samoobrony - przaśne wieśniacze i takie urokliwe, jaja jak się patrzy, a PO odkąd pamiętam jedzie tm samym oni chyba nie nagrywają tylko montują stare czyli niezniszcalna Kudryska i inni popierają kandydata Jak mnie ktoś zapyta jak bedzie w przyszłym roku wyglądac reklama Po to napisze ze szczegółami:) Niby takie byznesmany a kasiory żałują na jakąś lepszą agencję spoty robia chyba razem z wizytówkami i papierem firmowym:)- olewka totalna, PiS rok temu wyłożył kasę i zrobił w Warszawce to było mało kabaretu, ale za to teraz biedniej i znów wraca białostocka liga okregowa - spot Kozłowskiego - pobiegali po parku z rodziną i jest? proste nie ? o misku z Pisa nic nie wiem kiedy leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: do TV mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 23:25 widziałam zajefajna - tylko było 2 sztuki a nie jeden Kamiński drugi to Robert Rudnicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: kogo wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:58 A łodpidulsia łod Kozłowskiego toć łon tera patsy z plakata kiej sam sołtys Pierdziołek co to jak se walnie z kichi to całom Platforme wypi.dzi ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: kogo wybrac? 30.10.06, 15:38 na wybory !!! wszyscy...hula hop :) bo jak mi który nie pójdzie a później zacznie narzekać że połowa galerii Białej to kościół , to sam osobiście dorwę i się rozprawię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Re: kogo wybrac? IP: *.neto.pl 30.10.06, 21:07 Aby podjąć ostateczną decyzję myślę, że warto udać się na debatę publiczną 8 listopada do klubu KONTAKT przy ul. Legionowej 14/16 (początek o 17.30.) Z mieszkańcami Białegostoku spotkają się kandydaci na fotel Prezydenta Miasta. Temat debaty "KULTURALNY BIAŁYSTOK". Gorąco zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dir Re: kogo wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:47 www.satyr.pl/html/zdjecie/KACZOWSTRZYMYWACZ/3754/cysqxcyc Odpowiedz Link Zgłoś