Dodaj do ulubionych

mleko modyfikowane

11.02.12, 14:53
dziewczyny,
po odstawieniu od piersi syn (11 miesięcy) dostaje modyfikowane, z jednej strony mnie to cieszy, bo bardzo długo nie chciał w ogóle tknąć, teraz dla odmiany piłby non stop. Pije sporo więcej niż producent zaleca na opakowaniu (jakieś 4-5 porcji dziennie) i domaga się też w nocy (nie daje się oszukać wodą). Mam wrażenie, że je też mniej podczas zwykłych posiłków, bo czeka na to mleko. Czy powinnam zaufać dziecku i dawać mu tyle ile żąda, czy jednak jakoś to próbować ukrócić? Najbardziej chciałabym wyeliminować to nocne podjadanie.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: mleko modyfikowane 12.02.12, 14:19
      co do nocy-powoli rozcieńczaj,stopniowo dolewaj wodę.powinno zadziałac.a jak reszta jedzenia?moze czegoś mu tam brakuje i tak sobie nadrabia?
    • margaretola Re: mleko modyfikowane 24.03.12, 21:02
      norra.a i jak wygląda u Was sytuacja teraz? Też powoli myślę o przestawieniu na mm, ale ze względu na BLW mam spore opory, boję się że przy małej ilości pokarmów stałych mm nie zapewni Tolce wszystkiego czego potrzebuje.
      Wkrótce skończy 9 miesięcy, więc jeszcze ze 2 miesiące będziemy się karmić piersią, ale myślę o powolnym oswajaniu ją z mm. No i u nas też jest sporo podjadania w nocy (2-4 razy), ciekawa jestem jak to będzie wyglądało po przestawieniu na mm.
      • norra.a Re: mleko modyfikowane 31.03.12, 22:18
        Teraz jest sytuacja względnie opanowana. Maly dostaje mleko przed drzemką, wieczorem razem z kaszką i zwykle w nocy opróżnia jeszcze jedną butlę. Tę na noc robię z 4 miarek zamiast przepisowych siedmiu. Będę coraz bardziej rozcienczac, moze sie nie zorientuje smile apetyt w dzien ma spory, choc sa dni, kiedy niemal nic nie tknie i domaga się tylko mleka, na szczęście coraz rzadziej smile
        Na początku w ogóle nie tolerował MM, dopiero gdy przyzwyczaił się do mleka krowiego, podmienilismy na modyfikowane. Teraz wystarczy, ze widzi butlę z białym płynem to wariuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka