Dodaj do ulubionych

Kandydaci o swoich planach

IP: *.elpos.net 23.11.06, 18:58
Tak dla Truskolaskiego!
Obserwuj wątek
    • Gość: MARTM! Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.11.06, 22:32
      chlew na jurowieckiej ? - głosujcie na kozłowskiego, w ciemno!
    • Gość: ja Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.csk.pl 24.11.06, 02:27
      Tak dla obydwóch!!Tylko co zostanie z obietnic?szkoda ,że nie spytali o
      hot-spoty w Bialymstoku.Przedtem coś Kozlowski o tym mowił , ale nie mowa lecz
      czyny są ważne.
    • koczisss Re: Kandydaci o swoich planach 24.11.06, 02:30
      Kurde, prawie tak samo odpowiadali:)
      Ale i tak zagłosuję na Troskolaskiego, bo trzeba stanowczo powiedzieć NIE dla
      PiSu!!!
      • Gość: am Re: Kandydaci o swoich planach IP: 212.244.211.* 24.11.06, 08:27
        Nie zaperzaj się. Truskolaski nie wie co to praca w urzędzie miejskim, ile
        wymaga zaangażowania. Przyzwyczajony jest do uczelni i uważa iz będzie nadal
        pracował na uniwersytecie oraz jako prezydent na pół gwizdka. Za to w końcu
        wyleciał z urzędu marszałkowskiego, Nam trzeba prezydenta, który poświęci sie
        dla miasta. Kozłowski nie ma nic do stracenia i może być taką osobą.
        • Gość: Tomasz Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:35
          Ale Truskolaski jako bezpartyjny nie będzie musiał pytać czy może coś zrobić czy
          też nie. Natomiast Kozłowski będzie dostawał wytyczne ze stolycy co ma zrobić i
          powiedzieć (vide głosowanie w sprawie galerii Jagiellonia, a jego wcześniejsze
          deklaracje wstrzymania się od głosowania). Tak będzie z pewnością, bo Kaczyniaki
          tylko taki styl uprawiania polityki uważają za słuszny.
          Dlatego też TAK DLA TRUSKOLASKIEGO.
          • Gość: ona Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:19
            Tadek juz lata do Posła PO zaytac czy może siusiu potem będzie jeszcze gorzej
        • Gość: mis_fis Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:44
          gdyby nie mogl jednego z drugim polaczyc, to wezmie urlop bezplatny na uczelni.
          chyba proste? poza tym uwazam to za zalete, iz nadal bedzie wykladowca. a 2-3
          godz w tygodniu na wyklad i dyzur chyba spokojnie powinien znalezc i nie wiem w
          czym mialoby to komu przeszkadzac. np. Matwiejuk od dawna ma zajecia na
          wydziale prawa, a byl radnym. do tego obecnie bedzie w sejmiku, a jest rowniez
          jednym z dziekanow w/w wydzialu. wiec w czym problem? TYLKO TRUSKOLASKI!!!
        • koczisss Re: Kandydaci o swoich planach 24.11.06, 18:05
          Tak jak Tur?

Zadam Ci pytanie.
          Kto jest Twoim idolem i dlaczego Ryszard Tur?
        • Gość: gall Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:00
          Nie wiem, czy aż tak złe jest to, że Truskolaski to nauczyciel akademicki. Ale w
          odróżnieniu do Kozłowskiego od 16 lat nie uczestniczy w rządzeniu naszym
          miastem. Efekty tej działalności możemy dostrzec codziennie. I co Białystok
          świetnie wygląda???
          Kozłowski przez 8 lat był zastępcą prezydenta. Prace w urzędzie miejskim pewnie
          zna świetnie. I co z tego!!!Pokazał już co potrafi. Ja dziękuję, wole nowego
          człowieka. Głosuje na Truskolaskiego!!!!!!!!
      • Gość: ona Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:18
        jak prawdziwy buc głosujesz nie za tylko przeciw
    • Gość: mr.neutron Kandydaci o swoich planach IP: 212.33.76.* 24.11.06, 08:41
      tak dla Truskolaskiego
    • wioskowy Re: Kandydaci o swoich planach 24.11.06, 09:11
      Tak dla Marka Kozłowskiego Tak dla kupców z Jurowieckiej Tak dla PiS nie dla
      Jagiellonii nie dla galerii nie dla lotniska "żeby nic nie było" cyt z
      Kononowicza ! Hej !
    • Gość: wyborca Kandydaci o swoich planach IP: *.vast.net.pl 24.11.06, 09:48
      Z wypowiedzi kandydatów wynika, ze w Białymstoku nie będzie lotniska. To po co
      wcześniej nam obiecywano. Białystok bez lotniska stanie się jeszcze większym
      zaściankiem.
    • Gość: Praca Kandydaci o swoich planach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:54
      Jaka powinna zapaść decyzia, na wydanie zgody na sprzedasz terenów Fabryki
      Przyrządów i Uchwytów.2 Czy wydanie zgody nie pozbawi zwolnień z pracy, oraz
      likfidacię chwytów
    • wioskowy Re: Kandydaci o swoich planach 24.11.06, 09:55
      Nareszcie Wyborco zrozumiałeś że Białystok ma być nie dziurom a WIOCHOM
      głosójta na Marka Kozłowskiego ! Hej !
      • Gość: L Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.csk.pl 24.11.06, 12:34
        A ortografii to w szkole nie uczyli?
    • Gość: delfin Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:21
      Do tej pory wolałem Truskolaskiego. Jako bezpartyjnego i ekonomistę. Ale
      poważnie zniechęca mnie ta jego "wielkomiejskość". Obawiam się, że pod jego
      rządami Białystok straci to, co go wyróżnia spośród innych miast (zieleń), a
      stanie się klonem innych dużych miast bez żadnego charakteru. Białystok będzie
      przyjazny dla inwestorów, ale nieprzyjazny dla mieszkańców.
      • Gość: MARTM! Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.11.06, 13:21
        Gość portalu: delfin napisał(a):

> Do tej pory wolałem Truskolaskiego. Jako bezpartyjnego i ekonomistę. Ale
        > poważnie zniechęca mnie ta jego "wielkomiejskość". Obawiam się, że pod jego
        > rządami Białystok straci to, co go wyróżnia spośród innych miast (zieleń), a
        > stanie się klonem innych dużych miast bez żadnego charakteru. Białystok będzie
        > przyjazny dla inwestorów, ale nieprzyjazny dla mieszkańców.

to zależy czego oczekujesz
        trzeba jednak pamiętac, że czas nie stoi w miejscu, a mieszkańcami Białegostoku nie są tylko emeryci i renciści
        btw, skąd wniosek o pozbywaniu sie zieleni ?
        • Gość: delfin Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:17
          > btw, skąd wniosek o pozbywaniu sie zieleni ?

Z odpowiedzi na pytania nt. lip na Lipowej i placu wokół ratusza. Nie
          powiedział wprost, ale między wierszami można przeczytać, że niewiele go zieleń
          obchodzi.

"12. Jak ma wyglądać plac miejski wokół Ratusza?
          (...)
          Tadeusz Truskolaski:

Ładnie, estetycznie, wielkomiejsko. Krakowa czy Wrocławia pewnie nie
          dościgniemy, ale kierunek jest oczywisty"

Dla mnie wcale nie jest oczywisty. Zupełnie nie rozumiem, co w tym oczywistego.
          Wielu mieszkaców wypowiadało się, że takiego "wielkomiejskiego" placu nie chcą,
          ale widać p. Truskolaskiego to nie interesuje. Dla niego "kierunek jest
          oczywisty".

Czego oczekuję? Oczekuję, że Wrocław będzie dla prezydenta Białegostoku wzorem
          do naśladowania pod względem rozwoju gospodarczego, a nie pod względem wyglądu
          rynku.

P.S. Do emerytury jeszcze mi daleko.
          • Gość: MARTM! Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.11.06, 20:39
            Gość portalu: delfin napisał(a):

> Z odpowiedzi na pytania nt. lip na Lipowej i placu wokół ratusza. Nie
            > powiedział wprost, ale między wierszami można przeczytać, że niewiele go zieleń obchodzi.
            > Dla mnie wcale nie jest oczywisty. Zupełnie nie rozumiem, co w tym oczywistego.
            > Wielu mieszkaców wypowiadało się, że takiego "wielkomiejskiego" placu nie chcą,
            > ale widać p. Truskolaskiego to nie interesuje. Dla niego "kierunek jest
            > oczywisty".

> Czego oczekuję? Oczekuję, że Wrocław będzie dla prezydenta Białegostoku wzorem do naśladowania pod względem rozwoju gospodarczego, a nie pod względem wyglądu
            > rynku.

cóż, jeśli chodzo o zieleń, to w naszym mieście jest jej pod dostatkiem, w ankiecie zwolenników drzew na skerku przy ratuszu było raptem 2 tys, ale jak ma się ta liczba do 300 tys mieszkańców ? obecny syf możnaby przywrócić do porządku i miasto chyba specjalnie na tym nie straciłoby, a zyskało ładny plac w centrum (zresztą nie każde, nawet duże miasto w kraju ma tak blisko centrum coś na kształt białostockich plant, a czy one nam nie wystarczają ?) park centralny, który w przyszłości ma być przekształcony w park sztuki też jest praktycznie w samym centrum. Nawiązanie do Wrocławia traktuję jako zapowiedź trzeźwej polityki proinwestycyjnej, której zwolenników jest chyba sporo, a której wypaczony obraz mieliśmy przez ostatnie 4, jeśli nie 8 lat.

> P.S. Do emerytury jeszcze mi daleko.
            nie wątpię, aczkolwiek Truskolaski daje pozory zrozumienia, że jednak nie tylko emeryci są potencjalnym elektoratem i siłą tego miasta
      • Gość: mis_fis Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:45
        glupoty piszesz, wszystko bedzie dobrze. tak dla Truskolaskiego:)
    • Gość: L Kandydaci o swoich planach IP: *.csk.pl 24.11.06, 12:37
      Ja głosuję na Truskolaskiego,Kozłowski wykazał,że umie tylko przytakiwać na
      pytania reportera,nic z własnej weny.A dlaczego, bo nie ma pojęcia o czym
      mówi.A zreszta tak jak ktoś wcześniej napisał Truskolaski jest bezpartyjny i
      nie będzie na usługach partii.
    • Gość: mis_fis wszyscy na wybory!!! tylko Truskolaski!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:39
      w nim cala nadzieja na rozwoj Bialegostoku..!!
      • Gość: MARTM! Re: wszyscy na wybory!!! tylko Truskolaski!! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.11.06, 20:59
        Gość portalu: mis_fis napisał(a):

> w nim cala nadzieja na rozwoj Bialegostoku..!!

w każdym razie wbrew jego krytykom zarzucającym mu ideologiczne powiązania z ekipą Tura, na spotkaniach z wyborcami sprawia wrażenie zdecydowanego faceta z wizją, a nie kozłowskiego - zdeklarowanego gwaranta zastoju i kontynuatora czegoś na wzór dotychczasowej polityki miasta
        jeżeli nie jest on idealinym kandydatem (bo nie jest), to jest CO NAJMNIEJ mniejszył złem! ale tak jak gdzieś już pisałem, wszytko wyjdzie w praniu i dopiero wtedy bedzięmy mieli podstawy do bluzgania
    • wioskowy Re: Kandydaci o swoich planach 25.11.06, 09:32
      Tak dla zielonych skwerów gdzie można w ciszy i spokoju wywalić bełta lub innom
      jagodzianke a potem pospać poszczać i posr.. czyli jak na WIOSCE ! Hej !
      • Gość: jerzy Re: Kandydaci o swoich planach IP: *.cnb.com.pl 25.11.06, 14:13
        Poza pisaniem na necie jeszcze trzeba iść i głosować na Truskolaskiego. Mam
        wrażenie, że wygra Kozłowski, bo ma bardziej zdyscyplinowany elektorat
        (żelazny).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka