drzazgarz 16.01.07, 19:37 Poczekajmy rok na pierwsze przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.cnb.com.pl 16.01.07, 20:13 Lepsza taka koalicja niż PiSowska w sejmiku. W radzie miejskiej może coś dla miasta zrobią- w przeciwieństwie do bezsilnej wojewódzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 16.01.07, 20:18 Koalicja PiSowska przynajmniej wybrała marszałka i wicemarszałka. A co zrobiła koalicja różowo-czerwona w sejmiku wojewódzkim oprócz destrukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.cnb.com.pl 16.01.07, 20:22 I na tym bzdurnym wyborze PiS zakończył działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 16.01.07, 20:21 Wreszcie PiS zrobił słuszny krok, rezygnując ze wszystkich stanowisk w RM. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 16.01.07, 20:28 drzazgarz napisał: > Poczekajmy rok na pierwsze przekręty. hipokryzja juz jest tyle ze pisie i zwolennikach jezus, czyli teoretycznie gosc do ktorego modli sie szef pisu, nauczal o przebaczaniu i pojednianiu. tymczasem prawdopodobnie jedna z najbardziej katolickich figur w naszej polityce czyli jarek z lechem, robia wszystko na przekor nauczaniom jezusa. czy to nie jest hipokryzja? jesli mienisz sie katolikiem czy nie powienienes sie cieszyc ze ludzie sie jedna ja i sobie wybaczaja? nawet jesli nie jestes katolikiem a jedynie patriota powinienes sie cieszyc ze polacy sie potrafia porozumiec a jesli wiesz o jakichs przekretach lub tez jesli wiesz ze ktos przygotowuje prekret, prawo nakazuje ci zgloszenie tego wynika z tego ze nie dosc ze jestes hipokryta - jako klakier pisu, ale takze gownianym katolikiem, gownianym chrzescijaninem i gownianym patriota (chyba ze za takiego w ogole sie nie uwazasz), nie mowiac juz o dzialaniu na granicy prawa kiedy to podejrzewasz prekrety a nie zglaszasz tego policji Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 16.01.07, 20:49 Nie mieszaj psycholu Jezusa i katolicyzmu do politycznego białostockiego bajorka. Jak zwykle tematy ci się pomyliły a zresztą czy ty napisałeś kiedyś na temat? Poza tym naucz się czytać. Jak drzazgarz miałby dziś zgłosić przekręty, które jego zdaniem będą za rok? Poza tym cieszy mnie, że wy czerwoni nareszcie zainteresowaliście naukami Chrystusa. Szkoda, że tak późno, bo już nikt nie wróci życia ks Popiełuszce i wielu innym oraz tych zmarnowanych lat komunistycznego terroru. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 16.01.07, 21:00 pogromca_czerwonych_hien napisał: > Nie mieszaj psycholu Jezusa i katolicyzmu do politycznego białostockiego > bajorka. kolejny chrzescijanin. zydzi tez do jezusa krzyczeli "psycholu" jak kaczka idzie do kosciola i sie modli w tvp czy w tv trwam, to sie modli jako katolik czy jako polityk? > Jak zwykle tematy ci się pomyliły a zresztą czy ty napisałeś kiedyś na > temat? tak? tzn uwazasz ze polityk nie jest katolikiem od 9 do 5tej? dlaczego mialy mi sie tematy pomylic? wielu weszlo do obecnego sejmu na bazie instytucji religijnych. pakt koalicyjny obecnego rzadu polski byl podpisywany w religijnej rozglosni co konkretnie mi sie pomylilo? > Poza tym naucz się czytać. dziekuje panu nauczycielowi > Jak drzazgarz miałby dziś zgłosić przekręty, > które jego zdaniem będą za rok? ja juz dzis wiem ze za rok bedziesz rownie glupi. niestety na twoja korzysc glupota nie jest karalna. a drzazgarz chyba wie co pisze. inaczej to by bylo oszczerstwa, a czlowiekowi religijnemu taka rzecz nie wypada > Poza tym cieszy mnie, że wy czerwoni nareszcie > zainteresowaliście naukami Chrystusa. jestem niewierzacy ale o kazdej porze dnia i nocy moge sie zmierzyc z toba co do wiadomosci na ten temat - bo swoj poziom juz pokazales > Szkoda, że tak późno, bo już nikt nie > wróci życia ks Popiełuszce i wielu innym oraz tych zmarnowanych lat > komunistycznego terroru. a co ma popieluszko do chrystusa? i co ma popieluszko do tej dyskusji? wymieniasz jego nazwisko jako polityka czy duchownego? Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 15:25 Kłamstwo - żydzi nie wołali na Jezusa psycholu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 18:27 skad wiesz byles tam? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 16:15 Zrozum wreszcie psychopato, że to jest dyskusja o radzie miejskiej a nie o kościele. Gó.. wiesz o kościele, bo budujesz swoje wyobrażenia jednostronnie korzystając ze szmatławców typu NIE, różnych dziełek wydanych przez byłych ubeków i lewackich portali internetowych. Ja zaś mam szerszy obraz kościoła bo mam z nim do czynienia W PRAKTYCE a powszechna antykościelna medialna nagonka też do mnie dociera. Nie rozmawiam z chamami na temat religii a ty jesteś właśnie takim chamem, któremu wcale nie chodzi o dyskusję. Dyskutować można wtedy, gdy druga strona potrafi uszanować czyjś światopogląd i religię. Tobie zaś chodzi tylko o sianie antykatolickiej propagandy a to nie jest forum religijne. Gdybyś był tak biegły w sprawach religii to byś wiedział, że Jezus nauczał żeby oddać Bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie. Ty zaś używasz argumentów małego dziecka. Chciałbyś żeby w ramach miłości chrześcijańskiej sądy wybaczały mordercom i gwałcicielom, żeby wypuścić wszystkich z więzień a policjant nastawiał drugi policzek? W pracy jest się katolikiem ale powinno się też rzetelnie wykonywać swoje obowiązki, bo ma się rodzinę na utrzymaniu. Postaci księdza Popiełuszki użyłem po to, żeby udowodnić ci twoją hipokryzję. Plujesz na chrześcijan, bronisz ubeków a jednocześnie powołujesz na nauki tych na których plujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 18:56 pogromca_czerwonych_hien napisał: > Zrozum wreszcie psychopato, że to jest dyskusja o radzie miejskiej a nie o > kościele. zydzi tez wolali na jezusa psychopato > Gó.. wiesz o kościele, bo budujesz swoje wyobrażenia jednostronnie > korzystając ze szmatławców typu NIE, różnych dziełek wydanych przez byłych > ubeków i lewackich portali internetowych. wiem o kosciele wiecej od ciebie - takie sa fakty > Ja zaś mam szerszy obraz kościoła bo > mam z nim do czynienia W PRAKTYCE a powszechna antykościelna medialna nagonka > też do mnie dociera. bedziesz mial dlugi weekend jedz do bostonu, zapoznaj sie z ktoryms z tamtejszych duspasterzy to tez bedziesz uczestniczyl w tej nagonce. madrzy umieja wylapac z prasy fakty, drugi gowno wiedza i tylko krzyczec "nagonka" umieja > > Nie rozmawiam z chamami na temat religii a ty jesteś właśnie takim chamem, > któremu wcale nie chodzi o dyskusję. Dyskutować można wtedy, gdy druga strona > potrafi uszanować czyjś światopogląd i religię. Tobie zaś chodzi tylko o sianie > antykatolickiej propagandy a to nie jest forum religijne. a ja myslalem ze to dyskusja o radzie miejskiej a nie o kosciele ty musisz najpierw miec swiatopoglad. to co masz obecnie w glowie to cos podobnego co ukraina ma teraz w okolicach czernobyla > > Gdybyś był tak biegły w sprawach religii to byś wiedział, że Jezus nauczał żeby > oddać Bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie. Ty zaś używasz argumentów małego > dziecka. Chciałbyś żeby w ramach miłości chrześcijańskiej sądy wybaczały > mordercom i gwałcicielom, żeby wypuścić wszystkich z więzień a policjant > nastawiał drugi policzek? ja jestem niewierzacy. to ty podajesz sie za wierzacego. jezus mowil wiele rzeczy. i tak mowil zeby wybaczac tym co cie uderza, tym co ci ukradna ubranie itp. ja nie mam z tym problemu bo w to nie wierze. swoje pytanie skieruj do siebie. > W pracy jest się katolikiem ale powinno się też > rzetelnie wykonywać swoje obowiązki, bo ma się rodzinę na utrzymaniu. jezus mowil wiele rzeczy, i za i przeciw naraz. przeczytaj biblie to sie dowiesz > > Postaci księdza Popiełuszki użyłem po to, żeby udowodnić ci twoją hipokryzję. > Plujesz na chrześcijan, bronisz ubeków a jednocześnie powołujesz na nauki tych > na których plujesz. nie bronie ubekow. nic mi nie udowodniles. udowodniles jedynie ze mozesz pisac strony bez sensu i nie na temat. na nikogo nie pluje. powoluje sie na nauki na ktore ty sie powolujesz i w tym samym czasie robisz cos zupelnie odwrotnego Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 20:39 A nie chcesz przypadkiem PSYCHOPATO, żebym się przejechał w weekend do Kalkuty lub Pekinu? Czy ty nie widzisz, że każdy temat zamieniasz na swoje propagandowe bzdety o kościele? Dyskutuj sobie z edico chociaż jakoś dziwnie wasze wypowiedzi są bardzo podobne. Najlepiej zmieniaj ciągle IP i pisz sam do siebie, bo asia lux niestety chyba znikła na dobre. Twoja rzekoma wiedza o kościele to żadna rewelacja. To samo komunistyczne gó.. propagandowe usiłowano bezskutecznie wcisnąć moim rodzicom i moim dziadkom za komuny. Ty się tym gównem delektujesz a ja ci życzę smacznego. BEZ ODBIORU Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 21:44 pogromca_czerwonych_hien napisał: > A nie chcesz przypadkiem PSYCHOPATO, żebym się przejechał w weekend do Kalkuty > lub Pekinu? Czy ty nie widzisz, że każdy temat zamieniasz na swoje propagandowe > bzdety o kościele? Dyskutuj sobie z edico chociaż jakoś dziwnie wasze > wypowiedzi są bardzo podobne. w przeciwienstwie do ciebie posty edico zawieraja fakty. twoje posty zawieraja obraze i glupie spekulacje > Najlepiej zmieniaj ciągle IP i pisz sam do > siebie, bo asia lux niestety chyba znikła na dobre. masz jakies dowody ze pisze pod innymi nickami czy twoje chrzescijanskie czyste sumienie nakazuje ci klamstwo i oszczerstwo? > Twoja rzekoma wiedza o > kościele to żadna rewelacja. w kazdym momencie mozesz mnie sprawdzic > To samo komunistyczne gó.. propagandowe usiłowano > bezskutecznie wcisnąć moim rodzicom i moim dziadkom za komuny. Ty się tym > gównem delektujesz a ja ci życzę smacznego. tez jak komunizm padal tez sie cieszyl. pozniej sie okazalo ze nie chodzi o wolnosc tylko zwyciestwo czarnych nad czerwonymi, a ciemny lud jak mowi kurski nadal jest ciemny i biedny Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 23:59 fiat_lux napisał: > masz jakies dowody ze pisze pod innymi nickami czy twoje chrzescijanskie czyste > sumienie nakazuje ci klamstwo i oszczerstwo? Bamber ciebie namierzył a właściwie sam się wkopałeś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=52970626&a=53044401 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilar Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:23 To co piszesz dotyczy katolików, a nie kato-endeków. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 23:20 fiat_lux napisał: > > jesli mienisz sie katolikiem czy nie powienienes sie cieszyc ze ludzie sie jedn > a > ja i sobie wybaczaja? :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: To mi cos przypomina oslizly i pokretny fiucie: ... pomozycie? (czytaj: przeboczycie?) I sterroryzowany narod - przeboczyl! Ale to juz nie ta epoka fiucie! Zeby wrocic do tamtych ochlapow niedowiarku, powolujesz sie nawet na Jezusa. Jestes normalny peerelowski sukinsyn. (Takich slow nauczyliscie mnie WY!) Zohydzasz to forum. Pocieszam sie ze po lustracji, PiS upomni sie o odszkodowania dla przebylych "scieszke zdrowia". Slyszalem wzmianke w "jedynce". ... i ja mam tobie wybaczyc swoja "sciezke" z Zabrza? - ogledziny lekarskie sa w archiwum szpitala miejskiego na 3-ciego Maja. Teraz pedz do swoich pacholkow Adasia, zeby mnie wyrzucili: bo bialostoczanin to ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Mnie to bawi jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:52 PiS zarzuca PO zdradę ideałów, zupełnie się przy okazji nie przejmując tym, że Samoobrona to nie dość że przekręciarze, to w dodatku postkomuniści. I program gospodarczy mają czerwono-rozdawniczy i boski Andrew szreg lat sekretarzyną PZPRowskim gdzieś tam na zadupiu bywał. I tak to jest, źdźbło widzą w cudzym oku, a belki w swoim to już nie. banda hipokrytów. A tak poza tym - w mieście i województwie gó.. mnie obchodzi jaką się kto legitymacją partyjna podpiera. To nie ma tutaj żadnego znaczenia. Dla mnie, jeżeli to będzie skuteczne, to w sejmiku mogą utworzyć koalicję z wszystkich pięciu obecnych tam partii, byle to dobrze działało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Znam dobrze poglądy prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:55 i mogę zapewnić, że jeśli zgodził się na wsparcie lewicy to PiS musiało proponować rzeczy naprawdę niemożliwe do spełnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Znam dobrze poglądy prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:00 Plotki głoszą, że PiS chciało dwóch wiceprezydentów i połowy spółek komunalnych. Ponadto od spełnienia tego warunku uzależniało zawarcie koalicji z PO i PSL w sejmiku. Czy to prawda nie wiem. Ale patrząc na to, co wyczynia ostatnio nasze słoneczko wąsate nie zdziwiłbym się. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Znam dobrze poglądy prezydenta miasta 17.01.07, 14:16 Kłamiesz dd, bo PiS nie zdążył zaproponować niczego Truskolaskiemu i żadnych rozmów nie było. PiS liczył na rozmowy, ale PO i lewica się po cichu dogadali i od razu przystąpili do głosowania nad składem wszystkich komisji. Totalne zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Jeśli to ratuje twój system wartości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:18 to drzazgarzu uważaj nadal, że nikt nikomu niczego nie zaproponował, że ci, których nie lubisz dogadali się za plecami twoich politycznych pupili, co w opozycji zawsze byli i to nawet wtedy, kiedy nie byli. ja ci tego burzyć nie mam zamiaru. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Mnie to bawi jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:58 Lustracja, deubekizacja i intronizacja Chrystusa Króla nie wydźwignie ani województwa, ani jego stolicy z głębokiej dupy w jakiej się one znajdują. Co do Białegostoku - to od szesnastu lat rządzi nim prawica, w jego władzach pojawiali się i Dobrzyński i Jurgiel, senator Putra lata całe szefował jednej z największych spółek komunalnych. A chrześcijańsko i narodowo było że hej. Efekt - w mieście nia ma nic poza najwyższą chyba w przeliczeniu na mieszkańca i powierzchnię liczbą kościołów, młodzi spieprzają do Warszawy albo i za kanał i wszystko zdycha. Czniam wielkie idee i ideologie, czniam frazesy i banały. Chcę żeby było w końcu normalnie. Jasli mogą toi zapewnić Platformersi z czerwonymi to krzyżyk na drogę. jak nie, to niech spadają na drzewo. Ale najpierw trzeba pozwolić im spróbować. Przez te pare miesięcy robią znacznie lepsze wrażenie niż bogobojny Ryszard przez ostatnie cztery lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Je.śli prezydent się z PiS nie dogadał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:02 to znaczy że PiS nie chce żeby w Białymstoku było normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Je.śli prezydent się z PiS nie dogadał IP: *.stnet.pl 17.01.07, 00:58 Część zapłodnionych komórek jajowych zaczyna się kontrolować bez planu i zamienia się w nowotwory - PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Co wiesz na swoim przykładzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 08:08 a ja się cieszę. Piętnaście lat rządziły w Białymstoku różne mutacje PiS i LPR i glówne co z tego wynikło to gwałtowny wzrost liczby kościołów na mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Co wiesz na swoim przykładzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:28 Wreszcie, złapali Pisowców za jaja! Bardzo dobrze.Brawo PO i LiD. Niech hipokryci z PiS rezygnuja nie tylko ze stanowisk, ale także zrezygnują z diet. Dlaczego maja brać kasę za obijanie się i warcholstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Co wiesz na swoim przykładzie 17.01.07, 15:10 Gość portalu: dd napisał(a): > a ja się cieszę. Piętnaście lat rządziły w Białymstoku różne mutacje PiS i LPR > > i glówne co z tego wynikło to gwałtowny wzrost liczby kościołów na mieszkańca. Kłamstwo - PiS był w opozycji w poprzedniej radzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Co wiesz na swoim przykładzie 17.01.07, 15:26 drzazgarz napisał: > Gość portalu: dd napisał(a): > > > a ja się cieszę. Piętnaście lat rządziły w Białymstoku różne mutacje PiS > i > LPR > > > > i glówne co z tego wynikło to gwałtowny wzrost liczby kościołów na mieszk > ańca. > > Kłamstwo - PiS był w opozycji w poprzedniej radzie miasta. Tak w poprzedniej kadencji był w opozycji, przynajmniej teoretycznie. Bo dziwna to opozycja jeśli sekretarzem miasta był Paszkowski, Kozłowski pracował (nadal zresztą pracuje) w MOSiR a Putra szefował spółce miejskiej Lech. nazwałbym coś takiego opozycją koncesjonowaną, coś na kształt PAX czy SD za komuny ;). Ja natomiast napisałem wyraźnie (sam to zresztą zacytowałeś) że przez ostatnich 16 lat miastem rządziły różne PiSo podobne mutacje. Pomijając przykłady przytoczone przeze mnie powyżej mamy np. takie sytuacje: Tur był zastępcą prezydenta miasta Jurgiela (ów rządził do 1998) a kiedy go zastapił, jego z kolei zastępcą został Jan Dobrzyński (do 2002 roku) - dzisiejszy wojewoda. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Je.śli prezydent się z PiS nie dogadał 17.01.07, 14:09 Cóż za logika! "Jeśli prezydent się z PiS nie dogadał to znaczy że PiS nie chce żeby w Białymstoku było normalnie" Ciekawe czy Kononowicz wie, że rośnie mu konkurencja - podlaski Nikodem Dyzma. W ostatnich wyborach prezydenckich na Białorusi jedno z haseł głosiło "Kto przeciw Łukaszence, ten przeciw Białorusi". Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 15:21 Kłamstwem jest to, że jakoby w Białymstoku mamy w przeliczeniu na mieszkańca liczbę i powierzchnię liczbą kościołów. Jesteśmy pod tym względem w średniej innych miast wojewódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 15:27 drzazgarz napisał: > Kłamstwem jest to, że jakoby w Białymstoku mamy w przeliczeniu na mieszkańca > liczbę i powierzchnię liczbą kościołów. Jesteśmy pod tym względem w średniej > innych miast wojewódzkich. Przytocz dane skoro jestes tego taki pewien Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 15:29 natt napisał: > drzazgarz napisał: > > > Kłamstwem jest to, że jakoby w Białymstoku mamy w przeliczeniu na mieszka > ńca > > liczbę i powierzchnię liczbą kościołów. Jesteśmy pod tym względem w średn > iej > > innych miast wojewódzkich. > > Przytocz dane skoro jestes tego taki pewien Pozatym napisałem wyraźnie ”chyba”, bo to moje subiektywne odczucie. Znam jednak wiele miast i obawiam się że niewiele odbiega ono od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 14:23 Kłamstwo! Lepper nie był nigdy sekretarzem PZPR, chociaż do partii należał. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 14:27 Sprawdziłem. Jednak Lepper był jakiś czas również sekretarzem Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 15:13 Samoobrona nie została założona za moskiewskie pieniądze. Kiedy postkomuniści rozliczą się z tych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Mnie to bawi jedno... 17.01.07, 15:18 drzazgarz napisał: > Samoobrona nie została założona za moskiewskie pieniądze. Kiedy postkomuniści > rozliczą się z tych pieniędzy? > Z tego co pamiętam duży kaczor (tj. pan premier) jeszcze kilka lat temu wspominał coś o ewentualnych związkach samoobrony z rosyjskim wywiadem. Ale nie o to tu chodzi. Mnie ciekawi kiedy stać cię będzie na jakąś orginalniejszą argumentację niż przysłowiowe: a u was murzynów biją Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz nie za dużo kłamstw jak na jeden wątek??? 17.01.07, 15:44 Może wspominał może nie. Ja tam tylko słyszałem o Bryczkowskim, ale on krótko był w samoobronie. Natomiast o związkach postkomunistów z Rosją i jej wywiadem nawet każde dziecko wie. Skład sejmu jest jaki jest. Nie dziwi mnie to zbytnio skoro przez 17 lat istniała "grupa trzymająca władzę" i manipulująca opinią publiczną. Dla mnie ważnejest to, że Kaczyńscy wreszcie rozbijają te złodziejsko-pasożytnicze ubecko-komuchowsko-kapusiowakie układy i jest nadzieja że Polska będzie normalnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Wszystko ci się Drzazgarz pomieszało 17.01.07, 16:16 drzazgarz napisał: > przez 17 lat istniała "grupa trzymająca władzę" i manipulująca opinią > publiczną. Dla mnie ważnejest to, że Kaczyńscy wreszcie rozbijają te > złodziejsko-pasożytnicze ubecko-komuchowsko-kapusiowakie układy i jest nadzieja > > że Polska będzie normalnym krajem. Czy my tu piszemy o Polsce czy o Białymstoku? Bo w białymstoku rzeczywiscie od kilkunastu lat rządzi układ i istnieje grupa trzymająca władzę. Tyle że, jak wykazałem w powyższych postach ma ona bliskie związki z obecnym PiSem. Z PO zresztą po części również. Co do jej umiejętności manipulowania opinią publiczną - po tobie widać że radzi sobie nieźle. Natomiast napiszę raz jeszcze - gó.. mnie obchodzi kto tu będzie rządził, byle robił to dobrze. A ci co rządzili do tej pory (czyli jak wykazałem również środowiska około pisowe) nie bardzo sobie z tym radzili. A co do tytułu postu - dopuściłeś się chamskiej manipulacji. Zarzucasz mi kłamstwa - o konkrety poproszę, zwłaszcza że do wszytskich twoich uwag się odniosłem. Moim zdaniem wyczerpująco i nie zostawiając suchej nitki na twoim mało merytorycznym a bardzo histerycznym pokrzykiwaniu. Jak na razie to zachowujesz się jak facet, który przyłapany z reka w cudzej kieszenia zaczyna na cały głos wołać ”łapaj złodzieja” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Popieram w całej rozciągłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:20 IV RP w Białymstoku to odsunięcie od władzy ludzi blisko związanych z PiS. Tyle, że drzazgarz wie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Popieram w całej rozciągłości 17.01.07, 18:19 Zarzuciłem ci kłamstwa: 1. Nieprawdą jest, że PiS żądał stanowisk w komisjach, ponieważ zanim do takich rozmów doszło, to już PO i postkomuniści po cichu się dogadali i podzielili łupy. 2. Nieprawdą jest, że od 16 lat rządziła nami prawica. Prezydenta Tura popierała dziwna koalicja radnych chrześcijańsko-narodowych, lewicy i mniejszości prawosławnych. PiS był w opozycji. 3. Nieprawdą jest że w Białymstoku mamy najwyższą w przeliczeniu na mieszkańca liczbę i powierzchnię liczbą kościołów. Jesteśmy pod tym względem przeciętni Jeżeli uważasz że jak rzucisz sobie jedno czy dwa nazwiska to się mylisz, bo różnych stanowisk są dziesiątki jak nie setki. Co do tytułu "Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem" to pisząc o rzekomej "chamskiej manipulacji" OŚMIESZASZ SIĘ, bo sam w tej dyskusji popierasz taką koalicję. Popierasz coś co rzekomo nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Popieram w całej rozciągłości 17.01.07, 18:44 drzazgarz napisał: > Zarzuciłem ci kłamstwa: > 1. Nieprawdą jest, że PiS żądał stanowisk w komisjach, ponieważ zanim do takich > > rozmów doszło, to już PO i postkomuniści po cichu się dogadali i podzielili > łupy. Nigdzie nie pisałem o stanowiskach w komisjach. czytaj uważnie co komentujesz. > > 2. Nieprawdą jest, że od 16 lat rządziła nami prawica. Prezydenta Tura > popierała dziwna koalicja radnych chrześcijańsko-narodowych, lewicy i > mniejszości prawosławnych. PiS był w opozycji. > Nie wiem czy ty naprawdę nie rozumiesz słowa pisanego czy tylko rżniesz głupa. Tur rządził nam przez ostanich osiem lat, z tego pierwsze cztery wspierany przez PiS otwarcie, drugie, biorąc pod uwage liczbę prominentnych i dochodowych stanowisk obsadzonych przez PiS de facto również. Ale osiem to tylko połowa z 16. Kto więc rządził wcześniej? > 3. Nieprawdą jest że w Białymstoku mamy najwyższą w przeliczeniu na mieszkańca > liczbę i powierzchnię liczbą kościołów. Jesteśmy pod tym względem przeciętni Napisałem ”chyba”, dając jasno do zrozumienia że to moje subiektywne odczucie. jestem jednak święcie przekonany, że nie odbiega ono od rzeczywistości. Jesli jest inaczej, proszę po raz wtóry - przytocz dane. > > Jeżeli uważasz że jak rzucisz sobie jedno czy dwa nazwiska to się mylisz, bo > różnych stanowisk są dziesiątki jak nie setki. Co do tytułu "Koalicja PO- lewica Tak znaczacych jak sekretarz miasta, członek jego zarządu czy szef największej spółki komunalnej? Takich stanowisk setek nie ma. Jeżeli byli w opozycji, to czemu nie zrezygnowali z tych stołków? Od razu ci odpowiem - bo PiS, tak jak i wszystkie inne partie przy każdej okazji aż rwie się do koryta. I cała ich obecna irytacja wynika wyłącznie z tego, że tym razem sie nie dopchali. A mnie to cieszy - bo ich dotychczasowe osiągnięcia w Białymstoku są wyjatkowo mierne (patrz ostatnich kilkanaście lat). więc czas na częściowe przynajmniej zmiany. > > w Białymstoku faktem" to pisząc o rzekomej "chamskiej manipulacji" OŚMIESZASZ > SIĘ, bo sam w tej dyskusji popierasz taką koalicję. Popierasz coś co rzekomo > nie istnieje? > Napisałem to w odniesieniu do tytułu twojego postu, nie wątku. A brzmiał on nastepująco (przytaczam z pamięci, więc może być niedokładnie): ”nie zadużo kłamstw w jednym wpisie”. Po raz kolejny powtarzam - czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd No dobra, pogadajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:20 1. w pierwszej kadencji Tura PiS popierało,w drugiej przestało, ponieważ Tur nie chciał dać tylu stanowisk ilu chcieli (poczytaj prasę) 2. rozmowy prezydenta z PiS w sprawie stanowisk były, ale PiS znów (jak za drugiej tury Tura) okazało się zbyt zachłanne. TO PRAWDA. prezydent uczynił nawet gest w stronę PiS nominując Ciszewskiego i przenosząc wiadomego pana wiadomo dokąd (obaj bliscy PiS0 3. nie napisałem, że mamy najwięcej kościołów na mieszkańca tylko, że gwałtownie wzrosła ilośc kościołów na mieszkańca I NA KONIEC REFLEKSJA OGÓLNA czy to przypadkiem nie PiS tworząc koalicję rządową równocześnie prowadził tajne rozmowy z Samoobroną i LPR? i czy to nie PiS razem z LPR i Samoobrną dokonał podziału między siebie stanowisk w parlamencie cały czas powtarzając "jesteśmy gotowi do rozmów"? Więc nie stosuj relatywizmu moralnego kolego drzazgarzu, bo jest to sprzeczne z zasadami chrześcijaństwa,a co do Twojego chrześcijańskiego poglądu nie mam żadnych wątpliwości. Poza tym wyobraź sobie, że istnieje całkiem spora grupa ludzi, którzy od prezydenta oczekiwali właśnie tego, że kopnie w zadek LPR i PiS (kolaicję rządzącą, nie 16 lat- ja tego nie napisałem- ale pod różnymi nazwami gdzieś koło dekady) i dla których t co się stało jest dość miłą niespodzianką Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: nie za dużo kłamstw jak na jeden wątek??? 17.01.07, 19:12 drzazgarz napisał: > Może wspominał może nie. Ja tam tylko słyszałem o Bryczkowskim, ale on krótko > był w samoobronie. Natomiast o związkach postkomunistów z Rosją i jej wywiadem > nawet każde dziecko wie. Skład sejmu jest jaki jest. Nie dziwi mnie to zbytnio > skoro przez 17 lat istniała "grupa trzymająca władzę" i manipulująca opinią > publiczną. Dla mnie ważnejest to, że Kaczyńscy wreszcie rozbijają te > złodziejsko-pasożytnicze ubecko-komuchowsko-kapusiowakie układy i jest nadzieja > > że Polska będzie normalnym krajem. > nie bardzo rozumiem. i ten 1 milion dolarow przyslany z moskwy dla pzpr zrobil taka roznice w kraju? jedna porzadna willa w bialymstoku tyle kosztuje. rzeczywiscie u was murzynow bija polska bedzie normalnym krajem jak beda w niej normalni ludzie. a jesli ty masz sie za normalnego to nigdy tak nie bedzie. niektorych ludzi po prostu nie da sie przekonac ze czarne jest czarne a biale biale - premier obecnego rzadu w exposee to powiedzial, i na dzien dzisiejszy to jedyna rzecz ktora sie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6666 Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.07, 19:02 s12.bitefight.pl/c.php?uid=38872 Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 20:09 Żałosna dyskusja. Jeden klient twierdzi, że PiS rządzi kilkanaście lat miastem a potem pyta mnie kto rządził kilka lat wcześniej. Sprawdź sobie skład rad miejskich poprzednich kadencji a zobaczysz ilu radnych PiS było w radzie i jaki procent głosów mieli w radzie. Bardzo się zdziwisz. Kolejność ci się pomyliła. Najpierw się pyta, później sprawdza a na końcu ewentualnie pisze. Ty zaś najpierw piszesz, później pytasz. Teraz więc sobie sprawdź. Podobnie z kościołami. Najpierw piszesz a później prosisz mnie o dane. To ja też stwierdzam, że komuniści to bodajże najwięksi kłamcy i złodzieje jakich ziemia nosiła a białostocka lewica to statystycznie kradnie najwięcej. Skoro sądzisz inaczej to też poproszę o dane. Drugi klient twierdzi, że milion dolarów to bagatela. Pomijam, że to było ponad milion. Pieniądze wwiezione nielegalnie a więc według prawa powinny podlegać konfiskacie. Pieniądze nigdy nie oddane więc jak tu na przykład odmówić jak przyjaciel z Moskwy będzie prosił o jakieś dane o zamiarech Orlenu czy planach NATO w Polsce? Poza tym więzienia są pełne ludzi, którzy połakomili się na "trochę" mniejszą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem 17.01.07, 20:22 drzazgarz napisał: > Drugi klient twierdzi, że milion dolarów to bagatela. Pomijam, że to było ponad > milion. Pieniądze wwiezione nielegalnie a więc według prawa powinny podlegać > konfiskacie. Pieniądze nigdy nie oddane więc jak tu na przykład odmówić jak > przyjaciel z Moskwy będzie prosił o jakieś dane o zamiarech Orlenu czy planach > NATO w Polsce? Poza tym więzienia są pełne ludzi, którzy połakomili się > na "trochę" mniejszą kwotę. przepraszam 1.2 miliona dolarow - kupa szmalcu pl.wikipedia.org/wiki/Moskiewska_po%C5%BCyczka pewnie jakis komuch sobie za te pieniadze pol willi wybudowal. niech nasze wnuki i prawnuki nigdy o tym nie zapomna. przy obecnym ministrze sprawiedliwosci z pewnoscia niejeden komuch za ten milion zawisnie. tak dla porownania to mniej wiecej tyle co walesa dostal nagrody nobla. czy pieniadze te zostaly wwiezione legalnie? czy podatek zostal zaplacony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:46 Ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz. Nie odniosę się do wszystkich kwestrii o których piszę. Zapytam tylko o jedno - słyszałeś kiedyś o czymś takim jak pytanie retoryczne? A tak w ogóle to mam wrażenie, że z ciebie to jest prowokator. Bo nie chce mi się wierzyć, żeby nawet wśród zwolenników PiS występowały takie ograniczone indywidua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: Koalicja PO-lewica w Białymstoku faktem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.01.07, 21:29 A niestety występują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Zdarza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:33 ja by powiedział vonnegut (nie z PiS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Zdarza się IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.01.07, 22:14 Jak PiS potrafi negocjowac i o co im chodzi to widac w Sejmiku, a swoją drogą jakie to szczęście dla Białegostoku, że znaleźli się tam i były V-Prezydent obecny Marszałek, i były senator,którego wcześniej wylano z funkcji Przewodniczącego RM za numery obecnie cwiczone w Sejmiku, i były Prezydent kandydat na szefa ZEB - wszyscy oni są PiSuarami i dokładnie widac, odnosząc się do ich wodzów centralnych i lokalnych, że im niżej tym głupiej,a że i wodzowie nietędzy, to jest jak jest, a Białystok ma szczęście1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Trzeba więc wypić za Pana Tadeusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: Zdarza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:27 W kwestii rzadzenia miastem od 1990 roku: -prezydenci;-L.Rutkowski(obecnie radny pisu ww sejmiku) -P.Lussa (PC) -K Jurgiel(PC) -R.Tur (AWS i BPP) Zastepca jurgiela byl Tur Zastepca Tura Debski i Dobrzynski Obecni dzialacze Pis-u pelnili mnostwo najwazniejszych funkci- w tym rowniez w ostatniej kadencji. Jezeli to nie jest rzadzenie miatsem to co nim jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd No panie drzazgarz jak tam z tą opozycją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:33 > W kwestii rzadzenia miastem od 1990 roku: > -prezydenci;-L.Rutkowski(obecnie radny pisu ww sejmiku) > -P.Lussa (PC) > -K Jurgiel(PC) > -R.Tur (AWS i BPP) > Zastepca jurgiela byl Tur > Zastepca Tura Debski i Dobrzynski > Obecni dzialacze Pis-u pelnili mnostwo najwazniejszych funkci- w tym rowniez w > ostatniej kadencji. > Jezeli to nie jest rzadzenie miatsem to co nim jest???? czekam. zarzucasz mi kłamstwa to teraz się pan tłumacz Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Zdarza się 17.01.07, 22:44 AWS to nie PiS. PC to poprzedniczka PiS. Tym samym przyznaliście hipokryci że zdradziecka PZPR to poprzedniczka radnych lewicy i na nic się zdadzę wielokrotne zmiany nazwy partii. Miastem rządzą radni i prezydent. PiS nigdy nie miał ani większości w radzie ani prezydenta. Piszcie sobie co chcecie, ale PO się sk.ur.wiła wchodząc w koalicję z byłym PZPR. Powstała koalicja złodziejsko aferalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd To prawie jak PiS: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:46 koalicja z f.szystami i ku.wiarzami. a PiS przyznaje się do korzeni PC co łatwo sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Więc mieli prezydenta niejednego co łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:48 sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Więc mieli prezydenta niejednego co łatwo 17.01.07, 22:56 Przecież napisałem, że PC to poprzedniczka PiS, więc nie próbuj mi niczego wciskać. Czekam na nazwisko prezydenta który był członkiem PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Jeśli PC to porzedniczka PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:58 to prezydentów znajdź sobie w postach trochę wyżej. na tej samej zasadzie kwaśniewski był kontynuatorem linii politycznej PZPR czemu nie zaprzeczam Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Jeśli PC to porzedniczka PiS 17.01.07, 23:02 a nie prościej żebyś poprostu podał nazwisko prezydenta który był członkiem PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Jak chcesz, to masz: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:09 prezydenci;-L.Rutkowski(obecnie radny pisu ww sejmiku) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Jak chcesz, to masz: 17.01.07, 23:26 Rutkowski był prezydentem bodajże z ramienia Klubi Inteligencji Katolickiej, dokładnie nie pamiętam. Wiem, że wstąpił do PiS długo po skończeniu swej prezydentury. Czy Rutkowski jest TERAZ prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak chcesz, to masz: 17.01.07, 23:34 hieno jesli tak liczysz to wychodziloby ze kwasniewski jest prezydentem niezrzeszonym Odpowiedz Link Zgłoś
szop.sracz Re: idole fiata 17.01.07, 23:40 kwachu do piachu, leszek mniej niz zero i jakubowska co jest boska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Nie moją jest winą pogromco że piszesz posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:57 których sam nie rozumiesz. pytałeś mnie kiedy obecne PiS miao swjego prezydenta to ci odpowiedziałem jasno i wyraźnie kiedy ---- a PiS to koglomerat PC, ZCHN, AWS i innych pomniejszych partyjek -- tobie naprawdę nie da się wmówić że białe jest białe a czarne jest czarne i nie będę więc ci nic więcej wyjaśniał, bo szkoda na to czasu i atłasu --- z baranami dyskutuje baran więc nie mam zamiaru zostać baranem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys O kutwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:54 PC to poprzedniczka PiS. Tym samym przyznaliście hipokryci że zdradziecka PZPR to poprzedniczka radnych lewicy i na nic się zdadzę wielokrotne zmiany nazwy partii. -------- tym samym pogromca przyznaje że PiS bierze przykład z SLD. ojejej Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: O kutwa 17.01.07, 23:00 Gość portalu: paradys napisał(a): > tym samym pogromca przyznaje że PiS bierze przykład z SLD. ojejej Ojejej jak nie cierpię wciskaczy! Tym samym paradys przyznał, że z logiką u niego cieniutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys No to teraz czas na twoją logikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:03 1. jeśli uważasz, że PiS nie miało swojego prezydenta bo PC to nie to samo co PiS, to 2. SLD to nie to samo co PZPR 3. bo jeśli SLD to samo co PZPR to PiS to samo co PC ------- albo więc PiS miało w Białymstoku kilku prezydentów i wiceprezydentów albo SLD nie jest czerwone ---------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: No to teraz czas na twoją logikę 17.01.07, 23:14 Ale ja wciskaczu uważam, że PC to poprzedniczka PiS. Tak więc to nie to samo, ale ani ja ani sam PiS nie odcina się od swoich korzeni czyli PC bo nie musi. To tak samo jak Kwaśniewski był prezydentem z SLD a nie z PZPR, ale to komuch o PZPR-owskich korzeniach. Czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys Na tej samej zasadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:19 jak cała masa byłych rządzących Białymstokiem to PiSowcy rzekomi opozycjoniści o PC-towskich korzeniach więc jak ktoś mi wciska że PiS nigdy nie rządziło Białymstokiem to łże jak bura suka że powiem po dornowsku bo to tak jakby mówił, że SLD nie jest odpowiedzialne za PRL Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: Na tej samej zasadzie 17.01.07, 23:34 Tu masz skład poprzedniej rady miejskiej. Zobacz ciemniaku kto rządził białymstokiem - Radni niezależni Dec Katarzyna; Gilewski Andrzej Korolczuk Józef Kozłowska-Świątkowska Elżbieta Iwona Łuczycki Edward Stanisław; Żalek Jacek; Klubu Radnych SLD-UP-SDPL Bil-Jaruzelski Krzysztof; Hanusz Mirosław Zbigniew; Jamiołkowski Jerzy Antoni; Karpowicz Michał - Przewodniczący Klubu; Kobyliński Wiesław; Kochan Janusz Ryszard; Klub Radnych Prawo i Sprawiedliwość Dębski Jan Kazimierz; Dudziński Kazimierz; Kozłowski Marek Jan; Piontkowski Dariusz - p.o.Przewodniczącego Klubu; Klub Radnych Forum Mniejszości Podlasia Masalski Marek – Przewodniczący Klubu; Matwiejuk Jarosław; Nazaruk Sławomir; Nikiciuk Stefan; Pawluczuk Jarosław; Klub Radnych Białostockie Porozumienie Prawicy Muraszkiewicz Andrzej; Pieńkowski Kazimierz; Rutkowski Lech – Przewodniczący Klubu; Zabielska-Cieciuch Joanna; Zwierz Zbigniew; Koalicyjny Klub Radnych "Odrodzenie" Beata Antypiuk; Alicja Biały; Bogusław Dębski - Przewodniczący Klubu; Piotr Perkowski; Witold Perkowski; PIS MIAŁ TYLKO 4 RADNYCH, KŁAMCO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys A teraz tłuku policz ilu z tych "niezależnych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:54 należy do PiS. Idąc konsekwentnie swoją logiką to musisz napisać "bezpartyjny prezydent porozumiał się z lewicą", bo obecny prezydent jest bezpartyjny baranie Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: No to teraz czas na twoją logikę 17.01.07, 23:42 pogromca_czerwonych_hien napisał: > Ale ja wciskaczu uważam, że PC to poprzedniczka PiS. Tak więc to nie to samo, > ale ani ja ani sam PiS nie odcina się od swoich korzeni czyli PC bo nie musi. > To tak samo jak Kwaśniewski był prezydentem z SLD a nie z PZPR, ale to komuch o > PZPR-owskich korzeniach. > > Czy to takie trudne? nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze kwasniewski zrezygnowal z sld przed zaprzysiezeniem na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
szop.sracz Re: No to teraz czas na Sobotke 17.01.07, 23:47 dokladnie, kwasniwski zdazyl jeszcze ulaskawic Sobotke przed koncem prezydentury Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Re: No to teraz czas na twoją logikę 17.01.07, 23:51 A co ma do rzeczy jakiś tam pusty gest pod publiczkę skoro wygrał jako kandytat SLD? Bezpartyjny o SLDowsko-komuchowskich korzeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien zawołajcie kogoś mądrzejszego, bo się ośmieszacie 18.01.07, 23:19 Bo z przygłupami nie chce mi się rozmawiać. Jeżeli ponad 8 lat temu Rutkowski przestał być prezydentem a PiS powstał w 2005, to trzeba być debilem, żeby twierdzić że PiS miał swego prezydenta. Co więcej nawet PC nie miało swego prezydenta, bo Rutkowski nigdy do PC nie należał. I nieważne gdzie jest dziś Rutkowski i co robi. On 8-12 lat temu NIE WIEDZIAł NAWET o tym że się do PiS się zapisze i co będzie robił. NIE MÓGŁ NAWET WIEDZIEĆ ŻE TAKA PARTIA POWSTANIE. Tak samo nie znali swojej przyszłości radni. Żaden z nich nie przeszedł do PiS w trakcie kadencji i do końca KLUB PIS LICZYŁ 4 RADNYCH!!! Ugrupowania chrześcijańskie bliższe były ZChN czy LPR. Co do AWS, debile, to nie jest wcale PiS, ale zacytuję z wikipedii: "Po przegranych wyborach większość prominentnych polityków, którzy zostali jeszcze w AWS przeszła do Platformy Obywatelskiej" pl.wikipedia.org/wiki/Akcja_Wyborcza_Solidarno%C5%9B%C4%87 Popierając Drzazgarza proponuję wyznaczyć jakiś limit kłamstw na jeden wątek, bo zawsze znajdzie się 1-2 debili którzy zaśmiecą kłamstwami każdą nawet najlepiej zapowiadającą się dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys Z czego wynika, że ludzie związani z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:24 nie rządzili w PRL, ponieważ wtedy, gdy byli w PZPR nie mieli pojęcia, że będzie istniało SLD. Czyli Kwaśniewski głosząc hasło "wybierzmy przyszłość" miał rację? Doczekałem czasów, gdy pogromca czerwonych hien bierze w obronę SLD. Wesz co, pogromca, zajmij się czymś pożyteczniejszym, bo z myśleniem to uciebie kiepskawo. Poza tym PO nigdy nie miało i nie ma nadal swojego prezydenta jako, że Truskolaski jest bezpartyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradys To tak jak bezpartyjny lech kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:26 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_czerwonych_hien Przestań bredzić i wciskać ciemnotę 18.01.07, 23:37 Przeczytaj lepiej uważnie, co napisałem. Ostatni raz powtarzam. PIS NIE ODŻEGNUJE SIĘ OD PC i ja też twierdzę i zawsze twierdziłem, że PC to poprzedniczka PiS. Co do AWS, to przeczytaj młotku w wikipedii ile różnych ugrupowań je tworzyło - prawie 40 i to PO jest bardziej sukcesorką AWS niż PC, co udowodniłem w poprzedniej wypowiedzi. JESZCZE RAZ OŚWIADCZAM. SLD TO NASTĘPCA ZDRADZIECKIEJ PZPR. I nieważne ile razy jeszcze zmienią swą nazwę. Od przeszłości nie uciekną. Odpowiedz Link Zgłoś