alex.4 09.05.03, 10:23 Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie. Tu jest upalnie, na szczescie teraz jest tylko 25 stopni. P.S. Najlepsze lody sa na piazza navona.... :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 10:46 Witam. Ale w odpowiedniej porze "uciekłeś". W całej Polsce jest deszczowo. Wielu wrażeń życzę, nie tylko smakowych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.36-151.net24.it 09.05.03, 10:48 Smakowe tez sa wazne. Zreszta Rzym to dziwne miasto. Za darmowy bilet do galleria borghese trzeba zaplacic 3 euro. Wlasciwie za wszysko trzeba placic. Ale obejrzec tez jest sporo... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 10:54 Ze smakami to tak niestety jest. Zioła prowansalskie kupione w sklepie to zupełnie coś innego niż te, które syn mi przywiózł z wycieczki po Prowansji. To samo z "francuskimi" winami, butelkowanymi w Bolesławcu i oryginałami. Ja tu o napitkach i podjadaniu, a Rzym czeka... Mam nadzieję, że opiszesz swoją podróż na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 11:19 lepiej 3 euro jak 12000000 lirow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 12:18 z tych wszystkich piękności rzymskich zdawałam egzamin , a swoją drogą to te jedzenie , dobrze ze mnię tam nie ma , tylko nie przytyj , ja tymczasem 1 kilogram zgubilam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: 212.33.74.* 09.05.03, 13:46 Alex Ty sie nie chwal tylko jakas pizze dawaj :)))) glodna jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalisia Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 09.05.03, 14:23 Ależ z Ciebie szczęściarz!!! To my tutaj pracujemy,za oknem pochmurno, a Ty sie lodami obżerasz! I do tego w Rzymie! I do tego jeszcze się przechwalasz! Ja się tak nie bawię:)) Ja też chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 14:47 alex.4 napisał: > Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie. > Tu jest upalnie, na szczescie teraz jest tylko 25 stopni. > P.S. > Najlepsze lody sa na piazza navona.... :) > Pozdr Have fun! (Choć, biedaku, może i Rzym piękny, ale Włoszki nijak się do Polek nie umywają) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 16:07 Biedny Alex. Na pocieszenie zostają mu tylko wycieczki z Polski :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Pozdrowienia z Rzymu 09.05.03, 17:38 ralston napisał: > Biedny Alex. Na pocieszenie zostają mu tylko wycieczki z Polski :))) Miejmy tylko nadzieję, że aż tak zdesperowany nie jest, gdyż maj to sezon wycieczkowy emerytalnych parafialnych kółek różańcowych. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holy-land pozdrawiam:) IP: *.biaman.pl 09.05.03, 22:02 witaj alexie, ale ci dobrze w tym rzymie. jednego tylko mozesz zalowac, ze nie bylo cie wczoraj na monologach waginy. jeszcze raz goraco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: pozdrawiam:) 12.05.03, 10:37 Gość portalu: holy-land napisał(a): > witaj alexie, ale ci dobrze w tym rzymie. jednego tylko mozesz zalowac, ze nie > bylo cie wczoraj na monologach waginy. jeszcze raz goraco pozdrawiam Alex: Ja tez Ciebie goraco pozdrawiam. Tez zaluje ze nie bylem na monologach waginy..... za to przez caly weekend zwiedzalem, bo w ramach tyfgodnia kultury bilety byly za free. Szkoda tylko ze nie dostalem sie villa borghese za ktora bede musial zaplacic, i ze Watykan nie przylacza sie do darmowego tygodnia. A ja o darmowym tygodniu dowiedzialem sie w piatek wieczorem. Ale widzialem z 11 obrazow Caravaggia, kilka Rafaelow, jakies tam Rubensy, v.Dycki Memlingi, Metsysy, Welasquesy i 2 El Greco, nie mowiac o 4 muzeach z rzezba antyczna. Jestem zupelnie wypruty..... Pozdr Bona sera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 10.05.03, 09:51 alex.4 napisał: > Pozdrawiam wszystkich z jednego z najpieknejszych miast na swiecie. Mozesz powiedziec jak wyglada w Rzymie kwestia kafejek internetowych? Minn ceny, czy jest ich duzo, jakie zwyczaje w nich panuja, itp > Najlepsze lody sa na piazza navona.... :) Najlepsze to sa przy ostatniej stacji kolejki z Finocchio, 20 min spaceru od Termini :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 10:03 najlepsze to sa na lipowej z automatu , a teraz to posypka orzechowa i czekolada nawet gratis hhha , nie czeba do rzymu jechać !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 12.05.03, 10:41 Oj takie lody malinowe, jablkowe, z owocow mango, brzoskwini, cytrynowe, pomaranczowe, anasowe, rozne jogurtowe jakie tu jadlem to w Polsce nie jadlem. A sa nawet lody o smaku kielbasy i czosnkowe. W lodziarni potrafi byc kilkadzesiat smakow lodow choc najczesciej bywa kolo 25-20. Dobre lody jadlem na campo di fiori i przy panteonie. Na campo kosztowaly tylko 2 euro za mniej wiecej 3-4 kulki.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 10:42 ALEX LIIIIIIIIITTTTTOOOOOOOOOOOŚŚŚŚŚŚŚŚCIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 12.05.03, 10:45 No dobrze. Ale jako watpliwe pocieszenie powiem ze we wloszech trzeba placic za wszystko. czasami rowniezs za darmowy bilet. Oni doprowadzili to do perfekcji... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 12:29 ale u nas to wogole darmowych biletów nie maja :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 12.05.03, 12:51 Jak w Rzymie jest z tymi kafejkami, bo jak tam bylem ostatnio to jeszcze niezabardzo wiedzialem co to wogole internet... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 12.05.03, 21:01 Gość portalu: rowerzyk napisał(a): > Jak w Rzymie jest z tymi kafejkami, bo jak tam bylem ostatnio to jeszcze > niezabardzo wiedzialem co to wogole internet... Alex i za kim jestes za Lazio czy za Roma? Allora? :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 14.05.03, 10:13 Jestem za Realem Madryt. Jutro musze poszukac pub i zobaczyc jak Real dokopie Juve. zastanawiam sie nad kupnem koszulki Realu (oczywiscie autoryzowanej na ulicy za 7-10 euro :)) i tak udaniem sie do pubu. Moze wlosi nie bija.... A internet. Kafejek jest sporo a ceny bardzo roznorodne. Od 5 euro za godzine do 1,8. Ja korzystam z takiej za 1,8. Na tej samej ulicy moga byc punkty ktore roznia sie cena 2-krotnie. Ale w Rzymie w jednym sklepie pepsi 0,3 moze kosztowac wiecej niz 0,5 a ceny pokoi zaczynaja sie od 65 euro za noc bez klimatyzacji.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 11:57 alex ty przestan tam szastac pieniędzmi lepiej bys jakie prezenty nam przywiózł!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 14.05.03, 12:08 Przecież tych lodów do kraju nie przywiezie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 19:19 nie koniecznie mowie o lodach:) moze jakies klejnoty albo inne brylanty albo jakie włoskie autko Alex wymysl cos fajnego !!!!!!!!! czekamy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 15.05.03, 09:44 mysle ze lepszym pomyslem byloby wziecie jakiegos Caravaggio albo innego Rafaelsa ale nie wiem co na to wlosi.... Pozdr Z lodowego frontu lody o smaku kiwi, pomaranczy sa takie sobie Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 13:09 powiem ci alex ze jem własnie kiwiowego jogurta i jest bardzo dobry caravaggio mnie nie interesi , mam dosc po ostatniej sesji obstaje przy jakims ferrari Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 16.05.03, 10:17 mysle ze taki caravaggio to kilkanascuie ferrari kosztuje jak nie wiecej. Przeciez pisacco to przy nim przyszcz albo inny van gogh. A Caravaggio jest fajny. Przeciwienstwie do cukierkowego i nijakiego Rafaela (prawda widzialem tylko jedno jego dobre plotno) czy rubensa. A dla milosnikow okularow gucciego to na moscie sw. anola albo przy stacji flaminio na straganach sprzedaja na pewno autentyczne okulary od gucciego czy vesace.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.man.bialystok.pl 16.05.03, 10:51 alex.4 napisał: > A internet. Kafejek jest sporo a ceny bardzo roznorodne. Od 5 euro za godzine > do 1,8. Ja korzystam z takiej za 1,8. Na tej samej ulicy moga byc punkty > ktore roznia sie cena 2-krotnie. Dzieki. ps czy zwyczaje w kafejach sa takie same jak w polskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 15:15 No dobra to przywieź mi te okulary alex moze sei obejde bez ferrari , jak zobaczysz jakąś fajną torebke to tez mozesz ewentualnie Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 18.05.03, 10:33 ale wolisz gucci czy versace? A co kafejek. Ja n9ie korzystam w polsce z kafejek wiec nie wiem czy obyczaje sa takie same.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 14:27 wole gucci , w brązowej oprawce tylko i z brązowymi szkielkami!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) 19.05.03, 10:36 zobacze co sie da zrobic.... Pozdr To co przylecisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Alex.4 ! qrde przydaj sie na cos! :) IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 20.05.03, 12:57 alex.4 napisał: > A co kafejek. Ja nie korzystam w polsce z kafejek wiec nie wiem czy obyczaje > sa takie same.... To przynajmniej opisz jak to fizycznie wyglada. :) Gdzie isc, co mowic i ktora polecasz. No dobra. chodzi mi oto, ze jest tam moja mamuska i mam problem jak niekomputerowej kibiecinie wytlimaczyc co to za czort ta kafejka i z czym to sie je :) Zawsze to wiecej mozliwosci niz sms :) I takze pozdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 19.05.03, 11:06 dzis juz koncze bo mialem klopoty na linii Najlepsze pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.tkb.net.pl 19.05.03, 13:33 no jasne tylko moge miec problemy z lądowoaniem:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 20.05.03, 09:39 zawsze mozesz wyladowac w moich ramionach, to zapewni ci miekkie lodawanie.... :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 18:31 a z ciebie biedny aleksie moze placek pozostać , bo bede spadać z duzej wysokosci :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 21.05.03, 11:31 na kreskowkach zawsze postacie chwytaja spadajace z duzej wysokosci postaci bez zadnego uszczerbku na zdrowiu... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.dipol.tkb.net.pl 21.05.03, 14:34 skoro tak to nastawiaj sie , i patrz w niebo nadlatuję!!!!!!! ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 22.05.03, 09:11 czekam..... :) Pozdr Ale tu bardzo prazy slonce wiec nie daj mi czekac zbyt duzo... bo sie znowu spale.... Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Pozdrowienia z Rzymu 22.05.03, 09:15 Korzystasz z kafejek internetowych i tak mi się skojarzyło: Wchodzi gość do kafejki i pyta: -macie wolne komputery -nie, same szybkie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALOSI Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 14:13 SZYBKIE KOMPUTERY, to one biegac potrafią ??? alex kup krem do opalania 30 to sie nie oparzysz czekajac !!!! nie bede sie spieszyć jeszcze w jaki wir powietrzny wpadne... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 23.05.03, 10:55 wiesz, ale ja niedlugo NIESTETY wracam do domu.... jak bedziesz zbyt duzo stroic sie przed to mozesz nie zdarzyc. I co ja wtedy zrobie z tymi okularami? Sam bede nosil? Pozdr a co do kakejkowych rozmow, to w tej ktorej jestem prowadzacy Arab caly czas oglada telewizje, ale na zakonczeniu mowi do mnie ciao (co jest troche cieplejszym zwrotem niz bon giorno) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 15:12 jak nie chcesz czekac to nie !wacaj se!!!!! a jam dzis oczka juz kupila , ładne :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 25.05.03, 13:42 jakie oczka? W ponczochach.....? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 21:20 oczka czytaj okulary :))) a w pończochach to inna sprawa ostatni raz miałam je na studniówce co było parę la temu , ale na pewno sie jakieś powydzierały ... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 26.05.03, 09:28 to blad. Wiesz jak ponczochy dzialaja na mezczyzn.... Od razu seksapil pani zwieksza sie o kilkadziesiat punktow.... Co do okularow to sie domyslilem. Niewdzieczna, i co ja teraz zrobie z okularami z wloch.... teraz ja bede musial chodzic w okularach kobiecych.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 11:22 No nie bez przesady , mogę je ewentualnie przyjac bo facet w damskich okularach to troche tak gupio:)a pończochy to pod spodnie mam zakładać ???? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 27.05.03, 09:14 podspodnie to rzeczywiscie wyglada glupio. Pod mini spodniczke to i owszem. Tak wiec wykonac..... A w Rzymie kobiety jak do tej pory to przewaznie chodza w spodniach... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 27.05.03, 10:02 wracajac do telenowel. Wlasnie w tej ktora leci powiesili bohatera. Szok. Widac bylo jak prowadza go, potem zakladaja petle potem widac placz starej kobiety i mlodej (matka i zona-siostra) po czym widac jak zapadnia sie otwiera i widac nerwowe spazmy ruchow nog po czym ruch uspokaja sie. A teraz widac jak 2 mezczyzn placze... Straszne Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 15:32 to jakiś horror a nie telenowela ... a co do spódnicy ja nie rozumiem co wy widzicie w tych miniówach , sprubój sam pochodzić w spódnicy i sprawdź w czym wygodniej , wtedy zrozumiesz włoszki!!!!!!!!!i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 28.05.03, 09:23 chodzi o cos tak ulotnego jak wrazenia estetyczne, poczucie piekna, etc.... :) Te czarno biale filmy to chyba tez produkcja arabska. Czesto w nich spiewaja kobiety (choc ubrane po europejsku) i czestao jest taniec brzucha. A co do telenoweli to kazdy ma taka na jaka zasluzyl.... ciekawe co bedzie dzisiaj (tym bardziej ze toniejest zawsze ta sama) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malosi Re: Pozdrowienia z Rzymu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 12:03 Kurde alex w telenoweli właśnie o to chodzi zeby to byla ta sama , no ale cóż lepiej oglądać rózne niz nie oglądać wogóle , ja własnie amor latino po raz drugi katuje , przy okazji ucząc sie i pisząc :)))))))jaka mam podzielna uwage hyyym dziś zaliczenie boje sie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pozdrowienia z Rzymu 29.05.03, 09:35 boisz sie to, to bylo wczoraj, ale zycze xzaliczenia, wczoraj.... Pozdr A teraz sa teledyski. Jest facet i kobieta, facet spiewa, chodzi z nia po restauracjach jedzie samochodem, a teraz idzie sam droga i nadal spiewa. Nieszczesliwa ta milosc... Odpowiedz Link Zgłoś