Dodaj do ulubionych

Ściema Instytutu Historii UwB?

IP: *.elpos.net 13.07.07, 10:32
Na budynku dawnego KW PZPR obecnie UwB, wisi baner z informacja, ze w
instytucie historii mozna studiowac stosunki miedzynarodowe. Pomijajac braki
kadrowe to chyba na wszystkich uniwersytetach na calym swiecie jak jest
Instytut to sie tam studiuje jeden kierunek z mozliwoscia specjalizacji. Taki
Instytut tez zajmuje sie badaniem w ramach danej dyscypliny. No chyba ze jest
cos takiego jak Wydzial Historii. Cos mi sie wydaje, klopoty z frekwencja
byly. To ja na przyszlosc proponuje nastepujace kierunki, bardziej polaczone
z historia:

- historia i zarzadzanie,
- lingwistyka i historia,
- informatyka historyczna,
- inzynieria sredniowieczna,
- bankowosc i starozytnosc
- transport i historia wojen.
Obserwuj wątek
    • Gość: szisza Re: Ściema Instytutu Historii UwB? IP: *.chello.pl 13.07.07, 19:03
      z tego co wiem, rozwój uczelni polega na dzieleniu kierunku z setką studentów
      na 2 lub 3, niż łączeniu, a co gorsza wymyślaniu kierunków, studentów jest
      coraz mniej, więc przy rekrutacji pewnie będziesz wiedział nawet do jakiej
      grupy się zapisujesz. kłopoty są i to niemałe, maturzyści nie chcąc liczyć na
      przypadek zdają od razu na porządne uczelnie.
      a baner, no cóż, może będzie nowy, że na polonistyce można będzie kształcić się
      w makijażu i głupocie, w końcu nie bez powodu asystentką jest córeczka rektora
      • Gość: dodo Re: Ściema Instytutu Historii UwB? IP: *.client.duna.pl 14.07.07, 00:24
        Coreczka rektora jest asystentka na pedagogice i psychologii, rektor ja tam
        zatrudnil, ale wyszla za maz i zmienila nazwisko zeby jej nikt nie kojarzyl.
        Fakt jest faktem, ze skonczyla polonistyke, ale zostala zatrudniona na innym
        wydziale. Na polonistyce nikt by jej nie zatrudnil bo byla przecietna.
    • Gość: Poinformowany Re: Ściema Instytutu Historii UwB? IP: *.cnb.com.pl 13.07.07, 20:13
      Stosunki miedzynarodowe to by byly jakbys bielaruska dziewoczke posuwal, ale do tego to nie trzeba dyplomu.
      • Gość: Stanisław Re: Ściema Instytutu Historii UwB? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.07, 20:16
        O, to to - takie studia by mi pasowały.
    • Gość: maturzysta Re: Ściema Instytutu Historii UwB? IP: *.elpos.net 17.07.07, 10:22
      Wybralem europeistyke, dostalem sie. Posprawdzalem historie UwB na ocen.pl,
      slabo tam stoja w roznych rankingach a banery mnie nie przekonuja. Studiujacy
      tam znajomi tez nie zachecali.
      • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Ściema Instytutu Historii UwB? 17.07.07, 11:05
        Rzeczywiście na UwB jest już europeistyka?? Na którym wydziale??
        • nekroskop88 Re: Ściema Instytutu Historii UwB? 17.07.07, 11:57
          Prawa
          • nekroskop88 Re: Ściema Instytutu Historii UwB? 17.07.07, 11:58
            tu są kierunki na UwB
            irk.uwb.edu.pl/kierunki.php?tryb=katalog
            • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Ściema Instytutu Historii UwB? 17.07.07, 12:02
              Dzięki popatrzę co się przez 5 lat zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka