Gość: gosć IP: *.csk.pl 04.01.07, 13:18 Witam, a w DSK jak słabo płaci ta bapsztyl na stanowisku Derektora, ciekawy jestem ile ma syneczek kasy w DSK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pielęgniarka Pielęgniarki!!! IP: 212.182.107.* 07.01.07, 17:49 Pragnę tylko zwrócić uwagę, że osoby opiekujące się w szpitalach chorymi, to PIELĘGNIARKI, takie mają wykształcenie, takie dyplomy, bo takie są w Polsce szkoły! Siostry są w zakonach, a obecnie pielęgniarstwo w Polsce jest zawodem świeckim. Kiedyś na schorowanych ludzi w szpitalach, nawet dość młodych, często mówiono "dziadku". Ci, co mogli, obrażali się, że nie są dziadkami osoby tak się zwracającej. Podobnie jest z "siostrami". O ile jednak tak mówią do nas pacjenci, jest to do przyjęcia. Ale jeśli tak mówią o pielęgniarkach lekarze, dyrektor szpitala, czy choćby wykształcony podobno dziennikarz... to wybaczcie, mnie to drażni i obraża!!!!! Nie jestem Waszą siostrą!!!!! Mam rodzeństwo, ale to jesteście Wy!!!!!! Proszę mnie nie wyzywać, Waszą siostrą nie jestem! A mój zawód to PIELĘGNIARKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Pielęgniarki!!! IP: *.koba.pl 15.01.08, 16:56 Zgadzam sie z Tobą.Mnie też drażni żeby nie powiedzieć oburza zwracanie sie do pielęgniarek per "siostro". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilka Re: Pielęgniarki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:22 To jak mam wołać ??? Pani pielęgniarko ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na baby Wołaj - Piguło podaj kaczkę IP: *.koba.pl 15.01.08, 20:21 tak właśnie wołaj - one lubią s.eks i jak się do nich mówi pieszczotliwie : Piguło Ty moja :) S.eks w wykonaniu piguł nie jest zły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Wołaj - Piguło podaj kaczkę IP: *.sub-75-195-26.myvzw.com 15.01.08, 23:09 Koles, kichajac kusi kasa kumpelki od kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Pielęgniarki kusi kasą IP: *.koba.pl 16.01.08, 10:39 Gdzie jest ten artykuł???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Pielęgniarki!!! IP: *.koba.pl 16.01.08, 13:21 Wiesz jestem ciekawa czy do pani w urzędzie zwracasz sie :pani urzędniczko a w banku :pani ekonomistko?????A do policjanta mówisz panie policjancie??? Wiem wdałam sie w troche niemądrą dyskusję. Ja do pielęgniarki zwracam się po prostu PANI (jeśli to "ona" oczywiście) ;)Troche więcej zrozumienia i życzliwości życzę przede wszystkim PANOM... 3majcie sie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś