Dodaj do ulubionych

co za zastuj??????????????

09.01.07, 18:47
co jest grane????????? brak miejcowego to brak tematów niema oczym pisać?????
dalej żołnierze do boju wstawać do walki już raz dwa myślec i pisać
Obserwuj wątek
    • klakier72 Re: co za zastuj?????????????? 09.01.07, 22:40

...dobra Miecz11 masz racje...zastoj/ zuwaz przez o z kreska/ale widzisz
      ludziska chyba sie troche boja.Bo jak tu ruszyc takich ldoli, co im patronuje
      sam Miejscowy.a ze idole olewaja swoje obowiazki, to i slepy widzi.Juz tyle
      czsu po wyborach ,a tu syf jak byl, tak jest.Ci sami ludzie, te same geszefty,
      ale pozyjemy, zobaczymy.
      • miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 08:04
        miejsowy miwjscowy daj spokój wszyscy tylko o nim co on ma z tym wspólnego jak
        chcesz to ja podam kilka tematów
        1) jak to jest że w łapach jest dużo różnych sklepów a niema gdzie spokojnie
        zjeść obiad bez asysty pijaków
        2)dlaczego w naszym mieście są aż trzy fora,a np.w Białymstoku jedno mam na
        myśli forum Gazety.pl
        3)kiedy w łapach będzie tyle pracy że ludzie po studiach nie będą siedzieć w domu
        4)
        5)
        • bocian29 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 10:17
          miecz11 napisał:

> miejsowy miwjscowy daj spokój wszyscy tylko o nim co on ma z tym wspólnego
          jak
          > chcesz to ja podam kilka tematów
          > 1) jak to jest że w łapach jest dużo różnych sklepów a niema gdzie spokojnie
          > zjeść obiad bez asysty pijaków
          > 2)dlaczego w naszym mieście są aż trzy fora,a np.w Białymstoku jedno mam na
          > myśli forum Gazety.pl
          > 3)kiedy w łapach będzie tyle pracy że ludzie po studiach nie będą siedzieć w
          do
          > mu
          > 4)
          > 5)
          Ad1. Zapewne wielu mieszkańców przeraza biurokracja związana z założenie m
          działalności w branży restauracyjnej (zezwolenia itp). Po drugie do ogromny
          wkład w finansowy (zaplecze kuchenne, wyposażenie, koszt wynajmu lokalu).
          Cenny nie mogłyby być odstraszające, bo nie byłoby chętnych. Natomiast
          obniżając ceny marżą, by wyjść na "+" należałoby zwiekszyć obrót. Pytanie ile
          ludzi jest skłonnych codziennie jeść obiad w restauracji i czy byłby to
          przedsięwzięcie rentowne.
          Z moich wyliczen (biznes plan) zdecydowanie nieopłacalne.
          Ad2. Wbrew pozorom nawet taki Białystok ma więce for (tea time, klubokawiarnia
          kopytko).
          Ad3. Czy to pytanie odnośnie rozwoju Łap? Jeśli nie, to myślę, ze to pytanie
          można rozwinąć w odrębnym wątku.
          • miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 14:20
            > Ad3. Czy to pytanie odnośnie rozwoju Łap? Jeśli nie, to myślę, ze to pytanie
            > można rozwinąć w odrębnym wątku.
            nie zastanawiałem się nad tym poprostu są w łapach ludzie po studiach i pracuj
            po za naszym miastem nawet zagranicą, są i tacy co nie mają pracy wcale i to
            jest dziwne bo czy by nasze miasto niemiało z tego korzyści, pominę tych co
            pracują gdzieś tam, ale tu w łapach powinno się zrobić tyle żeby jak najwięcej
            ludzi zostawało bo niechybnie to zostaniemy wioską a nie powiatem
    • bocian29 Re: co za zastuj?????????????? 09.01.07, 22:53
      Ktoś mądry kiedyś powiedział: "mowa jest srebrem, milczenie złotem"
      • miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 07:47
        mowa jest srebrem milczenie złotem;po stokroć prawda dlatego jest to forum żeby
        nie gadać lecz pisać, a może ktoś wyciągnie jakieś wnioski (władza lub ten kogo
        to dotyczy)
    • pablo1980 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 00:42
      Nadmiar energii bądź szczyptę wolnego czasu zawsze można spożytkować. Zapraszam
      zainteresowanych na jutro do Urzędu Miejskiego na godz. 13:

"W dniu 10 stycznia (środa) o godz. 13.00 w sali konferencyjnej Urzędu
      Miejskiego w Łapach odbędzie się spotkanie dotyczące strategii informatyzacji
      gminy Łapy. Będzie to pierwsze spotkanie na ten temat. Uczestnicy podejmą
      dyskusję o tym, jakie cele krótko i długookresowe stoją przed nasza gminą w
      dziedzinie informatyzacji. Opracowanie kompleksowych założeń do strategii
      informatyzacji będzie dobrą podstawą do pozyskiwania środków z Unii
      Europejskiej, związanych z informatyczną infrastrukturą. Spotkanie będzie miało
      wstępny charakter, cenny będzie udział w nim przedstawicieli różnych środowisk
      naszej gminy, związanych na co dzień z informatyką. Zapraszamy przedstawicieli
      szkół i innych jednostek organizacyjnych gminy, właścicieli firm, studentów
      informatyki i wszystkich zainteresowanych tematem. W spotkaniu weźmie udział
      przedstawiciel Koalicji na Rzecz Otwartych Standardów Jacek Łęgiewicz
      (Warszawa). Zapraszają burmistrz Łap Roman Czepe oraz przewodniczący Rady
      Miejskiej Paweł Sakowicz."
    • annamaria121 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 23:12
      ...Miecz11, co ty gadasz?..Przeciez burmistrz sie zabozyl, ze jak wygra, to
      powiat bedzie na mur, a ty powatpiewasz w przysiegi naszego mera.../oj malej ty
      wiary jestes.../jedna szanse juz dal; rozpisano kupe konkursow na calkiem
      intratne posadki, a niektorzy juz sie kolo tych konkursow kreca...a tak
      powaznie, to nie miej zludzen i jesli mozesz, to uciekaj stad poki czs, bo tu
      nic sie nie dzialo i dziac nie bedzie /poznac pana po cholewach, a miasto po
      jego wlodarzach/...hi...hi...
      • pablo1980 Re: co za zastuj?????????????? 11.01.07, 01:59
        annamaria121 napisała:

> ...Miecz11, co ty gadasz?..Przeciez burmistrz sie zabozyl, ze jak wygra, to
        > powiat bedzie na mur, a ty powatpiewasz w przysiegi naszego mera.../oj malej ty
        >
        > wiary jestes.../jedna szanse juz dal; rozpisano kupe konkursow na calkiem
        > intratne posadki, a niektorzy juz sie kolo tych konkursow kreca...a tak
        > powaznie, to nie miej zludzen i jesli mozesz, to uciekaj stad poki czs, bo tu
        > nic sie nie dzialo i dziac nie bedzie /poznac pana po cholewach, a miasto po
        > jego wlodarzach/...hi...hi...

Z Twoich słów wnioskuję, że nie masz w sobie ani trochę dobrej woli.
        A poza tym: skąd ten chaos w myślach i słowie pisanym?
        • annamaria121 Re: co za zastuj?????????????? 11.01.07, 23:36
          ...Pablooo...dobrej woli mam mnostwo, tylko ani odrobiny wiary ,ani nadziei, ze
          cos sie moze tu zmienic na lepsze, stad ten pesymizm, ale moze powinnam wykazac
          sie cierpliwoscia i dac szanse ludziom sie wykazac.../no sprobuje, zawstydziles
          mnie troche/, ale jak sie okaze, ze to ja mialam racje z ta beznadzieja,
          bedziesz musial przeprosic.
          A w moich wypowiedziach nie ma chaosu,wrecz przeciwnie, tylko dobrze sie
          wczytaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka