IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.02.07, 20:59
miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35187,3565975.html
Już planowa w Olsztynie, a Białystok nic nikt to władzy dupa
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: Tramwaje IP: *.csk.pl 15.02.07, 21:10
      No no cenzuta obowiazuje. Tramwaje moglyby kursowac zamiast linii 3, 5 , 19 -
      najretowniejsze.
      3- Zbyt waskie ulice na wygodzie a co z Ogrodniczkami - zostanie tlko KZK PKS 13
      5- Ul. Lipowa -problem (puscisz Pilsudskiego - w godzinie szczytu korki ze
      autobus nie przejedzie a co z tramwajem
      19 - Dziecieciny Mickiewicza Dojlidy ---???

Ha? Nie jest tak prosto w Bialymstoku - pomysl dobry ale guzik!!
      Wystarczy wymienic tabor na MANY LION'S CITY (potrzeba wiecej przegubowych z
      klima) POZDRAWIAM
      • Gość: Mariusz Re: Tramwaje IP: *.nyc.res.rr.com 23.02.07, 00:22
        O rany. Znowu tramwaje. :D:D:D
    • yoghurt Re: Tramwaje 08.03.07, 23:32
      Jak to nikt ?!? Ja mam gotowy projekt:
      bialynstok.blox.pl/2007/02/Bialostocka-Aglomeracja-Miejska.html
      • interbialystok Re: Tramwaje 10.03.07, 20:10
        Ciekawe -
        1. ale po co nam tramwaj z Kruszewa dobra ,do Suprasla OK ale tam ??
        2. Jak poprowadzisz tramwaj po drodze 676 ( do Suprasla)??
        3. Tramwaj na poczatek móglby jezdzic na 3 ale zamiast Reginisa to Refinisa -
        Basniowa - Dozynkowa - Wislana - Niemenska - /LPG PETLA/ - Ogrodniczki - /PETLA/
        to rozumiem.
        • yoghurt Re: Tramwaje 14.03.07, 23:36
          interbialystok napisał:

> 1. ale po co nam tramwaj z Kruszewa dobra ,do Suprasla OK ale tam ??

Z Kruszewa zachaczając po drodze o Chorosz, gdyż uważam te miajsca za stanowczo
          zbyt mało docenione turystycznie a bardzo piękne. Może w przyszłości dało by
          radę odbudować ten most urywający się w Kruszewie, tak tylko dla pojazdów
          szynowych, rowerzystów i pieszych.

> 2. Jak poprowadzisz tramwaj po drodze 676 ( do Suprasla)??

Przy okazji budowy ścieżki rowerowej poszedł bym za ciosem i pociągnął
          równolegle nasyp linii tramwajowej :)

> 3. Tramwaj na poczatek móglby jezdzic na 3 ale zamiast Reginisa to Refinisa -
          > Basniowa - Dozynkowa - Wislana - Niemenska - /LPG PETLA/ - Ogrodniczki - /PETLA
          > /
          > to rozumiem.

Na przebieg linii w mieście nie mam precyzyjnego pomysłu, myślałem aby też to w
          częsci pożenić z przebiegiem ścieżki rowerowej ale przede wszystkim przebieg
          linii musiał by być maksymalnie prostolinijny i bezkolizyjny aby nie robić z
          niego klasycznego transportu miejskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka