Dodaj do ulubionych

Ratujmy Dolinę Rospudy

IP: *.bsk.vectranet.pl 18.02.07, 21:04
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.bsk.vectranet.pl 18.02.07, 21:08
      Ekolodzy dlaczego nie protestujecie w samym Augustowie, na skrzyżowaniach,
      przy szkołach. Przeciez tam w centrum jest naprawdę "wspaniale" ta cisza,
      świeże ekologiczne powietrze, żadnych pędzących samochodów. Po co wy w tym
      lesie siedzicie?
      • Gość: uomrzan Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:21
        Może jakieś inwektywy pod ich adresem ?
        • Gość: Buldożer the best Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:23
          Po co inwektywy? Czyżby pytania przekraczały możliwości intelektualne?
          • Gość: wir Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.elpos.net 18.02.07, 21:29
            Widocznie w Augustowie nie ma ekologow, tam zostali tylko oglupieni przez
            wladze mrzonka o swojej pieknej, nowej drodze, "porzadni obywatele". Wiec po co
            ktokolwiek ma tam manifestowac, przeciw czemu protestowac - przeciwko glupocie
            wladz? Przeciez one w niedziele siedza w kosciele.
            • Gość: wkoronkiewicz Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.02.07, 21:40
              byłem dziś w Augustowie i spotkałem się z miejscowymi ekologami. nie wszyscy
              siedzą w lesie nad Rospudą. żeby być teraz nad Rospudą trzeba mieć po prostu
              zdrowie, żeby wytrzymać noc w namiocie rozstawionym wprost na śniegu.
              ale rozumiem, że to pytającego nie satysfakcjonuje. podejrzewam, że najchętniej
              widziałby ekologów robiących kontrmanifestacje i naparzających się ze
              zwolennikami niszczenia bagien.
              przykro mi. ekolodzy nie pójdą na tego rodzaju zadymy. my nie stosujemy
              przemocy.
              • Gość: zbyszek Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.csk.pl 18.02.07, 22:17
                Wojtku, jesteś klawym, urokliwym facetem. Natomiast to, co powiadasz o ekologach
                - jest obarczone błędem tzw. wielkiego kwantyfikatora. Nie wszyscy ekolodzy nie
                stosuja przemocy. Przemoc nie musi być wymachiwaniem pięściami. Niestety na
                głowy mieszkańców Augustowa, ktorzy m a j ą p r a w o miec inne
                zdanie, właśnie ekolodzy, niestety także poprzez łamy "Wyborczej", rzucają
                słowa, które tworzą aurę psychicznej przemocy. Promonuje sie im "jedną wiarę",
                że obwodnica nie tędy ma iść. A to nie jest przecież dogmat. To w y b ó r. I o
                tym rozmawiajmy. Tego oczekuję także od ekologów. Ten kto nie chce rozmawiać
                ten jest hucpiarz, a nie obywatel.
                Pozdrawiam cię Zbyszek
                • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 22:49
                  Zamiast wisiec na drzewach w świeżym powietrzu rozbijcie ekolodzy namioty w
                  Augustowie i wdychajcie to powietrze, które my
                • Gość: Augustowianin Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 00:47
                  > tym rozmawiajmy. Tego oczekuję także od ekologów. Ten kto nie chce rozmawiać
                  > ten jest hucpiarz, a nie obywatel.
                  Właśnie przykład rozmowy z ekologami dajesz. To w Augustowie nieomal norma,
                  a ekoog panjest mordercą, przez Pana dzieci nie mogą przejść....
                  A gdzie pan był jak ...
                  Popierw was G. Wyborcza to wy żydzi jest....

Zbyszeńku tyś jest hucpiarz.
                  bez pozdrowień / bo co cię uleczy/
      • Gość: 10bkpm Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.dsl.bell.ca 20.02.07, 23:23
        rozwiniete kraje UE ,ktore posiadaja odpowiednia strukture drog najwyrazniej w
        Polsce chca widziec skansem narury ze strzechami i bosymi dziewuchami w
        strojach ludowych:))))))))))
        budowa drog to koniecznosc i to nie jest temat do dyskusji!!!!!!!!!!!
        • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:05
          Gość portalu: 10bkpm napisał(a):
          > budowa drog to koniecznosc i to nie jest temat do dyskusji!!!!!!!!!!!

Ależ nikt tego nie kwestionuje. Można tylko budować by budować i budować by zbudować. Widzę, że jesteś za pierwszym wariantem.
    • Gość: yapa Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.codetel.net.do 18.02.07, 21:34
      a ja mam to w d...!
      • Gość: Kloc Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:36
        To tak jak i ja!!!!!!!!!!
        • Gość: xxx Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.koba.pl 18.02.07, 21:43
          No to gratuluję "tumiwisizmu". Jak Komisja Europejska porządnie się dopieprzy do
          nas, że ruszyła budowa i zabierze unijne dofinansowanie na infrastrukturę
          drogową, ciekawe czy też tak będziesz pisał.
          • Gość: Stolec Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:46
            Będę. KE tez mam w dupie. Sram na nią i jej kary
            • Gość: wir Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.elpos.net 18.02.07, 22:10
              Znamienne slowa. Zapisza sie niewatpliwie w historii konfliktu wokol Rospudy
              zlotymi zgloskami jako wyraz stanu swiadomosci duzej grupy podlasian,
              kontynuujacych dzielo Prezydenta Kononowicza. Nadaja sie na czolowke na
              pierwszej stronie gazety. Gratuluje, niejeden copywriter moglby pozazdroscic.
              • Gość: szerszeń_stepowy i nie będzie niczego... IP: *.chello.pl 18.02.07, 22:29
                ani Rospudy, ani autostrady. Bo premier tego rządu jest intelektualnie na
                poziomie prez. Kononowicza i powiedzial, że jak ekologom się uda przeforsować,
                to on już doprowadzi do tego, że w Polsce nie będzie więcej autostrad.
    • Gość: kosynier Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 22:55
      Może powie mi ktoś ,jakim prawemmożna rozbijać obozy namiotowe,palić
      ogień,wchodzić na drzewa i.t.d.....Gdybym,w lesie wyczyniał takie "jasełka" jak
      ta gromada ekoterrorystów to dawno zwinęła by mnie policja ,albo straż leśna!!
      gdzie są władze!!!Precz z wariatami środowiskowymi .Ja też jestem istotą
      LUDZKĄ,i chcę w Polsce dróg,a nie skansenu!!
      • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:17
        Gość portalu: kosynier napisał(a):
        Gdybym,w lesie wyczyniał takie "jasełka" jakta gromada ekoterrorystów to dawno zwinęła by mnie policja ,albo straż leśna!!

Gdybyś łaził w kółko po przejściu dla pieszych jak Dyjuk ze swoimi moherkami to też by cię zwinęli. Widać jakiś pechowy jesteś :)))
        • Gość: kosynier Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:26
          skąd tyle nienawiści u ciebie do LUDZI-kolego!mam wielką ochotę pomóc
          wykonawcom i ściąć trochę palantówz tych drzew!Jak który spadnie i złamie
          kręgosłup to też będzie wina władz?!!Zal mi(ekoterrorystów) ich po prostu !
          • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 23:32
            no właśnie, drwale już czekają, siekiera do drzewa już przyłożona, będa spadać i
            płakać na ulicy w Augustowie, przy melodii przejeżdżających tirów
            • Gość: Hassan Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.csk.pl 18.02.07, 23:38
              Przy okazji obwodnicy Augustowa wyszla na jaw "bezstronnosc" mediow.
              Przedstawianie argumentow obu stron, nie wydawanie osadow...
              • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 23:41
                masz rację, ekologów i ich racje przedstawia tylko GW, dlaczego nie przedstawi
                racji, prawdziwych racji władz i mieszkańców tych terenów, tylko gromady ludzi
                krzyczących zawsze i wszędzie przeciwko wszystkiemu i wszystkim:)
                • Gość: Hassan Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.csk.pl 18.02.07, 23:52
                  "Gazety" nie interesuja racje drugiej strony, ekolodzy sami mowili, ze maja w
                  GW wielu przyjaciol. GW to pisemko propagandowe "ekologow".
    • Gość: kosynier Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:48
      proponuję,również ekoterrorystom,aby zbudowali miasteczko namiotów obok drogi
      przez augustów,może wtedy "śpiew" i "muzyka" tirów będzie dla nich piękną
      kołysanką..!!!a tam do jasnej CHOINKI! też żyją jakieś istoty-LUDZIE!!!nie sowy
      i sikorki,tylko LUDZIE!!!
      • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 23:53
        kosy i siekiery w dłoń, brońmy Augustowa, wyrżnijmy ekologów razem z ich
        drzewkami, w to miejsce po wybudowaniu obwodnicy posadzimy tysiące nowych
        • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 00:00
          Gość portalu: remik napisał(a):
          > kosy i siekiery w dłoń, brońmy Augustowa, wyrżnijmy ekologów razem z ich
          > drzewkami, w to miejsce po wybudowaniu obwodnicy posadzimy tysiące nowych

A w domu wszyscy zdrowi ???
          • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 00:04
            dzięki za troskę o rodzine, Krab :) w końcu pojawieś się, ale napisz coś od
            siebie, nie każesz pisać swemu kotu
            • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 00:17
              Może faktycznie sam coś napiszę, bo kota mam ekologicznego to mi go jeszcze ze skóry obedrzecie.

Będziecie niszczyć wszystko co ekologiczne ?? Ostatnio se pralkę takową kupiłem i nie wiem czy mam chować ???
              • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 00:21
                zapytam jutro co na to jedyna prawdziwa gazeta partyjna ekologów - GW, czy
                zezwala w lutym na odstrzał pralek i kiedy można odzierać koty ze skóry, nie
                znam się na tym, ale pismo ekologów pewnie tak; dobrej nocy Krab i do jutra,
                spij spokojnie, pralkę masz do jutra na pewno, kota też; kolorowych i
                zdroworozsądkowych snów życzę:)
                • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 00:32
                  Dobranoc, to ja se pójde jeszcze pranie nastawie, kto wie może ostatni raz ;)

• Gość: ślązak Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:38
          uff naprawdę nie dziwię sie że komomowicz jest z podlasia jezu jakie wy
          jesteście prymitywne mohery was jak indian znad amazonki treba za ryje pilnować
          byście nie wyrżnęli własnych skarbów prostaczki
    • Gość: Żubr Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.kp.pl 19.02.07, 08:15
      Jeżeli inwestycja będzie kontynuowana to ogłaszam swój osobisty bojkot
      Augustowa (będą mieli mniejszy ruch tak jak chcą).
    • Gość: Kudłaty Ratujmy Dolinę Rospudy IP: 213.25.38.* 19.02.07, 08:27
      Ekolodzy znad Rospudy zwróćcie uwagę co Parlament przygotował dla nas wszystkich
      wprowadzając nakaz jazdy przez cały rok na światłach,jest to przecież o wiele
      większe zagrożenie dla środowiska i nas wszystkich. Ja solidaryzuję się jednak
      z mieszkańcami Augustowa wspułczuję im czekali 15 lat a proponuje się im
      następne 10.Ile jeszcze mogą wytrzymać?Ile jeszcze ma zginąc ludzi?
    • Gość: Tak Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.orange.pl 19.02.07, 08:47
      TAK, ratujmy doline Rospudy!

TAK - niech wladze przedstawia szybkie, alternatywne rozwiazanie by chronic
      mieszkancow miasta!
    • Gość: a.ch. eko terrorysci IP: *.crowley.pl 19.02.07, 08:54
      i pamietaj, ze kazdy zielony, to niedojrzaly czerwony
      • Gość: dd Niekoniecznie: jagody z czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:36
        robią się czarne. namnożyło się takich u nas jagódek ostatnio...
      • Gość: gosc A wszystkie wiesniaki IP: *.chello.pl 19.02.07, 11:40
        to jedna rodzina, a chłop żywemu nie przepuści
    • Gość: zigi Ratujmy gazetę wybiórczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:41
      Ratujmy gazetę wybiórczą bo już niedługo może zniknąć z rynku!
    • bagarmosen Re: Ratujmy Dolinę Rospudy 19.02.07, 11:52
      jestem ciekawa czy rzad i oszolomy Augustowa na CZELE z kretaczami z
      BIALEGOSTOKU przyznaja sie , ze caly narod placi kary 25 tys. euro
      dziennie DO MOMENTU PRZYWROCENIA STANU POPRZEDNIEGO!!!??? PROCEDURA JUZ
      ZOSTALA WSZCZETA!
    • datel1 Re: Ratujmy Dolinę Rospudy 19.02.07, 11:56
      nie zamawiajcie zadnych robot, produktow, uslug u firm wykonujacych te droge.
      hej
      aha i nie pracujmy dla nich tez.
      a ministra srodowiska - do kotlowni na leczenie
      • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 13:58
        masz rację, nie zamawiaj, oni i tak kilka lat będą mieli prace przy tej drodze,
        a i mieszkańcy będą mieli przy tej okazji pracę, zmaleje bezrobocie w regionie
        • Gość: Augustowianin Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:12
          Gość portalu: remik napisał(a):

> masz rację, nie zamawiaj, oni i tak kilka lat będą mieli prace przy tej
          drodze,
          > a i mieszkańcy będą mieli przy tej okazji pracę, zmaleje bezrobocie w
          regionie
          hwheheheeh
          Już jadą Ukraincy. Głupie gadanie. Zmaleje ci nadzieja.
    • Gość: Stop_Ekoterroryzm Niech mieszkańcy Augustowa decydują o swoich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:21
      prawach, słusznie im naleznych, a nie media z ekoterrorystami na czele!
      • Gość: dd O swoich niech decydują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:13
        ale to torfowisko jest poza ich chałupkami i tak samo jest ich jak i moje. a
        może moje słusznie mi należne prawo to prawodo istnienia tego torfowiska
        właśnie? więc spadaj
    • Gość: Piotr Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:40
      1/ Niech ekolodzy rozbiją się przy którymś z przejść dla pieszych w Augustowie i
      spróbują je kilka razy pokonać w ciągu dnia. Może zrozumieją, kto tu wymaga
      ochrony i co jest mniejszym złem.
      2/ Dlaczego ekolodzy rozbili się w lesie, do którego jest zakaz wstępu? Dlaczego
      rozbili namioty w miejscu niewyznaczonym do obozowania? Dlaczego palą tam
      otwarty ogień i nie przestrzegają jakichkolwiek zakazów?
      3/ Czy ktoś widział w jakie ciuchy są ubrani i jakimi samochodami przyjechali?
      Skąd mają na to pieniądze?
      4/ Dlaczego lokalne władze nie zrobią z tym porządku w zalążku? Będą czekać, aż
      przyjedzie tu kilkuset oszołomów? To jest otwarta akceptacja łamania prawa.
      5/ Dlaczego media robią tak jednostronny obraz sprawy (w szczególności TVN Fakty).
      6/ Jeżeli Unia rzeczywiście nałożyłaby jakieś kary to podziękujcie ekologom. To
      będzie ich 100% zasługa.
      • Gość: Gonzo Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:45
        Pioter jaja oter :)

i myśleć normalnie przez to nie może :)))
        • Gość: remik Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 14:49
          dlaczego jesteś taki złośliwy i czepiasz się rozsądnych wypowiedzi, Gonzo?
    • Gość: Żydek Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:57
      Przed przygłupami typu red hojrak czy jak mu tam. Nie na drzewo a na Wzgórza ( Golan oczywiście)
      • Gość: normalny Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:58
        ??? a ludzie nie są pod ochroną???? ile trzeba usmiercić aby wreszcie do was
        dotarło?? wy tak zwani ekolodzy? (pseudo ekolodzy?)
        • Gość: uomrzan Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: 212.33.75.* 20.02.07, 11:21
          Ekolodzy są zwolennikami zabijania ludzi ? Pewnie Bin Laden ich opłaca.
          Skoro zwolennicy zabijania ludzi to ekolodzy to Stalin też był ekologiem.

Przepraszam Cię kolego normalny, ale Twoja wypowiedź to delikatnie mówiąc
          nadinterpretacja stanowiska ekologów.
        • Gość: Gucio Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:23
          Gość portalu: normalny napisał(a):
          ile trzeba usmiercić aby wreszcie do was dotarło??

Jeszcze jednego, ciebie. Będzie jednego barana mniej.

• Gość: jaro Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 19:48
      dość już czerwonych eko-terrorystów !!!
      • Gość: Krab Re: Ratujmy Dolinę Rospudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:05
        Gość portalu: jaro napisał(a):
        dość już czerwonych eko-terrorystów !!!

Masz rację, więcej nie pisz.
        • Gość: Krab Cieślikowi rura mięknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:24
          ww6.tvp.pl/4463,20070220462187.strona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka