Dodaj do ulubionych

obwodnica i ekologia

21.02.07, 07:44
Jak to jest z taką obwodnicą w dolinie Rospudy. Co jest bardziej niebezpieczne
dla środowiska, czy ruch przez miasto, czy płynna jazda bez korków poza
miastem. Na ile może to być suwerenna decyzja ludzi z miasta. W mieście też
auta smrodzą, a może i bardziej ze wzgl. na płynność ruchu.
Obserwuj wątek
    • miejscowy7 Re: obwodnica i ekologia 21.02.07, 09:41
      A co z człowiekiem? Ile ludzkich istnień jest warta żabka, czy kwiatek?
      Czy szanowni ekolodzy wiedzą, że każde opóźnienie inwestycji to kolejne ofiary
      śmiertelne?
      A swoją drogą, co powiedzą ekolodzy, kiedy jeden z nich zginie pod kołami TIR-a
      w Augustowie? Oczywiście tego im nie życzę, ale powinni się zastanowić co
      ważniejsze: żabka czy człowiek.
      • pablo.el Re: obwodnica i ekologia 21.02.07, 23:16
        czegóż tak naprawdę chcą wszelacy ekoterroryści ? ... tak sobie dumam... chcą ratować środowisko naturalne? ... może, ale greenpeace nie zajmuje się duperelami , bo nic na tym nie da się ugrać .Greenpeace to nie taka sobie banda nawiedzonych ekologów , to machina mająca do dyspozycji wszystko , co potrzebne aby pojawić sie tam , gdzie narobią najwięcej szumu . Szum jest potrzebny , bez tego nie byłoby kasy , któa płynie szerokim strumieniem z całego świata . Wystarczy spojrzeć jaki mają sprzęt! Namioty , sprzęt alpinistyczny , to wszystko kosztuje - teraz w dolinie Rozpudy koczuje ich chyba z 50 osób - deklarujących , że bedą tam choćby do wiosny. Za darmo będą tam siedzieć ? dla samej idei ? wątpię , normalny człowiek chodzi do pracy zarabia , utrzymuje rodzinę , a oni co ?
        znane są przypadki oprotestowywania inwestycji tylko w celu wyciągnięcia kasy .
        Przykład z własnego podwórka : jakiś gość z Białegostoku ( jakaś organizacja "ekologiczna" ) najpierw blokował budowę ( chyba stacji paliw )co wstrzymywało prace, potem dogadywał się z inwestorem , że za odpowiednią wpłatę na konto organizacji zwija manatki i kończy protest. ot i cała filozofia ...
        ----volenti non fit iniuria - chcącemu nie dzieje się krzywda----
        • skarabeusssz Re: obwodnica i ekologia 22.02.07, 10:31
          Podobnie ze Złotymi Tarasami w Warszawie (obok dworca centralnego). Holenderska
          bodajże firma odpaliła organizacji ekologicznej niezłą sumkę, bo bardziej jej
          się to opłacało, niż opóźnienie budowy.
      • annamaria121 Re: obwodnica i ekologia 02.03.07, 22:07
        ...ile ludzkich istnien warta jest zabka? pyta Miejscowy. No ,jak takich
        istnien jak autor pytania,to co najmniej z milion.
        Ja stawiam na zaby,drzewa, kwiaty, bo bez nich nawet miejscowy nie moglby
        istniec/a niech zyje ,co tam/
        • pablo.el Re: obwodnica i ekologia 02.03.07, 23:52
          annamaria121 stawiasz na żaby , drzewa , kwiaty ? ok. ale dlaczego nie protestujesz kiedy wycina się drzewa wzdłuż drogi np. Łapy- Białystok ? czy topole nie są warte ochrony- nie są drzewami? dlaczego, skoro lubisz kwiaty , nie pikietujesz pod kwiaciarniami , które z premedytacja wycinają milony kwiatków dla byle powodu? no i te żabki , tępione bezlitośnie pewnie znikną z powierzchni ziemi , bo gdzieś zbuduje się drogę ? nie rozśmieszaj ....
          • annamaria121 Re: obwodnica i ekologia 03.03.07, 13:56
            Do Pabla...Protestuje i to jeszcze jak,nawet ktos mnie za to straszyl sadem,
            ale niestety jesli chodzi o Lapy to nie mam szans ,bo wiekszosc "szacownych"
            obywateli uwaza, ze drzew nie powinno byc, bo jesienia zrzucaja liscie i trzeba
            je sprzatac, a latem daja za duzo cienia, no i ptaki zakladaja gniazda w
            koronach i cyt. s...a na droge ,a poza tym spiewaja, a to niedopuszczalne, wiec
            sam widzisz ...?no chyba, ze ty mnie poprzesz,bo tez jestem za topolami na
            obrzezach drog, w koncu chronia przed spalinami, ale kto o tym mysli, zreszta
            jak ma myslec, do tego potrzebny rozum. A kwiaty mozna scinac ,ale nie wyrywac
            z korzeniami./Jesli pamietasz, to nasze Lapy mialy kiedys piekne kwiatowe
            skwery,ale to bylo naprawde dawno i se ne wrati...
    • bluerayx Re: obwodnica i ekologia 22.02.07, 08:20
      Jurgiel już straszy, że UE chce zrobić z Polski skansen ekologiczny.
      • staneuro Re: obwodnica i ekologia 02.03.07, 16:54
        Napisalem to na stronie Uhowskiej ale jeszcze raz napisz tu:
        .
        Serce nie jest sługa, nie zna, co to pany,
        I nie da się przemocą okuwać w kajdany."
        .
        Kocham bardzo rzeczke, ktorej wody pilem,
        Kocham bardziej matke, brata, ich tam zostawilem.
        .
        Me serce rozerwane, krwawi nieustannie,
        Szukam kompromisu, znajduje w tej mannie.
        .
        Pogarde dla swej matki, ojca, oraz brata,
        Pogarde dla Rospudy i dzikiego kwiata.
        .
        Przybyli Moskale, z Greenpeace-u sztandarem,
        Matke zwyzywali "swym panszczynym gwarem".
        .
        Wody mojej rzeczki, ich moczem splywaja,
        Matka w sieni placze, bo ja oplowaja.
        .
        Co dzisiaj mam zrobic? przykoc sie do skaly?
        Skaly zlych wyborow, dobre juz sie nie ostaly.
        .
        Kocham ja Storczyka, Orlika i Trzmiela,
        Ale ponad wszystko czlowieka, mego przyjaciela
        • pablo.el Re: obwodnica i ekologia 03.03.07, 06:26
          27 letni ekolog, rodem ze Śląska , Bartłomiej T. wracając z Doliny Rospudy , zachaczył o miejscowość Porośl Kije . W jednym z gospodarstw , nie zważając, że właśnie rozpoczął się okres lęgowy ptaków, brutalnie pozbawił życia kaczkę ! Swoją ofiarę oskubał i zamierzał upiec , kiedy został zdemaskowany przez właścicielkę gospodarstwa. Morderca-włamywacz ( zdążył zwinąć obrączkę ) zaprosił nawet kobietę na wspólną konsmpcję pieczeni ! Do biesiady nie doszło , bowiem zwinęła go policja . Okazało się , że Bartłomiej T. był już w przeszłości karany , a za ten incydent grozi mu nawet 10 lat więzienia. o czym donosi dzisiejszy Kurier Poranny.
          p.s. dobry przykład na to , gdzie "ekolodzy" mają czyjąś własność i ile obchodzi ich życie zwierząt .... i na to kto tak naprawdę okupował Dolinę Rospudy - jak widać pospolici kryminaliści .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka