Dodaj do ulubionych

Anulowanie wynajmu samochodu

12.08.26, 18:45
Zakładam wątek z ciekawości, cxy mavie podobnedoświadczenia. Już drugi raz w życiu przydarzyła mi się taka sytuacja, że z powodu opóźnienia lotu, anulowano nam rezerwację samochodu. Uznano to jako no show i anulowano.
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 19:13
      alina460 napisała:

> Zakładam wątek z ciekawości, cxy mavie podobnedoświadczenia. Już drugi raz w ż
      > yciu przydarzyła mi się taka sytuacja, że z powodu opóźnienia lotu, anulowano
      > nam rezerwację samochodu. Uznano to jako no show i anulowano.

Odkad po blackout w 2003 roku przylecielismy do Madrid z ponad 24godzinnym opoznieniem & mimo tego spoznienia dostalismy jakis (nie ten zamowiony ale who cares) samochod, wierze w sens podawania numeru lotu przy robieniu reservation. No idea czy ktos to sprawdza regularnie, ale wtedy komus sie chcialo & auto bylo. Bylam juz zreszta na kilku lotniskach "po swiecie", na ktorych all rental counters mialy screens z numerami lotow wlasnie arriving tudziez pozaznaczanych tych delayed, czyli jakis system w tym byl. Wspolczuje doswiadczenia, mnie sie tylko wciaz zdarza nie dostac tego, co zamawiam ... wrrr. Cheers.
    • szarmszejk123 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 19:20
      Zawsze podaję numer lotu. Podaliscie?
      • alina460 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 19:25
        W sumie to nie wiem, bo nie robiłam tej rezerwacji osobiście.
        • szarmszejk123 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 20:01
          No to w sytuacji kiedy numer lotu nie został podany firma wynajmująca nie mogła sprawdzić czy macie opóźnienie, czy po prostu nie przyszliście, to zrozumiałe.
          • alina460 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 20:14
            A dla mnie to chyba nie jest zrozumiałe. Zakładając, że wynajmuję cokolwiek na tydzień, oczekiwałabym, że to coś jest w tym czasie do mojej dyspozycji...
            • engine8t Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 20:26
              alina460 napisała:

> A dla mnie to chyba nie jest zrozumiałe. Zakładając, że wynajmuję cokolwiek na
              > tydzień, oczekiwałabym, że to coś jest w tym czasie do mojej dyspozycji...

Jesli zrobilas 100% i niezwaracalna przedplate to tak ale jesli nie to kto ma dbac o twoje interesy?
              Postaw sie w sytuacji ze jestes wynajmujacym - jak dlugo trzymasz auto po ustalonym termini odbioru?
              • alina460 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 20:30
                Choćby 1 dzień 😀
                • bi_scotti Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 21:15
                  alina460 napisała:

> Choćby 1 dzień 😀

Ale to jest pewnie gdzies napisane (prawdopodobnie bardzo malym druczkiem) jak dlugo rental bedzie trzymac zarezerwowane auto. 2 godziny? 4? 12? 24? Check te umowe/rezerwacje - jezeli zobowiazali sie trzymac dluzej niz bylo Twoje spoznienie po odbior, mozesz powalczyc. Ale teraz pewnie i tak juz wynajelas od nowa ... Cheers.
                • dekoderka Re: Anulowanie wynajmu samochodu 12.08.26, 21:16
                  W wysokim sezonie, kiedy aut brakuje?

alina460 napisała:

> Choćby 1 dzień 😀
            • szarmszejk123 Re: Anulowanie wynajmu samochodu 13.08.26, 07:38
              No oczywiście, że nie.. umawiasz się na odbiór w czasie X a oni czekają na ciebie X+ opóźnienie samolotu, jeśli mają nr lotu, lub X+y który jest podany w umowie, jeśli numeru lotu nie było i nie zostali w żaden sposób poinformowani o opoźnieniu. Nikt nie trzyma samochodu cały czas trwania waszego wynajmu na parkingu, bo może przyjedziecie cztery dni później, mają masę chętnych na ten samochód 🤷

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka