Dodaj do ulubionych

Wakacje Prezydenta w Japonii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:27
kto przyjmuje zakłady że nic poza "zapewnieniami" i "obietnicami" Pan
Prezydent Truskolaski nic nie załatwi.
Dlaczego tak patrzaca na ręce władzy prasa nie napisze ile taki wyjazd
kosztuje - bo zakładam że Tadzio nie lata sam tylko ze świtą.
Obserwuj wątek
    • Gość: winny Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:18
      sam sobie winny - robi z siebie "Przedstawiciela Handlowego" też stawiam na to
      że efektów będzie ZERO i też chętnie popatrzył bym na kosztorys
      • Gość: mysia Wakacje Prezydenta na seszelach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:22
        ponoc najlepsze interesy robi się na seszelach - kiedy tam pojedzie, australia
        też ładny kraj
    • nekroskop88 Re: Wakacje Prezydenta w Japonii 03.08.07, 15:20
      to już podróż do tej Japonii może więcej przynieść dobrego miastu, niż podróż
      do Watykanu
      • Gość: a co Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:40
        a co mogła by prazynieśc podróż na CZukotke - hohohohoh nowe swietne kontakty i
        wumiane nasienia kóz
      • Gość: olek Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:51
        watykam jest troche tańszy i jak tadzio nie był to niech ma na Japonie jeszcze
        nie zasłużył
        • cynik.a Re: Wakacje Prezydenta w Japonii 03.08.07, 16:16
          Chwileczke. To ma byc urlop-wakacje, czy wylot sluzbowy?
          • Gość: urlop-wakacje urlop-wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:18
            urlop-wakacje finansowane jako wylot sluzbowy
            • cynik.a Re: urlop-wakacje 03.08.07, 21:47
              Gość portalu: urlop-wakacje napisał(a):

> urlop-wakacje finansowane jako wylot sluzbowy
              ....................................................
              ... no to go wybiorcza sprawdzi.
      • drzazgarz Re: Wakacje Prezydenta w Japonii 04.08.07, 17:09
        nekroskop88 napisał:

> to już podróż do tej Japonii może więcej przynieść dobrego miastu, niż podróż
        > do Watykanu
        >
        >
        Co dobrego KONKRETNIE przyniesie podróż do Japonii?
        • nekroskop88 Re: Wakacje Prezydenta w Japonii 04.08.07, 17:21
          Chociażby kongres esperanto w Białymstoku.
          • llatarnik Re: Wakacje Prezydenta w Japonii 04.08.07, 18:11
            nekroskop88 napisał:

> Chociażby kongres esperanto w Białymstoku.
            >
            Ależ Nekro! To on tak daleko pojechał, żeby się dowiedzieć, czy w Białymstoku
            można zorganizować kongres esperanto? Po co on tam leciał? Mógł przecież spytać
            kogoś mądrzejszego, np mnie. Ja bym mu powiedział, co musi zrobić by Białystok
            mógł zorganizować kongres. Dopiero jak by sprawdził, że Białystok jest w stanie
            temu podołać, to wtedy ewentualnie lecieć.

Po pierwsze baza noclegowa Ile jest w Białymstoku klimatyzowanych pokoi
            hotelowych? To teraz już standart na świecie, bo jak ktoś rezerwuje pokój w
            expedia czy hotels.com, to nie bawi się w czytanie jaki jest klimat w
            Białymstoku. Sprawdziłem w internecie i wiem, że przeciętny amerykanin nie ma
            szans i cierpliwości by dotrzeć do Hotelu Branicki, gdzie podobno niektóre
            pokoje mają klimatyzację.

Dlaczego u nas robi się wszystko od dupy strony? Dlaczego najpierw nie zbudujemy
            lotniska, dróg dojazdowych?

Tak więc lotnisko, odpowiednia liczba klimatyzowanych pokoi hotelowych to
            minimum, którego nam brakuje. Nie mam w sumie nic do Truskolaskiego. Facet ma
            nawet niezłe pomysły i wiele z nich popieram, ale brakuje mu doświadczenia,
            wiedzy, dobrych doradców i jaj.
    • Gość: polimoli Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.elpos.net 04.08.07, 16:08
      taki jest koszt wybierania przedstawiciela co mu słoma z butów wystaje, jesli w
      dziecińswie zwiedzał by świat i kończył "szkoły" to by tak nie robił a jak za
      młodu pasał i orał i w TV widział że prezydent to taki gość co lata to czego
      się czepiacie - chłop z roli musi się wylatać a że za nasze? sami wybraliśmy !
      • Gość: PO_24 3 cie pokolenie IP: *.elpos.net 04.08.07, 17:05
        niestety władza jak frak leży dopiero w 3 cim pokoleniu, jak ktoś nasiąkł rolą
        i handlem tureckim sweterkami to go profesura nie zmieni a wręcz przeciwnie
        wzmocni jego pęd do "lepszości" Mój mąż mówi że Nasz Prezydent pewnie śpi w
        garniturze - bo myśli że tak wypada, a trasę do WC planuje mu sztab:)
      • Gość: idzikczortu Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.dyn.optonline.net 04.08.07, 17:16
        Chwileczke.
        Ja tam ani nie znam p. Truskolaskiego ani go nie wybieralem (chocby z jednego
        prozaicznego powodu, ze nie moglem), ale... Jezeli prezydent polskiego miasta
        wojewodzkiego musial by sie usprawiedliwiac z kazdej suwerennej decyzji gdzie
        pojechal i co tam ma robic albo czego nie ma - to do dooopy taka prezydentura.
        Po to wybieraja go tysiace mieszkancow by dac mu takze mandat wiary w jego
        dobre intencje; tego, ze jezeli nawet ja wyborca czegos tam nie wiem to mu
        ufam, ze jego poczynania maja na wzgledzie dobro miasta.
        Pamietam jak tu na tym forum niedawno, bialostoccy ateuszowi talibowie opluwali
        mu twarz za to, ze podjal jedynie sluszna decyzje pojechania do Rzymu, bo
        bialostocki biskup byl jednym z tych nielicznych z calego swiata ktorzy mieli
        otrzymac paliusz arcybiskupi.
    • Gość: jolka Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.elpos.net 04.08.07, 19:31
      niech jedzie - jak musi ale niech go ktoś ubierza, bo bedzie brykał w swojej
      sławnej koszylce z krótkim rękawem i w krawacie, odrazu będzie widzać że z
      miasta Kononowicza przyjechał
      • Gość: hugon_wielki Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.elpos.net 05.08.07, 06:50
        Racja, ubrac sie to on nie potrafi, może lepiej niech siedzi w Białym, żeby
        wstydu nie przunosił. Ten jego mundurkowy garniturek ze znaczkiem w tamtym
        klimacie głupio będzie wygladał.
        • Gość: olo Re: Wakacje Prezydenta w Japonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 15:23
          mam to samo wrażenie wida że gośc wbija się w nie swoją skórę, a jest tak
          sztyny że aż odpychający - sugeruje to że ma spore kompleksy
    • Gość: as mam nadzieję że nasz prezydent mówi w Esperanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:34
      mam nadzieję że nasz prezydent mówi w Esperanto - bo jak pojedzie na kongres
      zapraszać do namiotu i będzie mówił po .... polsku to troche głupio i nie
      wypada.
      Mam jakieś takie odczucia że na esperanto siły nie zbudujemy, jak rzeczniczka
      Truskolaskiego mówi, że z atrakcji to mamy Szpital im. Zamenhofa to myślę żeby
      ją wysłac do Japonii żeby odkryła znaczenie słoaw "atrakcja"
    • Gość: żak pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:26
      najlepszy dowcip że Truskolaski chce postawic namiot:)
      a może szałas + żubr gratis?
    • Gość: po jaką cholerę pl po jaką cholerę pleść o tm esperanto? miasto burac IP: *.elpos.net 06.08.07, 21:19
      po jaką cholerę pleść o tm esperanto? miasto buraczeje, do ...

po jaką cholerę pleść o tm esperanto? miasto buraczeje, do stolicy
      już jedzie sie 4 godziny (drogi zaufania) o lotnisku mozna
      zapomnieć, swir jakis Jodła gania po mieście i rozstawia stare
      pocztówki - produkcja skansenu w toku, acha a nasz przeładowany kasą
      klubik dostaje w du.ppe że aż zal patrzeć.
      Ku.. mać buraki rozbijaja sie po swiecie i stawiają tabliczki a w
      urzęcie po dowód to zajoba mozna dostać - miasto nie działa!
      Samochód przerejestrować - zapomnij! możesz se conajwyżej popatrzeć
      że kiedyś furmanki były !
      Może niech Poziomkowski pojedzie do tej Japonii i tam zostanie? dam
      po 4 grosze na każdego zabranego vice a na Jodłę nawet 8gr dam (choć
      on wolał by pewnie na Białoruś)

• Gość: irek r. Re: po jaką cholerę pleść o tm esperanto? miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:36
        no szczyt NATO w Warszawie pod namiotem:) - to są jacyś durnie
        • Gość: wojtek nie było szczytu NATO w Wawie w tym okresie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:26
          panowie chyba lepiej znają historię przedwojenną niż obecną -
          kompromitacja - dlaczego nikt z prasy tego nie wyłapał? Brak wiedzy?
    • Gość: wojtek najgorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:00
      najgorzej będzie jak się ulitują nad Prezydentem nie kumatym w
      esperanto i chodzącym po prośbie o wyglądzie A. Leppera i co ...
      cały białystok będzie miał problem i wydatki. Nie lepiej zrobic coś
      samemu (festiwal, zjazd itp) co mogło by być co roku i tak
      przyciągac ludzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka