Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Rzymu

09.05.03, 10:23
Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie.
Tu jest upalnie, na szczescie teraz jest tylko 25 stopni.
P.S.
Najlepsze lody sa na piazza navona.... :)
Pozdr
Obserwuj wątek
    • nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 10:46
      Witam. Ale w odpowiedniej porze "uciekłeś". W całej Polsce jest deszczowo.
      Wielu wrażeń życzę, nie tylko smakowych. :)
      • Gość: alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.36-151.net24.it 09.05.03, 10:48
        Smakowe tez sa wazne. Zreszta Rzym to dziwne miasto. Za darmowy bilet do
        galleria borghese trzeba zaplacic 3 euro. Wlasciwie za wszysko trzeba placic.
        Ale obejrzec tez jest sporo...
        Pozdr
        • nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 10:54
          Ze smakami to tak niestety jest. Zioła prowansalskie kupione w sklepie to
          zupełnie coś innego niż te, które syn mi przywiózł z wycieczki po Prowansji. To
          samo z "francuskimi" winami, butelkowanymi w Bolesławcu i oryginałami. Ja tu o
          napitkach i podjadaniu, a Rzym czeka... Mam nadzieję, że opiszesz swoją podróż
          na forum.
        • poziomk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 11:19
          lepiej 3 euro jak 12000000 lirow :)
          • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 12:18
            z tych wszystkich piękności rzymskich zdawałam egzamin , a swoją drogą to te
            jedzenie , dobrze ze mnię tam nie ma , tylko nie przytyj , ja tymczasem 1
            kilogram zgubilam :))))
            • Gość: anka1 Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: 212.33.74.* 09.05.03, 13:46
              Alex Ty sie nie chwal tylko jakas pizze dawaj :)))) glodna jestem :)
              • Gość: kalisia Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 09.05.03, 14:23
                Ależ z Ciebie szczęściarz!!! To my tutaj pracujemy,za oknem pochmurno, a Ty sie
                lodami obżerasz! I do tego w Rzymie! I do tego jeszcze się przechwalasz! Ja się
                tak nie bawię:)) Ja też chcę.
    • wolny_wilk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 14:47
      alex.4 napisał:

> Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie.
      > Tu jest upalnie, na szczescie teraz jest tylko 25 stopni.
      > P.S.
      > Najlepsze lody sa na piazza navona.... :)
      > Pozdr

Have fun!
      (Choć, biedaku, może i Rzym piękny, ale Włoszki nijak się do Polek nie umywają)
      • ralston Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 16:07
        Biedny Alex. Na pocieszenie zostają mu tylko wycieczki z Polski :)))
        • wolny_wilk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 17:38
          ralston napisał:

> Biedny Alex. Na pocieszenie zostają mu tylko wycieczki z Polski :)))

Miejmy tylko nadzieję, że aż tak zdesperowany nie jest, gdyż maj to sezon
          wycieczkowy emerytalnych parafialnych kółek różańcowych. :)))
    • aand Re: Come stai Alex, amico mio ? :) n/txt 09.05.03, 20:27
      • Gość: holy-land pozdrawiam:) IP: *.biaman.pl 09.05.03, 22:02
        witaj alexie, ale ci dobrze w tym rzymie. jednego tylko mozesz zalowac, ze nie
        bylo cie wczoraj na monologach waginy. jeszcze raz goraco pozdrawiam
        • alex.4 Re: pozdrawiam:) 12.05.03, 10:37
          Gość portalu: holy-land napisał(a):

> witaj alexie, ale ci dobrze w tym rzymie. jednego tylko mozesz zalowac, ze
          nie
          > bylo cie wczoraj na monologach waginy. jeszcze raz goraco pozdrawiam

Alex: Ja tez Ciebie goraco pozdrawiam. Tez zaluje ze nie bylem na monologach
          waginy..... za to przez caly weekend zwiedzalem, bo w ramach tyfgodnia kultury
          bilety byly za free. Szkoda tylko ze nie dostalem sie villa borghese za ktora
          bede musial zaplacic, i ze Watykan nie przylacza sie do darmowego tygodnia. A
          ja o darmowym tygodniu dowiedzialem sie w piatek wieczorem. Ale widzialem z 11
          obrazow Caravaggia, kilka Rafaelow, jakies tam Rubensy, v.Dycki Memlingi,
          Metsysy, Welasquesy i 2 El Greco, nie mowiac o 4 muzeach z rzezba antyczna.
          Jestem zupelnie wypruty.....
          Pozdr
          Bona sera
    • Gość: rowerzyk Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 10.05.03, 09:51
      alex.4 napisał:

> Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie.

Mozesz powiedziec jak wyglada w Rzymie kwestia kafejek internetowych? Minn
      ceny, czy jest ich duzo, jakie zwyczaje w nich panuja, itp

> Najlepsze lody sa na piazza navona.... :)

Najlepsze to sa przy ostatniej stacji kolejki z Finocchio, 20 min spaceru od
      Termini :)

• Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 10:03
        najlepsze to sa na lipowej z automatu , a teraz to posypka orzechowa i
        czekolada nawet gratis hhha , nie czeba do rzymu jechać !!!!!
        • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 12.05.03, 10:41
          Oj takie lody malinowe, jablkowe, z owocow mango, brzoskwini, cytrynowe,
          pomaranczowe, anasowe, rozne jogurtowe jakie tu jadlem to w Polsce nie jadlem.
          A sa nawet lody o smaku kielbasy i czosnkowe. W lodziarni potrafi byc
          kilkadzesiat smakow lodow choc najczesciej bywa kolo 25-20. Dobre lody jadlem
          na campo di fiori i przy panteonie. Na campo kosztowaly tylko 2 euro za mniej
          wiecej 3-4 kulki....
          Pozdr
          • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 10:42
            ALEX LIIIIIIIIITTTTTOOOOOOOOOOOŚŚŚŚŚŚŚŚCIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!
            • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 12.05.03, 10:45
              No dobrze. Ale jako watpliwe pocieszenie powiem ze we wloszech trzeba placic za
              wszystko. czasami rowniezs za darmowy bilet. Oni doprowadzili to do perfekcji...
              Pozdr
              • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:29
                ale u nas to wogole darmowych biletów nie maja :(((((((
      • Gość: rowerzyk Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 12.05.03, 12:51
        Jak w Rzymie jest z tymi kafejkami, bo jak tam bylem ostatnio to jeszcze
        niezabardzo wiedzialem co to wogole internet...
        • aand Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 12.05.03, 21:01
          Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Jak w Rzymie jest z tymi kafejkami, bo jak tam bylem ostatnio to jeszcze
          > niezabardzo wiedzialem co to wogole internet...

Alex i za kim jestes za Lazio czy za Roma? Allora? :)
          • alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 14.05.03, 10:13
            Jestem za Realem Madryt. Jutro musze poszukac pub i zobaczyc jak Real dokopie
            Juve. zastanawiam sie nad kupnem koszulki Realu (oczywiscie autoryzowanej na
            ulicy za 7-10 euro :)) i tak udaniem sie do pubu. Moze wlosi nie bija....
            A internet. Kafejek jest sporo a ceny bardzo roznorodne. Od 5 euro za godzine
            do 1,8. Ja korzystam z takiej za 1,8. Na tej samej ulicy moga byc punkty ktore
            roznia sie cena 2-krotnie. Ale w Rzymie w jednym sklepie pepsi 0,3 moze
            kosztowac wiecej niz 0,5 a ceny pokoi zaczynaja sie od 65 euro za noc bez
            klimatyzacji....
            Pozdr
            • Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 11:57
              alex ty przestan tam szastac pieniędzmi lepiej bys jakie prezenty nam
              przywiózł!!!!!!!!!
              • nxa Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 14.05.03, 12:08
                Przecież tych lodów do kraju nie przywiezie :))
                • Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 19:19
                  nie koniecznie mowie o lodach:) moze jakies klejnoty albo inne brylanty albo
                  jakie włoskie autko Alex wymysl cos fajnego !!!!!!!!! czekamy :))))))
                  • alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 15.05.03, 09:44
                    mysle ze lepszym pomyslem byloby wziecie jakiegos Caravaggio albo innego
                    Rafaelsa ale nie wiem co na to wlosi....
                    Pozdr
                    Z lodowego frontu lody o smaku kiwi, pomaranczy sa takie sobie
                    Pozdr
                    • Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 13:09
                      powiem ci alex ze jem własnie kiwiowego jogurta i jest bardzo dobry caravaggio
                      mnie nie interesi , mam dosc po ostatniej sesji obstaje przy jakims ferrari
                      • alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 16.05.03, 10:17
                        mysle ze taki caravaggio to kilkanascuie ferrari kosztuje jak nie wiecej.
                        Przeciez pisacco to przy nim przyszcz albo inny van gogh. A Caravaggio jest
                        fajny. Przeciwienstwie do cukierkowego i nijakiego Rafaela (prawda widzialem
                        tylko jedno jego dobre plotno) czy rubensa.
                        A dla milosnikow okularow gucciego to na moscie sw. anola albo przy stacji
                        flaminio na straganach sprzedaja na pewno autentyczne okulary od gucciego czy
                        vesace....
                        Pozdr
            • Gość: rowerzyk Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.man.bialystok.pl 16.05.03, 10:51
              alex.4 napisał:

> A internet. Kafejek jest sporo a ceny bardzo roznorodne. Od 5 euro za godzine
              > do 1,8. Ja korzystam z takiej za 1,8. Na tej samej ulicy moga byc punkty
              > ktore roznia sie cena 2-krotnie.

Dzieki.

ps czy zwyczaje w kafejach sa takie same jak w polskich?
              • Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 15:15
                No dobra to przywieź mi te okulary alex moze sei obejde bez ferrari , jak
                zobaczysz jakąś fajną torebke to tez mozesz ewentualnie
                • alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 18.05.03, 10:33
                  ale wolisz gucci czy versace?
                  A co kafejek. Ja n9ie korzystam w polsce z kafejek wiec nie wiem czy obyczaje
                  sa takie same....
                  Pozdr
                  • Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 14:27
                    wole gucci , w brązowej oprawce tylko i z brązowymi szkielkami!!!!!!!!!
                    • alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 19.05.03, 10:36
                      zobacze co sie da zrobic....
                      Pozdr
                      To co przylecisz
                  • Gość: rowerzyk Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 20.05.03, 12:57
                    alex.4 napisał:

> A co kafejek. Ja nie korzystam w polsce z kafejek wiec nie wiem czy obyczaje
                    > sa takie same....

To przynajmniej opisz jak to fizycznie wyglada. :) Gdzie isc, co mowic i ktora
                    polecasz.
                    No dobra. chodzi mi oto, ze jest tam moja mamuska i mam problem jak
                    niekomputerowej kibiecinie wytlimaczyc co to za czort ta kafejka i z czym to
                    sie je :) Zawsze to wiecej mozliwosci niz sms :)

I takze pozdawiam.
    • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 19.05.03, 11:06
      dzis juz koncze bo mialem klopoty na linii
      Najlepsze pozdrowienia
      • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.tkb.net.pl 19.05.03, 13:33
        no jasne tylko moge miec problemy z lądowoaniem:))))))))))))
        • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 20.05.03, 09:39
          zawsze mozesz wyladowac w moich ramionach, to zapewni ci miekkie
          lodawanie.... :)
          Pozdr
          • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 18:31
            a z ciebie biedny aleksie moze placek pozostać , bo bede spadać z duzej
            wysokosci :)))))))
            • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 21.05.03, 11:31
              na kreskowkach zawsze postacie chwytaja spadajace z duzej wysokosci postaci
              bez zadnego uszczerbku na zdrowiu...
              Pozdr
              • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.dipol.tkb.net.pl 21.05.03, 14:34
                skoro tak to nastawiaj sie , i patrz w niebo
                nadlatuję!!!!!!! ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 22.05.03, 09:11
                  czekam..... :)
                  Pozdr
                  Ale tu bardzo prazy slonce wiec nie daj mi czekac zbyt duzo... bo sie znowu
                  spale....
    • nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 22.05.03, 09:15
      Korzystasz z kafejek internetowych i tak mi się skojarzyło:

Wchodzi gość do kafejki i pyta:
      -macie wolne komputery
      -nie, same szybkie :))
      • Gość: MALOSI Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 14:13
        SZYBKIE KOMPUTERY, to one biegac potrafią ??? alex kup krem do opalania 30 to
        sie nie oparzysz czekajac !!!! nie bede sie spieszyć jeszcze w jaki wir
        powietrzny wpadne...
        • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 23.05.03, 10:55
          wiesz, ale ja niedlugo NIESTETY wracam do domu.... jak bedziesz zbyt duzo
          stroic sie przed to mozesz nie zdarzyc. I co ja wtedy zrobie z tymi okularami?
          Sam bede nosil?
          Pozdr
          a co do kakejkowych rozmow, to w tej ktorej jestem prowadzacy Arab caly czas
          oglada telewizje, ale na zakonczeniu mowi do mnie ciao (co jest troche
          cieplejszym zwrotem niz bon giorno)
          Pozdr
          • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 15:12
            jak nie chcesz czekac to nie !wacaj se!!!!! a jam dzis oczka juz kupila ,
            ładne :)))))))))))
            • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 25.05.03, 13:42
              jakie oczka? W ponczochach.....?
              Pozdr
              • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 21:20
                oczka czytaj okulary :))) a w pończochach to inna sprawa ostatni raz miałam je
                na studniówce co było parę la temu , ale na pewno sie jakieś powydzierały ...
                • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 26.05.03, 09:28
                  to blad. Wiesz jak ponczochy dzialaja na mezczyzn....
                  Od razu seksapil pani zwieksza sie o kilkadziesiat punktow....
                  Co do okularow to sie domyslilem. Niewdzieczna, i co ja teraz zrobie z
                  okularami z wloch.... teraz ja bede musial chodzic w okularach kobiecych....
                  Pozdr
                  • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 11:22
                    No nie bez przesady , mogę je ewentualnie przyjac bo facet w damskich okularach
                    to troche tak gupio:)a pończochy to pod spodnie mam zakładać ????
                    • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 27.05.03, 09:14
                      podspodnie to rzeczywiscie wyglada glupio. Pod mini spodniczke to i owszem.
                      Tak wiec wykonac.....
                      A w Rzymie kobiety jak do tej pory to przewaznie chodza w spodniach...
                      Pozdr
    • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 27.05.03, 10:02
      wracajac do telenowel. Wlasnie w tej ktora leci powiesili bohatera. Szok.
      Widac bylo jak prowadza go, potem zakladaja petle potem widac placz starej
      kobiety i mlodej (matka i zona-siostra) po czym widac jak zapadnia sie otwiera
      i widac nerwowe spazmy ruchow nog po czym ruch uspokaja sie. A teraz widac jak
      2 mezczyzn placze... Straszne
      Pozdr
      • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 15:32
        to jakiś horror a nie telenowela ... a co do spódnicy ja nie rozumiem co wy
        widzicie w tych miniówach , sprubój sam pochodzić w spódnicy i sprawdź w czym
        wygodniej , wtedy zrozumiesz włoszki!!!!!!!!!i nie tylko
        • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 28.05.03, 09:23
          chodzi o cos tak ulotnego jak wrazenia estetyczne, poczucie piekna, etc.... :)
          Te czarno biale filmy to chyba tez produkcja arabska. Czesto w nich spiewaja
          kobiety (choc ubrane po europejsku) i czestao jest taniec brzucha. A co do
          telenoweli to kazdy ma taka na jaka zasluzyl.... ciekawe co bedzie dzisiaj
          (tym bardziej ze toniejest zawsze ta sama)
          Pozdr
          • Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 12:03
            Kurde alex w telenoweli właśnie o to chodzi zeby to byla ta sama , no ale cóż
            lepiej oglądać rózne niz nie oglądać wogóle , ja własnie amor latino po raz
            drugi katuje , przy okazji ucząc sie i pisząc :)))))))jaka mam podzielna uwage
            hyyym dziś zaliczenie boje sie!!!!!!!!!!!!!
            • alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 29.05.03, 09:35
              boisz sie to, to bylo wczoraj, ale zycze xzaliczenia, wczoraj....
              Pozdr
              A teraz sa teledyski. Jest facet i kobieta, facet spiewa, chodzi z nia po
              restauracjach jedzie samochodem, a teraz idzie sam droga i nadal spiewa.
              Nieszczesliwa ta milosc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka