Gość: Żubr IP: *.kp.pl 22.12.06, 08:41 A gdzie jest ten las? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosć Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.csk.pl 22.12.06, 10:49 W dupie ty wiśniaku z Białorusi, jak nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe Miasto Prezydencie, ratuj las IP: *.csk.pl 22.12.06, 10:51 Co za debil dał pozwolenie na budowe,tego syfu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.csk.pl 22.12.06, 11:27 nie pluj tak bo sam kiedyś trafisz do tego "syfu" jak napisałeś. Po drugie to nikt jeszcze nie dawał żadnej zgody, czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9********** Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.csk.pl 22.12.06, 17:51 Swinie nie zucajcie miesem !! Kultura obowiazuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.cnb.com.pl 22.12.06, 18:14 Na zdjęciu z UM znowu widziałem p. Koronkiewicza. Znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.12.06, 01:29 znowu? a kiedy to ostatnio widział Pan moje zdjęcie w gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Prezydencie, ratuj las 23.12.06, 01:48 A nie przeprowadzał z Panem wywiadu pan Medek? A wcześniej Gazeta nie informowała o Pana rowerowym billboardzie wyborczym? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.koba.pl 23.12.06, 07:48 Potrzebny jest cmentarz ale niektórzy chca miec teren do wyprowadzania piesków. Najlepiej aby sobie go kupili. Tam jest las młodnik samosiejka. Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: Prezydencie, ratuj las 23.12.06, 11:38 a sam protest podpisałem ... i w 100 % popieram... jeśli trzeba deklaruję swoją pomoc przy akcji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Prezydencie, ratuj las IP: 195.177.196.* 23.12.06, 15:34 "Należy rozwijać już te istniejące. Zarówno ten w Starosielcach, jak i na Dojlidach można swobodnie powiększyć, zyskując potrzebną przestrzeń. W liście do prezydenta zadeklarowaliśmy się, że chętnie pomożemy w pracach nad takimi rozwiązaniami." Panie Koronkiewicz patrząc na mapę w żaden sposób nie widze mozliwości rozbudowy cmentarza przy ul.Boboli.Ale czekam na odpowiedz ,nich mnie pan oświeci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.12.06, 16:26 cmentarz przy ul.Boboli można pociągnąć wzdłuż torów kolejowych aż pod sam fadom. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Prezydencie, ratuj las 23.12.06, 17:04 A co zrobić z lasem na Bacieczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
sith_df Re: Prezydencie, ratuj las 23.12.06, 21:29 Jezuuuu, ja mam dosc cemntarzy. Niech sie spalaja czy cos, ale dosc cmentarzy! Niewiem, ale mam dosc! U mnie na Nowym Miescie chca wywalic drzewka (spory kawalek) i zrobic tam cmentarz - parodia i tragedia zarazem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Prezydencie, ratuj las IP: 195.177.196.* 24.12.06, 14:17 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > cmentarz przy ul.Boboli można pociągnąć wzdłuż torów kolejowych aż pod sam > fadom. Hmmm czyli opowiada się pan za wycięciem części lasu Bacieczki? Las Turczyński dobry ,ale Bacieczkowski już bee. Jak na ekologa całkiem całkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: Prezydencie, ratuj las 24.12.06, 15:12 a ja bym przeszedł na temat spalania zwłok.... ( wiem że w planach cmentarza jest owy przybytek umożliwiający spalanie, ale to można także umieścić na już istniejących cmentarzach ... i dzieci wybiegną przed blok, a tam sobie codziennie karawana posuwa .... "dziecko, powagi trochę, wyjdź z piaskownicy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz68 Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.euro-net.pl 24.12.06, 20:23 hehe Panie Wojtku coś Pan sadzisz banialuki..."pod sam fadom i wdłuż torów" to pod topór pójdzie sporo drzew...a nie wydaje mi się by one były gorsze niż Las Turczyński...no jakby nie patrzeć na Leśnej Dolinie też mieszka sporo ludzi...więc ekologicznie dzielimy lasy na te "dobre" i te "złe" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: Prezydencie, ratuj las 24.12.06, 15:14 a co do innych możliwości budowy i do wersji pana vlada i pana koronkiewicza to sobie z mapką topograficzną przysiądę wieczorkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Prezydencie, ratuj las IP: 195.177.196.* 24.12.06, 23:17 z utęsknieniem czekam na waćpana pomysły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz68 Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.euro-net.pl 25.12.06, 10:27 no i jeszcze malutka uwaga...przy Boboli są dwa cmentarze...katolicki i prawosławny...który z nich miałby się "rozwijać" w kierunku fadomu ?? oba "naprzemian" - poważnie zanim Pan Panie Wojtku "palniesz" o możliwościach "rozwoju" wypadałoby choć rzucić okiem na faktyczne możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Prezydencie, ratuj las IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.12.06, 16:38 wydaje mi się, że to pan opowiadasz banialuki - dzieląc cmentarze na wyznaniowe. w choroszczy zmarli chowani są na jednym cmentarzu, niezależnie od wyznania. dzieli ich tylko alejka. w białowieży natomiast zmarli chowani są na tym samym cmentarzu i obok grobu katolika jest grób prawosławnego. razem żyli, razem mieszkali, więc razem spoczęli na wieczny odpoczynek. to że w białymstoku jest inaczej? otóż nie zawsze. na cmentarzu komunalnym ludzie są chowani bez względu na wyznanie. a planowany cmentarz ma być cmentarzem komunalnym. czyli miejskim. zarządzać ma nim miasto, a nie parafia katolicka czy prawosławna. pieniądze za pochówek będa wiec trafiac do kasy miejskiej, nie kościelnej czy cerkiewnej. co się zaś tyczy lokalizacji i lasu na bacieczkach, to warto abyście się tam wybrali i obejrzeli wzmiankowany teren. las wcale do torów nie dochodzi. jeśłi musiałoby dojśc do wycinki drzew odbyłoby się to na nieporównywalnie mniejszą skalę, niż w lesie turczyńskim - gdzie mowa jest o wycince 50 hektarów lasu!!! my ekolodzy, nie dzielimy lasy na lepsze i gorsze. wszystkie są dla nas równie ważne. zdajemy sobie sprawę z potrzeb rozwoju. jesteśmy absolutnie za tym. postulujemy tylko, aby odbywało się to jak najmniejszym kosztem przyrody. jeśli można oszczędzić 50 hektarowy las, byc moze kosztem hektara lub dwóch to może warto sie nad tym zastanowić? jeśli ktoś nie widzi różnicy miedzy 50, a 2, dyskusja rzeczywiście będzie miała niewielki sens. ponadto planowana jest budowa krematorium. czy jest sens budowy takiego zakładu w dzielnicy mieszkalnej - Nowe Miasto. Tymczasem obok torów nie ma zabudowań mieszkalnych. Tam są zakłady przemysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekk Las Turczyński jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 16:56 zwłaszcza, gdy wjeżdża się do Turczyna od strony osiedla Nowe Miasto. często tam jeździłem rowerem i spacerowałem z córką, kiedy jeszcze mieszkałem w pobliżu tego miejsca. tego się nie da porównać z mikrym laskiem na \bacieczkach jeśli już coś z czymś porównywać. Wesołych świąt, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Las Turczyński jest piękny IP: 195.177.196.* 26.12.06, 19:06 Panie Koronkiewicz skoro nowy cmentarz ma mieć powierzchnię 50 hektarów ( ma wystarczyć miastu na kolejne kilkadziesią lat)to wycięcie na Bacieczkach 2 (heheh) hektarów lasu nic nie da .Przecież tam nie ma wogóle miejsca ...chyba że pan myśli o wycięciu całego Lasu Bacieczkowskiego, a to wtedy przepraszam hehe.Proponuję choć raz przejść się tam osobiście i choć raz spojrzeć na mapę wzmiankowanego terenu ,bo pan chyba nie wie o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz68 Re: Las Turczyński jest piękny IP: *.euro-net.pl 26.12.06, 20:47 hehe Panie Wojtku mówisz Pan o dogadaniu się Proboszcza i Proboszczem hehe ok powiedzmy że obaj wyrażają zgodę i cmentarze katolicki, prawosławny, komunalny (dwa pierwsze już są przy Boboli) łączą się w jeden - ale jak Pan chce dalej prowadzić wspomnianą budowlę wzduż torów to nie wiem...weź Pan rower i przejedź się po tym terenie a potem możemy wymienić się poglądami na budowe w tym miejscu 50 czy też nawet 10 ha cmentarza bez karczowania lasu (i niech Pan nie bredzi o 2 czy 3 ha) - bo z tego co Pan pisze wynika że cały las na bacieczkach proponujesz Pan wyciąc to raz - dwa w pobliżu tych cmentarzy w ostatnim czasie wyrosło małe osiedle - więc jak sądzę na nowym mieście krematorium ma przeszkadzać - na bacieczkach nie... Odpowiedz Link Zgłoś