ja-alutka 05.12.06, 15:12 Bardzo spokojna, bardzo fajna, Ciut straciła koloryt, kiedy zamiast kocich łbów pojawił się asfalt ale...tylko Ciut! Nieługo pojawią się tutaj fotografie tej wsi, Ktoś mi obiecał!! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: Wsi spokojna... 05.12.06, 15:15 Właśnie! Czekamy na fotki, Stepie! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Niestety nie!! 05.12.06, 15:23 Ale jak tylko się "dorobię" będę ...publikować ;) ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Niestety nie!! 11.02.07, 16:58 może taką spokojną fotkę z okolicy : img440.imageshack.us/img440/3/husaki1fk1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Husaki babcia Oryszka sestra mojoho Dziadka 11.02.07, 17:00 jestem też na tym zdjęciu, wprawdzie tyłem na samym dole moja łepetyna na trawie Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Husaki babcia Oryszka sestra mojoho Dziadka 13.02.07, 07:35 jestem też na tym zdjęciu, wprawdzie tyłem na samym dole moja łepetyna na trawie ---------------- Udala ci sie fotka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Wsi spokojna... 13.02.07, 07:33 Bardzo spokojna, bardzo fajna, Ciut straciła koloryt, kiedy zamiast kocich łbów pojawił się asfalt ale...tylko Ciut! Nieługo pojawią się tutaj fotografie tej wsi, Ktoś mi obiecał!! ☺ ------------------ Ale za to blota pewnie mniej! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Błoto... 13.02.07, 08:53 Bołota na bruku toze ne było, było kolo bruku a teper je koło asfaltu . Nic ne zminiłoś, a koli byw bruk to jakby moi mołodyje lieta zatrymaliś koli ja tuolko do Pluticz pryjiżdżała...a teper toje same i ne toje same. Dobre szto lies toj sam, pola tyje samyje, moje i tuolko moje mista w kotory wse woroczajuś. A ne tuolko bruku szkoda, szkoda toze derewiny na mohiłkach, teper mohiłki "nowoczesne" na nowo zahorodżony, poradok tam ale...to wże ne tyje samy szto byli ..."z duszoju" Dobre szto tych kilka kryżów starych ocalieło...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Najwazhnijszy je ludy! :) 14.02.07, 05:43 Bołota na bruku toze ne było, było kolo bruku a teper je koło asfaltu . Nic ne zminiłoś, a koli byw bruk to jakby moi mołodyje lieta zatrymaliś koli ja tuolko do Pluticz pryjiżdżała...a teper toje same i ne toje same. Dobre szto lies toj sam, pola tyje samyje, moje i tuolko moje mista w kotory wse woroczajuś. A ne tuolko bruku szkoda, szkoda toze derewiny na mohiłkach, teper mohiłki "nowoczesne" na nowo zahorodżony, poradok tam ale...to wże ne tyje samy szto byli ..."z duszoju" Dobre szto tych kilka kryżów starych ocalieło...☺ ------------------------ Welme cikawyj wpis! Znajesz jakby ne howoryti to asfalt rowniejszyj od bruku i ludy jaki na sztoden' zhywut w Pluticzach pewno sobi joho chwalat. :) A koli wzhe je asfalt to mozhe kolis' bude i chodnik po bokach kob bolota ne bulo! :) Dla mene holowni je ludy, toje czy czy teper na seli ludy howoryli po swojomu jak kolis' ? Dumaju szczo treba wsio zrobiti kob tak bulo, howoryti do diti po swojomu, wwodyty ukrainsku mowu jakoji dialektom howorymo do szkil ( wkluczno z nauczaniem relihii po naszomu) w naszych selach i mistach itd., wwodyty naszu ridnu ukrainsku mowu do cerkwy tak jak to teper robytsia w Ukraini i jak wid dawna je w ukrainskij diaspori w inszych krainach. Odnym slowom buty hordym z swojeji mowy i kultury, znaty szto wona ne je hursza wid inszych i toho wczyty swoji dity. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Najwazhnijszy je ludy! :) 15.02.07, 07:44 img144.imageshack.us/img144/9665/chatkazestrzechsuravv9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
plutofil Re: Wsi spokojna... 16.02.07, 13:33 jako nowy przede wszystkim pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników i sympatyków tego forum. Również ja z niecerpliwością czekam na fotki Plutycz. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Witam pięknie!! 16.02.07, 14:13 Jak tylko kupię aparat...zasypię to forum zdjęciami moich ukochanych miejsc!! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Witam pięknie!! 17.02.07, 23:13 img515.imageshack.us/img515/2008/zimowysadbc3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Witam pięknie!! 17.02.07, 23:15 img130.imageshack.us/my.php?image=czlowiekhistoriaiiwojnyab3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś