Gość: bstok IP: *.csk.pl 13.11.06, 23:22 Panie redaktorze Tomaszu Rożek. Nazwę klubu Jagiellonia pisze się przez dwa L. Tak samo jak pisze się nazwisko rodowe pewnej dynastii królewskiej panującej niegdyś w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 14.11.06, 09:57 Gdy czytam takie rożkowe wypociny to mi ręce opadają. Jak wygra Truskolaski to będzie OK, jak wygra Kozłowski to be. Człowieku o małym rozumku, OPAMIĘTAJ się, wystarczy już oplówania ludzi, którzy myślą inaczej niż ty. Czym ty się różnisz intelektualnie od takiego Kononowicza? Powiedz na forum bo jakoś nie widzę różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz rożek Re: Rada w garści Platformy IP: 10.20.33.* 14.11.06, 11:55 O ile wiem opluwanie pisze się przez ”U” zwykłe czlowieczku o dużym rozumku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Rada w garści Platformy IP: *.koba.pl 14.11.06, 17:27 panie redaktorze dlaczego pan hołubi tego typa spod ciemnej gwiazdy Hanusza, który tylko szkodził miastu i umial opętać redaktorów, ciekawe jakimi metodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz rożek Re: Rada w garści Platformy IP: 10.20.33.* 14.11.06, 18:34 Nie hołubię Hanusza. Po prostu jego wynik wyborczy był dla wielu zaskakujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zywy Rada w garści Platformy IP: 195.117.23.* 14.11.06, 11:55 Ja bym prosil o wytlumaczenie jak w radzie miejskiej wyglada glosowanie. Jezeli jest tak jak napisal to autor artukulu to dana "propozycja rady" nigdy nie bedzie miala 100% poparcia (nawet gdy wszyscy zaglosuja za) 38.1%+32.7%+15.2% = 86%. Chyba ze liczymy mandaty wtedy PO ma 42,9% PiS 42,9% a Lewica 14,2% co juz daje 100%. Czegos nie rozumiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Rada w garści Platformy 14.11.06, 12:02 Nie martw się, to Pan Redaktor czegoś nie zrozumiał. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar WYNIKI?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:49 czy wiecie gdzie można w necie znaleźć wyniki wszystkich kandydatów? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: WYNIKI?? 14.11.06, 13:35 www.umwp-podlasie.pl/bip/index.asp?pid=protokoly Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Też to czytam i oczom nie wierzę 14.11.06, 13:37 Może Rożek to pseudonim "artystyczny" Kononowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_fis moze w koncu cos sie ruszy w miescie... IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 14.11.06, 16:46 oby tylko wygral Truskolaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: moze w koncu cos sie ruszy w miescie... IP: *.csk.pl 15.11.06, 10:17 niech się twoje słowa w g*wno zamienią. CO TY MÓWISZ? Czy nie widzisz, że do Truskolaskiego przeszli wszyscy turowszczyki? Może przypomnę ci takie nazwiska jak blecharczyk, arłukiewicz. Czy myślisz, że reaktywowanie CHRS-u i wystawienie sawickiego na prezydenta było przypadkowe? Każdy myśli zobie że Truskolaski nie umoczony to coś zrobi, ale czy takie myślenie nie jest naiwnością? Na kim się oprze skoro na samorządzie to on tyle się zna co kura na pieprzu. Przejmie kadry po śpiochu i będzie "po balu". Nie łudz się, że coś zmieni się to będziesz mniej sfrustrowany za parę miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: moze w koncu cos sie ruszy w miescie... 15.11.06, 10:28 Oczywiście, a do Kozłowskiego przeszli Ci dobrzy, prawi i sprawiedliwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis_fis moze w koncu cos sie ruszy w miescie... IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 14.11.06, 16:47 oby tylko wygral Truskolaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Rada w garści Platformy IP: *.koba.pl 14.11.06, 17:29 Rożek nie umie porównywać. Dla niego 12 PO nie równa się 12 mandatów dla PiS. Dla mnie jest równowaga i pat w radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 15.11.06, 10:21 no PO jak dzisiaj wiemy to już nie ma 12 mandatów w Radzie gdyż mniejszość prawosławna utworzyła swój cztero osobowy klub. Człowiek który ma odrobinę intelektu i zabiera się do pisania artykułu takie rzeczy powinien sprawdzać ale PO TYM REDAKTORZE to tego bym się nie spodziewał. On ZAWSZE pisze jakieś swoje brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz rożek Re: Rada w garści Platformy IP: 10.20.33.* 15.11.06, 18:41 Drogi ”JA”, Jeżeli zabierasz głos na tym forum to powinieneś wiedzieć, że prawosławni weszli z list PO i chyba musiałaby sie zatrząść ziemia, żeby zechcieli wejść w koalicję z PiS-em. Policz dokładnie głosy i zobaczysz, kto w tej radzie ma większe szanse na przewagę. Mam nadzieję, że ta nauka nie pójdzie w las. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz rożek Re: Rada w garści Platformy IP: 10.20.33.* 14.11.06, 18:35 Proszę przeczytać wydanie papierowe, Jagiellonia będzie przez dwa l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPIErożek Re: Rada w garści Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:42 bo papierowe czyta korekta, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Rada w garści Platformy 15.11.06, 10:30 jeżeli to faktycznie głos autora to powinien być zalogowany na "firmowym" portalu i posypać głowę popiołem za nieumiejętne pisanie o procentach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Rada w garści Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:50 To skandal faszystowska grupa wystawiła Kononowicza aby pokazać że Białystok to najgorsza wiocha w Polsce że WIOSKOWE to same przygłupy w dodatku nie pijące w Białym tylko nasz WIOSKOWY sołtys MAREK KOZŁOWSKI przywróci mieszkańcom cześć ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy żydek Re: Rada w garści Platformy IP: *.chilan.net 14.11.06, 21:02 ...Szanowny Panie Wioskowy ....prowincjonalny hitlerek Szczota ( ciota ? ...lub jakoś tak ) wydobył na światło dzienne prawdziwego ...potworka i dewianta ! ...myślę ,że w niedługim czasie usłyszymy więcej o niejakim Kononowiczu a szczególnie o jego relacjach z ...matką ! ....myślę ,że będzie to sprawa dla prokuratora i psychiatrów i raczej nie będzie bawiła milionów , infantylnych internautów ! Szalom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Rada w garści Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:47 To co piszesz daje otuche że jeszcze nie wszytkie zwarjowali a tak na marginesie to w Starosielcach gadajom że Krzysiu z bratem to lubiom ponglondać sonsiadów szczególnie kobitki jak sie rozbierajom ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy żydek Re: Rada w garści Platformy IP: *.chilan.net 14.11.06, 22:10 ..powiem Panu , Panie Wioskowy ,że istnieje podejrzenie ,że ulubieniec ,,milionów " maltretuje swoją rodzicielkę a dobrze poinformowaniu wspominają o wielokrotnych ..gwałtach !. ...Kononowicz to nieszczęsny , niedorozwinięty matoł i należy pochylić się nad jego nieszczęściem i izolować dla jego i innych dobra ale rodzi się pytanie czy SS-Szczota wyciągając ...tego insekta na światło dzienne wiedział o chorobliwych skłonnościach swojego protegowanego a może maja podobne upodobania ? Szalom Panie Wioskowy , szalom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 15.11.06, 10:26 drogi "złośliwy żydku" określając człowieka chorego psychicznie "insektem" sam jesteś jeszcze gorszą pluskwą i ohydnym chamem. Zacietrzewienie też ma swoje granice. Widzę, że jesteś platformusem bo TYLKO ONI (chociaż są wyjątki) używają takiego języka w stosunku do przeciwników politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy żydek Re: Rada w garści Platformy IP: *.chilan.net 15.11.06, 19:23 Szanowny Panie o nazwie ,,Ja " ....rozumiem ,że czytasz Pan dokładnie komentowane przez siebie posty ....zgadzasz się Pan z opinią ,że niejaki Kononowicz to kreatura chora psychicznie , grożna dla siebie i otoczenia więc SS-Szczota , który wydobył na światło dzienne w/w osobnika i wypromował dla własnych korzyści , wykorzystując min. internet to ....przestępca ! ...jeśli wrażliwość Szanownego Pana o nazwie ,,Ja " cierpi z powodu określeń typu: insekt to ....masz Pan kłopot ...na tym łez padole brak miejsca dla ,,złotoustych aniołów " przeciwników Platformy Obywatelskiej ( jak mniemam z PiS-u ) ....Szalom , wrażliwy goju , szalom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Rada w garści Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:28 Szanowny panie wie pan zapewne że faszyzm i hitleryzm zrodzili dewiaci zboczeńcy i mordercy WIOSKOWE to zwykłe prostaki i troche pijaki i PISiorowcy ale nie sado-macho ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar WYNIKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 07:50 No, wyniki do Sejmiku znalazłem, ale z wynikami wszystkich kadnydatów do rady miejskiej jest trudniej. Wiecie, gdzie takowe można znaleźć w necie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 15.11.06, 10:28 hitleryzm stworzył żyd o nazwisku Hitler, czy to chcesz powiedzieć "złośliwemu żydkowi"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Czy radni z Platormy są grubsi ??? 15.11.06, 07:49 "W niedzielę Platforma narodziła się na nowo - białostoczanie wybrali dwunastu radnych z listy tej partii, co daje 38,1 procent wszystkich głosów w radzie. Także PiS będzie miał w nowej radzie dwanaście mandatów i 32,7 proc. głosów. Czterech pozostałych reprezentować będzie Lewicę i Demokratów, co z kolei daje 15,2 proc. głosów" Jak to jest możliwe, że 12-stu radnych PO ma 38,1% głosów w radzie; a dokładnie taka sama liczba radnych PiSu - czyli również 12-stu, posiada jedynie 32,7% głosów??? Czyżby coś jeszcze oprócz liczby radnych wpływało na liczbę głosów? Może np. radni PO są wyżsi albo grubsi niż radni PiSu? Czy Szanowny Pan Redaktor mógłby to wyjaśnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Czy radni z Platormy są grubsi ??? IP: *.proxy.aol.com 15.11.06, 07:57 To malo ci dyletantow typu Chanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: 15.11.06, 08:30 liczba mandatów zależy od wyborów w poszczególnych okręgach wyborczych. Wyniki nie sumuje się dla całego miasta. Ordynacja i podział na mandaty ma często duży wpływ na ostateczny wynik wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Rada w garści Platformy 15.11.06, 10:47 JA myślę, że leica nie ma co se ząbków ostrzyć na współrządzenie. Spodziewam się raczej koalicji Po-PiS. Zresztą, w radzie miejskiej koalicje nie są tak potrzebne, jak w Parlamencie. Tu ni trzeba wybierać prezydenta. A co do głosowania w waznych sprawach, wystarczy, ze radni będą sie kierowali sumieniem i dobrem miasta, a nie interesem partyjnym, czy umowami miedzy ugrupowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Rada w garści Platformy 15.11.06, 18:42 > wystarczy, ze radni będą sie kierowali sumieniem > i dobrem miasta, a nie interesem partyjnym, czy umowami miedzy ugrupowaniami. marzyciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewica Re: Rada w garści Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:06 Dokładnie. Misyjne pojmowanie polityki jako słuzby publicznej dawno odeszło w niebyt. Dziś mamy do czynienia raczej z polityczną maskaradą. I a propos lewicy w RM. Niestety zamiast pryncypialnej postawy,że żadne koalicje, bo i PO i PiS to te same klony, mimo że obie partie PO i PiS mówią "w życiu z komuchami" wybrani radni lewicy próbuje się sprzedać (tak mówili w mediach Kochan - czym mnie akurat nie zaskoczył - ale niestety Bil). Mniej więcej w takim sensie: poprzemy programowo, ale oczywiście jeśli mamy uwiarygadniać to coś sie nam należy. W domyśle stołki. A dajcie wy se chłopcy spokój, jeśli chcecie aby lewica stała sie czymś więcej niż grupą "wyposzczonych na władzę" (ten problem zostawcie radnym PO i PiS, bo oni składaja się w duzym stopniu z podobnych osobników) to zachowajcie honor. Mówcie poprzemy to co ma sens i służy mieszkańcom, a koalicję niech sobie robi PO i PiS. I ostatnia refleksja - jeśli ktoś sadzi, że PO to monolit to życze mu dobrego samopoczucia. Juz powstał klub? (koło) radnych prawosławnych. Doświadczenie poucza, że z ich lojalnościa w przeszłości bywało różnie. A taka "koalicja" może byc ciekawym eksperymentem. A Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Rada w garści Platformy 15.11.06, 20:03 Jestem za koalicją PiS PO, ale mam złe przeczucia. Czy dzień po wyborze Truskolaskiego nie dowiemy się, że właśnie powstała koalicja PO-lewica? Obym się tym razem mylił, bo znowu będą tylko ciągłe tarcia z sejmikiem wojewódzkim i wojewodą a kasa do Łomży popłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 15.11.06, 22:53 To juz PO to nie komuchy i esbecy? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: Rada w garści Platformy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.11.06, 22:59 Przeszli z Prawem i Sprawiedliwością, teraz chcą uciec Chodzi o Jacka Żalka, Karola Tylendę i Lecha Rutkowskiego. Żaden z nich nie chce tego komentować jednoznacznie. trudno być lojalnym wobec PiS Żalek: – Osobiście liczę, że powstanie koalicja PO-PiS i nie będzie potrzeby przechodzenia. Co zrobi, jeśli taka koalicja nie powstanie? – Będzie mi wtedy bardzo trudno być lojalnym członkiem PiS – mówi. Tylenda: – Jestem jeszcze przed spotkaniem z władzami PiS. Nic jeszcze nie mogę powiedzieć o mojej przyszłości w sejmiku. Rutkowski się śmieje: – Na razie to nieprawda, że przechodzę do Platformy. W kuluarach wrze – Rutkowski lubi budować. Jeśli PiS byłoby w opozycji, musiałby blokować. To nie dla niego – mówi kolega Rutkowskiego. – Nikt nie ma wątpliwości, że Karol Tylenda to człowiek do wynajęcia. Pójdzie tam, gdzie więcej wynegocjuje – mówi inny znany polityk, który Tylendę zna od lat. – I Jacek Żalek nie czuje się związany z PiS, bo ta partia nie ma większości w sejmiku – dodaje. PO nie potwierdza, ani nie zaprzecza. – Na razie to tylko plotki – tłumaczy Robert Tyszkiewicz z PO. www.poranny.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Rada w garści Platformy 16.11.06, 01:49 Komuchy to komuchy a lustracja pokaże jak to jest z PO. To raczej przydupasy komuchów. Chętnie utworzyliby koalicję z czerwonymi, ale nie robią z tego z dwóch powodów. Po pierwsze mimo wielkiej przewagi nie będą ryzykować przed drugą rundą wyborów prezydenckich, by nie zrazić części elektoratu po drugie dużo zależy od negocjacji radnych wojewódzkich, gdzie jest prawdziwa kasa. PiS w województwie powinien dać Platformie tydzień stawiając jako warunek koalicję w Białymstoku a jeżeli Platforma będzie zwlekać to zawrzeć koalicję bez niej jeszcze przed drugą turą a Białystok realnie spisać na straty. Białystok też dużo by stracił finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Rada w garści Platformy IP: *.csk.pl 16.11.06, 17:08 A tyle sie nasluchalam, jaka to ze mnie komunistka i inne takie... ech szkoda slow i szkoda prądu... A tak poza tym to z kim chce PiS tworzyc koalicje? Z SLD? Bo tylko taka opcje maja w Białymstoku, albo koalicja z PO albo z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Rada w garści Platformy 16.11.06, 07:50 To nie tylko z komuchami z Samoobrony ale i z zomowcami z PO chcecie tworzyć koalicję? Rozczulające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor to Nikitorowicz juz nie chla? IP: *.elpos.net 16.11.06, 17:41 bo do tej pory uchlanego redaktora nikitorowicza widzialo sie na mieście jak zalewał moralniaka po pisanych donosach na zamowienie Jurgiela, a teraz nowa karta redaktora i ideowo raczki w gore z kolegami Hanuszem i Chojnowskim nowa platforma stare uklady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor to Nikitorowicz juz nie chla? IP: *.elpos.net 16.11.06, 17:41 bo do tej pory uchlanego redaktora nikitorowicza widzialo sie na mieście jak zalewał moralniaka po pisanych donosach na zamowienie Jurgiela, a teraz nowa karta redaktora i ideowo raczki w gore z kolegami Hanuszem i Chojnowskim nowa platforma stare uklady Odpowiedz Link Zgłoś