Dodaj do ulubionych

Pan Hanusz, niedoszły radny PO

IP: *.koba.pl 12.12.06, 17:55
ABW zaprponowało mu wycieczke do Lublina
Obserwuj wątek
    • l.markowski Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 12.12.06, 18:05
      jakieś konkrety? co? gdzie? kiedy? jak? za co?:)
      • pogromca_kojotow Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 12.12.06, 18:41
        Ciekawa historia. To chyba ten były radny lewicy był tu tak wychwalany pod
        niebiosa jako jeden z nielicznych który wprawdzie nic konkretnego nie zrobił
        ale był taki aktywny i tak wiele dobrego chciał zrobić. Okazało się że
        najprawdopodobniej coś jednak zrobił a mianowicie jakiś tam przekręt. Mam więc
        taki apel do obecnych radnych lewicy. Weźcie przykład ze swoich lewicowych
        radnych poprzedniej kadencji i też lepiej nic nie róbcie bo jedyne co wy
        umiecie robić to przekręty a to powoli staje się coraz bardziej ryzykowne cha
        cha cha
        • Gość: Anfernee Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.elpos.net 13.12.06, 00:44
          Wstrzymaj się może z wyrokiem. Wybiórcza nie takie bajki już sprzedawała.
          W końcu Łyżwiński miał być ojcem małej Krawczykowej, i co, figa.
          • Gość: Anfernee Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.elpos.net 14.12.06, 23:32
            No i co? Pisałem, że bajki.
            Pedały z Wyborczej znów pochowały łby w piasek i udają, że nic wcześniej nie
            napisały. Całkiem tak samo jak menda-Orpik, gdy po meczu Jaga-ŁKS Łomża ujawnił
            dane osobowe jednego z kibiców i to bez zgody prokuratora. A potem cisza.
    • Gość: po Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.elpos.net 12.12.06, 19:38
      powinna sięzałapac cało PO+Demokraci w stylu Jaruzelski i Kochan
      • drzazgarz Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 12.12.06, 20:10
        No to Truskolaski stracił kumpla
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=51322326&v=2&s=0
        • Gość: jerzy Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.cnb.com.pl 12.12.06, 21:21
          Z tego co do tej pory podały media wynika tylko tyle, że robił to co inni
          politycy - wpływał na innych radnych. Ciekaw jestem kiedy więc zamkną
          pozostałych. A swoją drogą jakie te nasze media dobrze poinformowane.
          • drzazgarz Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 12.12.06, 23:29
            ww6.tvp.pl/2837,20061212433023.strona
    • Gość: Katarzyna Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 07:58
      Radny namawiał kolegow do głosowania "za"- co to za zarzut? przecież to jego
      praca?, To jak PiS namawia do poparcia rządu, budżetu itd..., Radny ten od
      początku był przychylny budowom wszystkich galerii w Białymstoku- jakichkolwiek
      galerii!!!!
      Jego żona działalność prowadzi od 17 lat, długo przed tym zamin został radnym,
      posiadała lokale w Auchanie, Cenrym Parku, na Rynku Kościuszki oraz kilku
      innych mijscach. Ma umowę na lokal w centrum przy ulicy Hetmańskiej, o którego
      budowie zadecydowano kilka lat temu.
      Mało tego to nie radni wybierają, kto na danym terenie zbuduje galerie!!! radni
      tylko ustalają plan zagospodarowania przestrzennego, nie więdząc, kto będzie
      inwestorem.
      Radni nie decydują też o przyznaniu pozwolenia na budowę, także radny nie mógł
      się do tego zarzutu przyznać- zarzut taki nie był nawet postawiony!
      Firma Pana radnego nigdy nie starała się też o lokal w żadnej z galerii (jak
      sugeruje dziennikarka KP
      Wszystkie te zarzuty, jak i to, że radny się przyznał, są warte tyle, co...
      W tym wszystkim żal mi tylko poziomu naszych dziennikarzy...
      • lindow1 Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 13.12.06, 09:15
        Nie przesadzaj z tym żalem z poziomem tzw. dziennikarzy. To są wyrobnicy,
        ludzie do wynajęcia, pospolici dyletanci bo na czymkolwiek nie muszą się znać, i
        nie znają, ale Pan każe napisać na "nie" o iksie, igreku lub pos[politym
        kowalskim , to toto, zwący się dla zmyłki dziennikarzem musi choćby puścić
        bąka w okolicy podpadniętego. Z drugiej strony to Hanusz nigdy nie był jakimś
        ideowcem. On poprostu pilnował swoich interesów przy pomocy funkcji radnego.
        Ideału już nie żyją. I to bez znaczenia:lewica czy prawica. Zabili je ostatni
        ideowcy, budujący nowy Dom - Polskę. Teraz dobijają owe resztki kaczory różnej
        maści, autoramentu,inteligencji po społu z kruchtą, która i tak - jak ta "ciemna
        masa" w tym tzw. dziennikarze g... rozumie z tego wszystkiego, ale jak to g.
        bierze udział w różnych reakcjach.
        • Gość: Katarzyna panowie Więcek i Rożek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:53
          z ideowcami się zgadzam, wszyscy kiedyś przestajemy nimi być, bardziej lub mniej
          Radny walczył o swoje interesy, ale jako miszkaniec Białegostokuo czym dziś
          szanowni pismacy nie pamiętają (o budowie trasy Kopernikańskiej nikt już nie
          wspomina) jako biznesmen chyba nie musiał,
          Ideowcem był też 25 lat temu, kiedy ukrywał się w podziemiu, ideowcem był w 86
          roku, kiedy po rewizji został aresztowany- w mieszkaniu
          znaleziono "antypaństwowe materiały propagandowe"
          OK, ktoś im każe pisać tak, a nie inaczej...co nie zmienia faktu, że panowie
          Więcko i Rożek złamali prawo, jeszcze raz:
          Art. 13.

1. Nie wolno wypowiadać w prasie opinii co do rozstrzygnięcia w postępowaniu
          sądowym przed wydaniem orzeczenia w I instancji.
          2. Nie wolno publikować w prasie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko
          którym toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe, jak również danych
          osobowych i wizerunku świadków, pokrzywdzonych i poszkodowanych, chyba że osoby
          te wyrażą na to zgodę.
          3. Ograniczenie, o którym mowa w ust. 2 nie narusza przepisów innych ustaw.
          Właściwy prokurator lub sąd może zezwolić, ze względu na ważny interes
          społeczny, na ujawnienie danych osobowych i wizerunku osób, przeciwko którym
          toczy się postępowanie przygotowawcze lub sądowe.

IDEOWCEM PRZESTAŁAM BYĆ JA, W TYM MIEŚCIE NIE WARTO WALCZYĆ O COKOLWIEK
          VIVAT AUCHAN ZE SWOIMI NAJWIĘKSZYMI DOCHODAMI W EUROPIE
          VIVAT PRAWO RYNKU-KONKURENCJI
          VIVAT WOLNA PRASA!

• Gość: ktośtakijakty Re: panowie Więcek i Rożek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:53
            Ciekawe, jakie związki łączyły/łączą Katarzynę z byłym już radnym Hanuszem.
            Ile razem wypili na Strychu?
            Czy to nie ta Katarzyna, której mąż awansował dzięki znajomości z Hanuszem na wysoko płatne stanowisko w Kasie Chorych?
            W każdym razie, gratuluję lojalności.
          • Gość: yoda super !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:31
            czyli że kradnie i oszukuje to naorma bo ma zasługi?
            super filozofia tylko pogratulować

PS PRZYZNAŁ SIE DO WINY
            • zewsi Re: super !!! 14.12.06, 11:57
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=53854810&a=53914573
            • Gość: miko Re: super !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:14
              > ""czyli że kradnie i oszukuje to naorma bo ma zasługi?
              > super filozofia tylko pogratulować
              >
              > PS PRZYZNAŁ SIE DO WINY""
              No wlasnie, gazety i radio podawaly ze sie przyznal, Hanusz pisze ze sie nie
              przyznal.
              kto klamie???
      • Gość: marta Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: 62.29.137.* 13.12.06, 10:07
        Katarzyna? Czyżby córeczka tatusia broniła?
        • xyz68 Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 13.12.06, 10:14
          hehe bardzo ciekawe :) ale jakoś nie mam zaufania do różka vel
          rożka...specjalistów od mieszania z błotem...tak jak cała "afera" wydaje się
          rozmuchana jak balon...ciekawszy już raczej jest nowy marszałek ze swoim
          vickiem hehe po wyrokach - do kompletu brak Tołwińskiego i Tylendy - i mamy IV
          Rzeczypospolitą...ale chyba tffurcom nie o to chodziło...choć mogę się mylić
        • Gość: Katarzyna Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:40
          a ma to jakieś znaczenie dla Marty? też córeczki jakiegoś tatusia...?
    • busiokiller Kolesiostwo mediów z PO 13.12.06, 11:55
      Przy okazji sprawy pana H. widać jak niewygodny jest fakt powiązania jego osoby
      z Platformą Obywatelską. Ten wątek lokalne media załatwiają jednym zdaniem,
      nawet tak śmiesznym jak "startował z listy PO". Nikt nie rozrywa szat pytając,
      czy tacy malwersanci to norma w PO, czy tak PO wyobraża sobie .....itd itp.
      Nie padają żadne pytania do autorytetów, o normy w świecie polityki i inne tego
      typu głupoty. Nie mączą głowy prezydenta Truskolaskiego....
      Można za to sobie wyobrazić, jaki by był raban, gdyby ten Hanusz nie daj Boże
      był z PiS. By zjedli żywcem.
      • xyz68 Re: Kolesiostwo mediów z PO 13.12.06, 12:02
        hehe wystarczy mi Tołwiński z PIS :))) autorytet moralny, społeczny i
        kościelny...
      • emma.femme Re: Kolesiostwo mediów z PO 13.12.06, 12:08
        chciałam zauważyć, że drugi aresztowany jest członkiem (zawieszonym PiS),
        więc Pana teoria troszeczke...
        poza tym H. członkiem PO nigdy nie był
        • busiokiller Re: Kolesiostwo mediów z PO 13.12.06, 12:11
          A wy murzynów bijecie :-)))))
      • Gość: jerzy Więcej spokoju. IP: 212.33.64.* 13.12.06, 12:11
        Dlaczego zatrzymanie na polecenie prokuratury traktujecie jako wyrok skazujący
        sądu? Przecież prokurator może zatrzymać każdego. Najwyżej potem Skarb Państwa
        zapłaci odszkodowanie. Do orzeczenia o winie jeszcze b. daleko.
        • xyz68 Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 12:28
          hehe poważnie ?? no zobacz a redaktorzy rożek i więcko nie wiedzą :))) - nie
          wspomnę i niektórych "dyskutantach"
        • Gość: drwal w berecie Re: Więcej spokoju. IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 12:36
          jak łyżwiński wiele lat temu jakąś tam cichodajkę sobie podupcył to wyborcza
          rozpętała ogólnopolską kampanię. jak zaś tu mamy do czynienia z aferą
          korupcyjną i jest już kolejny zatrzymany w tej sprawie to coś tam niechętnie
          napisali w dodatku regionalnym. do dupy z takim wybiórczym spokojem
          • Gość: Katarzyna Re: Więcej spokoju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:58
            o Panach Rożku i Więcko rozmawiać więcej nie będę, jak pisałam wcześniej
            spotkamy się w sądzie, być może Pan H. sam będzie miał ochotę zanieść w tym
            tygodniu pozew!

Dzięki wszystkim myślącym za wsparcie...
            ...ja już wiem, że areszt nie został przedłużony!
            A WY I WASI INFORMATORZY PANOWIE "dzinnikarze"
            • pogromca_kojotow Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 13:05
              Łyżwiński nie został nawet zatrzymany a już został w prasie przestępcą. To
              zdradź szczegóły Katarzyno. Hanusz nie został w areszcie tymczasowym to jakie
              inne środki zapobiegawcze zastosowała prokuratura?
            • xyz68 Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 13:06
              ...ja już wiem, że areszt nie został przedłużony!

hmmmm a był areszt ?? jak mniemam tylko zatrzymanie a prawdopodobnie prokurat o
              aresz nawet nie wystąpi hehe :) śmieszny jest zarzut "namawiania" zdaje się że
              ostatnio we wszelkich samorządach z sejmem włącznie mamy "namawianie"
              • Gość: drwal w berecie Re: Więcej spokoju. IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 14:02
                to ty jesteś żałośnie śmieszny próbując wmówić ludziom że chodzi o namawianie a
                nie korupcję. to jak u was teraz łapówki się nazywają? namawianie?
                • l.markowski trochę obiektywizmu! 13.12.06, 14:08
                  Dlaczego wszyscy na tym forum chcą wmówić ludziom, albo że Hanusz jest niewinny
                  i to wszystko pomówienia, albo ze to przestępca i bandzior? Przecież większosć
                  z Was nie zna ani dowodów, ani zeznań swiadków, ani dokładnego stanu prawnego
                  tej inwestycji. Zaczekajcie lepiej na wyniki śledztwa, bo mozliwe, że obrażacie
                  niewinnego człowieka, albo że bronicie wstrętnego przestępce.
                  • xyz68 Re: trochę obiektywizmu! 13.12.06, 14:13
                    bynajmniej nie mam zamiaru bronić Hanusza...ani on mi swat ani brat...jeśli
                    jest winny powinien siedzieć i to długo...aczkolwiek znając troszkę działania
                    prokuratury czasem pracuje powiedzmy "na wyrost" żeby nie używać bardziej
                    ostrych sformuowań aczkolwiek nauczka panom redaktorom hehe by się przydała...
                • xyz68 Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 14:09
                  hehe ja żałosny a Ty zapewne byłeś świadkiem korupcji ?? tak jak i materacem
                  łyżwińskiego ?? drogi drwalu sam jesteś śmieszny...bardzo łatwo jest opluć
                  człowieka - myk i flegma przyklejona na całe życie - co tam sąd, dowody ?? komu
                  to potrzebne czyż nie ?? skoro jeden śledczy i dwóch redaktorów już wydało
                  wyrok to...na pal go hehe
                  • Gość: drwal w berecie Re: Więcej spokoju. IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 14:40
                    przede wszystkim to przestańcie kłamać że prokuratura przedstawiła hanuszowi
                    zarzut namawiania radnych i pieprzyć podobne smutki bo mi rzygać się chce.
                    takiego paragrafu jak namawianie radnych wcale nie ma ale są paragrafy o
                    przyjmowaniu i wręczaniu korzyści majątkowych, he he he
                    • zewsi Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 14:55
                      Panie he, he, he.
                      Prawdziwego prokuratora poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna.
                    • drzazgarz Re: Więcej spokoju. 13.12.06, 15:22
                      Jakaś nowa teoria spiskowa? Doczekałem ciekawych czasów bo teraz lewica ryja ma
                      wciąż w korycie, jedną ręką dalej kradnie a drugą macha i wrzeszczy -
                      prześladują nas!
                      • Gość: jerzy Re: Więcej spokoju. IP: *.cnb.com.pl 13.12.06, 15:37
                        Ten wątek chyba nie o tym.
                        • pogromca_kojotow do Drzazgarza 13.12.06, 16:31
                          drzazgarz napisał:

> Jakaś nowa teoria spiskowa? Doczekałem ciekawych czasów bo teraz lewica ryja
                          ma
                          >
                          > wciąż w korycie, jedną ręką dalej kradnie a drugą macha i wrzeszczy -
                          > prześladują nas!

Bardzo podoba mi się ten tekst. Czy mogę go użyć jako sygnaturki?
                          Pozdrawiam
            • Gość: Espoo Re: Więcej spokoju. IP: *.biz 13.12.06, 20:02
              > Dzięki wszystkim myślącym za wsparcie...
              > ...ja już wiem, że areszt nie został przedłużony!

a szkoda, może trochę by się pokorniejszy zrobił po tym hulaniu w radzie ze
              swoimi klubami i sklepami...

"wszyscy myślący" widzą raczej że trochę przesadzasz z wazeliną. piszesz tu w
              każdym wątku, piszesz dokładnie to samo na porannym. uspokój się z tą propagandą
              - Hanusz opuścił swojego kolegę Bila, w radzie też już nie jest - niedługo
              skończy się dzień dziecka i może będzie musiał zacząć zarabiać jak każdy inny,
              uczciwie prowadzący firmę człowiek.
    • wioskowy Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 13.12.06, 16:47
      Gdyby Hnusz b.radny kury doił i świniom jajka macał toby Go Abwera nie
      zatrzymała ! Hej !
      • drzazgarz Re: Pan Hanusz, niedoszły radny PO 13.12.06, 16:59
        Do pogromcy kojotów - możesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka