Gość: Białystok IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.02.07, 20:59 miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35187,3565975.html Już planowa w Olsztynie, a Białystok nic nikt to władzy dupa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: *** Re: Tramwaje IP: *.csk.pl 15.02.07, 21:10 No no cenzuta obowiazuje. Tramwaje moglyby kursowac zamiast linii 3, 5 , 19 - najretowniejsze. 3- Zbyt waskie ulice na wygodzie a co z Ogrodniczkami - zostanie tlko KZK PKS 13 5- Ul. Lipowa -problem (puscisz Pilsudskiego - w godzinie szczytu korki ze autobus nie przejedzie a co z tramwajem 19 - Dziecieciny Mickiewicza Dojlidy ---??? Ha? Nie jest tak prosto w Bialymstoku - pomysl dobry ale guzik!! Wystarczy wymienic tabor na MANY LION'S CITY (potrzeba wiecej przegubowych z klima) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tramwaje IP: *.nyc.res.rr.com 23.02.07, 00:22 O rany. Znowu tramwaje. :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tramwaje 08.03.07, 23:32 Jak to nikt ?!? Ja mam gotowy projekt: bialynstok.blox.pl/2007/02/Bialostocka-Aglomeracja-Miejska.html Odpowiedz Link Zgłoś
interbialystok Re: Tramwaje 10.03.07, 20:10 Ciekawe - 1. ale po co nam tramwaj z Kruszewa dobra ,do Suprasla OK ale tam ?? 2. Jak poprowadzisz tramwaj po drodze 676 ( do Suprasla)?? 3. Tramwaj na poczatek móglby jezdzic na 3 ale zamiast Reginisa to Refinisa - Basniowa - Dozynkowa - Wislana - Niemenska - /LPG PETLA/ - Ogrodniczki - /PETLA/ to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt Re: Tramwaje 14.03.07, 23:36 interbialystok napisał: > 1. ale po co nam tramwaj z Kruszewa dobra ,do Suprasla OK ale tam ?? Z Kruszewa zachaczając po drodze o Chorosz, gdyż uważam te miajsca za stanowczo zbyt mało docenione turystycznie a bardzo piękne. Może w przyszłości dało by radę odbudować ten most urywający się w Kruszewie, tak tylko dla pojazdów szynowych, rowerzystów i pieszych. > 2. Jak poprowadzisz tramwaj po drodze 676 ( do Suprasla)?? Przy okazji budowy ścieżki rowerowej poszedł bym za ciosem i pociągnął równolegle nasyp linii tramwajowej :) > 3. Tramwaj na poczatek móglby jezdzic na 3 ale zamiast Reginisa to Refinisa - > Basniowa - Dozynkowa - Wislana - Niemenska - /LPG PETLA/ - Ogrodniczki - /PETLA > / > to rozumiem. Na przebieg linii w mieście nie mam precyzyjnego pomysłu, myślałem aby też to w częsci pożenić z przebiegiem ścieżki rowerowej ale przede wszystkim przebieg linii musiał by być maksymalnie prostolinijny i bezkolizyjny aby nie robić z niego klasycznego transportu miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś