miecz11 09.01.07, 18:47 co jest grane????????? brak miejcowego to brak tematów niema oczym pisać????? dalej żołnierze do boju wstawać do walki już raz dwa myślec i pisać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klakier72 Re: co za zastuj?????????????? 09.01.07, 22:40 ...dobra Miecz11 masz racje...zastoj/ zuwaz przez o z kreska/ale widzisz ludziska chyba sie troche boja.Bo jak tu ruszyc takich ldoli, co im patronuje sam Miejscowy.a ze idole olewaja swoje obowiazki, to i slepy widzi.Juz tyle czsu po wyborach ,a tu syf jak byl, tak jest.Ci sami ludzie, te same geszefty, ale pozyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 08:04 miejsowy miwjscowy daj spokój wszyscy tylko o nim co on ma z tym wspólnego jak chcesz to ja podam kilka tematów 1) jak to jest że w łapach jest dużo różnych sklepów a niema gdzie spokojnie zjeść obiad bez asysty pijaków 2)dlaczego w naszym mieście są aż trzy fora,a np.w Białymstoku jedno mam na myśli forum Gazety.pl 3)kiedy w łapach będzie tyle pracy że ludzie po studiach nie będą siedzieć w domu 4) 5) Odpowiedz Link Zgłoś
bocian29 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 10:17 miecz11 napisał: > miejsowy miwjscowy daj spokój wszyscy tylko o nim co on ma z tym wspólnego jak > chcesz to ja podam kilka tematów > 1) jak to jest że w łapach jest dużo różnych sklepów a niema gdzie spokojnie > zjeść obiad bez asysty pijaków > 2)dlaczego w naszym mieście są aż trzy fora,a np.w Białymstoku jedno mam na > myśli forum Gazety.pl > 3)kiedy w łapach będzie tyle pracy że ludzie po studiach nie będą siedzieć w do > mu > 4) > 5) Ad1. Zapewne wielu mieszkańców przeraza biurokracja związana z założenie m działalności w branży restauracyjnej (zezwolenia itp). Po drugie do ogromny wkład w finansowy (zaplecze kuchenne, wyposażenie, koszt wynajmu lokalu). Cenny nie mogłyby być odstraszające, bo nie byłoby chętnych. Natomiast obniżając ceny marżą, by wyjść na "+" należałoby zwiekszyć obrót. Pytanie ile ludzi jest skłonnych codziennie jeść obiad w restauracji i czy byłby to przedsięwzięcie rentowne. Z moich wyliczen (biznes plan) zdecydowanie nieopłacalne. Ad2. Wbrew pozorom nawet taki Białystok ma więce for (tea time, klubokawiarnia kopytko). Ad3. Czy to pytanie odnośnie rozwoju Łap? Jeśli nie, to myślę, ze to pytanie można rozwinąć w odrębnym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 14:20 > Ad3. Czy to pytanie odnośnie rozwoju Łap? Jeśli nie, to myślę, ze to pytanie > można rozwinąć w odrębnym wątku. nie zastanawiałem się nad tym poprostu są w łapach ludzie po studiach i pracuj po za naszym miastem nawet zagranicą, są i tacy co nie mają pracy wcale i to jest dziwne bo czy by nasze miasto niemiało z tego korzyści, pominę tych co pracują gdzieś tam, ale tu w łapach powinno się zrobić tyle żeby jak najwięcej ludzi zostawało bo niechybnie to zostaniemy wioską a nie powiatem Odpowiedz Link Zgłoś
bocian29 Re: co za zastuj?????????????? 09.01.07, 22:53 Ktoś mądry kiedyś powiedział: "mowa jest srebrem, milczenie złotem" Odpowiedz Link Zgłoś
miecz11 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 07:47 mowa jest srebrem milczenie złotem;po stokroć prawda dlatego jest to forum żeby nie gadać lecz pisać, a może ktoś wyciągnie jakieś wnioski (władza lub ten kogo to dotyczy) Odpowiedz Link Zgłoś
pablo1980 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 00:42 Nadmiar energii bądź szczyptę wolnego czasu zawsze można spożytkować. Zapraszam zainteresowanych na jutro do Urzędu Miejskiego na godz. 13: "W dniu 10 stycznia (środa) o godz. 13.00 w sali konferencyjnej Urzędu Miejskiego w Łapach odbędzie się spotkanie dotyczące strategii informatyzacji gminy Łapy. Będzie to pierwsze spotkanie na ten temat. Uczestnicy podejmą dyskusję o tym, jakie cele krótko i długookresowe stoją przed nasza gminą w dziedzinie informatyzacji. Opracowanie kompleksowych założeń do strategii informatyzacji będzie dobrą podstawą do pozyskiwania środków z Unii Europejskiej, związanych z informatyczną infrastrukturą. Spotkanie będzie miało wstępny charakter, cenny będzie udział w nim przedstawicieli różnych środowisk naszej gminy, związanych na co dzień z informatyką. Zapraszamy przedstawicieli szkół i innych jednostek organizacyjnych gminy, właścicieli firm, studentów informatyki i wszystkich zainteresowanych tematem. W spotkaniu weźmie udział przedstawiciel Koalicji na Rzecz Otwartych Standardów Jacek Łęgiewicz (Warszawa). Zapraszają burmistrz Łap Roman Czepe oraz przewodniczący Rady Miejskiej Paweł Sakowicz." Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria121 Re: co za zastuj?????????????? 10.01.07, 23:12 ...Miecz11, co ty gadasz?..Przeciez burmistrz sie zabozyl, ze jak wygra, to powiat bedzie na mur, a ty powatpiewasz w przysiegi naszego mera.../oj malej ty wiary jestes.../jedna szanse juz dal; rozpisano kupe konkursow na calkiem intratne posadki, a niektorzy juz sie kolo tych konkursow kreca...a tak powaznie, to nie miej zludzen i jesli mozesz, to uciekaj stad poki czs, bo tu nic sie nie dzialo i dziac nie bedzie /poznac pana po cholewach, a miasto po jego wlodarzach/...hi...hi... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo1980 Re: co za zastuj?????????????? 11.01.07, 01:59 annamaria121 napisała: > ...Miecz11, co ty gadasz?..Przeciez burmistrz sie zabozyl, ze jak wygra, to > powiat bedzie na mur, a ty powatpiewasz w przysiegi naszego mera.../oj malej ty > > wiary jestes.../jedna szanse juz dal; rozpisano kupe konkursow na calkiem > intratne posadki, a niektorzy juz sie kolo tych konkursow kreca...a tak > powaznie, to nie miej zludzen i jesli mozesz, to uciekaj stad poki czs, bo tu > nic sie nie dzialo i dziac nie bedzie /poznac pana po cholewach, a miasto po > jego wlodarzach/...hi...hi... Z Twoich słów wnioskuję, że nie masz w sobie ani trochę dobrej woli. A poza tym: skąd ten chaos w myślach i słowie pisanym? Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria121 Re: co za zastuj?????????????? 11.01.07, 23:36 ...Pablooo...dobrej woli mam mnostwo, tylko ani odrobiny wiary ,ani nadziei, ze cos sie moze tu zmienic na lepsze, stad ten pesymizm, ale moze powinnam wykazac sie cierpliwoscia i dac szanse ludziom sie wykazac.../no sprobuje, zawstydziles mnie troche/, ale jak sie okaze, ze to ja mialam racje z ta beznadzieja, bedziesz musial przeprosic. A w moich wypowiedziach nie ma chaosu,wrecz przeciwnie, tylko dobrze sie wczytaj... Odpowiedz Link Zgłoś