Dodaj do ulubionych

Straż dla zwierząt

IP: *.euro-net.pl 22.06.07, 18:33
Szukam chętnych do utworzenia jednostki pomocy zwierzętom w Białymstoku.Więcej
można poczytać na stronie www.strazdlazwierzat.com.pl Jest to praca na pełen
etat a wynagrodzenie zależy wyłącznie od datków od ludzi o dobrym sercu i
sponsorów.Szukam min.30 osób pełnoletnich i zdecydowanych miłośników
zwierząt.Proszę o kontakt na email mmoniaa8@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: psia mama Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 22.06.07, 20:14
      ciekawy i dobry pomysl, powodzenia zycze(moze sama dolacze:-))
      • morfeusz_1 Re: Straż dla zwierząt 22.06.07, 20:23
        Świetny pomysł :)
        Dla mnie bomba
    • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 22.06.07, 21:30
      Na początku napewno będzie ciężko ale z czasem napewno się wszystko
      zmieni.Proszę o pomoc ponieważ sama tego nie zrobie może to być praca
      satysfakcjonująca nie tylko dla mnie ale też dla wielu innych ludzi którym los
      pokrzywdzonych zwierząt nie jest obojętny.
    • Gość: psia mama Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 22.06.07, 23:29
      Wiem, ze ta praca jest bardzo pozyteczna i satysfakcjonujaca ale co np. jesli
      chce pomagac ale nie jestem w stanie zniesc widokow, jakie przedstawiaja
      zdjecia z Waszej strony internetowej?;-( Czy kazdy straznik musi zjawic sie
      na "miejscu zdarzenia"?
      • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 23.06.07, 00:55
        Uważam, że powinnaś skontaktować się z dziewczynami z Toz-u, tak będzie o wiele
        łatwiej przygotować taką akcję. Jeżeli się zdecydujesz daj mi znać, a pomogę,
        bo sama tam należę, ale trzeba pogadać z szefową:)
        • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 23.06.07, 09:47
          No niestety do tej pracy trzeba mieć silne nerwy na interwencje trzeba się
          zgłośić.A co do Toz-u to chętnie skorzystam z pomocy.Jak możesz to pogadaj z
          dziewczynami.Dziękuje i pozdrawiam.
    • Gość: adik Re: Straż dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:56
      korzystając z okazji, proszę o informację za co płacimy podatek za PSA????
      Ja regularnie płacę a ciągle jestem "napominany" przez Straż Miejską np. za
      "zaśmiecanie" przez psa otoczenia lub, że spaceruje z psem po trawnikach wokół
      bloków.
      ????????? na co "idą" pieniądze z podatku???.
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 23.06.07, 12:29
        Ja nie jestem strażniczką miejską i nie wiem.Ja tylko szukam chętnych do
        utworzenia jednostki Straży dla Zwierząt.Jestem zwykłym człowiekiem który chce
        coś zrobić żeby zwierzętom żyło się lepiej.
        • Gość: adik Re: Straż dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:33
          sorry Monika, ja tylko tak z ciekawości. Popieram Waszą inicjatywę Straży dla
          zwierząt. Sam jestem posiadaczem psa i leży mi / mojej rodzinie / na szczęściu
          wszystkich zwierząt. Niestety dużo pracuję i nie mogę bezposrednio pomóc. Może
          nr jakiegoś konta??? Popieram i życzę powodzenia.
          • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 23.06.07, 17:41
            Dziękuje ale narazie muszę zwerbować 30 osób żeby taka placówka powstała.A o
            numerze konta napewno się dowiesz jak już taki oddział będzie.Jeszcze raz
            dziękuje i pozdrawiam.
            • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 23.06.07, 18:38
              Hej Monia,

przyjdz do Toz-u w poniedziałek o 19, będzie kilka dziewczyn więc będzie można
              pogadać o tej straży. Moja koleżanka na pewno się zgodzi, ja też, tylko, że ja
              mogę niedługo wyjechać także na razie mogę pomóc organizacyjnie!

Adres: świętojanska 24 lok. 7
              tel 0857327069

Zapraszamy:)
              • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 24.06.07, 12:46
                Hej poli

Przyjde jutro napewno!!
                Dziękuje i pozdrawiam!!
                • Gość: mk Re: Straż dla zwierząt IP: 212.33.74.* 25.06.07, 12:47
                  fizycznie Wam nie pomoge, ale w inny sposob na pewno. bardzo dobry pomysl !
              • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 25.06.07, 17:02
                Poli niestety nie mogę dziś do was wpaść niestety wypadło mi coś ważnego może
                jakiś inny termin.Przepraszam i pozdrawiam.
                • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 25.06.07, 19:16
                  Oj czemu zaśmiecacie mi wątek.Ja nie jestem z zielonych co nie znaczy że nie
                  dbam o przyrode.Kocham zwierzęta i chce coś dla nich zrobić a tym bardziej
                  pracować z nimi.Mam już 12 chętnych i szukam dalej proszę przemyśleć sprawę,ja
                  uważam że warto się poświęcić napoczątku.
    • neoszparka Fajna sprawa 25.06.07, 12:57
      Fajna sprawa. Rozkręca się w różnych miastach w Polsce. Tylko wymaga małego
      wkładu własnego - trzeba sobie kupić mundur, ale nic to ;)
      • ivan.i bardzo fajna sprawa 28.06.07, 09:56
        Zwierza potrzebują konkretnej pomocy, życzymy powodzenia :)

Ponieważ wśród miłośników zwierząt jest wielu wegetarian, więc polecamy wege
        ebooki :)
        Przy okazji można otrzymać palmtopa albo ipoda!
        tiny.pl/dv8b
    • www.zieloni-bialystok.w.pl www.antykoncepcjazwierzat.republi ka.pl 25.06.07, 14:31
      nie chce cie zniechecac ale taka paramilitarna bojówka to troche pic na wode
      i tak tylko policja ma prawo wejsc np. na prywatny teren i odebrac mecsone
      zwierze

wspomoglbym raczej www.tonz-bialystok.republika.pl/

co do pieniedzy, to proponuje utworzyc konkurencyjne schronisko dla zwierzat i
      przejac pieniadze marnotrawione przez obecne - za kazdego zlapanego pas dostaja
      ponad 200 zł, a co tam sie dzieje?

brak czipowania? zabijanie psów poprzez zamykanie zdrowych z chorymi w
      jednych klatkach ?

to nie jest problem braku pieniedzy ale ich wydawania na niewlasciwe zreczy

gdy brakowało karmy dla psów, poprzedni kierownik schroniska dla zwierzta w
      Białymstoku Pietrzykowski z PIS za zgoda
      Tura (teraz z PO) wydal 30 000 zł na studia swojej krewnej i 15 000 na rozmowy
      telefonem komórkowym

dzisiaj dziala to tak ze schronisko dostaje 200 zł za kazdego złapanego psa i
      ani grosza na ich utrzymywanie. tak wiec albo oplaca sie je lapac i w kolko
      wypuszczac, albo lapac i zabijac - zeby nikt sie nie domyslil np. zamknac
      zdrowe psy z chorym i potem mamy wysoka smiertelnosc - 50-75%.

Schroniska to czesto obozy koncentracyjne dla zwierzat

Jedne "kochacie", inne zjadacie - www.slawni-wegetarianie.w.pl -
      wegetarianizm-wszystko o diecie bezmięsnej - zdrowszej, ekologicznej, polecanej
      przez lekarzy, dietetyków - wegetarianie od Jezusa do Einsteina, naukowcy,
      artyści, twórcy, gwiazdy muzyki, filmu

www.antykoncepcjazwierzat.republika.pl/
      ZWIERZĘTA TO NIE MASKOTKI,DZIECIOM LEPIEJ KUPIĆ PLUSZOWE ZABAWKI, MIEĆ
      PRAWDZIWYCH LUDZKICH PRZYJACIÓŁ,DO PILNOWANIA DOMU ZAMONTOWAĆ ALARM Z
      POWIADAMIANIEM OCHRONY

to nie schronisko lecz oboz koncentracyjny dla zwierzat

juz nie zabijaja psów-wystarczy zamknac zdrowe w jednej klatce z chorymi i psy
      same umieraja :(

Chipowane będą wiec tylko psy osob które placa podatek (czyli tylko 1% Psow w
      Białymstoku?)

A porzucenie psa będzie się wiazalo z wycinaniem przez
      zwyrodniałych „wlasicieli” spod skory psa czipa by pies nie zostal
      zidentyfikowany :(

www.antykoncepcja-zwierzat.w.pl
      BIAŁOSTOCKIE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT- OBÓZ KONCENTRACYJNY DLA ZWIERZĄT I
      FABRYKA PIENIĘDZY DLA PARTYJNYCH KOLESIÓW

Pracownicy białostockiego schroniska dla psów zostali skazani przez sąd za
      umyślne masowanie usypianie (mordowanie) psów. Jak wynika z zeznań świadków psy
      były zabijanie w masowych egzekucjach - np. po 50 sztuk, weterynarz, rzucał
      umierające psy na kupę zwłok, a zwłoki psów były wbrew prawu zakopywane na
      terenie schroniska.
      Jako powód masowego zabijania psów pracownicy białostockiego schroniska dla
      psów podawali brak pieniędzy na jedzenie dla psów.
      Jednocześnie wyniki kontroli NIK stwierdziły, że wbrew prawo np. kierownik
      białostockiego schroniska dla psów wydawał pieniądze, których brakowało na
      jedzenie dla psów na rozmowy przez telefon komórkowy (1800 zł rocznie), oraz
      wbrew prawu zatrudnił na stanowisku związanym z księgowością członka swojej
      rodziny nie posiadająca wymaganego wykształcenia wyższego, opłacił tez koszty
      studiów na prywatnej uczelni (ponad 30 000 złotych), których ta osoba nawet nie
      skończyła. Kierownik białostockiego schroniska dla psów zatrudniał także
      swojego brata (wynagrodzenie około 1800 zł miesięcznie), pomimo że jak wynika z
      zeznań świadków brata kierownika nigdy nie było w pracy, ponieważ w tym samym
      czasie pracował za granicą.
      Pomimo sądowego wyroku i złożenia pisemnej rezygnacji kierownik białostockiego
      schroniska dla psów wbrew prawu pracuje nadal, a odpowiedzialny za to były
      Prezydent Białegostoku Ryszard Tur zamiast wyrzucić kierownika białostockiego
      schroniska dla psów dyscyplinarnie i dochodzić zwrotu ukradzionych publicznych
      pieniędzy przez kierownika białostockiego schroniska dla psów akceptuje ten
      stan rzeczy z powodów powiązań politycznych.
      Pracownikom białostockiego schroniska dla psów "opłaca" się łapać psy (za
      każdego złapanego psa otrzymują od miasta około 200 zł, natomiast nie otrzymują
      pieniędzy na dalsze utrzymanie psów, stąd patologiczny sposób funkcjonowania
      białostockiego schroniska dla psów - pracownicy białostockiego schroniska dla
      psów łapią jak najwięcej psów, by za każdego zainkasować 200 zł, po czym gdy
      okazuje się ze psów w schronisku jest za dużo, by zwolnić miejsce dla
      następnych psów zamiast np. adopcji pozbywają się ich, Jak wynika z zeznań
      świadków po skazaniu pracowników za usypianie pracownicy stosują bardzie
      cyniczny sposób zabijania psów: do klatki z chorym psem zamykane są psy zdrowe,
      w wyniku czego po pewnym czasie wszystkie psy umierają. Za to pracownikom
      trudniej teraz udowodnić, że to oni powodują umyślnie śmierć psów.
      Psy w białostockiego schroniska dla psów nie są szczepione, nie dokonuje się
      np. sterylizacji i kastracji by zapobiec ich nadmiernemu rozmnażaniu - będącego
      częstą przyczyną bezdomności.
      Osoby chcące pomóc schronisku nie są wpuszczane schroniska przez kierownika i
      pracowników, by nie zobaczyli przestępczej działalności kierownika i
      pracowników białostockiego schroniska dla psów.
      A przygarnięcie psa z umieralni jaka jest białostockie schronisko dla psów,
      który na skutek umyślnej działalności kierownika i pracowników jest chory, nie
      szczepiony itp. jest często niemożliwe.
      Białostockie schronisko dla psów to po prostu jeden ze sposobów na kradzież
      publicznych pieniędzy do prywatnych kieszeni - za wiedza i akceptacja równie,
      kryminalnych władz miasta z byłym Prezydentem Ryszardem Turem na czele - kłamcą
      i oszustem.
      • Gość: r... brak sprawozdania finansowegoza 2006 i "prezesa" IP: 80.54.13.* 25.06.07, 17:35
        zielonych, sprawozdanie powinno być na
        bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957
        do końca marca, według
        www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html , nazwisko
        osoby kierującej organizacja powinno być na
        www.bialystok.pl/files/organizacje_pozarzadowe/spis_organizacji/Spis_ngo.xls
        z oficjalnego portalu Urzędu Miejskiego, czyżby zielonych nie miał kto
        rozliczyć? jak "zielony" wyjaśni te kwestie?
        • www.zieloni-bialystok.w.pl r cos klamie 03.07.07, 21:32
          Do 15 lipca-a r. to anonimowy sbecki lobbysta?

OSTATECZNYM DNIEM OGŁOSZENIA SPRAWOZDANIA JEST DZIEŃ 15 LIPCA.

Sprawozdanie w wersji papierowej zostalo przekazane przed 30 marca 2007 r
          informacje o tym sa na www.zieloni.w.pl

Natomiast termin sprawozdania elektronicznego mija 15 lipca 2007 r
          http://www.pozytek.gov.pl/Opublikuj,sprawozdanie,w,bazie,>>,742.html
          (...) Zgodnie z artykułem 53 ust. 1 ustawy o rachunkowości roczne sprawozdanie
          finansowe jednostki podlega zatwierdzeniu przez organ zatwierdzający nie
          później niż 6 miesięcy od dnia bilansowego (końca roku obrotowego). Art 70 ust.
          1 w/w ustawy wskazuje, że kierownik jednostki jest obowiązany do ogłoszenia
          sprawozdania finansowego w ciągu 15 dni od dnia jego zatwierdzenia. W związku z
          tym, w przypadku organizacji, których rok obrotowy jest zgodny z rokiem
          kalendarzowym ostatecznym dniem zatwierdzenia sprawozdania finansowego jest 30
          czerwca - w tym przypadku OSTATECZNYM DNIEM OGŁOSZENIA SPRAWOZDANIA JEST DZIEŃ
          15 LIPCA.

a informacje o stowarzyszeniu wedlug prawdziwego spisu
          pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Podmiot.aspx?nrkrs=0000214421
          a ty r..jak sprawozdanie ze wspołpracy z SB anonimowy sbcki(?) klamczuchu : )?

r.... to lewicowy (sbecki?) lobbysta pracujacy na zlecenie browarów, firm
          tytoniowych itp. osob niszczacych środowisko, zdrowie ludzi. Specjalizuje się w
          preparowaniu kłamstw na ich zlecenie jak np. blog „w obronie praw palaczy
          papierosów do trucia innych ludzi w miejscach publicznych”. Przypisuje innym
          swoje wypowiedzi itp. rappaport.blog.onet.pl/
          • Gość: r.... zieloni bez "prezesa" i sprawozdania finansowego IP: 80.54.13.* 03.07.07, 21:49
            sprawozdania za rok 2006 na
            bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957
            jak nie było, tak nie ma, nazwiska "prezesa" na
            www.bialystok.pl/files/organizacje_pozarzadowe/spis_organizacji/Spis_ngo.xls z
            oficjalnego portalu Urzędu Miejskiego też brak a zielony dalej śmieci na forach...
    • Gość: karolina Re: Straż dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=64812392
    • Gość: adik Re: Straż dla zwierząt IP: *.elpos.net 25.06.07, 18:38
      nie bójmy się,informujmy Policję i Straż Miejska o stwierdzonym naruszeniu
      prawa wobec zwierząt. Po naszym zgłoszeniu musza podjąć stosowne działania.
    • Gość: Anka Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 25.06.07, 23:36
      Monika i jak to spotkanie w TOZie? Uda sie cos? Mam nadziej, ze tak:-)
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 25.06.07, 23:59
        No właśnie nie mogłam iść wypadło mi coś ważnego.Prosiłam koleżanki żeby poszła
        ale nie wiem czy była.Dzięki za wsparcie i nadzieje.
        • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 26.06.07, 09:50
          Nie, nie była. Szkoda, że nie przyszłyście, bo Toz szykuje się na wizytę do
          prezydenta, więc można byłoby coś wykombinować, a tak...
    • karolina.szczecin Re: Straż dla zwierząt 26.06.07, 00:12
      czy można Was znaleźć na dogomanii?
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 26.06.07, 10:13
        Przepraszam Poli ale naprawde nie mogłam być.Może jakiś inny termin ja z moimi
        chętnymi spotykam się w środe.Ja jestem zarejestrowana na dogomanii.
    • Gość: Anka Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 26.06.07, 11:46
      Monika czy to spotkanie w srode jest otwarte, kazdy moze przyjsc?
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 26.06.07, 12:17
        tak tylko proszę o meila z potwierdzeniem a ja wysle adres i godzine.
        • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 26.06.07, 12:31
          W środę Iwona ma dyżur W Tozie. Jeżeli chcesz przyjść to daj znać, ja jej
          powiem. Możesz też zadzwonić, ale jej tam dziś chyba nie ma.
          • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 26.06.07, 16:14
            W środe o której?Bardzo chętnie przyjde.
            • Gość: karolina Re: Straż dla zwierząt IP: *.chello.pl 26.06.07, 18:54
              Dziewczyny pytałam o dogo- bo tam możecie zaleźć wsparcie :)
              • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 26.06.07, 19:20
                Pewnie jakoś po 17. jeszcze sie dowiem i napisze jakby cos sie zmienilo!!

Na dogo sa wszyscy ktorzy albo sa z tozu albo ze schroniska. Najgorsze, ze
                wiele z nich to dzieci wiec nie ma nawet mowy o braniu ich.
                • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 26.06.07, 19:27
                  Poli a ty tez nalezysz do Toz-u?Jutro napewno przyjde może wezme jeszcze kogos
                  bo jutro mamy spotkanie.Ale jak cos to napisz.
    • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 27.06.07, 19:13
      Hej Monika

I co byłaś w Tozie???

Jak już pisałam moja koleżanka na pewno się zapisze, a ja nie wiem, ponieważ za
      2-3 miesiące najpawodopodoniej wyjeżdżam. Jestem jednak w stanie pomóc w inny
      sposób,ale o tym możemy pogadać prywatnie.

Acha. Monika, chciałabym żebyś wiedziała, że musisz wymyślić gdzie psy
      ewentualnie odebrane/znalezione itd. będziesz umieszczać ponieważ na schronisko
      nie masz co liczyć, a w Białymstoku domów tymczasowych jak na lekarstwo.

Czekam na newsy:)
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 27.06.07, 22:03
        Hej Poli
        Byłam dziś ale było zamknięte poczekałam i poszłam.Byłam o godz.17.30
        Może umówimy się prywatnie z tą koleżanka napiszcie do mnie na emaila mmoniaa8@wp.pl
        Pomału już zaczynamy myśleć,narazie sprawą priorytetową jest znalezienie 30 osób
        minimum.
    • Gość: poli Re: Straż dla zwierząt IP: *.cnb.com.pl 28.06.07, 00:39
      Dobrze, przyjdz w poniedzialek po 18, na pewno ktos bedzie, bo juz
      powiedzialam, ze musimy sie spotkac!
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 28.06.07, 09:22
        Ok.Tylko żeby ktoś był ja też nie mam czasu tak jeździć to ode mnie spory
        kawałek.Ale w pon będe.
    • Gość: Anka Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 03.07.07, 18:10
      No i co ustaliliscie? Udalo sie zebrac 30 osob??
      • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 04.07.07, 19:01
        Nie jeszcze nam dużo brakuje.
    • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 05.07.07, 15:55
      Mamy już 18-stu chętnych ale nadal potrzebujemy jeszcze 12-stu!!!
      • Gość: Robi Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 05.07.07, 19:16
        Oj dzieci , dzieci , mundurki sobie kupią i zabawę zaczną.................
        może lepiej w chowanego pobawcie się , śmieszniej będzie........
        • Gość: Monika Re: Straż dla zwierząt IP: *.euro-net.pl 05.07.07, 19:40
          Wcale nie dzieci!!
          Jak nie jesteś zainteresowany to się nie wypowiadaj bo to nie twoja sprawa.
          Nie zaśmiecaj mi tematu i zajmij się sobą.
    • Gość: Henia Re: Straż dla zwierząt IP: *.koba.pl 23.07.07, 23:02
      i jak tam mundury kupione ?
      • Gość: up Re: Straż dla zwierząt IP: *.elpos.net 06.08.07, 22:45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka