Dodaj do ulubionych

Telewizor.

13.08.10, 15:17
Mam taki głupiutki problem.
Otóż kupiliśmy nowy telewizor którego nikt ni cholery nie umie obsługiwać. Zamówiliśmy
faceta który nam go całego zamontował i ustawił na DVD. Dzisiaj niechcący nacisnęłam
guzik bodajże 6 no i z DVD przełączył się na program, a że takowego programu nie mamy
bo dopiero czekamy od facetów do kablówki, po prostu nie ma kanału i tylko tak miga,
wiadome. I teraz jest na mnie bo "zepsułam telewizor". Podejrzewam, że wystarczyłoby
go wyłączyć jak i DVD, co zostało już zrobione, a po włączeniu telewizora i dvd (jeśli dvd
nie włączyłoby się automatycznie) dać na program 0, tak jak i w moim w pokoju. Mam
racje? (telewizor samsung, dvd manta). mam jeszcze pytanie czy od przełączenia kanału
mogłoby się zrobić spięcie w tym telewizorze? bo podobno się zrobiło surprised i listwa się nie
chce przez to wyłączyć. pisać kto się w miarę zna, a kto się nie zna też pisać, bo może
akurat będzie wiedział. pzdr i dzięki z góry za pomoc big_grin
Obserwuj wątek
    • princess132 pisac pisać pisać XD 13.08.10, 15:18
    • princess132 ... 13.08.10, 15:23
      • szprotka02 Re: ... 13.08.10, 15:29
        tak chaotucznie napisane ze nic z tego nie rozumiem : /
        musiałabym to widzieć, tak z opowiadania sie nie da powiedziec
    • moniquemichael Re: Telewizor. 13.08.10, 15:26
      Radziłabym zrobić tak, odłączyć kable wprowadzające do dvd i odczekać chwile.
      Nieraz musi minąć nawet 5 min zanim kable (nowe) będą poprawnie działać. Program
      AV1 lub 2, także 0 jest najlepszy smile
      • princess132 Re: Telewizor. 13.08.10, 15:36
        tylko że mnie nikt do tego telewizora nie dopuszcza.

napiszę w skrócie: zmieniłam niechcący kanał, a telewizor był ustawiony na tryb dvd bo
        nie mamy jeszcze kablówki. mógł się od tego zepsuć?
        • szprotka02 Re: Telewizor. 13.08.10, 15:53
          no przełączyło sie z dvd na tv, i tzreba poprostu takie cos kliknąc ale wiadomo
          - nowy telewizor, nie wiecie jak sie to robi, i boicie sie każdego przycisku.
          czyz nie mówie prawdy?
    • princess132 piisaaać XD 13.08.10, 15:52
    • demilovatocool Re: Telewizor. 13.08.10, 15:59
      nie mam pojecia........uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka